-
Odp: Zdajemy prawko-cale forum szaleje
cos wam powiem
ja jakos pomalu juz jezdze
ale mialam dluga przerwe bo u nas padal snieg i slizgo bylo to wolalam nie wsiadac za kierownice
ostatnio bylam sama na urodzinach z dziecmi.pojechalam samochodem.nie wiem czy maz sie bardziej bal o auto czy o mnie hahaha.
no i chce jechac do domu-ciemno,leje jak neiwiem co.daje gazu a ten grat stoi....kurde mysle se co jest.to ja mu jeszczewiecej gazu....ruszyl ale jakos kurde skrzeczy nagle slysze pipipipiip
patrze na kontrolke a mala jedzie na recznym....ahhahahaah blondynka
wniedziele wracalismy od kolegi i maz wypil to ja jechalam.wialo strasznie i troche sie balam jechac bo zarzucalo autem.no to ja powoli (wole wolnej).a ze moj maz jak jedzie ze mna to go nosi to z ryjem na mnie zebym mu gazu dodala bo sie auto dusi (mamy automat)no to ja mu gaz......nagle rondo,mala wlacza kierunek a stary sie drze:
-po co ci ten kierunek jak nikt nie jedzie
to ja do niego ze nei chce 20 euro zaplacic bo ja jezdze bardzo przepisowo
to ten z ryjem
-ty k**** przepisowo jezdzisz a przedchwila tam byl znak 50 a ty 70 jechalas
ale przepisowo hihih
-
nanami 7 trzymam kciuki za czwartek-powodzenia !!!
a mi właśnie minął rok jak jeżdżę i nie wiem jak ja żyłam jak prawka nie miałam -rewelacja jest je mieć...............
---------- Dodano o godzinie 23:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:09 ----------
Mała mój stary jak ze mną jedzie to zawsze cos mu nie pasuje a to za szybko , a to a póżno kierunek, a to jedna dziura na drodze a ty w nią wjeżdżasz i dlatego wolę sama sobie jechac przynajmniej spokojnie bo zawsze jak razem jedziemy to zazwyczaj się kłucimy .........:)
-
hahah to tak jak u nas
zawsze cos zle
raz jak sie nie mial o co przyczepic to sie przyczepil ze jak parkowalam to na dwie proby bo na pierwszy raz sie nie udalo
to stwierdzil ze jak tak bede parkowac to sie nigdy nie naucze
nie wspomne tekstow typu
jezdzisz jak baba,siedzisz jak baba itp itd
-
u nas to jeszcze- jak ty trzymasz tą kierownicę?
-
mi sie zawsze lewa stroana z prawaa myliła, on mi ze w lewo a ja jechałam w prawo :)
-
Cytat:
Napisał
mala
-po co ci ten kierunek jak nikt nie jedzie
to ja do niego ze nei chce 20 euro zaplacic bo ja jezdze bardzo przepisowo
to ten z ryjem
-ty k**** przepisowo jezdzisz a przedchwila tam byl znak 50 a ty 70 jechalas
ale przepisowo hihih
hahaha padłem :D
ja to od początku kursu swoją małż. uczyłem jeździć, instruktor po swojemu a ja po mojemu i teraz nie muszę na nią ryjka piłować :D
-
To se kobite wychował od poczatku cwaniak jeden :D
-
Cytat:
Napisał
goska197512
a mi właśnie minął rok jak jeżdżę i nie wiem jak ja żyłam jak prawka nie miałam -rewelacja jest je mieć
ja mam już prawko 6 ale lat za kierownića to juz w 4 klasie podstawówki siedziałam. raz mi mama pokazała i pozwoliła do garażu wjechać i tak sie zaczeło... moja mama bardzo chorowała i często do szpitala na operacje jedźiła a ja sama w domu przez kilka tygodni... więc jak tylko przychodziłam do domu to zaraz do garażu szłam i se zjeżdzłąm i wyjeżdzałam. potem jak juz sie lepiej czułam za kierownića to se coraz większe przejażdzki robiłam a potem rundki wokół bloków. ludzie patrzyli ale nikt nie zwrócił uwagi, tylko jak matka wróciła ze szpitala to naskarżyli i wpier*al był... ale nie zraziło mnje to bo jak znów poszła do szpitala to se tez jedżiłam a co!!
potem jak poszłam do liceum to sie przeprowadziłysmy na wieś to sam mi dawała żebym se rundkę po polnych drogach zrobiła...
kiedyś nawet (jeszcze za kawalerki, nawet nie narzeczony :P) gamon chciał sprawdzić jak jeżdze i pijechał ze mną i przez dziada rozwaliłam auto bo sterował mi radiem i sie wkrurzyłam... ale to inna histria. w kazdym razie wine wziął na siebie bo by mi matka nogi z doopy powyrywała
Cytat:
Napisał
goska197512
Mała mój stary jak ze mną jedzie to zawsze cos mu nie pasuje a to za szybko , a to a póżno kierunek, a to jedna dziura na drodze a ty w nią wjeżdżasz i dlatego wolę sama sobie jechac przynajmniej spokojnie bo zawsze jak razem jedziemy to zazwyczaj się kłucimy .........:)
u mnie jest to samo!! jak jade sama to swoim rytmem a ten żawsze zwolnij zwolnij b jak cię złapia to sie bedziesz tłumaczyć, a jak jeszcze mi przy desce rozdzielczej grzebie, np steruje mi ogrzewaniem czy coś albo radiem to wychodze z siebie. czasem jak był wypity to stawałam na srodku drogi i go wywlekałam i szedł na pieszo do domu po pijaku.
teraz jak kupił se swoje auto to chciał zebym sie "karnęła" ale sama mam hamulec bo wiem że jak wsiąde do lepszego to zostawie mu gorszy, ale jak wezme lepszy to do bagażnika bym se musiała włożyć turystyczną trumnę albo worek na zwłoki :lol:
w każdym razie każdy sie boi ze mną jeżdzic zwłaszcza że z mojego 'sejczento" potrafie nawet "złoty pińdziesiąt" wyciągnąć na prostej a to podad 3/4 okręgu na tarczy prędkściomierza :lol:... maluchem też ponad sete jeżdxiłam ale to były stare czasy
-
ja tez nie lubię jeździc wolno a że mam małe auto z silnikiem 1,6 na gaz to mam czym przycisnąc więc stary się pęka ale co tam ....on też wono nie jeździ a że i tańszym kosztem jeżdzę to i dużo jeżdzę:skacze:bo lubię:lol:
-
ja sie zastanawiam czy pojsc na prawki bo jednak sie troche boje:/:
-
Ja tez juz jak mam okazje to jeżdzę ale wole z moim na razie bo mi pomaga a nie wrzeszczy...duzo juz sie od niego dowiedzialam co i jak...spokojnie mi zawsze wytlumaczy co robie np źle czy co zrobic jak mi cos nie wyjdzie itp... :) Kofam go za to :D:love:
-
Agusia porzycz mi go
ja sie jeszcze boje troche jezdzic.wiadomo swierzy kierowca,w miescie, ja wole sie powoli przyzwyczajac a nie od rzau szalec
a do tego nasze auto dla mnie jest za duze (mamy kombi)
-
też tak myślałam bo jeździłam malutką corsą, fakt wszędzie się wciśnie, ale teraz jeżdżę pasatem kombi i jest suuper, duże wygodne auto, szkoda tylko że przyśpieche mam mała, bo w gazie :-(
-
jutro dam znać czy zdałam czy nie :P ale dostanę kopa w dupsko to może mi szczęście przyniesie:P
-
nanami7 nie bierz kasy na poprawkę-podobno taki przesąd-trzymaj się jutro:ok:
-
ooo to powodzenia !!
ja w czwartek mam pierwsza jazde od 3 msc... az strach sie bac co to bedzie jak za kierownice wejde po takim czasie :D ale najwazniejsze ze sie w koncu zmobilizowałam :skacze:
-
heheheh usmiałam się z waszych osobistych instruktorów jazdy(męzów) ja też posiadam takowego i zawsze jak jedziemy to zaczyna sie....stoje na światłach...trzymasz noge na sprzegle? jak trzymasz, to nie trzymaj bo spalisz...nie trzymam na sprzegle...no jak nie trzymasz jak widze...:D albo kiedyś pojechałam sama pierwszy raz do Warszawy i jak wróciłam mąż pyta mnie....Jak jechałaś to nie trąbili?...a ja na to...Tak, trąbili i pytali o Ciebie:D
nanami trzymam kciuki za praktyczny:D na pewno sie uda:)
-
hahaha tusia dobra odpowiedź :D Ni e mam pojęcia czemu faceci tak sie boją kiedy kobity prowadzą, zwłaszcza ich kobitki :D
-
hahhah dobrze mu powiedzialas
-
osz Wy agentki :P :) co jedna to lepsza :)
Tusia trzeba bylo mu powiedziec, ze brawa Tobie bili za jazde i na randke chcieli sie umowic :D :P
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
Ni e mam pojęcia czemu faceci tak sie boją kiedy kobity prowadzą
myśle, że to stereotyp, że jak kobieta za kółkiem to od razu coś złego :huh: a okazuje sie ze statystyki pokazuja iz wiecej wypadkow i kolizji powodują mezczyzni :skacze: i sie z tym pogadzic nie moga wiec zganiają na baby :P
a moje prawko wspominam tak sobie bo za pierwszym razem trafiłam na Edka, ktory mi powiedzial ze baby to do garow a nie za kolko :o no i zagielam go na kilku przepisach i mnie nie przepuscil! ale wiecie co jest najgorsze??? to ze za drugim razem tez trafilam na.... EDKA!!!!!! ale zdalam :)
podobno nic dwa razy sie nie zdaza, a ja za pierwszym razem tuz przed egzaminem dostalam okres, trafilam na corse, ktora nigdy nie jezdzilam i na glupiego Edka ......i za drugim razem wszystko tak samo ahhaahahhaha :skacze::skacze::skacze:
-
Cytat:
Napisał
tusia4ever
kiedyś pojechałam sama pierwszy raz do Warszawy i jak wróciłam mąż pyta mnie....Jak jechałaś to nie trąbili?...a ja na to...Tak, trąbili i pytali o Ciebie:D
mój się zawsze śmieję zę musze z obstawą jeżdzić żebym d celu dotarła i najlepiej dwa czołgi z przodu i dwa z tyłu
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
myśle, że to stereotyp, że jak kobieta za kółkiem to od razu coś złego :huh: a okazuje sie ze statystyki pokazuja iz wiecej wypadkow i kolizji powodują mezczyzni :skacze: i sie z tym pogadzic nie moga wiec zganiają na baby :P...()
wprawdzie nie wypadek , ale też miałam kiedyś takie zdarzenie
pjechałam z małą i z kuzynką nad wode i tam jest taki dziny parking że "umownie" auta parkuje sie dziubkami alb dupkami, następny rza te tak jak po hipermarketem. zaparkowałam sobie elegancko w aleję i poszłysmy...
jak juz sie zbierałymy, wrcamay na parking a tu 3 alejki sie zrobiły a mój dżambodżet bidny w srodu. przyblokowali mnie tam że nie miałam jak wyjechać. na szczescie jeździ po plaży policja rowerowa więc pdeszłam i mówie gościowi ze mnie przyblokowali i zeby coś zrobil.. ten qr*a nierozgraniet razem ze swym kolegą podeszli i zaczeli kombinować, ja mówie ze jak któy na luze ti zeby zepchnąc i mandaty wlepić... albo za klamkę pciągnąc to sie alarm włączy
jeden smerf mówi ze ooooo nieeee nieeeee my tak nie mozemy ze coś tam, a tamten drugi napalony taki bujał autami ostro.
ja z kuzynką za klamki
podchodze do mercedesa klasy s w srodku 2 komóry sie ładują, laptok na siedzeniu, mówie pewnie alarm ma, ciągne za klamke a on otwarty!!
policjanci na mnie ja na nich zgłupieli nie wiedzieli c robić
mówie wieć:"panie, weź pan spisz nr idź pan do ratownika oni megafony maja i poproś pan włąscicieli'.. moja Madzia oczywiście wrzeszczy"tak, qr*a tak!! zobaczycie ze t na pewn nie baba.. baba zanim zaparlkuję to włączy myślenie, zobaczycie q*wa przyjdą alebo stare dziady albo same "kaloryfery""
ten policjant s[pisał nr poszedł do ratowników, za 5 minut patrzę a tu jak madzia mówiłą, jedzien stray dziad i 3 kafarów idzie!!
wszyscy dostali mandaty, a każdy twierdził ze jak parkował to "ta pani tu nie stała!!"
ha ha ha... nawet mało rozgarnięty policjant powiedział :"dobrze prosze panów, ta pani tez dostanie mandat za parkowanie z kosmosu... bo przecueż jak inaczej tu zaparkowała"
ale miałysmy z madzią ubaw w drodze powrotnej... a najbardziej z gościa biznesmena z otwartym mercedesem :hahaha:
-
Woszczur haahhahha Ty kosmito jak tys to auto tam zmiescila ?? hahahahaha:skacze:
-
ja jak zdałam prawko to jak jezdzilam z moim chlopakiem to zawsze cos bylo nietak wedlug niego az wkoncu sie wkurzylam i powiedzialam niebd jezdzic minął miesiac drugi trzeci a ten codziennie moze bys sie przejechala a ja niemam ochoty dzisiaj no ale wkoncu jak on zaprzestal codziennego pytania czy jadę (chcial zebym niezapomniala wszystkiego i się wprawiła) to ja do niego ze ja dzisiaj jade ale ma sie nieodzywac bo stane i wysiade i niech jedzie sam i od tej pory nienamawia mnie żebym jechała i siedzi cicho jak ja jade nic juz niekomentujac ale itak samemu bez nikogo jezdzi sie owiele lepiej:)
-
Kurrrrr ... nie zdałam :( za tydzień w środę kolejne podejście ;)
-
Nanami :przytul: nie przejmuj się :D bo:
za pierwszym razem zdają szczęściarze,
za drugim prawdziwi kierowcy,
a za trzecim rajdowcy :skacze:
i no fajnie, że od razu drugie podejście :) ja czekałam na poprawkę 2,5 m-ca :wow:
-
a jam prawko od miesiąca dostałam od męża nowe autko i na drugi dzien już smigałam bo mnie sytauacja do tego zmusiła wiec wsiadłam i pomalutku zaczełam jecha i w ogóle się nie przejmowałam że inni mnie wyprzedzają. Jak zaczełam jeżdzic to była straszna zima i slisko nawt 40 nie było mozna jechac a teraz jak sie da i przepisy pozwalają to i 110 se jade, ostatno nawet do Katowic jechałam a jestem z Ustronia więc to ponad 100 km . Staram sie jak najczesciej jeździc aby trenowac moze w maju pojade na doszkalanie z jazy miejskiej do warszawy sie wybiore
-
Kamilko to był czwarty raz ;(
-
wszystko będzie dobrze, dasz rade za kolejnym razem wierze w ciebie
-
Cytat:
Napisał
nanami7
Kamilko to był czwarty raz ;(
Nanami moja kuzynka zdała za 14-tym więcej uwierz, ze nie tyle umiejetności sie licza co fart! po prostu Ci go braklo, ale uda sie na pewno :przytul:;)
-
:przytul: nanami na pewno nastepnym razem sie uda :D nie poddawaj sie:) będziemy trzymać kciuki za tydzien:D
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Nanami moja kuzynka zdała za 14-tym więcej uwierz, ze nie tyle umiejetności sie licza co fart! po prostu Ci go braklo, ale uda sie na pewno :przytul:;)
moja Ania też zdała za 14tym.. może o tej samej osobie mówimy:)
chciała juz kupić prawko bo nie miała siły, ale przkonałam ją do zdawania legalnie... chodziła chodziła aż zdala, teaż jedździ ja ta lala
-
ja jakbym zdała to też bym jeździła :) bo się nie boję.
nie umiem sobie poradzić ze stresem. Chociaż przyznam że wczoraj się najmniej stresowałam :P a przedwczoraj się śmiałam, że zawsze na miasto wyjechałam a na łuku nie oblałam no i masz Ci los. Oblałam na łuku. Chyba sobie wezmę dodatkowe godzinki żeby poćwiczyć łuk.
Jeszcze zawsze się dziwiłam, jak ludzie na łuku oblewają skoro to takie proste ... ;)
Nie chcę zdać za 14 razem !! !! !! :P
-
Cytat:
Napisał
nanami7
Nie chcę zdać za 14 razem !! !! !! :P
no bo nie zdasz za 14 :P
tylko za 5 :*:kwiatek:
-
woszczur ja zawsze wiedzialam ze ty z kosmosu jestes hhih
-
ja juz oblalam 2 razy i mam dosc nie dosc ze musze sie bujac prawie 50km na egzamin to jeszcze sa opoznienia ostatnio mialam na 7:40 to wezwali mnie przed 9 juz mi sie odechciewa tego jezdzenia.
-
nie poddawaj się Pati:] ja sobie nie wyobrazam zycia bez prawa jazdy:D
-
Cytat:
Napisał
Pati88
ja juz oblalam 2 razy i mam dosc nie dosc ze musze sie bujac prawie 50km na egzamin to jeszcze sa opoznienia ostatnio mialam na 7:40 to wezwali mnie przed 9 juz mi sie odechciewa tego jezdzenia.
Pati ja też mam 50 km od domu ośrodek egzaminacyjny :( no a co do czekania to Kochana czekałam 3,5 godz :( byłam zmarznięta, zestresowana, zła i głodna jak diabli! a na poprawkę czekałam prawie 3 godz :[
ale się nie poddałam, więc też nie odpuszczaj :) trzymamy kciuki :piatka:
-
Pati ja się poddałam i żałuję ! Trzeba zrobić to prawko raz na zawsze ! :D hehe będziemy się wspierać :) u mnie na szczęście punktualnie wpuszczają bo po dwóch godzinach jest kolejny egzamin :)
-
Ja po tzrecim razie dalam sobie spokoj, pol roku juz mam przerwe :(
Ale czuje, ze sie nie nadaje do prowadzenia auta, co gorsza boje sie prowadzic :( A tak by sie przydalo- mieszkam na wsi, babcia juz nie ma sie co oszukiwac- staruszka. Podjechac autem chocby na glupie zakupy to luksus :D:D
A na pierwszym egzaminie nie dosc, ze nie potrafilam otworzyc maski to wjeba**łam sie pod prad ;/ Masakra ;/ Oczywiscie nikomu ze znajomych nie pochwalilam sie moim wyczynem :D Powiedziałam, ze wymusilam :DD