własnie ja tez pierwszy raz... piękna ta muszla :love: :love: :love: musze sie w to zaopatrzyc...!!
Printable View
a tą szklaną muszlę idzie normalnie piłować czy jest bardziej twarda od normalnej muszli kruszonej?:):)
a no pierwsze takie delikatniutkie :)
drugie to juz widac, ze sie blyszcza :D
Pazurki przedłuzone na tipsie... Niestety nie namówiłam Pani na forme... :(
http://images50.fotosik.pl/294/20bbccf98af08ffcmed.jpg
Ilonia przesliczny fiolecik.
Ilona piękne kolorki brokacików :d
takie dzisiejsze moje ;) od razu mówię- boczki spiłowane mocno, ponieważ w takich najlepiej się czuje ;)
Załącznik 22780
Kaniusia0, dla mnie wyszły bardzo ładnie i kształt też świetny :)
a te moje dziś robione:D
http://images36.fotosik.pl/181/a2684126e0af3361med.jpg
Kaniusia bardzo ciekawy ksztalt :)
moglas we frenche bardziej je wrzucic :)
Nieszkam swietnie :)
Nieszkam ładne;)
Ilonia ah te kolorki:love:uwielbiam!:ok:
Kaniusia super efekt!:ok:
cos ze starszych:/:
a jutro postaram sie wkleic moje terazniejsze dzis zrobione;-) niestyty musialam zrobic krotsze niz zwykle:-(
ilonia cudne i te kolorki :love:
Kaniusia fajne i nietypowy kształt
justyna ładne pazureczki :)
nieszkam piękny złoty kolorek :)
Bardzo ładne pazurki i śliczne kolorki :)
Justyna super zdobionkka
Kaniusia, bardzo ładny uśmiech.
nieszkam, raczej nie przepadam za złotem na pazurkach, ale prezentują się super.
justynaamelia, ciekawe zdobienia. :)
dziekowac:P
Justyna ładne w szczególności moją uwagę przykuły te ostatnie:love:
moją też^_^
kiniusia, śliczny kształt
nieszkam, rewelacyjne zdobienie
Dziewczyny zajefajne Wasze pazurki :ok:
No i w końcu cosik innego niż ciągłe frenche ;)
no no Belunia co za odmiana :D heheh bardzo ładne ;)
Belunia śliczne te Twoje pazurki :)
a to moje... pierwszy raz robiłam cokolwiek akrylem na pazurkach (wcześniej tylko dwa razy na tipsie ćwiczyłam) palec wskazujący jakoś tak mi uciekł na zdjęciu ale w rzeczywistości jest równiutki- zapewniam :)
Bielunia cóż za odmiana!;) Bardzo mi się podobają pazureczki nie frenczowe;)
Dziękuję dziewczyny :* cieszę się że się podobają ;)
Aneczka śliczny kolorek no i jak na pierwszy raz akrylem to rewelacja :ok:
Justynaamelia- bardzo ladne wzorki
Belunia jak zwykle dalaś popis:)
Belunia wow są extra!!
aneczka - piękna klasyka :)
Belunia :D świetne ;)
Aneczka czerwone mrr :D
Aneczka - swieta czerwien!!!
aneczka super pazurki, boski kolor, a zabawy akrylowe pasują idealnie
Moje pierwsze samodzielnie na własnych łapkach tymi samymi łapkami zrobione pazurki :skacze: męczyłam się prawie 4 godziny, ale nawet jako tako wyszły :p Osobiście nie polecam tych kolorowych (zdobionych tipsów) bo bardzo ciężko jest je wypiłować nie uszkadzając zdobienia :/ dlatego też mam taką szeroką warstwę ozdób błyszczących :) musiałam te niedociągnięcia jakoś pokryć :D
hohoho moje pierwsze wylglądamy 100 razy gorzej,wzór pomyslowy no ale jeszcze dużo pracy przed Tobą,ale dobre chęci to podstawa:)Pierwsze koty za ploty i oby tak dalej:)
kasiulka81, niestety, ale kompletnie nie podobają mi się. Po pierwsze french jest za duży, powinnaś bliżej wolnego brzegu przykleić tipsa, French powinien zajmować o ile dobrze mi się wydaje 1/3, a u Ciebie zajmuje 1/2, wygląda to bardzo nie estetycznie. No i te kwadraciki... Strasznie ich dużo i jakoś nie pasują tutaj. Przepraszam za ocenę, ale to tylko moje zdanie.
Kobietazpazurem: dziękuję za komentarz moich szponek :) wiem, że do świetności jeszcze im daleko, no ale przecież się dopiero uczę a poz tym zajmuję się tym amatorsko ponieważ zawodowo pracuję w zupełnie innej profesji :) Za komentarz kolejnej Pani jestem również wdzięczna mimo iż absolutnie nie jest budujący, no ale coż każdy kiedyś zaczynał ;) Pozdrawiam!!!!
to prawda że z tych tipsów z gotowymi wzorami łatwo wzór zetrzeć dlatego te tipsy tylko lekko matowimy....
To racja :) Tylko że ja mialłam bardziej problem z wypiłowaniem przejścia między tipsem a naturalnym pazurkiem, niż zmatowienie, zmatowić w miarę sprawnie mi się udało ale to przejście zmasakrowałam :( stąd też tyle tych kwadracików :( wiem paskudztwo, już kilka opinii przeczytałam, no ale przecież dopiero się uczę ;(
---------- Dodano o godzinie 14:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:42 ----------
Powiedz mi Milenko (jeśli mogę Cię prosić) jak ja sobie mam teraz z nimi poradzić przy uzupełnianiu ????? Chcę się pozbyć tego zdobienia na tipsie, ale jak to zrobić, żeby całego tipsa nie zedrzeć ?????? Będę ostrożnie piłowała, ale kurcze ciekawe czy mi się uda tego tipsa "uratować"
kasiulka81, jeśli spodziewałaś się samych pozytywnych komentarzy, to niestety... My tutaj mówimy prawdę i to nie tak, że chcemy koniecznie skrytykować. Każda z nas zaczynała i po prostu łatwiej gdy ktoś Ci powie co masz naprawić, wtedy wiesz nad czym popracować :)
nie ma co sie dolowac Kasia :)
jestemy to wszystkie by Tobie pomoc, doradzic, zadna nie krytukuje zadnej pracy, jedynie ocenia i mowi co zle i co moglabys poprawic... :)
poczytaj forum, naprawde jest tu wiele cennych wskazowek :)
Absolutnie nie spodziewałam się pozytywnych komentarzy ;) byłam przygotowana na najgorsze więc luzik, nie jest to miłe, ale ja tam mam dużo samokrytyki co do siebie :D Nie ukrywam, ze kobietazpazurem potrafiła mi powiedzieć to delikatniej, no ale spoko :) Twoja krytyka jest dla mnie równie cenna, ja tam się trzymam dzielnie :p
---------- Dodano o godzinie 14:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:47 ----------
Dzięki Rudzia, czytam pilnie kiedy tylko mam chwile i naprawdę to forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy :)
dawno mnie tu nie było ;(trzeba nadrobic zaleglosci :)
Bluenails super te Twoje pazurki, a szczególnie podobają mi się te niebieskie :D może masz jakiś pomysł na pazurki w odcieniach brązu i złota, bo mam za zadanie wymyślenie czegoś takiego dla koleżanki :) ale na razie nie mam specjalnej koncepcji, tym bardziej, że będzie to na krótkim pazurku półokrągłym na końcu :/ Będę wdzięczna za jakąś podpowiedź :) ja dalej zwiedzam forum i szukam inspiracji w tej tonacji kolorystycznej :P