Ja zdecydowałam się na szkolenie, które trwać miało 3 tygodnie (15 dni roboczych). Obawiałam się kursów trwających 2-3 dni, bo cóż może się dowiedzieć o stylizacji na takim kursie dziewczyna z zerową wiedzą początkową? Moim zdaniem nawet, jeśli informacje będą przekazane jasno, to:
1) jest ich dużo - łatwo może coś umknąć
2) jest mało czasu na ćwiczenie - a co za tym idzie - ćwiczy się w domu, bez instruktora korygującego błędy.
Cena była sensowna - 1200 zł, choć dojeżdżałam ok 1,5 godziny (do Pruszcza Gdańskiego).
Do kursu właśnie tam poza długim czasem trwania (w stosunku do innych propozycji) przekonały mnie jeszcze 2 rzeczy, po pierwsze robiłam sobie pazurki u dziewczyny, która była po szkoleniu właśnie w tym ośrodku i pracowała na ich produktach. Moje obgryzione paznokietki wyglądały super i super się trzymały. Druga sprawa, to zaświadczenie MEN, choć to raczej taki plusik dodatkowy, nie przesądził by zapewne o wyborze gdybym nie miała jakiegoś wstępnego zaufania do organizatora kursu.
Instruktorki miałam dwie - były z nami naprzemiennie. Generalnie jestem z kursu zadowolona, zdarzało się jednej z instruktorek wymykać często stosunkowo z zajęć (:[), ale jej krytyczne uwagi bardzo pomagały, druga natomiast więcej nas chwaliła, co jest miłe, ale mało konstruktywne :P, dużo - naprawdę dużo jednak nam pokazywała zwłaszcza, że kurs był długi i miałyśmy wiele czasu dłubanie.
Generalnie jestem zadowolona z kursu, choć umiejętności swoich po poczytaniu waszych opinii oceniać bym się nie poważyła - zobaczymy za kila miesięcy :)
P.S. Kurs zrobiłam w ECK.
Zgredo a nie mialas instruktorek, Ani i Asi moze???
Ja tez bylam w EF w Pruszczeu Gdanskim, nie zaluje.
Ale kazdy musi kurs do siebie dopasowac.
---------- Dodano o godzinie 11:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:56 ----------
Dzikakurko to dowiedz sie bo mi chodzi o doszkolenie, a nie mam narazie tyle kasy na duzzy kursik bo chciak=lam u Annamon naszej ale chyba bede musiala sie jeszcze wstrzymac :/
To czekam na jakies info :)
27-02-2010, 12:43
gattina
Odp: Kursy, opinie, doświadczenia
Nie wiem co mam robić :( Napisałam do jednej z instruktorek, czy ma wolne terminy no i oczywiście, że ma. Poszłam z tą informacją do mamy, a on do mnie "po co Ci to? tylko wydasz kasę?". Myślicie, że naprawdę pójście na kurs mi nic nie da? Przecież chyba łatwiej znaleźć wtedy pracę, czy nawet w domu robić...
A co do kursu to tutaj podaje bloga: KURSY PAZNOKCI, SZKOLENIA, TIPSY, PAZNOKCIE - Onet.pl Blog
27-02-2010, 13:25
dzoana
zdecydowanie mogę Ci polecić tą Panią :) jest bardzo znana i dobra w tym co robi ;)
27-02-2010, 16:38
asia
wydawanie pieniędzy na swój rozwój moim zdaniem nigdy nie jest wydawaniem w błoto. a raczej pakuj w siebie ile możesz, bym powiedziała:)
Pani Ania jest bardzo znana w środowisku, jeżeli chcesz robić u nas w mieście, to myślę że warto.
ps. musimy sie kiedys spotkac na samonauke;)
27-02-2010, 22:04
gattina
dzoana, o to dobrze :) bo zawsze lepiej iść do kogoś kto ma dobre opinie :) asia, tak, u nas. Bo gdyby nie było problemu co do miasta to pewnie zrobiłabym w Łodzi w Beautica, no ale wiadomo: szkoła, inne zajęcia, no i mama...
PS. Ja to taka baaardzo nowicjuszka, dlatego pierw kursik, a potem możemy sie spotkać, żeby tak od razu wstydu sobie nie narobić :P
27-02-2010, 23:13
asia
a daj spokój z jakim znowu wstydem....
28-02-2010, 09:12
dzoana
zaden wstyd- każda z nas kiedyś zaczynała :)
28-02-2010, 21:49
iwonka_p-ce
Szkolenia Łódź i okolice.
Witam @!
Chciałabym sie zapisać na jakiś fajny kury lub szkolenie z wizażu (gode polecenia). Czy któraś z was kończyła może takie szkolenie w woj. łódzkim?
Interesuje mnie jeszcze szkolenia z farbek akrylowych, które warto skończyć i dużo się nauczyć, również w Łodzi i okolicy.
Pozdro
28-02-2010, 23:54
asia
Odp: Szkolenia Łódź i okolice.
zdaje sie że gdzieś wcześniej dziewczyny pisały o lodzi w tym temacie;)
03-03-2010, 14:39
edusia777
Odp: Szkolenia Łódź i okolice.
szukalam na forum ale nie moglam znalezc nic na ten temat. slyszalyscie cos o sponsorowanym kursie przez KRUS, UE albo ZPOOR ? Korzystala ktoras z tego? jak to sie zalatwia?
06-03-2010, 23:30
AtelierStylizacji Carolla
musisz iść do urzędu pracy, zgłosic że chciałabys zrobić taki kurs i wybierasz sobie placówke szkoleniową- która oni moga ale nie muszą zaakceptowac
warunkiem jest to że musisz być osoba bezrobotna:D
07-03-2010, 07:48
NiCoLa
no tak i trzeba im przynieść takie uprawdopodobnienie zatrudnienie, bo inaczej z kursu nici :( wiem, bo sama się starałam ale u mnie ciężko z zatrudnieniem i nie dało rady... ;(
07-03-2010, 08:44
Elizabeth76
tak z tego co mi wiadomo to jesli przyniesie od pracodawcy zaswiadczenie że jest chętny ją zatrudnić to wtedy ją wyslą na szkolenie indywidualne
09-03-2010, 07:27
KaMiLaC.
Kochane a ja właśnie jestem po szkoleniu z metody żelowej w Perfect Beauty :D szkoliłam się w Atelier Stylizacji Carolla i jestem mega zadowolona, bo byłam totalnym laikiem jeśli chodzi o żel!! szkolenie profesjonalne, 3 dniowe z manicure'm i frezarką :D praca na formie i tipsie z pełnym omówieniem chorób paznokci, budowy paznokcia naturalnego i przedłużonego, a także praca na produktach PB :Djestem pod wrażeniem, że Karolcia tak szybko przekonała mnie do żelu, bo jak wiecie byłam i nadal jestem zakochana w akrylu, ale żel od szkolenia jest moim nowym "kochankiem" :hahaha: :skacze:
co do pracy na produktach PB - super :D bardzo duży wybór bieli, fajne konsystencje żeli i super praca na nich :D Base Gel zrobił na mnie ogromne wrażenie i na pewno go kupię :D świetnym produktem jest również Nail Prep i również go nabędę :D kolorowe żele pięknie kryją i maja boskie kolory :D no co tu duzo mówić - PB to profesjonalna marka i polecam każdemu :good::skacze:
Tak pytam się co znajdę ciekawego, bo szkoda wyrzucić kase w błoto, prawda?
13-03-2010, 08:44
Gość
Cytat:
Napisał edusia777
szukalam na forum ale nie moglam znalezc nic na ten temat. slyszalyscie cos o sponsorowanym kursie przez KRUS, UE albo ZPOOR ? Korzystala ktoras z tego? jak to sie zalatwia?
zgadza się.. abyś miała możliwośc odbycia kursu darmowego to:
rejestracja w PUP jako bezrobotna
przedłożenie w PUPie dokumentu od pracodawcy, że jeśli dobędziesz taki i taki kurs bedziesz miała zatrudnienie własnie u tego pracodawcy lub przedłożenie do PUP biznesplanu bądź deklaracji że po odbytym kursie zakładasz własną działanośc w tym kierunku
wypełnienie dokumentu który upowaznia cię do wybrania przez ciebie firmy w której bedziesz sie szkolić
bez tych 3 punktów z darmowego kursu nic nie bedzie :(
13-03-2010, 11:12
KaMiLaC.
hmm .. no więc ja jestem po kolejnym kursie :D tym razem odbierałam moja nagrodę za konkurs z warsztatów urodzinowych GN na hasło reklamowe firmy :D nagrodą było szkolenie z kolorowego żelu, które odbyłam wczoraj, tj. 12. 03. 2010 r. :D szkoliła mnie Asia :D czyli pełen profesjonalizm :D jestem bardzo zadowolona - zapoznałam się z całą gamą kolorowych żeli GN, nauczyłam zdobień, cieniowania, użycia ozdób do żelowych zdobień, a także kolorowego frencha z użyciem covera :) nabyłam od razu kilka żelików, w tym cudowny rainbow i cover :love: teraz pozostaje ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!!! ale to już sama przyjemność, bo tak właśnie pracuję się na tych żelach :D polecam z czystym serduchem, bo wiem, że ten kto trafi na szkolenie do GN wyjdzie zadowolony i wyuczony! :good:
Tak pytam się co znajdę ciekawego, bo szkoda wyrzucić kase w błoto, prawda?
do tej pierwszej firmy kiedyś pisałam, można się umówić i przyjść zobaczyć jak szkolenie wygląda. ale od pół roku maja tą samą galerię, zresztą średnią, więc na razie się tam nie wybieram
co do drugiego to zapewne prowadzi je pani Kasia, to myślę że warto
16-03-2010, 20:35
mia1985
ja koncze peggy sage i jestem zadowolona. z efs za darmo sie zalapałam :D
22-03-2010, 09:05
paula 555
Odp: Czy któraś z Was była na szkoleniu NEW-NAILS?
ja kończyłam kurs na grzybowskiej
i jestem bardzo zadowolona
przez prawie cały czas byłam sama z instruktorką
patrzyła na to co robię i poprawiała
bardzo dużo się wtedy nauczyłam
też fajnie jest z tym że sama sobie wybierasz
kiedy chcesz się uczyć i ile czasu na to poświęcić
zresztą tak jak już wspomniałyście
prowadzą szkolenia zawodowe dla urzędów pracy i ośrodków pomocy społecznej
więc nie mogą źle szkolić, bo by nie dostawali takich zleceń
urzędy pracy mają dobrą kontrolę jednostek do których kierują
zanim kogoś skierują to sprawdzają jak wygląda miejsce szkolenia
czy spełnia wszystkie wymagania
i każda skierowana kursantka musi zaopiniować szkolenie
więc jeżeli coś jest nie tak
to już następnej osoby nie kierują
23-03-2010, 09:32
Kasia K
Odp: Czy któraś z Was była na szkoleniu NEW-NAILS?
Jeśli chodzi o Warszawę, serdecznie zapraszam do siebie :kwiatek:
Dziewczyny a czy któraś z Was robiła kurs w Beautice? ja teraz w następnym tygodniu zamierzam wykupić cały pakiet kursów al e chcialabym znać opinie o tym szkoleniowcu..
25-03-2010, 22:04
AtelierStylizacji Carolla
co do kursów z UP to my właśnie staramy się aby u nas w salonie była taka możliwość:D jak tylko załatwimy formalności to dam znać:D hihi trzymajcie kciuki:D