Zobacz pełną wersję : Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
marta2400
13-09-2015, 09:10
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Nie cytujemy bez potrzeby.
Dziewczyny dziękuję za podpowiedzi, jesteście super :] :] :kwiatek:
Jestem początkująca i "ćwiczę" na paletce mix z noble lashes. Na tą chwilę aplikacja zajmuje mi trzy godziny :P ale przecież trening czyni mistrza, każdy kiedyś zaczynał :)
Postanowiłam w końcu zamieścić ogłoszenie. Myślicie, że pół ceny (np. dla pierwszych 10 osób) będzie okej? Jako, że dopiero zaczynam? Doradźcie coś :kwiatek:
Czy zawsze kupujecie gotowy cleasner, czy macie jakies swoje sposoby na przygotowanie rzes do aplikacji?
(przed primerem).
:]
SARAHH ja kupuje gotowy produkt. Słyszałam o różnych sposobach... nadtlenki, sody, alkohole itp. ALE nie są to produkty przeznaczone do kontaktu z oczami. Osobiście bałabym się testować to na klientkach. Nie mam wystarczającej wiedzy medycznej i chemicznej aby coś takiego robić. Porządny demakijaż, cleaner w razie potrzeby primer i to w zupełności wystarczy :D
Jeżeli klientka przyjdzie z makijażem bądź resztkami tuszu do rzęs czyszczę szamponem dla dzieci taki w piance (pędzelkiem do brwi) , później cleanser x2 i dwa rodzaje primera :D
luska102
24-09-2015, 17:45
Nie wiedziałam gdzie to wpisać więc wpisuje w ogólny ...
Jestem ciekawa czy któraś z was miała taki problem?
Rzęsy przedłużamy od 2011 i ostatnie 2 lata pracuje bardzo dużo 3-5 klientek dziennie na same rzęsy. Już od jakiegoś czasu miałam problem z lewym nadgarstkiem( skurcze,mrowienie ,uczucie ściągania) a teraz wyrosła mi kulka przy nadgarstu.
Wizyta u lekarza skończyła się diagnozą ze nadgarstek totalnie przemęczony i nadwyreżony i skierowanie do chirurga na usunięcie narostu. Dzisiaj miała 3 panie na rzeski i przy ostatniej poprostu myślałam że nie dam radę .
Ból i drętwienie dłoni.
Dziewczyny jesli któraś miała coś podobnego lub macie jakieś rady jak z tego wyjść pomóżcie ;(;(
Nie wyobraża sobie żebym miała zrezygnować z klejenia ;(
aticzka88
27-09-2015, 07:11
no....jak to sie mowi choroba zawodowa...witamy ;) znajoma po fachu niedawno miala male lecznie , tj. reka w gipsie przez 3 tyg. - troche pomoglo, ale tylko troche. mi lekarz powiedzial ze niestety tego sie nie uniknie, torebki stawowe siadaja i niestety dupcia blada. :(
luska102
29-09-2015, 08:16
;(;(wydaje mi się że jest to jednak coś innego ból przeszedł na drugą rękę, jestem pod opieką lekarza. Zobaczymy co będzie dalej;(
Cornelia
29-09-2015, 15:24
Cześć Dziewczyny :)
Piszę tutaj na forum bo z tego co czytałam jesteście bardzo pomocne i miłe
Jestem świeżo po kursie przedłużania rzęs 1:1, na kurs namówiła mnie mama która przedłuża sobie rzęsy i wpadła na pomysł abym ja się tego nauczyła żeby jej przedłużać.
Kupiłam zestaw poczatkujący czyli wszystkie produkty niezbedne, rzęsy standardowe B różne długości.
Wczoraj robiłam rzęsy pierwszy raz po kursie sama, dziewczyna miała bardzo mocno podkrecone rzęsy a miałam tylko standardowe B czyli mniej podkrecone niz ona miała swoje naturalne, zaczełam kleić i masakra było tak trudno dokleić, najpierw probowalam od gory ale rzesa sie nie miescila bo jej byla bardziej podkrecona przykleilam do tych mniej podkreconych potem zaczelam metodą od boku, pod koniec zabieu zobaczylam ze niektore rzesy sie zaczely odklejac od nasady, dlaczego? czy nie mozna uzywac mniejszego skretu od naturalnego? Wczesniej na szkoleniu trafila mi sie dziewczyna z prostymi rzesami wiec inaczej sie robilo, pozatym kupilam sobie klej HS5 jest nowy dobrej firmy mocno wstrzasnelam ale i tak byl bardzo plynny, potem zobaczylam ze kilka rzes jakby sie dosunelo do skory powieki, boje sie ze sie beda dziewczynie wbijac ,oczywiscie zostala uprzedzona ze robie pierwszy raz i jakby sie cos dzialo to ma przyjsc sciągnąć rzesy lub dopelnic gdyby zaczely wypadac, ogólnie rzesy wizualnie wyszly bardzo ładne dziewczynie sie podobało, chociaz miala tyle rzes ze nie zrobilyśmy do kazdej bo sie troche spieszyla a 3,5h mi to zajeło, ale ja w pol nocy nie moglam spac martwiac sie ze cos zrobilam nie tak ze jakas sie przykleila do skory przez przypadek czy ze zaczna odpadac jestem troche przerazona tym ze to jest takie trudne, troche sie zniechecilam po jej rzesach :( prosze o rady
delyszys
29-09-2015, 18:54
najlepiej jak zrobisz fortki i pokazesz. Skret B jest dosc standardowy, tak jak kleje wiele lat nigdy nie mialam klientki dla ktorej by sie nie nadawal. Moze dziewczyna miala trwala na rzesy bo rzadko trafiaj sie naturalki extra zawiniete ale jestem ciekawa. Koniecznie zrob jej fotke
Jest jeszcze skret rzes J ale ja go nie lubie sa za bardzo proste jak dla mnie
klej HS5 jest dla osob zaawansowanych, na poczatek klej U+ np ktory schnie wolniej dlatego rzesy CI sie odklejaja bo za wolno jeszcze kleisz.
Witajcie, jestem tu nowa :) jeszcze nie zdążyłam wszystkiego doczytać
Jestem po szkoleniu z metody 1:1, na razie sama obkleiłam tylko mamę (w galerii wkleiłam zdj i zapytania), jutro przyjedzie koleżanka i w sobotę kolejna. Mam nadzieję, że podołam i uda mi się kiedyś dołączyć do grona stylistek :)
Mam do Was pytanie, jak radzicie sobie z odseparowaniem rzęs <2mm? mamuśka ma właśnie taki puszek wokół rzęs dłuższych z tych " maluchów". jest to mega stresujące (nie zliczę ile razy miałam na szkoleniu powtórzone że muszę uważać i nie wolno kleić do nich).
Martwi mnie też to jak długo zajmuje mi wyklejenie rzęsek (nie wykleiłam mamie 100% bo po prostu brakło mi czasu). w jaki sposób mogę trenować "inaczej" niż na żywym organiźmie? mam problem bo nie każdemu się chce do mnie przyjechać, nie wszystkie koleżanki mają samochody a mieszkam poza miastem, godzinowo ciężko się zgrać a do końca tego roku nie dam rady jezdzić do kogoś bo jestem w zaawansowanej ciąży i nie dam sobie rady z przenoszeniem sprzetu...
i jeszcze mam pytanie co do kwestii zakładania działalności. jak juz się wprawię to żeby wykonywać usługi w tzw mobilnym salonie kosmetycznym muszę mieć działalność gospodarczą tak? jak to wygląda mniej więcej? (chodzi mi np o kase fiskalną, trzeba mieć czy takie książeczki do wypisywania jak kiedyś były czy zbiorczy raport dzienny? jak Wy sobie z tym działacie?)
Hej, piękne. Od kilku tygodni zaczęłam pracę w salonie... W domu mam rzeski z polski i nie mam tego problemu, a te salonowe...0,7 na przykład jak je otklejam od tasmy to się wygibają/wyginają dziwnie... :wow::placz:
Myślałam, że to klimat etc, ale moje domowe tego nie robią! Są cieniutkie, ale trzymają formę. Powinnam powiedzieć im, że mają towar zły, czy za bardzo mokrzą powietrze?
klaudiapsc
14-10-2015, 20:04
Dziewczyny mam klientkę, którą dwa tygodnie po założeniu rzęs szczypią oczy ale tylko kiedy płacze. Pracuje na Redzie NL. Czy to może byc trwająca reakcja alergiczna od kleju ? Klej + łzy = szczypanie, może być to objawem uczulenia ?
Alergia raczej objawia się odrazu, albo na następny dzień. Czyli póki klej wiąże... Chyba że ma łzy, które rozpuszczają klej potroszkę :D
luska102
15-10-2015, 09:53
Ja właśnie tak miałam, podczas płaczu niesamowite szczypania i pieczenie oczu i przy kontakcie ze słoną wodą(morską). Wydaje mi się że to sól bo przecież łzy też są słone.
Ja nie mogłam otworzyć oczu aż do wysuszenia. Rzeski miałam klejone na greene i właśnie taką reakcje miałam.
To przestańcie płakać dziewczyny :skacze: śmiać sie trzeba a nie płakać ! :)
;(;(wydaje mi się że jest to jednak coś innego ból przeszedł na drugą rękę, jestem pod opieką lekarza. Zobaczymy co będzie dalej;(
Luska współczuję. Spróbuj zmieniać ułożenie palców (małego, serdecznego i środkowego) Jeżeli kleisz oczka naprzemiennie to jedno oczko rób przy wyprostowanych palcach, drugie oczko, paluszki w piąstkę, mi to bardzo pomogło.
O naroś zapytam... czy to aby nie "Ganglion" ? Moja córka (9 lat) ma takiego tworaka. Robiła gwiazdy, całe gnie latała i gwieździła aż wyrosło .... :/: raz jest mniejszy raz większy... Nie boli
Dziewczyny powiedzcie mi, czy klej można trzymać w lodówce? Kobieta na szkoleniu powiedziała, że tylko jak jest nowy- nieotwierany i należy wyciągnąć go 24 h przed klejeniem. Ja trzymam swój otwarty klej w kuferku i nie wiem czy to dobry sposób. I kolejne pytanie, czy zechciałybyście skomentować moje 3 pierwsze aplikacje? Jestem świadoma, że są bardzo średnie... ale chciałabym wiedzieć czy coś ze mnie będzie... po prostu lubię to robić
Mysiaczeq
21-10-2015, 15:43
Pewnie, dawaj prace :)
Kleje cyjanoakrylowe, których używamy podczas zabiegu stylizacji rzęs powinny być przechowywane w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu, aby można było przez dłuższy czas cieszyć się ich właściwościami.
Używanie woreczków termoizolacyjnych znacznie ułatwia nam przechowywanie kleju, jednak nie do końca zapewniają nam odpowiednie warunki. Klej powinno się przechowywać w temperaturze pokojowej (ok. 18-20*C). Niższe temperatury, jakie niekiedy panują w lodówce mogą okazać się niekorzystne. Klej należy chronić zarówno przed zbyt wysoką jak i zbyt niską temperaturą.
Ja podobnie jak Mysiaczek trzymam w woreczku izolacyjnym , w pudełeczku plastikowym zawinięte dodatkowo w gazety w ciemnej pufie.
Zmieniam klej co 4-5 tygodni i nic się z nimi złego nie dzieje
Ja trzymam w woreczku izolacyjnym, ale z ciekawości zamówiłam HS4 i nie wiem jak się z nim obchodzić :)
1 zdjęcie- pierwsza praca, z której w ogóle nie jestem zadowolona. Sklejały mi się rzęsy:porazka:, ale walczyłam z tym dzielnie, bo sklejki są nie do przyjęcia :D po tym klejeniu miałam " wypalenie zawodowe" hahaha i byłam bardzo zniechęcona:D
2, 3, 4 zdjęcie- praca druga.
5, 6 i 7 zdjęcie- praca trzecia.
Moim skromnym zdaniem, ze stylizacją oka idziesz w dobrym kierunku! Szybszy klej i pozbędziesz się sklejek i jako gratis dostaniesz czystą aplikację. Czy przedostatnie zdjęcie to łzy na rzęskach?-Jak nie, to baaardzo są sklejone...
Myślę, że szybko się nauczysz :)
Dziękuję! Ale mi miło :skacze: Na tym zdjęciu, to na pewno łzy, koleżanka mi baaardzo płakała i nie wiedziałam jak to ogarnąć. Suszyłam pompką, a po chwili znów płacz :/: W każdym razie sklejek raczej nie było, bo staram się tego pilnować :D
Sprobuj inne pady/płatki albo tasmę microfoam- łzy wtedy lecą pod nie.
Dziękuję za pomoc :-)
Zastanawiałam się nad kupnem tej taśmy, ale obawiałam się, że nie będę potrafiła jej dopasować/ przykleić, a taśma pozbawi " pacjentkę" dolnych rzęs :D
laure_andal
26-10-2015, 06:03
Nie pozbawi :) jak bardzo się boisz, możesz posmarować dolne rzęsy i powiekę jakimkolwiek kremem, wtedy microfoam łatwiej się odkleja ;)
Kolejnym razem zamówię taśmę na próbę :-)
A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z rzęsami typu Y i W? Przedłużam rzęsy tylko metodą 1:1, nie potrafię tworzyć wachlarzy, ale skoro są gotowe, to czemu nie? :-)
iwonka p
27-10-2015, 07:41
Niestety aplikacje rzęs za pomocą, rzęs typu Y, nie są tak ładne jak objetosciowe stworzone samemu.
Trzeba zrobić kurs z objetosciowki i ćwiczyć :/:
Szkoda :-( a z czego to wynika, że nie są takie ładne? Planuję zrobić kurs objętościowy, ale dopiero niedawno zrobiłam 1:1, więc walczę :skacze:
aticzka88
28-10-2015, 07:36
nie sa takie ladne bo podstawa jest gruba i czesto odrywa sie z klejem z paska i po namoczeniu wygląda jak wielka grudka. no i najważniejsza sprawa - aspekt ekonomiczny, jesli chcialabys wykleic 100 procent aplikacji to zuzyjesz 2 opakowania takich rzes, wiec totalnie sie nie oplaca bo nic na tym nie zarobisz. :D
jesli dopiero niedawno zrobilas 1:1 to opanuj najpierw perfekcyjnie klasyke a potem idz na objetosciowy kurs. droga na skroty nie jest dobrym pomyslem :)
Masz na pewno dużo racji. O tych rzęsach myślałam bardziej jako " bajer", np. w kącikach. Poza tym wiele się od Ciebie dowiaduję, bo nie znam wszystkich materiałów. No a jestem trochę niecierpliwa :skacze:
Opiszę jeszcze moje doświadczenie z klejem sensitive z noble. Dla mnie nie, nie i jeszcze raz nie! Bardzo gęsty i o dziwo! ciągnący się, a był na pewno nowy, na moich oczach otwierany. Co więcej miał schnąć 2 sekundy, a wydaje mi się, że mój D plus był szybszy. Pewnie przez tę gęstość za dużo kleju nabierałam?! W każdym razie nie polubiliśmy się. Teraz czeka na mnie HS4, mam nadzieję, że dam radę :-)
Jeśli za dużo kleju nabierzesz, możesz najpierw "odsączyć" jego nadmiar o płatek/taśmę. Nie miałam nigdy sensitive, ale kleje z noble są raczej z tych rzadszych... Poza tym może lubi większą wilgotność, albo temperatura mu nie odpowiada. Gęściejsze kleje raczej wolą dużą wilgotność i zimno, do -22 stopni.
KatarzynaMolo
28-10-2015, 09:55
kierl89 porównywanie sensitiva do kleju D czy Hs4 to jak porównanie szybkości ciężarówki do ferrari ciężarówka więcej udźwignie ale wolniej pojedzie to samo jest z sensitive jest on bezoparowy przez co wolniejszy tak samo jeśli chodzi o konsystencje kleje bezpoparowe są bardziej gęste i nie używa się ich do "normalnych" aplikacji tylko w szczególnych wypadkach bądź do pracy na otwartej powiece. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do tego kleju chociaż osobiście wolę Blue :P
Iris odsączałam, ale ciężko było mi ocenić czy wystarczająco.
KatarzynaMolo świetne porównanie :ok:
Miała któraś z Was jakieś doświadczenie ze szkoleniami w Magnitica lashes? Czy warto?
KatarzynaMolo
28-10-2015, 11:55
Najlepiej nie patrz na firmę tylko na umiejętności i opinie o Instruktorze
Mam pytanie, czy przedluzacie rzesy dolne?
Jest zapotrzebowanie na tego typu uslugi?
Jakiego kleju uzywacie?
Ja od niedawna zaczelam, ale nie jestem pewna, czy biorac pod uwage czas wykonywania uslugi , to sie oplaca? :]
aticzka88
31-10-2015, 09:15
Iris odsączałam, ale ciężko było mi ocenić czy wystarczająco.
KatarzynaMolo świetne porównanie :ok:
Miała któraś z Was jakieś doświadczenie ze szkoleniami w Magnitica lashes? Czy warto?
dokladnie, ocenia sie instruktora a nie firme - jego umiejetnosci, oosiagniecia, portfolio i opinie.
Dziękuję Wam dziewczyny :kwiatek: Szkoda, że przed kursem nie trafiłam na forum :]
aticzka88
01-11-2015, 20:18
https://www.facebook.com/events/1717714005118407/
dziewczyny, w listopadzie organizowany jest I zlot czarownic rzęsowych! :)
świetna okazja by poznać inne stylistki, instruktorki a przy okazji zaczerpnąć dużo przydatnej wiedzy i trików ! :)
event organizują instruktorki Noble z wieloma osiągnięciami i doświadczeniem - myślę, że każda/ każdy będzie zadowolony - będzie można zarówno odpocząć (piękna miejscówka w górach) jak i wiele się nauczyć :)
polecam!
luska102
01-11-2015, 20:47
Bylabym zainteresowana jednak nie mam Facebooka. Gdzie moglabym dowiedziec się szczegółów?
katii777
02-11-2015, 15:45
Pisz na lashwitches@gmail.com,
Zlot jest 18-21 listopada, Szkolenie z mocnych objętości plus stylizacje oczu. Plus meeega atrakcje!
luska102
03-11-2015, 08:53
Wczoraj tam napisałam ale narazie nie mam odpowiedzi,
Pewnie już nie ma miejsc.
wisienkakwspz
05-11-2015, 09:10
SARAHH ja przedłużam rzęsy dolne, jest zainteresowanie, ale... jak o tym wspomnę, bo klientki nie są świadome, że w ogóle jest taka usługa :P ale jak już zaczną to potem normalnie uzupełniamy ;) A używam zazwyczaj kleju Green z Noble ;)
witajcie;) od niedawna rozpoczęłam przygodę z rzęskami, chciałabym się dowiedzieć jak dobierać długości rzęsek aby nadac fajny kształt, pracuję na rzęskach mink z noble, wiadomo że najkrótsze w kąciku wewnętrznym ale właśnie nie wiem jak dobrać długości później
Cześć dziewczyny! Jestem stylistką z przedłużania rzęs z Ukrainy, mam Ukraińskiego dyplomu. Czy może ktoś mi powiedzieć co trzeba żeby mogłaby robić przedłużanie rzęs w domu? Czy trzeba być prywatnym przedsiębiorcą? Czy trzeba mieć certyfikat międzynarodowy (do przedłużania rzęs) albo coś jeszcze? Dziękuje bardzo za pomóc!
kiwaczek2
06-11-2015, 08:33
Justa6 - takie rzeczy czyli modelowanie oka powinnas miec na szkoleniu. nie da sie ogolnie powiedziec jak to zrobić, są rózne sposoby.
oki, za mną 3 przedłużenie 1:1, znów 4 godzinne ale myślę że będzie coraz lepiej. w poniedziałek będę uzupełniać koleżance rzęsy, możecie mi powiedzieć krok po kroku jakie sa wasze sposoby bo nie Uzupelnialam jeszcze
luska102
07-11-2015, 20:14
Justa- przeszłaś szkolenie podstawowe czy jesteś samoukiem? Jesli nie to warto zaoszczędzić troszkę pieniążków i udać się do jednej z najlepszych instruktorek które są znane na forum.
aticzka88
08-11-2015, 01:16
nie rozumiem jak mozna tak lekkomyslnie podchodzic do tematu. to jakas plaga - jak mozna sie uczyc na klientkach nie znajac zadnych podstaw? jest mi smutno, ze takie beztroskie zachowanie jest coraz bardziej powszechne. robienie rzęs bez kursu (albo po byle jakim kursie - a potem podstawowe pytania, ktore powinny byc oczywistoscia) i bez podstwowej wiedzy, paznokcie po filmikach z youtube, makijaż permanentny i powiększanie ust również robione po wyczytaniu informacji w internecie...świat schodzi na psy.:strach:
Dziekuje za obszerna wiadomosc.myslalam ze to forum sluzy do pomocy,porad itp.ztego.co .widze to pojawia sie tu jedno-Idz na kurs,a nie uczyli cie tego na kursie?? Nie bede juz o nic pytsc.pozdrawiam
dzoanabi
08-11-2015, 19:33
Dziewczyny po mniej więcej ilu klientkach zmniejszył się wam czas pracy? Jestem osobą początkująca w tej branży i chciałabym usłyszeć od was jakieś porady jak przyspieszyć ten zabieg :)
Wykonałam jak narazie 2 przedłużania rzęs metodą 1:1 i w obu przypadkach zajęło mi to około 4h, głównie z racji tego że jestem osobą bardzo dokładną i nie lubię robić czegoś byle jak. Zamieszczam zdjęcie mojej ostatniej pracy, co o tym sądzicie?
Z góry dzięki :)
Mysiaczeq
08-11-2015, 21:22
dzoanabi. Jak na początek czas nie jest zły. Ja swoje pierwsze kleiłam po 6 godzin. Ciężko powiedzieć po ilu aplikacjach czas pracy się skraca. Wszystko zależne jest od indywidualnych predyspozycji, ilości wyklejanych klientek oraz od całej masy innych rzeczy. Jeśli chodzi o rzeczy nad jakimi musisz popracować to odległości od powieki, widać szczególnie w wewnętrznym kąciku, że są za daleko. Zwróć uwagę też na kierunki, bo każda rzęsa patrzy trochę w swoją stronę, co sprawia, że wyglądają na potargane. Brakuje mi tu jeszcze zdjęć przed i na otwartych oczach.
aticzka88
09-11-2015, 08:19
Dziekuje za obszerna wiadomosc.myslalam ze to forum sluzy do pomocy,porad itp.ztego.co .widze to pojawia sie tu jedno-Idz na kurs,a nie uczyli cie tego na kursie?? Nie bede juz o nic pytsc.pozdrawiam
justa6 post nei tyczył się tylko Ciebie i nie miał być to atak. nie dziw się naszemu zażenowaniu, a pytasz o rzeczy, które są podstawą. Luska zapytala czy byłaś na kursie, a Ty zamiast uczciwie odpowiedzieć migasz się i robisz z nas wredne baby, które nie chcą Cię nauczyć przez internet kleić rzęs.
Bardorja
12-11-2015, 13:33
Dziewczyny po mniej więcej ilu klientkach zmniejszył się wam czas pracy? Jestem osobą początkująca w tej branży i chciałabym usłyszeć od was jakieś porady jak przyspieszyć ten zabieg :)
Wykonałam jak narazie 2 przedłużania rzęs metodą 1:1 i w obu przypadkach zajęło mi to około 4h, głównie z racji tego że jestem osobą bardzo dokładną i nie lubię robić czegoś byle jak. Zamieszczam zdjęcie mojej ostatniej pracy, co o tym sądzicie?
Z góry dzięki :)
ja swoje pierwsze rzęsy wyklejałam 6h!!!!!!!!!!
po ok10 klientkach to bylo 3h, i tak na dobrą sprawe teraz (po2latach od kursu) zalożenie robie w 2h a uzupeł 1h-1,5; taki czas osiągnęłam po ok 2miesiącach pracy. intensywnej pracy, ale nie liczyłam ile klientek zrobiłam. myślę,że średnio wyjdzie 60klientek w 2misiące.
'Wyrobienie się' w czasie zależy od wielu czynników:
-jak szybko się uczysz,
- odpowiendie trzymanie pensety i wyćwiczone chwytanie rzęs,
- ilości klientek (bo przecież nie wszyscy beda chcieli sie położyć pod twoje ręce),
-pieniędzy! ja zrobiłam promocje, zaznaczylam ze sie ucze i potrzebuje cierp;liwych klientek- musisz zarobić chociaz na -materialy, bo splajtujesz ;) za darmo nie robi się NIGDY,
-od twojego czasu, samopoczucia i chęci
-oraz uwaga! wytrzymałości zdrowotnej, mam mega uczulenie na każdy klej, tylko katar, bez swędzących zaczerwienionych i łzawiących oczu, jak miałam katar taki porządny to kupowałąm sudafed i dalej jazda, więc sprytny organizm przezucil sie na gardlo. Katar zniknal ale zaczal sie kaszel, tak przerazliwie duszący, ze niektorzy mysleli ze to gruzlica ;) trafilam sor bo nie moglam przestac sie dusic. Powiedzialam lekarzom ze nie wyobrazam sobie przestac kleic, poza tym z tego zarabiam na chleb. po ogólnym zrobieniu testów i obserwacji okazalo sie ze opary kleju zaczynaja mnie uczulac po 1,5h od ich uwolnienia z buteleczki. dostałam wtedy lek, ktory biore tuz przed klejeniem rzęs i trzeba bylo postarac sie robic jeszcze szybciej. niestety nie zawsze to wychodzi. przez jakis czas działałam tak tabletki+maseczka+czas max2h jest ok, minelo pol roku i zakładam juz tylko maseczke, nie mam ani kaszlu ani kataru. lekarze mówią, ze organizm albo zwalczyl uczuelnie albo sie przywyczail..
któras z was tak miala??
dzoanabi
12-11-2015, 22:03
Dziś mam już za sobą 4 założenie. Jest dobrze! Zeszłam na 3h i 20min :) myślicie że jestem na dobrej drodze? :skacze: (zdjęcia poniżej),
Wiesz ja zauważyłam że po każdej aplikacji doskwiera mi takie nieprzyjemne pieczenie w żołądku jakbym się jakiegoś kwasu opiła, trwa to około 30 minut /do godziny, to też jest reakcja alergiczna (wiem bo jestem uczulona na jad osy i tez na początku tak mi się objawia, z tym ze jest to dużo silniejsza reakcja) . Z tego co wiem to człowiek potrafi sam się "odczulić", ja tak miałam z kotami :D Na szkoleniu mówili mi, że opary można zniwelować za pomocą specjalnego Neutralizatora Zapachu Kleju, można go dostać w sklepie Black Lashes, ale czy skuteczny to nie wiem.
Bardorja
13-11-2015, 00:35
próbowałam, na mnie nie działa neutralizator
Marilyn*
13-11-2015, 18:49
Dziewczyny ja tez niestety naleze do grona alergiczek... dochodzilo do alergicznego zapalenia zatok gdzie glowa bolała ok tygodnia 24/h, kładlam sie spac z bolem i wstawalam z tym samym bolem, potem ciagle choroby, najpierw zatoki, potem gardlo i nizej czyli kaszel i chorobsko sie rozwijało, oczywiscie raz katar , raz nos zatkany, nie do wytrzymania!!!
Dzisiaj biorę leki sterydowe do nosa i brak zmartwien :D Tak wiem, to sterydy, przemyslalam to, duzo czytalam i obecne sterydy zwlaszcza te domiejscowe są duzo delikatniejsze i niosą minimalne skutki uboczne lub wogole. Nie zaobserwowalam zadnych skutkow ubocznych za to samopoczucie moje jest o niebo lepsze :) Znowu mogę z przyjemnoscia kleic rzeski :] Jestem zdania , że lepiej wziąć się za leczenie alergii nawet jesli jest potrzeba przyjmowania silniejszych lekow nic nie robic z tym nic. Przyjmuję Avamys, bardzo polecam! ;)
Mysiaczeq
13-11-2015, 20:30
Mi tez bardzo pomogl Avamys. Tylko moje bole nie byly zwiazane z alergia :) w koncu glowa mnie nie boli
[quote=dzoanabi;415911]Dziś mam już za sobą 4 założenie. Jest dobrze! Zeszłam na 3h i 20min :) myślicie że jestem na dobrej drodze? :skacze: (zdjęcia poniżej),
Bardzo ładnie kleisz, ja wczoraj robiłam 2 raz od kursu uzupełnienie po 3,5 tyg i zajęło mi 3 h. Nie jestem zadowolona, a przez 1h myslałam- chyba to nie dla mnie:/: Jeszcze długa droga przede mną.
dzoanabi
17-11-2015, 22:55
Dzięki :)
Odbiegając od tematu, dziewczyny nie macie może na sprzedaż brokatowych rzęsek różnokolorowych najlepiej profil B, długość 12-14, grubość obojętna? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Wszędzie praktycznie podkręcanie C, upatrzyłam sobie takie w sklepie Magnitica Lashes ale nie mają tego na stanie wrrr
Ogólnie bardzo chętnie odkupię nie używane kolorowe rzęski :)
dzoanabi wsadź zwykłą rzęsę w klej (na długości , która Cię interesuje) a następnie w brokat i rzęsy brokatowe gotowe :D Do wyboru do koloru ;)
dzoanabi
18-11-2015, 10:41
Ojej dziękuję! :) :)
Nie pomyślałam hihi
Hej Kobietki !
Mam takie dosyć nietypowe pytanie, mianowicie chodzi mi o certyfikat. Z góry przepraszam, że tutaj Wam się wtrącam, ale nie chciałam bezsensu oddzielnego tematu zakładać, może któraś z Was będzie potrafiła mi pomóc/doradzić. A więc do meritum - odbyłam szkolenie i dostałam "pożal się Boże" certyfikat, w języku angielskim, żeby coś tam było... Wygląda jak z podstawówki, DOSŁOWNIE. Jakbyście sobie wzięły szablon na dyplom, siuuup do drukarki i byle co napisały. Wydaje mi się, że profesjonalny certyfikat charakteryzuje się odpowiednimi znaczkami / numerem ? Bynajmniej mam taki ze szkolenia stylizacji i makijażu. Jest na nim tylko pieczątka i nawet nie ma daty, nic...
Radziłam się już innych i powiedzieli, że mam spróbować zażądać zwrotu pieniążków, bo później tylko i wyłącznie ja będę miała problemy przez ten śmiechu warty papier...
Ktoś, coś mógłby podpowiedzieć ? Jestem sklonna zawalczyć albo o zwrot pieniędzy, albo o odpowiedni papier, ale nie chcę się zbłaźnić, jeżeli okaże się, że tak ma wyglądać certyfikat...
Pozdrawiam
dzoanabi
18-11-2015, 22:15
A czy mogłabyś wstawić tutaj ten certyfikat? Ewentualnie zamaż w paint'cie dane.
Witam :)
Jestem na forum już od dłuższego czasu, a jak na razie tylko jako "podgladywacz" :p
Przeczytałam cały wątek ogólny i jest on naprawdę ogromna skarbnicą wiedzy.
Mam dość nietypowe pytanie... Przedłużam rzęsy od jakiegoś roku, jeszcze niestety nie jest to moje główne zajęcie, ale mam nadziej ze na wiosnę tak się stanie. Trafiła mi się klientka, której naprawdę szybko rosną rzęsy.. Przychodzi w sobotę na uzupełnienie, rzęsy maja jakieś 3.5 tyg (metoda 2:1) bardzo mały ubytek, jedynie jakiś widoczny w kącikach wewnętrznych, ale za to duuzy i widoczny odrost (klientka blondynka z jasnymi rzęsami) ten widoczny odrost to jakieś 70% rzes... Wszystkie te rzęsy są do wywalenia ? Bo jeżeli ściągnęła bym odrost i byłaby prawie nowa aplikacja :( co radzicie zrobić ?
Kochane początkujące Stylistki.
Czas nie jest wyznacznikiem tego jak dobra jest stylistka. Spotkałam się z pewną opinią mojej byłej klientki. "poprzednia stylistka poświęciła mi 4 godziny, czułam sie dopieszczona a ty tylko 2 ?!? " :skacze:
Czas aplikacji owszem zależy od naszej wprawy,ale i od kleju, wilgotności powietrza i temperatury w danym dniu. Mnie z 5 letnim stażem zdarza się robić o godzinę dłużej....
Jeżeli klientka mruga bo ożłopała się redbula na chwilę przed aplikacją, jeżeli się wierci, lub ma "dzikie rzęsy" musimy poświęcić więcej czasu i włożyć wiele cierpliwości w taką aplikację.
Dwa : uzupełnienie czasem zajmuje więcej czasu jak pełna aplikacja. Rzęsy trzeba umyć, zdjąć odrosty, przemyć dwa razy cleanserem, trzeba czekać az wyschnie ... to wszystko potrzebuje czasu. Nigdy np przez telefon nie powiedziałam klientce ile wynosi czas uzupełnienia, bo to zależy. Zawsze mówię do 2 godzin.
:)
Ja zawsze staram się dać sobie na klientkę czas nawet z 'zapasem'. Właśnie gdyby było coś trudniejszego, bądź gdybym ja miała jakiś wolniejszy dzień :p ja mam taka klientkę która zawsze tak jakby próbuje otworzyć jedno oko.. :/ baaardzo przeszkadzający nawyk i niebezpieczny można powiedzieć, ale co zrobić gdy niektórzy robią to bezwiednie.
Dziękuje bardzo rownież za wyczerpująca odpowiedz :)
Dziewczyny, jak długo od otwarcia można maksymalnie korzystać z kleju(HS4) i dlaczego tak krótko? :D
delyszys
20-11-2015, 20:01
ja zmieniam klej zawsze co 2-3 miesiace w zaleznosci od tego co pisze producent. To jest data waznosci jak kazdego produktu a kleje wszystkie z reguly po krotkim czasie gestnieja, pamietam chociaz by te ze szkoly 20 lat temu ;) Taki urok kleju i sklad chemiczny. Po tym czasie klej jest za gesty by na nim pracowac co za tym idzie rzesy nie beda sie chcialy kleic.
A to dobra wiadomość. Wydawało mi się, że gdzieś widziałam 3 tygodnie.
Mysiaczeq
20-11-2015, 22:42
Bo to prawda jesli czesto korzystasz z kleju zmieniasz go co 3 tyg.
dzoanabi
21-11-2015, 08:27
Na kursie powiedziano mi ze te wszystkie produkty do przedłużania ważności kleju typu różne opakowania itp to ściema, prawda?
Mysiaczeq
21-11-2015, 08:31
kompletnie nie rozumiem pytania, mozesz przyblizyc? gdzie sie szkolilas?
Mysiaczeq, a jeżeli wyklejałam nim 5 razy, to mogę używać go nadal?
Koleżanka wyżej miała chyba na myśli np. woreczki termoizolacyjne. Powiedziano na kursie, że nie chronią kleju przed czynnikami zewnętrznymi?!
Mysiaczeq
21-11-2015, 11:04
jeśli tylko 5 razy byl otwierany to tak do 3 mc spokojnie
A czy mogłabyś wstawić tutaj ten certyfikat? Ewentualnie zamaż w paint'cie dane.
Proszę :)
http://pliki.wzorki.info/images/pLdkv.jpg
dzoanabi
22-11-2015, 00:07
kompletnie nie rozumiem pytania, mozesz przyblizyc? gdzie sie szkolilas?
W szkole Beauty Lux pod patronatem firmy Black Lashes. Tak chodziło mi o te woreczki. Kilka firm ma to w swojej ofercie, ale podobno jest to tylko naciąganie na kasę, ponieważ w opakowaniu na klej również znajdują się te kuleczki pochłaniające wilgoć i jeśli się go trzyma w tym oryginalnym opakowaniu oraz zaciemnieniu to różnicy nie ma - tak usłyszałam.
Marilyn*
22-11-2015, 10:54
Dziewczyny poszukuje szkoleniowca w woj. podlaskim , ewentualnie Warszawa z metod objętościowych Kogo polecicie?
Malwina P
23-11-2015, 13:58
Dziewczyny, mam pytanie. Jestem poczatkujaca stylistka, w startowym zestawie mam pesety hsd 11 i zakrzywiona hsd 15 jednak jak dla mnie sa zbyt "miekkie" i lekkie. Chcialabym jskas " ciezka" pesete. Co polecacie? Jaki model?
Mam pewien problem, ponieważ mam klientkę której drugi raz pojawiło się zapalenie spojówek. Pierwszy raz chwile przed tym jak zaczęła przedłużać rzęsy, teraz znowu wyszło po jakimś prawie pół roku, twierdzi ze to moze przez to ze miała już stare soczewki i ja podrażniło. Teraz powiedziałam jej, ze jak na razie wstrzymamy się z uzupełnianiem i niech idzie do lekarza zbada przyczynę. Czy miałyście podobne przypadki?
laure_andal
24-11-2015, 07:13
Może być przez stare soczewki, też mi się tak zdarzyło kiedyś. Noszę soczewki okazjonalnie i sobie pomyślałam, że jak były nie za często używane, zamknięte w pojemniczkach z płynem to jeszcze są ok ;) niestety okazało się, że nie były, skończyło się wizytą u okulisty i maścią do oczu z antybiotykiem ;)
Ona nosi regularnie i przetrzymała przez miesiąc je zamiast przez 2 tyg... Wiec myśli ze to przez to.
Dziewczyny mam pytanie dotyczące rzęs Y z noblelashes.
Jeżeli podana jest grubość 0,2 czego ona dotyczy? Oznacza to, że każda rzęsa z Y ma grubość 0,2 a "pieniek" jeszcze więcej czy "pieniek" ma 0,2 a rzęsy mniej? :D
Trudno mi się dogadać z babeczką, bo chyba się nie rozumiemy :-):porazka:
Jak sama zamawiałam to właśnie chodzi o to ze każda rzęsa ma tą grubość, a koniec 2x tyle jakby nie patrzeć. Ja zamówiłam 0.15 i bardzo założyłam. Końcówka jest bardzo gruba dodać jeszcze klej to w ogóle.
To chyba spróbuję 0,1 :-) a jak wygląda to na rzęsach? Próbowałaś? :-)
---------- Dodano o godzinie 14:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:02 ----------
Właśnie dostałam e-mail z informacją, że rzęsa 0,2 ma grubość "trzonka" 0,2 i rzęsa też 0,2 więc razem jakby 1,5 rzęsy na oku :/::blink:
O ile dobrze zczaiłam :skacze:[COLOR="Silver"]
Na cała aplikacje 2:1 zdecydowanie za ciężkie i grube :( mogą słabo się trzymać i dodatkowo obciążyć rzęsy, wiec ja osobiście nie polecam rzes y do całej aplikacji.
natalia.gras
26-11-2015, 11:46
Czesc dziewczyny. Mam w planach zrobic kurs przedluzania rzes, niestety szkola do ktorej chce sie udac na kurs wymaga posiadania wlasnego materialu. Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos zestawu startowego szukam czegos dobrego w przystepniej cenie. Moze polecicie mi cos?
dzoanabi
27-11-2015, 00:38
Posiadanie własnych materiałów na kurs?! Ta szkoła jakieś jaja sobie robi.. Skąd osoba która zaczyna się szkolić ma wiedzieć jakie materiały będą jej potrzebne? To wszystko poznaje się na kursie. Ja bym na Twoim miejsc nawet nie zwracała sobie głowy takim szkoleniem nawet jak jest bardzo tanie. To świadczy o braku profesjonalizmu danej placówki co może się przytrafić na zajęciach praktycznych.
Tak z ciekawości, ile taka przyjemność kosztuje?
A co do Twojego pytania, ja osobiście polecam markę Noble Lashes, dobra jakość produktów i cena w miarę przystępna. Ja zaczynałam na Black Lashes - jakość super ale cena wygórowana. Nie ma co oszczędzać ani na produktach ani na szkoleniach.
kiwaczek2
27-11-2015, 09:17
to tak jak isc na kurs prawa jazdy z wlasnym autem
kiwaczek :skacze: akurat w Irlandii idzie się na kurs prawa jazdy własnym samochodem ;) serio serio
natalia.gras już na dzień dobry nasz Sygnał, że nie powinnaś iść do tej szkoły. Ja rozumiem, że kasa, rozumiem doskonale. Od tak wyjąć sobie 1000 zł na dobry kurs .... nie każdego stać. Niemniej czytałam już kiedyś tu na forum, że taki kurs może być finansowany z Urzędu Pracy. Ale niestety nie podpowiem kto to pisał i kiedy, może ktoś podpowie.
Firma/szkoła którą masz na oku... pozostawia wiele do życzenia.
Idąc na dobry kurs masz możliwość "pomacania' sobie rzęs, wypróbowanie kilku rodzajów pęset, jedna lubi twardsze, drugiej bardziej leżą miękkie pęsety, bardziej lub mniej wygięte ... a i całe gro sprawy jeżeli chcesz być "Stylistką rzęs" musisz zaiwestować w dobry kurs. Ja od siebie w Polsce i w ogóle polecam Star Lash Academy, Evo Lashes, Noble Lashes. Po takim kursie masz ogromne możliwości rozwoju. Pozdawiam :)
Malwina P ja też lubię twardsze pęsety. Używam Vetus 7-SA lub Vetus ESD-15 , do rozdzielania rzęs mam Vetus ESD-17 lub Jonostik 17ESD. Mój nowy nabytek to L shape ze Star Lash Academy. Bardzo fajna i do 1:1 jak i do objętościówek. Poleciłabym Ci zacząć pracę na pęsetkach wygiętych z czasem jak będziesz chciała się nauczyć robić objętościówki bedzie Ci o wiele wiele łatwiej.
Jeżeli chodzi o woreczki termoizolacyjne - moim zdaniem to nie ściema. Klej już raz otworzony nie bedzie już tak szczelnie zamykającym sie, co można zauważyć po nalocie w takim woreczku. Ja zawsze trzymam klej w takim woreczku ( ściskam ten woreczek żeby wypuścić jak najwięcej powietrza). Moim zdaniem to bardzo fajna sprawa. Kleje zmieniam co 3-4 tygodnie. Lepiej kupować małe opakowania 3-5 ml.
Dziewczyny jestem na etapie szukania kleju doskonałego dla mnie. Ultra plus z Noble jest juz za wolny, kupiłam teraz perfect glue z Mlashes i do objętościowek jest super ale przy 1:1 bardzo złe mi się klei... I po dosłownie minucie robi się 'glutowaty' na kamieniu nie chce się kleić Jaki byście polecały ? I jakie opinie o kleju Noble od noblelashes ?
dzoanabi
29-11-2015, 18:59
Niestety nie mogę nic doradzić apropo kleju z firmy Noble Lashes, sama używam kleju Ultra Plus z Black Lashes i jestem bardzo zadowolona z niego. Glutowatość kleju może zależeć od kilku rzeczy: wilgotności w pomieszczeniu, temperatury, terminu ważności, oraz czy nakładasz klej na nieoczyszczony kamień (na pozostałości poprzedniego kleju)
Na przykład u mnie w domu idealnie mi się kleji rzęski, natomiast w pracy, tym samym klejem bardzo źle mi się nim posługuje.
kiwaczek2
30-11-2015, 12:49
Mucha - dobre dobre, interesujące i dziwne
Mi pasuje noble i green z noble
ale trzeba samemu próbowac i zdecydowac. nie ma innego wyjscia
Właśnie tym razem było chłodniej i takie rzeczy się działy, rzęsy w ogóle nie chciały się przyklejac, ciagle dolewalam nowa kropelkę kleju bo ten od razu robił się gesty i nie chcIal kleić... No i niestety rzęsy po uzupełnieniu się posypały i tego się obawiałam, ale robimy poprawkę i mam nadzieje ze będzie ok, bo poprzednie osoby kleiło się na nim ok. Jeszcze chce właśnie przetestować Noble bo słyszałam wiele dobrych opinii.
a spróbuj w pierścionku ...
intryguje mnie też stwierdzenie "dolewałam". Ja zawsze czyszczę pierścionek, kieliszek jak zwał tak zwał. nową kroplę kleju zrób , bardzo fajnym trikiem jest też przyklejenie taśmy papierowej na kamień , łatwiej usunąć starą kropelkę kleju a dwa ta kropla będzie ładnie trzymała w kuleczce. Teraz jesień, wilgotno spróbuj green, hs10 lub hs11. chyba że masz super sucho to spróbuj nawilżyć pomieszczenie. Zainwestuj w stację meteo, baardzo ułatwia prace.
Ja pracuje na kamieniu i dolewam tzn robię nowa kropelkę obok w trakcie kiedy ta stara robi się juz gęsta. Mam rownież podkładki papierowe na kamień, ale ten papier jest taki śliski i wg mnie nie za bardzo... Spróbuje z taśma :) dzisiaj akurat kleiło mi się dobrze, ale pod koniec zaczął trochę wariować, wtedy trzeba było szybciej zmieniać kropelkę, ale nie było tragedii.
dzoanabi
02-12-2015, 06:02
mucha właśnie w jesień jest sucho w pomieszczeniach bo zaczynają kaloryfery grzać a to bardzo wysusza powietrze, fajnie działa też położenie zwliżonego ręcznika na grzejnik :)
SandraL mi też źle się pracuje na tych podkładkach, dolewanie kleju obok starej kropelki nie jest błędem, często jak mamy intensywny dzień to nie ma czasu na czyszczenie kamienia po każdej kropli, ważne jest aby nie nakładać poprostu na starą :)
iwonka p
02-12-2015, 07:33
Czy tylko ja mam problem z klejem noble?
Glucieje po 10 min w pierscionku, a nawilżam powietrze
pilnuje temperatury, nie mam już pomysłu :/:
natalia.gras
02-12-2015, 11:22
A jednak nie musze mies swojego materialu.. Przepraszam ze wam zawracalam glowy. W tej szkole robilam kurs deoilacji woskiem i pedicure i musialam miec wlasny sprzet. Wiec z rzesani myslalam ze bedzie tak samo.
Mimo wszystko za jakis czas bede kupowac rzeski w polsce. Od kilku lat zamawiam zele z polski bo sa o niebo lepsze i ceny nizsze.
Pozdrawiam goraco i dziekuje za odpowiedzi
wisienkakwspz
03-12-2015, 10:56
iwonka p miałam ten sam problem, więc mam mieszane uczucia co do tego kleju ;)
dzoanabi
04-12-2015, 23:56
Dziewczyny jak zapobiegacie pogorszeniu się wzroku i urazu kręgosłupa przy tym zawodzie? Jestem po około 20 aplikacji i juz odczuwam pierwsze objawy..
Z tego co wiem to na kręgosłup ćwiczenia jakieś ale na wzrok? Da się tego uniknąć?
jolkusia
09-12-2015, 14:19
Dziewczyny jak zapobiegacie pogorszeniu się wzroku i urazu kręgosłupa przy tym zawodzie? Jestem po około 20 aplikacji i juz odczuwam pierwsze objawy..
Z tego co wiem to na kręgosłup ćwiczenia jakieś ale na wzrok? Da się tego uniknąć?
Hmm... Może jakieś okularki przy zakładaniu sztucznych rzęs (http://www.biokur.pl/sztuczne-rzesy-c-192.html)?
Dziewczyny, a na ile klientek srednio wystarcza Wam klej 3 ml? Boję się trochę, że w trakcie klejenia może mi zabraknąć, a drugi mam wolnoschnący i nie chciałabym na nim pracować.
dzoanabi
11-12-2015, 09:26
Dziewczyny, a na ile klientek srednio wystarcza Wam klej 3 ml? Boję się trochę, że w trakcie klejenia może mi zabraknąć, a drugi mam wolnoschnący i nie chciałabym na nim pracować.
Ciężko jest tak wyliczyć ale około 20/30 aplikacji. To zależy też jakie usługi u Ciebie przeważają. Jeśli częściej zakładasz rzęsy od nowa to szybciej zużyjesz klej niż na samym uzupelnianiu.
KatarzynaMolo
11-12-2015, 13:24
Nie wypadałoby mieć jeszcze co najmniej dwóch innych klejów w pogotowiu :) ?
tomaszjawor10
14-12-2015, 12:46
Żeby sztuczne rzęsy (http://www.biokur.pl/sztuczne-rzesy-c-192.html) dobrze się trzymały trzeba kupić do tego dobry zestaw. Jedne z najlepszych marek to black lashes i eyelure, warto je stosować.
Mam pytanko do stylistek które prowadzą własna działalność. Jak to u was na początku wyglądało, czy rzucilyscie się na głęboka wodę i otworzylyscie salon w kilkoma klientkami czy najpierw pracowaliście w domu i z klientkami które tam zebralyscie otworzylyscie salon? I ile mniej więcej zajęło wam rozkręcenie ?
Tak, wypadałoby :-D
Kleję rzęsy na HS4 perfect i zastanawiam się nad zakupem HS5 expert.
Szybkość- 1 sek. oznacza czas schnięcia kleju po naklejeniu sztucznej rzęsy na naturalną czy czas od zamoczenia sztucznej rzęsy w kleju? Chciałabym spróbować tego kleju, ale się martwię, że nie ogarnę :-) a chcę usprawnić swoją pracę.
Pozdrawiam :-)
iwonka p
15-12-2015, 17:10
SandraL- otworzyłam własną działalność z 3 klientkami ( istne szaleństwo) ;-). Ale nie żałuję tej decyzji, nigdy nie byłam na minusie, a zarabiać zaczęłam po ok 5-6 miesiącach. Chyba miałam wyjątkowe szczęście, bo widzę że salony zamykają się po roku, jak tylko dotacje się kończą. Ja nie korzystałam z dotacji i chyba to zmotywowalo mnie do ciężkiej pracy nieraz po 12-14 godzin, aby nazbierac klientek.
Kier 89- czas schnięcia 1 sekunda mija od zamoczenia rzęsy w kleju.
O kurcze, to możliwe, żeby w pół sek. to zrobić? ;-O bo HS5 nazywany półsekundówką :-)
Żeby sztuczne rzęsy (http://www.biokur.pl/sztuczne-rzesy-c-192.html) dobrze się trzymały trzeba kupić do tego dobry zestaw. Jedne z najlepszych marek to black lashes i eyelure, warto je stosować.
Jak fajne, łatwo szybko można się zareklamować :haha:
Dobry zestaw to 10% dobrego trzymania się "sztucznych rzes" :skacze:
Sandra L ja zaczynałam w domu, znaczy w domach klientek. Otworzyłam salon i wszystkie domowe klientki zrezygnowały mimo iż zaoferowałam im ten sam poziom cenowy jak w domu. Ogólnie musisz liczyć rok na rozkręcenie. To też zależy od regionu, w którym jesteś. Ja w małym miasteczku i po roku przeniosłam salon do domu (oddzielny pokój i łazienka tylko dla klientek)
kierl89 z czystym sumieniem poleciłabym koleżance po fachu "sekundówki" po zrobieniu 10 pełnych setów. czas schnięcia zależy też od warunków atmosferycznych ( temperatura, wilogotność) w salonie, oraz od tego czy to jest 1:1 czy objetościówki. Na rzęsę 0,15 nabiera sie więcej kleju niż na 0,07 i co za tym idzie czas schnięcia jest dłuższy przy większej ilości kleju :)
Klientka mnie wystawiła i zabijam czas. Mam nauczkę, że nawet od koleżanek trzeba brać zadatek :cwaniak2: szczególnie teraz przed świetami . Widzi mnie codziennie, bo dzieci w jednej klasie, rozmawiamy i żeby tak bezczelnie wystawić w czasie przedświątecznym ? :cisza:
A to chyba spróbuję klej HS5 z noble :-) mam nadzieję, że dam radę. Używam kleju Hs4- uwielbiam ten klej, wykleiłam nim większość swoich prac :-)
Ostatnio wyklejałam koleżance rzęsy jej osobistym klejem sensitive i myślałam, że się rozpłaczę.
mucha, ja wczoraj specjalnie dla klientki, której wyświadczyłam przysługę i niekorzystnie dla siebie umówiłam na wizytę, wracałam 250 km do domu, w połowie drogi, późnym wieczorem dowiedziałam się, że jednak jej nie będzie, a prosiła o ten termin...
Marilyn*
17-12-2015, 21:34
Mucha to u mnie chyba jakaś plaga, bo od miesiąca regulanie praktycznie kilka osob w tygodniu odwoluje mi wizyty na ostatnią chwilę i czasem w taki sposób ze ręce opadają, lub co gorsza nie uprzedzą i nie przyjdą. Nie wiem czy to może przez te wszystkie rojące się "pseudostylistki" czy może powinnam iść na kurs asertywności ;)
Dziewczyny zamówiłam dużą paletkę z rzęsami z noble i wydaje mi się, że są one jakieś sztywne. Nawet jak je czeszę, to jest taki odgłos szczotki. Wcześniej zamawiałam rzęski z noble, ale małą paletkę i nie miałam takiego odczucia. Czy te rzęski się czymś różnią czy sfiksowałam? :-)
KatarzynaMolo
18-12-2015, 14:13
Może kupiłaś grubsze? im rzęsy grubsze tym automatycznie jakby bardziej sztywne :)
No właśnie ta sama grubość, ale... inny skręt. Miałam b, teraz kupiłam c.
ilonka_s
20-12-2015, 21:23
Mam pytanie odnośnie pęset. Dziś miałam pierwszy dzień szkolenia i dość kiepsko mi szło separowanie. Kolażanka separowała rzęsy prostą pęsętą, ja zakrzywioną. Domyślam się, że to kwestia wprawy i przyzwyczajenia, ale mam pytanie do dziewczyn, które separowały i jedną i drugą. Czy przy zakrzywionej faktycznie jest lepiej? Czy mniej się męczy ręka przy któreś konkretnej ?
Pozdrawiam :D
aticzka88
21-12-2015, 06:30
to kwestia przyzwyczajenia :)
mi pokazano do separowania tylko zakrzywioną i tak się naumiałam :D (ale mało osób separuje krzywulcem)
ale wszystkie moje kursantki do separowania zawsze wybierają prostą :D jeszcze żadna nie wybrała zakrzywionej ;)
KamaSztama
21-12-2015, 13:16
A ja mimo Wszych opinii pozytywnych itd dalej jakoś się nie mogę przekonać.
Ja używam zakrzywionej pęsety przy rzęskach zewnętrznych i wewnętrznych. Łatwiej mi wówczas operować ręką. :) Myślę, że to kwestia indywidualna i trzeba sobie popróbować i tak i tak.
wisienkakwspz
22-12-2015, 10:49
Ja z kolei uczyłam się na prostej, potem pokazano mi lekko zakrzywioną i od tego czasu tylko takiej używam do separowania ;)
kasia.kate
22-12-2015, 11:52
Mam pytanie. Od ponad 3 lat zajmuję się stylizacją rzęs. Od początku używałam kleju Secret Lasches "Ultra plus". Ostatnio (już 2 razy!!) Klientki się skarżą że rzęsy im odpadają po niecałym tygodniu!! Nie mam pojęcia czy cała partia jest do d...czy akurat ja trafiłam źle :(.
Więc ponieważ jestem śmiertelnie obrażona na tą markę kleju, mam do Was pytanie co możecie mi polecić w zamian :). Jaki klej się długo trzyma i oczywiście szybko schnie. :)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Kasia
:kwiatek:
Irenkaa123
23-12-2015, 00:29
Cześć dziewczyny :) Nie wiem czy mogę zadać takie pytanie w tym wątku, ale czy któraś mogłaby pomóc mi w doborze odpowiedniej szkoły? Chcę zacząć działać z rzęskami lecz niestety jest tyle szkół, że nie mogę się zdecydować na konkretną :( Jestem z Warszawy i tutaj chciałabym pójść do jakiejś szkoły, ale gdzie? Syszałam coś o Select - gdzieś przy lotnisku, ale czy warto? Może któraś z was była tam, pomożecie? :)
KatarzynaMolo
23-12-2015, 09:44
kasia.kate (http://forum.wzorki.info/members/37252-kasia-kate.html) po 3 latach może warto już przejść na coś szybszego :) ? Ja osobiście polecam klej Noble dla mnie rewelacja :ok:
kasia.kate
23-12-2015, 09:54
Hej. Dobra szkoła to SELECT w Warszawie. Polecam :)
---------- Dodano o godzinie 09:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:44 ----------
Ja używałam ultra plus ale koleżanka mi podpowiedziała że ten lepiej trzyma...Dziś zamówiłam HS-5 no zobaczymy... Mam nadzieje, że będzie lepiej trzymał :)
---------- Dodano o godzinie 09:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:52 ----------
kasia.kate (http://forum.wzorki.info/members/37252-kasia-kate.html) po 3 latach może warto już przejść na coś szybszego :) ? Ja osobiście polecam klej Noble dla mnie rewelacja :ok:
Kasia a rzęs tej firmy używałaś? o nie wiem czy warto kupić...
KatarzynaMolo
23-12-2015, 09:56
używam, chyba większość dziewczyn na forum ich używa :)
Cześć...
Dziewczyny możecie mi polecic na szybko jakiś sprawdzony primer oddtłuszacz,remover ... zależy mi na czasie
Cześć dziewczyny :) Nie wiem czy mogę zadać takie pytanie w tym wątku, ale czy któraś mogłaby pomóc mi w doborze odpowiedniej szkoły? Chcę zacząć działać z rzęskami lecz niestety jest tyle szkół, że nie mogę się zdecydować na konkretną :( Jestem z Warszawy i tutaj chciałabym pójść do jakiejś szkoły, ale gdzie? Syszałam coś o Select - gdzieś przy lotnisku, ale czy warto? Może któraś z was była tam, pomożecie? :)
Polecam! Byłam na kursie w Select u Patrycji- dużo praktyki, zapewnione modelki na których można ćwiczyć, teoria świetnie przekazana - warte swojej ceny!
Chciałam się tylko podzielić doświadczeniem :-D przyszedł do mnie klej HS5 i to na pewno moj nr 1!!! Kocham ten klej 💕
Kleję rzęski od 2,5 miesiąca, wybróbowałam 4 kleje i bardzo się cieszę, że tak szybko przerzuciłam się na kleje szybkoschnące :-)
Miałam tylko dziwny problem. Za każdym razem jak nalałam kroplę zakręcałam klej, przy kolejnej kropli musiałam przebijać szyjkę, bo klej nie chciał lecieć.
Wesołych Świąt dziewczyny 🎅
aticzka88
27-12-2015, 09:24
witaj :)
jesli Warszawa to: Kasia Szelągowska (forumowa Kiwaczek, na fb fabryka paznokci i rzęs ), Alla Rio i Kasia Borkowska (forumowa katie666 - mam nadzieje ze dobrze napisalam, na fb rzęsownia nb )
każdą z nich polecam, przejrzyj portfolio, prace ich kursantek i myślę, że będziesz usatysfakcjonowana :D
Czy mogę mieć klej z jednej firmy a cleaner/primer/remover z innej firmy ? :huh:
wisienkakwspz
29-12-2015, 10:29
Misia możesz ;)
Moze tutaj któraś z was mi pomoże ;( mam primer z Mlashes który okropnie śmierdzi ( coś jak torebka z chińskiego sklepu) i niektóre klientki skarżą się ze szczypie.. Co moze byc nie tak? Prędzej tak nigdy nie miałam z żadnym innym
hej dziewczyny. jestem nowa:). po pierwsze musze powiedziec ze to forum w pewnym sensie zycie mi uratowalo. a dokladnie pochlaniacz oparow, ktorego zdjecie zamiescila kolezanka. zmagalam sie z alergia , nie moglam pracowac i jak narazie daje rade. rzesy robie od 5 lat i od dwoch mialam alergie. stosowalam maski ale to nie pomagalo. tak czy owak z tego co sie zorientowalam alergia za kazdym razem jest silniejsza, i nie ma zartow. niestety. narazie przy uzyciu dwoch masek, pochlaniacza , robienia przeciagu i nie wykonywania wiecej niz dwoch osob dziennie daje rade. nos nie boli i nie puchnie.
po drugie fajne to forum, i to ze sie tak wszystkie tutaj wspieracie. to bardzo mile.
i po trzecie chcialam zapytac czy ktos z Was robil russian volume, czy to z Lash Perfect czy z Noble lashes?. ja pracuje na lash perfect, ale tez czasem zamawiam z noble lashes. pozdrawiam serdecznie wszystkie uczestniczki forum. :):)
Moze tutaj któraś z was mi pomoże ;( mam primer z Mlashes który okropnie śmierdzi ( coś jak torebka z chińskiego sklepu) i niektóre klientki skarżą się ze szczypie.. Co moze byc nie tak? Prędzej tak nigdy nie miałam z żadnym innym
Glamour Lashes też ma taki śmierdzący Primer. Klientki się krzywią. Wali jak stara szafa przesiąknięta naftaliną lub innym srodkiem na mole. Już na szkoleniu tak "walił" i tak ponoć ma być. Nie zamawiam więcej bo klientki mają wątpliwości. W Noble jest bananowy. Ja osobiście wolę bezwonne.
kierl89 po wyciśnięciu kleju musisz dokładnie wytrzeć dzióbek przed zakręceniem. Ja używam do tego wacików bezpyłkowych ( te używane przy przedłużaniu paznokci np. http://www.ezebra.pl/pol_pl_WACIKI-BEZPYLOWE-PLATKI-12-WARSTW-500-SZTUK-ROLKA-20293_1.jpg)
mucha tak robię, ale ten klej zasychał w środku w szyjce gdzieś głęboko, przebijałam igłą i wyciągałam skrzep. Teraz rzadziej, to robię, ale zdarzy się, że się zatka.
KatarzynaMolo
08-01-2016, 10:16
Noble ma fajny bananowy pachnie ślicznie jak guma do żucia :) kierl89 a przechowujesz klej na pewno w odpowiednich warunkach ?
KararzynaMolo w woreczku termoizolacyjnym, w ciemnym kuferku, w pokoju w szafce na kosmetyki. Wycieram dokładnie szyjkę. To pierwszy klej, który wywija mi taki numer :-D ostatnio był już spokój, dobrze leciał, a tu znów raz musiałam go przebić. Dodam, że tak od "nowości".
---------- Dodano o godzinie 10:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:32 ----------
A czy któraś z Was używała Lash Collera z Noble i może coś powiedzieć na temat tego urządzenia?
kiwaczek2
08-01-2016, 14:55
ja uzywam jako wiatrak by podsuszyc łzy w ekspresowym tempie, tez generalnie na koniec wiatrakuje by nie czekac za długo przed otwarciem oczu, taki bajerek
kiwaczek2, a czy rzeczywiście pomaga w osiągnięciu optymalnego poziomu wilgotności i chłodzi powietrze?
Kleję rzęsy u klientek i wiadomo, że u każdej jest inna temperatura i ten sezon grzewczy :-/
Polecicie jakąś dobrą, sympatyczną instruktorkę z Trójmiasta lub np. Koszalina? Chciałabym zrobić kolejny krok i wybrać się na kurs 2D, 3D. I jak wygląda to cenowo?
Dziwne z tym klejem... może to tylko ta jedna buteleczka...
Jeżeli KOSZALIN to polecam Paulinę Hendzel Wójcik. Byłam wyszkoliłam się i nigdy nie żałowałam wydanych u niej pieniędzy. Sympatyczna, cierpliwa i bardzo pomocna również po szkoleniu. :ok:
Dziewczyny, jak sie uzywa tej sondy/separatora pojedynczego? Normalnie jakas krzyworeka jestem...
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
bellalash
13-01-2016, 23:36
kiwaczek2, a czy rzeczywiście pomaga w osiągnięciu optymalnego poziomu wilgotności i chłodzi powietrze?
Kleję rzęsy u klientek i wiadomo, że u każdej jest inna temperatura i ten sezon grzewczy :-/
Polecicie jakąś dobrą, sympatyczną instruktorkę z Trójmiasta lub np. Koszalina? Chciałabym zrobić kolejny krok i wybrać się na kurs 2D, 3D. I jak wygląda to cenowo?
W Gdyni polecam Patrycję Pawłowską z Noble Lashes
mucha, no dziwne :-) wydaje mi się, że to ten ma jakąś wadę.
Na 99% wybiorę Patrycję Pawłowską- szkolenie 2D, 3D, Russian volume i Hollywood- taki full wypas :-D
A myślałam, że Russian i Hollywood, to to samo :skacze:
Zdecydowanie polecam Patrycje! Sympatyczna i cierpliwa przede wszystkim, tworzenie kepek pokazywała mi ze 100 razy aż sie nauczyłam :) no i do tego posiada ogromna wiedzę
To świetnie, już nie mogę się doczekać :-)
Mam problem, klientka zadzwoniła do mnie po tygodniu i powiedziała, że wystąpiła reakcja alergiczna ( swędzące powieki jakieś minimalnie zmienione, swędzące miejsca na powiece), zastrzyk odczulający pomógł tylko na 2 dni i niestety musimy zdjąć rzęski. Moje pytanie czy próbować kleić na innym kleju np. sensitive czy dać sobie spokój? Na innym forum rzęsowym wyczytałam, że jest maść hydrocortisonum, ale czy w ogóle opłaca się w to bawić? Bo wydaje mi się to niebezpieczne.
---------- Dodano o godzinie 11:42 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:32 ----------
I jak przeprowadzacie ewentualny test uczuleniowy? Przyklejacie po kilka rzęsek na kilka dni?
Cześć dziewczyny :)
Mam taki problem, że koleżance której robie rzęsy zawsze w trakcie "noszenia" nagle zaczynają ją bardzo piec oczy i momentalnie płacze. Po chwili to mija i jest wszystko dobrze. Oczy nawet nie są zaczerwienione, poprostu pieką i potem przechodzi..
Niewiem czym to może być spowodowane? Dodam że kleilam jej na kleju Expert i Noble z Noble Lashes.
To świetnie, już nie mogę się doczekać :-)
Mam problem, klientka zadzwoniła do mnie po tygodniu i powiedziała, że wystąpiła reakcja alergiczna ( swędzące powieki jakieś minimalnie zmienione, swędzące miejsca na powiece), zastrzyk odczulający pomógł tylko na 2 dni i niestety musimy zdjąć rzęski. Moje pytanie czy próbować kleić na innym kleju np. sensitive czy dać sobie spokój? Na innym forum rzęsowym wyczytałam, że jest maść hydrocortisonum, ale czy w ogóle opłaca się w to bawić? Bo wydaje mi się to niebezpieczne.
---------- Dodano o godzinie 11:42 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:32 ----------
I jak przeprowadzacie ewentualny test uczuleniowy? Przyklejacie po kilka rzęsek na kilka dni?
Nie ma testow, poniewaz poki klientka nie dostanie tzw odpowiedniej dla niej dawki alergenu reakcja nie wystapi. Niestety
Iris, no i wszystko jasne :-) dzięki za odpowiedź.
olka1255
24-01-2016, 23:05
Nie ma testow, poniewaz poki klientka nie dostanie tzw odpowiedniej dla niej dawki alergenu reakcja nie wystapi. Niestety
Cześć dziewczyny! Jeśli chodzi o przedłużanie rzęs to niestety jestem blada w tym temacie, ale w lutym planuję założenie rzęs (najprawdopodobniej 1:1) u kosmetyczki, jestem ALERGIKIEM, stale na lekach antyhistaminowych, przewlekle choruję na zapalenie spojówek na tle alergicznym (zapalenie wychodzi przy kontakcie z silniejszym alergenem). No i właśnie czy w takiej sytuacji jeśli poszłabym wcześniej do kosmetyczki i poprosiła o wykonanie testu np. za uchem kropla kleju, czy zda to egzamin czy nie bardzo? Obawiam się że założe rzęsy, wydam prawie trzy stówki i po kilku dniach będę musiała się z nimi pożegnać i skończę ze spuchniętymi oczami.
Proszę o poradę bo już nie wiem co robić :(
Cześć dziewczyny! Jeśli chodzi o przedłużanie rzęs to niestety jestem blada w tym temacie, ale w lutym planuję założenie rzęs (najprawdopodobniej 1:1) u kosmetyczki, jestem ALERGIKIEM, stale na lekach antyhistaminowych, przewlekle choruję na zapalenie spojówek na tle alergicznym (zapalenie wychodzi przy kontakcie z silniejszym alergenem). No i właśnie czy w takiej sytuacji jeśli poszłabym wcześniej do kosmetyczki i poprosiła o wykonanie testu np. za uchem kropla kleju, czy zda to egzamin czy nie bardzo? Obawiam się że założe rzęsy, wydam prawie trzy stówki i po kilku dniach będę musiała się z nimi pożegnać i skończę ze spuchniętymi oczami.
Proszę o poradę bo już nie wiem co robić :(
Niestety kropla za uchem tez nic nie da. Ja jestem okropnym alergikiem, tuszu moje oczy nie moga zdzierzyc. Przedluzanie jest moim zbawieniem!!!!
Jedynie mozesz sprobowac klejow dla alergikow, ale one nie trzymaja dlugo
Dziwne pytanie :-)
Jak to jest u Was z uzupełnieniem rzęs. Jak patrzę na rzęsy, które mam uzupełniać to jestem załamana. Jakieś odrosty, mini grudki kleju na rzęsach sztusznych, juz nie wiem czy za dużo kleju daje czy wszystkie rzęsy przed uzupełnieniem tak nieestetycznie wyglądają. Jak daję na maxa mało kleju- odsączam, to mam wrażenie, że cały klej zostawiam na płatku i szybciej odpadają. I już sama nie wiem o co chodzi? I jak radzić sobie z tymi cholernymi rzęsami mikro, które niby separuję, a jak puszczam rzęsy, to one i tak w niektórych miejscach się przyklejają.
Ile trwa uzupełnianie rzęs? Czy moczycie rzęsę prostopadle czy równolegle do spodka na kleju? Jak długo po naklejeniu sztucznej rzęsy nadal separujecie rzęsę? Już nie wiem co źle robię... Załamka
Kier, teoretycznie (wg mnie) rzęs nie powinno się uzupełniać a usunąć pozostałość aplikacji i założyć nową od początku. Ale to tylko w mojej teorii ;) sama uzupełniam bo taki mam rodzaj klienta i tyle, ot to.
Przed uzupełnieniem musisz usunąć wszystkie odrośnięte rzęski i te które wyglądają jak piszesz nieestetycznie. Jeśli są grudki to albo za dużo kleju albo pozostałości kosmetyków (tusz, cienie kredka itp).
U mnie "uzupełnienie" nie trwa o wiele krócej niż pełna aplikacja. Chyba że klientka pojawia się po 2 tygodniach z niemalże kompletem rzęs ;)
"Jak długo po naklejeniu sztucznej rzęsy nadal separujecie rzęsę?" Chodzi Ci o to jak długo przytrzymujemy pęsetkę na oku? To zależy od kleju jaki stosujesz. Jeśli kleju szybkiego to 0,5-1 sek wystarczy.
Jak nabierasz klej to musisz wyćwiczyć sobie taki ruch który nabierze idealną jego ilość, nie odsączaj go o płatek.
Na mikro rzęski ;) chyba nie ma złotego środka, jedynie precyzja w Twojej pracy :)
Izi :kwiatek::przytul: kochana jesteś!! Wydaje mi się, że te grudki na rzęsie są po rozdzielaniu rzęs sklejonych w trakcie zabiegu, taki nieestetyczny klej. Efekt końcowy aplikacji wydaję się być w porządku, ale przy uzupełnieniu pojawiają się takie kwiatki.
Ja też wolałabym robić nową aplikację, w Rosji podobno tak się robi :-)
Będę trenować, boję się tylko, że przegnę w drugą stronę i rzęsy będą szybciej odpadać z niedoboru kleju.
W brew pozorom kleju nie musi być dużo aby aplikacja była trwała. Nabieraj tak abyś nie miała dużej widocznej kropelki. Jak ją masz to zamocz rzęsę w kleju jeszcze raz i powoli wyciągnij. Nie wycieraj nadmiaru o płatek.
Przytrzymuj może chwilkę dłużej zanim puścisz albo jak nabierzesz mniej kleju to już sklejka nie powstanie.
W Polsce dziewczyny tez już stosują jedynie pełne aplikacje ale realnie nie każdy może sobie na to pozwolić. Duże miasta mają więcej możliwości, ja gabinet mam w niewielkiej miejscowości więc jakbym ogłosiła że nie robię uzupełnień to mogłabym równocześnie pakować rzeczy w karton ;)
Witam kobietki
Jestem tu nowa, zachwycil mnie ten watek jestecie takie miłe i pomocne mam ndzieje ze i mnie tak przyjmiecie.
Mam pytanie odnosnie pincetek jaka wybrać?
Znalazłam tu u was posty o pincecie VETUS ale jest kilka rodzajów i nie wiem na ktorra sie zdecydować. Ukończyłam kurs przedłuzania rzęs metoda 1:1 i zaczełam je robic na osobach znajomych które nie będą miay do mnie pretensji tak jak poradzila mi pani prowadząca kurs. Pierwsze zrobiłam kuzynce wyszły całkiem ok zrobilam je za darmo. Kiedy zobaczyła je moja przyjaciółka zachwyciła sie i przyszła jako następna umowiłyśmy się na 30 zł . Kolejna znajoma była bardzo zadowolona z efektu i dała mi 50 zł mimo ze umowiłyśmy się ze kiedy nie będzie zadowolona nie wezmę pieniędzy. No i pojawił się problem wczoraj.. kolezanka (klientka ne 2) przyszła bo kilka jej wypadło i jak zobaczyłam te rzęsy MASAKRA!!! wszędzie grudki wielkie odrosty itd. Wszystkie siagnelam i założyłam nowe . Robiłam to ok 3 godziny i wyszło fatalnie! rzęsy się sklejały itd nie mogłam ich chwytać ani odseparować. JESTEM ZAŁAMANA. Bardzo źle radzę sobie z krytyką estem bardzo wrażliwa lecze się nawwt u psychologa.. Wiem że grudki są spowodowane za dużą iloscią kleju a rzęsy skleiły się bo źle je odseparowałam dlatego chce kupić nowe pincetki może łatwiej mi będzie wtedy. Proszę was o pomoc i pozdrawiam serdecznie
PS: Jestem zachwycona waszymi pracami,mam nadzieje ze kiedys tez dojdę do takiej wprawy
przewlekle choruję na zapalenie spojówek
Przewlekłe zapalenie spojówek jest przeciwwskazaniem do aplikacji semipermanentych rzęs. Testy za uchem nic nie dają, a sensitive glue wystarczy na 10 dni...
JESTEM ZAŁAMANA. Bardzo źle radzę sobie z krytyką estem bardzo wrażliwa lecze się nawwt u psychologa..
6 lat jestem sytylistką i ten "zawód" wymaga bardzo dużej cierpilowści i odporności psychicznej jeżeli chodzi o "Problemy z klientkami". Klientki potrafią być przeróżne. Bywają i takie, które psioczą na piękne rzęsy lub zdejmują oraz żądają zwrotu pieniędzy. Bywają i takie które będą Cię informowały o każdej utraconej rzesie mimo iż mówisz, że będzie je gubiła. O tych co nie myją rzęs nie wspomnę. Ty w tym czasie musisz się uśmiechać przez zęby być uprzejma pamiętając o tym, że zła opinia rozchodzi sie milion razy szybciej niż dobra.
kierl89 Izi powiedziała już chyba wszystko jeżeli chodzi o uzupełnienia i sztukę nabierania odpowiedniej ilości kleju. Im go więcej nabierzesz i im wolniejszy on bedzie tym będzie albo więcej sklejek i gródek lub aplikacja będzie trwała dłużej. Niejednokrotnie uzupełnienie trwało tyle samo co aplikacja ..
Też wolałabym robić nowe sety za każdym razem, bo raz że poszłoby to szybciej, dwa aplikacja będzie ładniejsza i trzy wyczyściłabym dobrze rzęsy. Dużo mam "brudasek" , już nawet kupiłam sobie rzęsy na pasku żeby pokazywać jak ma je myć ... nic ... odporne na wiedzę. Mówię do baby, myj je pianą z szamponu dla dzieci a ta macza szczoteczkę w samym szamponie. Piękny Russian 6 d :( Przyszła z posklejanymi badylami, przy skórze same ulepki z brudu bleee;(. Mam takie dwie, obie 50+, obie płaczą na kręgosłup... robię im nowy set, po 4 tyg uzupełnienie i za 3-4 tyg znów nowy set. Jeszcze ich nie pogoniłam bo sa przesympatyczne, nigdy nie zmieniają ustalonych terminów i wiedząc iż mają problem z pielęgnacją dają mi zawsze duży napiwek.
julus pęset jest wiele do wyboru i każdy ma swoje ulubione. Musisz popróbować, potestować które odpowiadają właśnie Tobie.
Ja osobiście uwielbiam Vetusy właśnie ale z serii srebrnej (nie mylić z czarnymi). Do separowania korzystam z ST 14 i 5A-SA
79327
A jakiego używasz kleju? Dla początkujących? Jeśli tak to odstaw go od razu i zakup klej dla profesjonalistów, jeśli taki właśnie stosujesz to musisz staranniej separować rzęsy naturale - po prostu;)
mucha, dzięki za pomoc. Taaak! Masz rację z tym syfem na oczach! Klientka przychodzi "zmyta", a tam oczy zaklejone tuszem... Fuuu!!!!! Jakiś koszmar!!! A ja muszę się bawić w szorowanie tuszu, że tym babkom nie jest głupio?!
Już trochę poćwiczyłam i jest lepiej z tym klejem. Ale dziwi mnie to, że przychodzi jedna babka na uzupelnienie i wygląda to nieźle, a przychodzi inna chce mi się płakać. Nie wiem!
Trening czyni mistrza :-D
---------- Dodano o godzinie 09:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:54 ----------
Izi:kwiatek::love:
Julus, ja jak przypomnę sobie początki, a było to nie tak dawno, to masakra!!! Mojej pierwszej obcej klientce zrobiłam gratis masaż głowy, tak mi latały ręce!!! I jak złapałam jedną klientkę, to byłam tak szczęśliwa, że się interes kręci... Hahahaha:haha: wszystko, to kwestia czasu, też nie jestem odporna na krytykę...
A prawdą jest to co koleżanka mucha mówi, są różne klientki! Bardzo lubią informować ile rzęs im dzisiaj wypadło lub że po 2 tygodniach nie ma połowy rzęs, przecież ona dbała- czesała je codziennie!! A to, że spała na maxa twarzą w poduszce i takie tam inne zakazane czynności wykonanywała, to przecież normalne. Po prostu, to na pewno moja wina, bo rzęsy są niezniszczalne!!
Już powoli nabieram dystansu...
andrzejkoziol11
04-02-2016, 11:37
Zabieg który wydłuża sztuczne rzęsy (http://www.biokur.pl/sztuczne-rzesy-c-192.html) nie jest bolesny, ale może trwać nawet do 2 godzin. Rzęsy można zarówno przedłużać jak i zagęszczać. Na początku najlepiej iść do kosmetyczki, która powinna solidnie umocować rzęsy.
https://www.youtube.com/watch?v=6lAIQBIESsE
patrzcie dziewczyny co znalazłam :strach: na początku myślałam, że to takie zwykłe kępki są, jednodniowe, ale z komentarzy wynika, że nie...
moment filmu 0:50 zwala z nóg, ciekawe ile pani sobie liczy za takie cudo...
Hej dziewczyny :macham:
Jestem nowa na forum, czytam, przeglądam, studiuję wypowiedzi :)
Zrobiłam marny kurs (teraz to wiem :D) 1:1 i myślę o porządnym szkoleniu bo rzęsy mnie zauroczyły a wasze prace są po prostu oszałamiające! Mnie niestety brakuje chętnych do wyklejania bo albo za daleko mają albo z kasą krucho albo niezainteresowane (!)...
No nic, pożyjemy, zobaczymy :skacze:
Przeglądając forum miałam milion pytań ale jakoś zawsze coś powstrzymywało mnie przed ujawnieniem swego jestestwa.... aż do tej chwili ;]
To co zobaczyłam na tym filmiku przyprawiło mnie o gęsią skórkę! Sądziłam, ze to jakaś parodia czy coś w ten deseń... Ale niestety okazuje się, że nie... Ja się krępowałam patrząc na swoje pierwsze prace a tu widzę, że takie paskudztwo się oficjalnie ludziom pociska :(
Najgorsze są te komentarze typu "Świetna robota" i "Gdzie można zamówić"... ręce opadają...
Jak w ogóle można robić coś takiego.....
Tak czy inaczej chciałam wyrazić swoje oburzenie i przy okazji się przywitać :)
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki-wyjadaczki :kwiatek:
aticzka88
05-02-2016, 06:40
witaj Silka :) :D
Witam znow bardzo wam dziękuje za odpowiedzi.. Mam za sobą kolejne rzęsy z których nie jestem znow zadowolona zmieniłam klej pincety czy to moze byc wina rzęs ? Na kursie pani powiedziała zeby kupować rzęsy w woreczkach jak najtańsze bo wszystkie sa z Chin i na kursie uczyliśmy sie na grubościach 20 i 25 a koleżanka która używa rzęs z kasetek i to cieniutkich była w szoku..czy lepiej używać cienkich rzęs ktore bedą miękkie ?bardzo proszę o odpowiedz bo marzy mi sie dojść do takiej perfekcji jak wy ..pozdrawiam serdecznie i dodam jeszcze ze zanim wykonam komuś rzęsy to najpierw pokazuje zdjęcia moich prac i nowie od razu ze uczę sie i jeśli klientka nie będzie zadowolona to bie biorę pieniędzy za usługę
aticzka88
11-02-2016, 19:04
Witaj Julus,
po pierwsze t przydaloby sie jakies zdjecie Twojej pracy by szerzej sie wypowiedziec.
;)
po drugie, nie wiem u kogo byłaś na szkoleniu, ale nie obrazając nikogo Twoja instrktorka jest niezlą krejzolka :P
rzęsy 0,20 i 0,25 już dawno wyszły z obiegu, a tym bardziej te sypane / luźne.
nawet rzęsy grubości 0,20 są cieżkie - mało które rzęsy naturalne są w stanie to wytrzymać , a 0,25 to już w ogóle barbarzyństwo.
metoda 1:1 to metoda, która ma subtelnie i z klasą podkreślić urodę a nie oszpecić twarz. do tej metody idealnie pasują rzęsy grubości 0,10 / 0,12 i 0,15. i zapewniam, że przy nich też można wykonać piękną aplikację.
co do rzęsy sypanych - to przedew szystkim strata czasu :) trzeba sobie ułatwiać, a nie utrudniać.
Dziewczyny, a powiedźcie mi, czy któraś z Was korzysta z tych rzęs Akcesoria do przedłużania rzęs, kurs - sklep Magniticalashes (http://www.magniticalashes.pl/) ? Niedawno wpadłam na złote pincety VOlume Lashes i jestem ciekawa, jaka jest Wasza opinia o nich- jak się na nich pracuje, czy ładnie się prezentują etc:)
Ja się skusiłam bo jestem gadżeciarą ;P i lubię próbować. Mi osobiście te pęsetki nie podeszły kompletnie, ale każdy ma inną rękę inną technikę i pracuje na różnych narzędziach. Ja do znudzenia będę polecać srebrne Vetusy - są to pęsety ogólnodostępne, tanie i bardzo bardzo dobre.
Julus tak jak Patrycja napisała rzęsy w woreczkach to już trochę prehistoria. Nie są złe ale kolejnym etapem w stylizacji rzęs jest metoda objętościowa, której nie wykonasz rzęsami sypanymi. Prędzej czy później i tak przeskoczysz na kasetki ;) więc nie ma sensu się przyzwyczajać do sypanych i nawyków związanych z ich aplikacją. Rzęsy 0,25 to dramat :sciana: Grubość 0,20 może nie do końca obciąży naturale ale jest najzwyczajniej w świecie brzydka, obleśna i nieestetyczna - to tyle w tym temacie ;)
Osobiście do 1:1 stosuje 0,10 i 0,12
Dziękuje wam bardzo za odpowiedz 💋 Dołączam zdjęcie rzęs. Jak tak myśle o tej instruktorce to faktycznie dziwna chociaz bardzo miła ale praktycznie polowe szkolenia przeglądała z koleżanka przez telefon nie zwracając szczególnie uwagi co robię chyba ze poprosiłam ..pytałam jej o poradę i powiedziała ze rzęsy sa jak najbardziej ok ale boje sie waszej opini chyba nawet bardziej ..jesteście moimi Góru ! Chyba pójdę na kolejny kurs moze tym razem będzie lepiej
Julus nom rzęski są za grube (tu aspekty estetyczne), wyklejone jest mało obstawiam że ok 50%, musisz popracować nad profilowaniem żeby rzęsy nie uciekały Ci w różnych kierunkach. Są za długie w kącikach. Spójrz ostatnią rzęsę naturalną w zewnętrznym kąciku a później na foto gdzie są już doczepione, myślę że jest dłuższa o jakieś 150% :(
Czyli: zastosuj cieńsze rzęski i bardziej schodź z długości w kącikach, staraj się wykleić 100% zwracając uwagę na to aby każda rzęska stała równo obok drugiej ;)
o sklejkach nie wspominam bo na zdjęciu nie da się zobaczyć a wiem, że tego pilnujesz ;)
palolala
12-02-2016, 20:12
Hej, przeglądam to forum od dawna i ciągle wahałam się ze wstawieniem swoich prac. Kurs z metod objętościowych ukończyłam w październiku 2015r. 1:1 wyklejam od czerwca 2015. Proszę o ocenę mojej pracy czy coś ze mnie będzie i co wg Was muszę poprawić? Z góry dziękuję.
aticzka88
13-02-2016, 09:45
Julus, tak jak Iza napisała rzęsy sa zdecydowanie za grube, niestety źle wyprofilowane - każda żyje swoim życiem (a powinny stać równo obok siebie).
wyglądają nieestetycznie, bo i za grube i za mało wyklejone. Musisz to wziąć pod uwagę :)
Palolala moim zdaniem rzęsy wyglądają bardzo ładnie, praca jest czysta, a to dla mnie bardzo ważne. wszystkie idą ładnie w jednym kierunku, puszyste kępki więc nie ma się czego czepiać :)
ale dlaczego tak dużo osob korzysta z tej strasznej taśmy ? o co kaman ? :P
palolala
14-02-2016, 21:46
aticzka88 co do taśmy to tak zostałam nauczona na kursach i tak mi zostało....jakoś ciężko mi przejść na płatki :)
BunnyZukino333
17-02-2016, 21:37
Witam dziewczyny;)Na forum zarejestrowałam się już jakiś czas temu,ale dopiero teraz przeglądam wątki.Od 2,5 roku zajmuję się rzęskami.Do tej pory pracowałam metodami 1:1 i 2:1,tyle,że rzęsy doklejane były pojedynczo.Chciałam się rozwijać poszłam na kurs z metod objętościowych, żeby szybciej robić stylizacje 2:1 i dodać do usług metody objetościowe. .Bardzo rozczarowałam się szkoleniem,wydawało mi się,że nie będzie opcji,żeby mi nie szło.Jednak tak właśnie się stało.Nie potrafię zrobić wachlarza nawet z 2ch rzęs,nie mówiąc już o wiekszej ilości.Jestem załamana:/: Codziennie próbuje.Staram się robić przynajmniej 2:1 metodą chwytania 2ch rzęs ,udaje mi się raz na 10 razy.Nie wie czy to kwestia pęset czy czego. Proszę podajcie jakieś wskazówki jaki błąd mogę popełniać,że to po prostu się nie udaje.:placz:
Bunny nie widząc jak robisz będzie ciężko Ci podpowiedzieć. Nie potrafisz chwycić dwóch czy chwytasz ale "psuje" się to w trakcie klejenia? Jeśli nie możesz chwycić to może kwestia źle dobranej pęsetki? Na czym pracujesz?
BunnyZukino333
18-02-2016, 17:04
W zeszłym tygodniu kupiłam sobie pęsetę ESD-15. Dziś zakupiłam na necie Vetus B5-SA, próbowałam nią robić na szkoleniu ale kompletie nie potrafiłam nią operować.Instruktorka jednak bardzo ją zachwalała wiec spróbuję jeszcze na niej.Mam także taka 6A-SA ,ale tą mi pani instrutorka od razu odrzuciła.Pokazane miałam 3 techniki robienia wachlarzy i albo w ogole mi się wachlarz nie udaje albo jak uda to rozwala sie juz przy podnoszeniu.Myślę ,że to podnoszenie była bym w stanie ogarnać ,ale czas jaki zajmuje mi rozłożenie wachlarza a raczej próby mnie dobija.Co do zdjęc prac jakie robie to ich nie posiadam w takowej metodzie bo nie odważyłam się jeszcze na zrobienie rzes klientce.Próbuje na sucho:/:
Wiktoria
18-02-2016, 17:22
Dziewczyny pomocy! Nie wiem, czy w dobrym miejscu piszę, ale mam problem... Przedłużam rzęsy od wakacji 2015 (u kosmetyczki), która ma bardzo dużo klientów i jest na prawdę dobra... ale rzesy u mnie po aplikacji dobrze wyglądają tydzień! Koleżanka z pracy też u niej robi i moje rzesy po 1 tygodniu wyglądają tak, jak jej po 3 tygodniach... Nie maluję oczu, nie trę oczu i nic z rzęsami nie robie, a od jakiegoś czasu jest beznadziejnie- tydzień ładnie, a później beznadzieja :-(
Ile czasu rzesy powinny dobrze wyglądać? Na uzupełnieniu doklejamy rzęsy praktycznie wszystkie, bo zostaje mi po 5 kępek na oczach.
Dodam, że mam bardzo długie swoje rzesy naturalne - wiele osób nie wierzyło, że można mieć takie długie rzesy i nawet kobietka od rzęs była w szoku, że mam takie długie swoje... Ale co z tego, skoro rosną prosto i są bezpłciowe
Bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi 💋 Mam dł was pytanie czy wam na początku tez tak szło ..? Bo powoli tracę juz nadzieje moze po prostu sie do tego bie nadaje a moze potrzeba praktyki a nie chce nikomu robić krzywdy robiąc rzęsy ktore bedą wyglądać zle
Bunny ESD-15 według mnie jest słaba aczkolwiek są osoby, które pracują i sobie chwalą. 5B-SA też nie dla mnie. Ja bym Ci polecała bardziej ST-15 lub 7-SA. Generalnie chodzi o to aby pęseta miała odpowiednią powierzchnię styku. Są to narzędzia bardzo precyzyjne i tak naprawdę pęseta pęsecie nierówna. Możesz kupić 20 identycznych od tego samego producenta od tego samego pośrednika a tylko jedna z nich będzie dobra :(
Czasem układania wachlarza się nie przejmuj, do wszystkiego trzeba nabrać wprawy ;) ale jeśli "rzęski rozsypują się" podczas podnoszenia to może być wina pęsety jednak. ściśnij ją delikatnie i sprawdź czy styka się na całej długości łączenia, jeśli widzisz prześwity to tędy właśnie wysuwają się Twoje rzęsy :(
Wiktoria, to czy rzęsy się trzymają długo czy nie to kwestia indywidualna każdej osoby. Jeśli Twoja koleżanka korzysta z usług u tej samej osoby i jest zadowolona to obstawiam że zabieg wykonany jest prawidłowo. Powodów dla których rzęsy się nie trzymają jest mnóstwo i ciężko jednoznacznie określić przyczynę zwłaszcza bez porządnego wywiadu. U mnie zazwyczaj takie sytuacje kończyły się problemami hormonalnymi (chorobą, lekami, antykoncepcją itp) To najczęstszy powód o ile klientka stosuje się ściśle do zaleceń.
Wiktoria
19-02-2016, 19:46
Wiktoria, to czy rzęsy się trzymają długo czy nie to kwestia indywidualna każdej osoby. Jeśli Twoja koleżanka korzysta z usług u tej samej osoby i jest zadowolona to obstawiam że zabieg wykonany jest prawidłowo. Powodów dla których rzęsy się nie trzymają jest mnóstwo i ciężko jednoznacznie określić przyczynę zwłaszcza bez porządnego wywiadu. U mnie zazwyczaj takie sytuacje kończyły się problemami hormonalnymi (chorobą, lekami, antykoncepcją itp) To najczęstszy powód o ile klientka stosuje się ściśle do zaleceń.
Dziękuję za odpowiedź :kwiatek: Siedzę i kminię, co może być przyczyną, bo nie wiem, jak się przyzwyczaję do naturalnych i ile czasu potrwa, aż wrócą do stanu sprzed przedłużania ;(
denial_l
20-02-2016, 16:55
Witajcie! Jestem poczatkujaca stylistka rzes. Sledze forum od wielu miesiecy, wiele cennych rad tu przeczytalam. Szkolenie 1:1 odbylam dokladnie 2 tyg temu, w Belgii gdzie mieszkam :) Chcialabym wam pokazac moja Isza aplikacje, perfekcyjna nie jest, ale instruktorka pochwalila moj dobry czas pracy (pelna samodzielna aplikacja w 3,5h). Rady oraz konstruktywna krytyka mile widziana :) W przyszlym tygodniu zaczynam trenowanie 1:1 (chetne modelki juz mam), zakupilam produktu z Noble Lashes. Mam pytanie odnosnie grubosci, poniewaz zamowilam 5 palet mink z grubosci 0,20 a tylko 1 z grubosci 0,15, (wiem ze duzo zalezy od rzes naturalnych, ale teraz sie zastanawiam czy nie powinnam byla zamowic odwrotnie? tu czytam ze stylistki preferuja uzywanie 0,15. Doradzcie :) pozdrawiam
denial jak na pierwszą pracę i z czasem 3,5h to bardzo, bardzo, bardzo ładnie :kwiatek: Superowo ale fakt 0,15 byłyby zdecydowanie lepsze :/:
aticzka88
20-02-2016, 20:15
potwierdzam, jak na pierwszą pracę wygląda ładnie :) ja też preferuję mniejsze grubości rzęs, jakoś estetyczniej to dla mnie wygląda
denial_l
26-02-2016, 10:50
dziekuje za fachowa ocene. Teraz po czasie od szkolenia widze ze w tym szkoleniu ktore odbylam pewne braki: bardzo malo teorii zostalo mi przekazane, mialam bardzo duza wiedze o przedluzaniu rzes juz przed kursem i chyba nie potrzebnie to pokazalam skoro instruktorka uznala ze WSZYSTKO juz wiem, no ale tak nie jest :) Czy na kursach oprocz aplikacji na modelce powinno sie takze pokazac mi uzupelnianie rzes? Bylo o tym krotko i tylko w teorii tj. (1.sciagniecie duzych odrostow 2. pokrycie primerem rzes naturalnych ktore bede uzupelniac, 3. klejenie). Narazie mam same nowe aplikacje ale jak mi przyjdzie uzupelnic te rzesy za 3-4 tyg, to az sie boje :) Tak czy tak, kolejne szkolenie planuje w Noble w Polsce (na 1:1 tez bylam umowiona na przyjazd do pl zeby robic w Noble Lashes, ale pani instruktorka musiala przesunac umowiony termin, a ja na ten drugi juz nie moglam przyjechac). Teraz skupiam sie na cwiczeniach 1:1 i za pare mies jak bede robic sprawnie i bardzo dobrze, zapisze sie na szkolenie z objetosci w Noble, no chyba ze instruktorka uzna ze jeszcze dla mnie za wczesnie to wybiore sie na doszkalanie. A jakbyscie mogly mi doradzic czy jesli na 15 osob mam 1 alergiczke (czy na klej to nie wiadomo ale ma ogolnie alergie na mnostwo kosmetykow), czy specjalnie dla 1 osoby zamawiac klej sensitive dla alergikow czy probowac na HS4 jak u pozostalych? i pytanie nr.2 - czy powinnam kupic NANO ROZPYLACZ?
denial alergia na klej jest przeciwwskazaniem do przedłużania rzęs. Klientka może stosować leki, które zapobiegną objawom jednak może to robić jedynie pod opieką lekarza. To zbyt poważna sprawa. Kleju "dla alergików" Ci nie polecam, owszem jest w miarę bezpieczny ale pracuje się na nim tragicznie niestety :( Trwałość takiej aplikacji również pozostawia wiele do życzenia.
Nano mam ale nie jest niezbędne ;)
denial_l
26-02-2016, 13:21
ta klientka to dobra kolezanka, dlatego rozwazam zrobienie jej. Mimo przeciwskazan prosi o rzesy, ale w tej sytuacji to nie wiem heh... A cooler? zbedny gadzet czy lepiej zamowic skoro akurat robie zamowienie?
ta klientka to dobra kolezanka, dlatego rozwazam zrobienie jej. Mimo przeciwskazan prosi o rzesy, ale w tej sytuacji to nie wiem heh... A cooler? zbedny gadzet czy lepiej zamowic skoro akurat robie zamowienie?
Ja mam alergie na milion rzeczy. Rzesy nosze od 5 lat i byly zbawieniem dla moich oczu. Moze z twoja kolezanka tez wszystko bedzie ok. Aha nie nakleja zbyt blisko powieki - zamiast wymaganego 0.5 mm zrob 1. Ja tak sobie kaze robic. Powodzenia
Witajcie! Na początku lutego odbyłam dwudniowy kurs 1:1, 2D-3D i dzisiaj zaczęłam wprawki na koleżankach. Nie wiem czemu ale miałam problemy ze znalezieniem dogodnej pozycji by dobrze kleić ale to pewnie przyjdzie z czasem, tak samo jak się właściwie zorganizować hehehe. Zakupiłam łóżko do masażu ale chyba miałam je za wysoko i było mi poprostu niewygodne. Mam nadzieję, że przyjdzie wprawa w rękach, narazie nie jestem bardzo zadowolona że swojej pracy, strasznie opornie mi szła separacja ;( ale oby było lepiej następnym razem. Troszkę się podłamałam ale wiem że nie powinnam się zniechęcać tylko powinnam ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć by kiedyś Wam dorównać lub choć się do waszej brawury zbliżyć. Do zobaczenia
Magdalenalla
01-03-2016, 23:10
Witajcie :) szukałam juz wpisu na podobny temat, ale niestety się nie doszukalam, dlatego potrzebuje waszej pomocy :)
Krótko o mnie :) rzęsami zajmuje się od 07.2015r, szkoliłam się u super instruktorek: u Ali Rio szkolenie podstawowe 1:1, u Agnieszki Murdzek 2D-4D.
Mój problem: zaczynają się do mnie zgłaszać klientki z ostatnich dwóch tyg. że niestety rzęsy zaczynają się sypać, były u mnie na poprawce i rzeczywiście tak się dzieje. Pracuje na kleju Noble, Klej zmieniam co dwa tyg, w dodatku jesli nie pracuje trzymam go w torebeczka termoiz. Temp ok 20 stopni, wilgot. 43-54 %. Co najlepsze widziałam się z dwoma klientkami, którymi rzęsy trzymają się tak samo jak zawsze, a juz kilka klientek odezwało się z problemem lecących rzęs, już nawet następnego dnia. Może któraś mi podpowie co się mogło stać? :/:
EL. jeśli ma zakupiłaś już stół do masażu (rozumiem że ten zwykły drewniany bądź aluminiowy) to koniecznie ogarnij sobie krzesełko z profilowaniem wysokości. Najlepiej jeśli i jedno i drugie jest ruchome wtedy łatwiej dopasować. Ale krzesełko powinno wystarczyć :)
Magdalenalla może trafiłaś na jakąś felerną partie kleju? Warunki masz książkowe. Nigdy nie wiesz ani Ty ani Twój dystrybutor co działo się z buteleczką kleju zanim trafił do Ciebie. Czasem tak się zdarza. A masz jeszcze swój stary klej? 2 tyg to niewiele śmiało możesz kleić tym starym. Ja trzymam nawet do miesiąca.
Magdalenalla
02-03-2016, 13:21
Dziękuję za odpowiedź:) właśnie kupiłam nowy klej i juz kleje na nowym, a ta sytuacja nie dawała mi spokoju. Tez nie wiedziałam jak się tłumaczyć klientkom. Szkoda tylko że miałam dużo nowych osob, które pewnie nie wrócą :(
Dziewczyny, jest ktos moze czy moze polecic z Copenhagen czy okolic. Klientka jedzie do siostry i chcialam jej kogos znalezc...
porcelanowa
19-03-2016, 21:06
Hej dziewczyny. Pojawia mi się co jakiś czas pewien problem. Przychodzi do mnie klientka na uzupełnienie rzęs , oczywiście sa one wytuszowane bo przyjdzie dopiero kiedy ich prawie nie ma. Wydaje mi się że wszystko zmyjlam , lcz kilka razy zdarzyło się ze dzownila że po nie całym tyg poodpadala jej większość .w jaki sposób zmywacie kredki /linery bądź tusz? Słyszałam o szamponie dla dzieci w piance ? Mam wysłać kobitke pod zlew i kazac wymyc?
aticzka88
20-03-2016, 13:25
tak, tak, kazać isc pod zlew się szorować, u mnie to jest czynność nieunikniona, czy się maluje czy nie - zawsze najpierw każda się myje pod zlewem, dzięki temu wiem, że aplikacja będzie się trzymać dłużej a ja nie będę zmuszona patrzeć na obrzydliwe farfocle, które często panie mają między rzęsami ;)
śmieszna
20-03-2016, 17:02
porcelanowa, jeśli malują musza się liczyć z tym , że tłuste tusze i kredki, a także ich zmywanie osłabia trwałości aplikacji. tusz z rzes przedłużanych jest BARDZO trudno zmyć, aplikację klejona na tusz nie będą się dobrze trzymać. ani wyglądać tak pięknie.
porcelanowa
20-03-2016, 19:28
Właśnie zakupilam szampon w piance ;) jutro wypróbuję bo pewnie znów mi klientka przyjdzie w tuszu;( a nie wiem juz jak tlumaczyc:(
aticzka88
21-03-2016, 15:08
trezba krotko i na temat ;) nie dac sobie na glowe wlezc
Miraclee
16-04-2016, 11:50
Witam dziewczyny! Jestem Klaudia. :) niedawno zaczęłam swoja przygodę z rzęskami,wiadomo na razie 1 : 1 ale mam kilka ważnych pytań mam nadzieje że się nie powtórzą. Co może być przyczyną przekręcania się rzęs podczas klejenia ? źle dobrana grubość czy za długo schnący klej ? oraz chciałam zapytać o wasz sekret utrzymywania równego odstępu rzęs od nasady jak to sie dzieje wgl ? :wow: bo u mnie jak na razie robią się falbany :( Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
@Miraclee
jeśli rzęsy się przekręcają podczas klejenia tzn że nie zdążyły "złapać" się z naturalną. Zbyt wolny klej, albo go za dużo....
Sekret utrzymywania równego odstępu od nasady to przyklejenie rzęsy w równej odległości od nasady ;) tu nie ma sekretu - jak przykleisz tak jest ;) Wystarczy się pilnować.
. A jakbyscie mogly mi doradzic czy jesli na 15 osob mam 1 alergiczke (czy na klej to nie wiadomo ale ma ogolnie alergie na mnostwo kosmetykow), czy specjalnie dla 1 osoby zamawiac klej sensitive dla alergikow czy probowac na HS4 jak u pozostalych? i pytanie nr.2 - czy powinnam kupic NANO ROZPYLACZ?
Nigdy nigdy na hs4 !!! To jest najbardziej agresywny klej dla alergiczek oczywiście zaraz po ultra z Secret Lashes. Sama jestem alergiczką i wiem co mówię... po 2 tygodniowej gehennie i walce z maściami tabletkami musiałam sama sobie je zdjąć, szczypało jak cholera bo jednym okiem musiałam patrzeć w lustro ;(
I jako alergiczka mam zakładane rzęsy na sh11, hs10, hs7, green i paru innych jeszcze zagramanicznych firm ;) Po 3 dniach lekko swędzą powieki, troszkę łzawią, ale po kolejnych dwóch dniach wszystko ustępuje i można się cieszyć pięknymi wachlarzami :love:
Co do tuszu i kredek i eyelinera ja zakazuję. Ale ja to sobie mogę zakazywać. mam taką jedną klientkę i po prostu misi mieć długo i gęsto więc robimy 3d na 0,1 (6d 0,07 jej się nie sprawdzało bo jak naciapie tuszu to takie delikatne sklejają sie i patyczkowato one później wyglądają. Oniemiałam jak zobaczyłam jej zdjęcie na facebooku gdzie do mojego dość ciężkiego 3d przykleiła rzęsy na pasku.....:placz:
"coś mi szybko poleciały tym razem, zmieniłaś może klej?" zabić to za mało..... i nie mam pojęcia jak ona to robi ale zawsze ma pięknie wyczyszczone rzęsy na aplikację mimo iż na co dzień nosi się w bardzo ciężkim makijażu.
do mycia tak. Pianka szamponowa najlepsza
Pęsety objętościowe
Izi dała w pełni wyczerpującą odpowiedź. Każda inna. Warto kupować w sklepach renomowanych. Ja kupiłam kiedyś Noir. przyszły pięknie zapakowane, zabezpieczone i poleciały do kosza, nawet do 1:1 się nie nadawały, bo krzyżowały się jak nożyczki. Mnie osobiście najbardziej do objętościówek przypasowały pęsety ze Star Lash Academy. Pęsety były sprawdzone nie tylko na oko ale i na rzęsach. Takie samo profesjonale podejście miała Pani Bożena z Evo , która sprawdziła pęsety przed wysłaniem. Z Noble nigdy pęset nie brałam, więc nie wypowiem się.
Co do klejów ... dostałam nowiusi, zafoliowany folijką na gorąco i po zdjęciu tej folii i otwarciu okazało się, że był źle zakręcony u producenta :( zawsze trzeba mieć 2-3 dodatkowe buteleczki kleju na podorędziu. Są dostępne w 3 ml opakowaniach, więc nawet przy kilku klientkach jak w przypadku początkujących stylistek się takowy zwróci :macham:. I maksymalnie 4 tygodnie
aticzka88
21-04-2016, 10:49
u mnie tez hs4 uczulił swego czasu bardzo dużo osób, dlatego trzymam sie od niego z daleka.
ale z kolei kleje z secretu u mnie rewelacja, tylko na nich nikomu nic sie nie dzieje. Aczkolwiek nie sa moimi faworytami jesli chodzi o szybkosc pracy ;)
wole noble i green.
jeśli chodzi o pęsety, ja jakiś czas temu kupiłam noir 45 w natural lashes i dla mnie rewelacja. narazie ejst moim hitem, ale co jakis czas wracam do starszych modeli ;)
Witam serdecznie dziewczyny,
mam pytanko odnośnie klei do rzęs. Zajmuję się stylizacją od 3 lat i od niedawna zaczęły się problemy. W marcu zgłaszało się mnóstwo dziewczyn z reklamacjami że rzęsy się sypią, okazało się że jedna z firm wypuściła trefną partię klei (szybko gluciały, kolor był nawet ciemniejszy).
Teraz zmieniłam i kleje na nowej partii mlashes perfect oraz hs 11. Kleje są nowe, nie glucieją, staram się trzymać tempreaturę odpowiednią (chociaż z wilgocią ciężej). Rzęsy zawsze odtłuszczone, kropelka wymieniana kilka razy w ciągu aplikacji, na kooniec użyty nano a i tak rzęsy lecą klientkom jak szalone :/
Jedyne co niepokojące zauważyłam to to, że podczas klejenia rzęsa super się przykleja, a po jakimś czasie przeczesuje a ona "pstryk" odskakuje cała :/ Jakby w pierwszym momencie się przykleiła a potem kicha totalna...próbowałam z mniejsza i wiekszą ilością kleju ale kurcze już głupieje bo tyle lat było dobrze, przecież nie cofnęłam się w rozwoju :P Proszę Was o radę, pomoc :(
bimatoproststore
06-05-2016, 13:11
Generic Latisse is the well known eyelash enhancer serum used by multiple women’s to improve their beauty by getting longer and thicker eyelash. Buy Generic Latisse online form Bimatoproststore; it is the best palace where you can get multiple types of options of various eyelash extension serums with the best price range. Buy Generic Latisse Gives Pretty, Longer Eyelashes in Just 3 Months (http://www.bimatoproststore.com/Buy-Generic-Latisse-Online.aspx)
Nikhe90 temperatura i wilgotność jest bardzo ważna. Masz stację pogodową? Wiesz mniej więcej ile jest stopni w pomieszczeniu w którym robisz rzęsy?
Nikhe90
Przyczyn moze byc wiele, tak jak ktoś już wspomniał zaopatrz się w hygrometr i termometr i zapytaj dystrybutora o warunki pracy z klejem.
Druga sprawa to być może zbyt szybki czas wiazania kleju i za mała jego ilość?
Nie zaczełąś przypadkiem używać przyspieszacza do kleju w ostatnim czasie?
Być może rzęsy od których odskakują sztuczne sa przesuszone i maja zamkniętą łuskę włosa? Spróbuj użyć soli fizjologicznej po primerze by otworzyć łuskę włosa i zwiększyć przyczepność z rzęsą naturalną.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Nie używam przyspieszacza. Ostatnio wilgotność 40-45%, temperatura 21 st. Nie używam również nawilżacza powietrza. Napomknę że pracuję w różnych warunkach ale z reguły mam powyższe parametry.
Producent zapewnia że kleje powinny dać radę. Co ciekawe - wcześniej było ok, tylko w ostatnim miesiącu coś nie tak. Może rzeczywiście za mało kleju? Następnym razem spróbuje z otworzeniem łuski - choć wcześniej było to zbyteczne :)
bombelekp
12-05-2016, 23:48
Nikhe90
Przyczyn moze byc wiele, tak jak ktoś już wspomniał zaopatrz się w hygrometr i termometr i zapytaj dystrybutora o warunki pracy z klejem.
Druga sprawa to być może zbyt szybki czas wiazania kleju i za mała jego ilość?
Nie zaczełąś przypadkiem używać przyspieszacza do kleju w ostatnim czasie?
Być może rzęsy od których odskakują sztuczne sa przesuszone i maja zamkniętą łuskę włosa? Spróbuj użyć soli fizjologicznej po primerze by otworzyć łuskę włosa i zwiększyć przyczepność z rzęsą naturalną.
Witajcie to mój pierwszy post tutaj ale podczytuje Was od dawna. Rzesy przedluzam od pół roku. Tworzę piękne wachlarze, klientki zadowolone z efektów ale zawsze problemem jest trwałość aplikacji. Dzisiaj się zalamalam bo klientka z wczoraj nie ma już połowy rzes. Kupiłam klej Malinka z Magnitica i przyspieszacz do kleju - jaki związek może on mieć z wypadaniem rzes bo tak wywnioskowałam z cytowanej wiadomości? I jeszcze jedno pytanie co może być przyczyną że klej rozlewa się na krysztale i szybko glucieje ? Miałam tak z ultra z SC, Perfect z Mlashes i teraz z Malinka
Witajcie to mój pierwszy post tutaj ale podczytuje Was od dawna. Rzesy przedluzam od pół roku. Tworzę piękne wachlarze, klientki zadowolone z efektów ale zawsze problemem jest trwałość aplikacji. Dzisiaj się zalamalam bo klientka z wczoraj nie ma już połowy rzes. Kupiłam klej Malinka z Magnitica i przyspieszacz do kleju - jaki związek może on mieć z wypadaniem rzes bo tak wywnioskowałam z cytowanej wiadomości? I jeszcze jedno pytanie co może być przyczyną że klej rozlewa się na krysztale i szybko glucieje ? Miałam tak z ultra z SC, Perfect z Mlashes i teraz z Malinka 😕
Jeśli używasz przyspieszacza możesz nie nadążać z klejem. Zbyt szybko wiąże. Spróbuj bez niego.
To że klej szybko glucieje może oznaczać że masz za wilgotno i za ciepło...
aticzka88
14-05-2016, 13:26
dokłądnie tak jak napisała Iris, prawdopodobnie za wolno pracujesz jak na przyspieszacz i dodatkowo swoja wilgotnosc :) sprobuj bez przyspeiszacza :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160516/fae817283b924e6880400b749cec5822.jpg
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
---------- Dodano o godzinie 17:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:10 ----------
Gdzie kupię takie płatki?
Chciałam Was zapytać jak sobie radzicie z klejeniem w trudnych, upalnych letnich warunkach? :P Niestety u mnie normą jest temperatura 25 stopni, już teraz w maju. Kiedy na dworze jest po 30 pare stopni u mnie jest nawet 33. Mam klimatyzację ale żeby nikogo nie zaziębić nie mogę zbyt wiele obniżać temperatury - najwyżej o 5 stopni. Czy możecie poradzić mi jakiś klej na takie warunki? :( Dodam że wilgotność jest w porządku, zawsze od 40 -50% akurat w te upalne dni. Bardzo proszę o poradę :love: Pozdrawiam :)
bombelekp
17-05-2016, 21:45
Jeśli używasz przyspieszacza możesz nie nadążać z klejem. Zbyt szybko wiąże. Spróbuj bez niego.
To że klej szybko glucieje może oznaczać że masz za wilgotno i za ciepło...
Dziekuje za odpowiedzi. Niestety pracuje narazie mobilnie i nie mam wplywu na warunki. A czy to ze klej "rozlewa" sie po szkielku to tez wina temperatury i wilgotnosci? Kilka razy mialam taka sytuacje, przewaznie jak go wylalam to zostawala kropla a teraz robi mi sie z niego plama i bardzo czesto musze go wymieniac:(
Ja mam pytanie zupełnie z innej beczki... jak to jest gdy ktoś ma założoną działalność na mobilne usługi kosmetyczne, ale większość robi w swoim domu? Oczywiście z kasą fiskalną, rachunki wydawane więc wszystko legalne, lecz nie dojeżdża zbyt często tylko robi w domu. Jaka instytucja może się 'przyczepić'?
bombelekp naklej tasme na szkielko. Polecam przeczytanie wątków 1szego też. Jest tego sporo ale różne triki ułatwiające pracę zostały poruszane kilka razy. :skacze:
filip sama sobie na swoich płatkach możesz taką siatke naszkicować....:]
Ja mam pytanie zupełnie z innej beczki... jak to jest gdy ktoś ma założoną działalność na mobilne usługi kosmetyczne, ale większość robi w swoim domu? Oczywiście z kasą fiskalną, rachunki wydawane więc wszystko legalne, lecz nie dojeżdża zbyt często tylko robi w domu. Jaka instytucja może się 'przyczepić'?
Sandra już sama nazwa "działalność mobilna" wskazuje na to że usługi są wykonywane w terenie a nie stacjonarnie. Teoretycznie możesz wszystko ;) do póki ktoś życzliwy się nie zjawi. Przyczepić się może po pierwsze sanepid ponieważ wątpię aby Twoje mieszkanie spełniało jego wymogi, może przyczepić się też Urząd ponieważ aby prowadzić usługi u siebie w mieszkaniu powinnaś mieć przekształcony lokal z mieszkalnego na usługowy. Robi się wtedy nowe mapki, plany itp itd. Płaci się większy podatek a jak wiadomo szukają każdej złotówki.
EDIT: sanepid sam do Ciebie nie przyjdzie, musi dostać "cynk" od kogoś.
Dziekuje za odpowiedzi. Niestety pracuje narazie mobilnie i nie mam wplywu na warunki. A czy to ze klej "rozlewa" sie po szkielku to tez wina temperatury i wilgotnosci? Kilka razy mialam taka sytuacje, przewaznie jak go wylalam to zostawala kropla a teraz robi mi sie z niego plama i bardzo czesto musze go wymieniac:(
Wiem o czym piszesz ale nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje...
bombelekp
18-05-2016, 22:47
bombelekp naklej tasme na szkielko. Polecam przeczytanie wątków 1szego też. Jest tego sporo ale różne triki ułatwiające pracę zostały poruszane kilka razy. :skacze:
filip sama sobie na swoich płatkach możesz taką siatke naszkicować....:]
Oczywiście czytam czytam ale od końca 😁 tak sobie radzilam, że wylewalam klej na taśmę, ale na kursie wylano klej na patyczek higieniczny i zaczelo się z niego dymic! Także niby klej z taśma w jakąś reakcję wchodzi i nam na dobre to nie wychodzi😂 ale mi się zrymowalo dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😙
jjustyna86
19-05-2016, 16:02
Dziewczyny, czy praca na rzęskach z naturalnego włosia norki technicznie znacząco odbiega od 1:1 czy 2:1 na jadwabnych badz mink? Potrzebny jest jakiś inny klej? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pracuję na minkach, ale sporo osób jest zainteresowanych norkami, stąd moje pytania.
Dziewczyny,jaka gruboscia robicie 2-3D a jaka 4-5D?ja 2/3 robie 0,1 a 4-5 0,07 ale zastanawiam się czy nie powinnam robić tylko 0,07?
---------- Dodano o godzinie 11:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:51 ----------
P
filip to zalezy jaki efekt chce klientka i w jakiej kondycji sa rzeski naturalne. jak są mocne i chce dramatik to do 3d można zrobić 0,1. do 4D nigdy 0.1 beda obciążały , wtedy 0,7 lub cieńsze.
Ja kilka razy robiam 1:1 0,1 lub 2D 0,07... jeżeli klientka chciała mega naturalny efekt ;)
bombelek klej na taśmie się nie zapali :D patyczki sie kopcą i owszem ale taśma się nie kopci. nic złego sie z klejem nie stanie a kropelka będzie trzymała kształt kuleczki.
justyna nie ma znaczenia jakie rzęsy, klej ten sam, nawet kolorowe rzesy wyklejamy na czarnym kleju i bardzo fajnie to wygląda :skacze:
aticzka88
25-05-2016, 07:48
tak jak mucha napisała to zależy od klientki, u mnie 90% klientek nosi 2D 0,07. 3D rowniez 0,07. mam tylko 2 klientki na 2D 0,10 i to wszystko :)
u mnie się nic nie kopci ;)
4-5d robie juz 0.05... Navet na tutejsze grubiutkie i geste rzesy
bombelekp
27-05-2016, 21:21
Dobre Kobietki pomóżcie ;)
3 dni temu robiłam 3 aplikacje. 2 klientki zadowolone nic się nie dzieje, jednej po 2 dniach wypadla połowa rzes. Dzisiaj robiłam jej poprawkę, uzupełniłam do połowy , przeczesalam i .... zaczęły wypadać za każdym pociagnieciem szczotki :( Wszystkim robię tak samo a takiej sytuacji nie miałam nigdy. Przemyć jej następnym razem rzesy solą fizjologiczna ? Bo gdzieś na taką poradę chyba na tym forum trafiłam.
Dobre Kobietki pomóżcie ;)
3 dni temu robiłam 3 aplikacje. 2 klientki zadowolone nic się nie dzieje, jednej po 2 dniach wypadla połowa rzes. Dzisiaj robiłam jej poprawkę, uzupełniłam do połowy , przeczesalam i .... zaczęły wypadać za każdym pociagnieciem szczotki :( Wszystkim robię tak samo a takiej sytuacji nie miałam nigdy. Przemyć jej następnym razem rzesy solą fizjologiczna ? Bo gdzieś na taką poradę chyba na tym forum trafiłam.
Moze okres miala. Soda z woda przemyj
Kochane rzęsowe specjalistki potrzebuję pomocy ;(;(;(
Kleję rzęski od 7 miesięcy,.Pierwsze miesiące kleiłam na produktach z black lashes- klientki mega zadowolone, jednak od miesiąca rzęsy lecą, a robię cały czas tak samo. Dodam,ze kleje wymieniam co ok 3 tygodnie. Postanowiłam przeżucić się na noble lashes.. jednym dziewczynom rzęsy się trzymają a drugim nie. Kleilam na Hs4. Już nie wiem co może być nie tak...;(;(;(;(;( może zmiana pogody? Pooomooocy:/:
Mysiaczeq
29-05-2016, 10:45
Przede wszystkim napisz jakie masz warunki tj. Temperature i wilgotność.
Przede wszystkim napisz jakie masz warunki tj. Temperature i wilgotność.
Ostatnio było ciepło i duchota- ogroomna. Zamówiłam wczoraj stację pogody z noble, to lada moment będę mogła odpisać ze szczegółami.
witam. tez mam problem z klejem. nie moge jak na razie zadnego dopasowac do moich warunkow. w pomieszczenie mam ok 25 st C czasami troszke wiecej i 50% wilgotnosci. testowalam malinke z magnitici nie sprawdza sie niestety. zastanawiam sie nad ONE tez z magnitiki, ktoras polecilaby go ?? mam jeszcze na oku Master Glue z StarLash badz Perfect z MLashes.. Doradzcie cos prosze !!!
witam. tez mam problem z klejem. nie moge jak na razie zadnego dopasowac do moich warunkow. w pomieszczenie mam ok 25 st C czasami troszke wiecej i 50% wilgotnosci. testowalam malinke z magnitici nie sprawdza sie niestety. zastanawiam sie nad ONE tez z magnitiki, ktoras polecilaby go ?? mam jeszcze na oku Master Glue z StarLash badz Perfect z MLashes.. Doradzcie cos prosze !!!
One ci sie sprawdzi. Kleilam nim przy takich warunkach kilka miesiecy. Trzymal jak beton!
od wtorku bede go testowac mam nadzieje ze sie sprawdzi :) dziekuje za odpowiedz... a gdyby sie nie sprawdzil to jaki moge jeszcze wyprobowac ??
od wtorku bede go testowac mam nadzieje ze sie sprawdzi :) dziekuje za odpowiedz... a gdyby sie nie sprawdzil to jaki moge jeszcze wyprobowac ??
JetSet z lashandbrowacademy...jest wolny wiec tylko ze speedem.
Temperatura u mnie jest bardzo wysoka ok. 28 stopni, wilgotność ponad 50%. Może było za ciepło i dlatego klej nie trzymał... kupiłam lash cooler z noble:)
Ja z klima mam czasami ok 26-27 i nie chce zejsc nizej (((
Juz chwytam sie wszystkiego.. kupilam tez klej o ktorym pisalyscie wczesniej ONE. Mam nadzieje, ze da rade:)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Eska89 zaciekawiłas mnie lash coolerem bo u mnie to samo co u Ciebie,czy to urządzenie działa? Testował ktoś?
Ja dzis uzywalam pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona. Daje bardzo przyjemny wiaterek i rzeczywiscie nawilza powietrze bo po ok. 2 godzinach gabeczka jest juz sucha. Bardzo dobrze mi sie dzis kleilo. Jak dla mnie lash cooler daje rade:)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Witam , wiem że takich pytań teraz jest masa ale bardzo proszę o poradę :love: Mam u siebie temperaturę 24-26 stopni i wilgotność 60%. Dotąd pracowałam na Perfect z Noble ale to nie warunki dla niego - ślizga się jak szalony. Kupiłam Hs11 i pracuję mi się na nim świetnie, jednak wydaje mi się że jest dla mnie zbyt szybki, kilka rzęs przy końcowym rozczesywaniu niestety wypada. Jak pracujecie na klejach dotykowych? Chodzi mi o to czy używacie pierścionka? Ja mam klej na pomocniku obok łóżka do rzęs po prawej stronie i wydaje mi się że na lewo oko czasami nie zdążę donieść rzęsy (jakkolwiek głupio to brzmi :P). Wystarczy że po prostu będę brała więcej kleju niż zazwyczaj i wycierała o płatek?
Jaki klej według Was jest podobny do HS4/Perfect dobry dla warunków powyżej? Zastanawiam się nad Greenem, Russian z Noble; One z Magnitici,
Elite oraz ML6 z Mlashes oraz Masterze z SLA . Może ktoś używał tych klejów w bardzo podobnych warunkach? pozdrawiam :)
MR Brow&Lash Artist
03-06-2016, 17:21
Dziewczyny prosze o pomoc. Jestem tu nowa, a rzeskami zajmuje sie raptem kilka miesiecy. Szukam dobrych rzes do holywwod 2D-8D. Czy ktoras moglaby polecic jakies, z ktorych latwo formuje sie wachlarze?
Czy ktoras uzywala noble lashes russian volume lashes? Patrzylam tez na SL onmi tez maja spory wybor, ale dla kogos nowego w temacie wybor jest oszalamiajacy. Szukam tez dobrego kleju do volume, ale nie super szybkiego jako, iz ja sama nie jestem jeszcze super szubka. Z gory dziekuje
Dziewczyny prosze o pomoc. Jestem tu nowa, a rzeskami zajmuje sie raptem kilka miesiecy. Szukam dobrych rzes do holywwod 2D-8D. Czy ktoras moglaby polecic jakies, z ktorych latwo formuje sie wachlarze?
Czy ktoras uzywala noble lashes russian volume lashes? Patrzylam tez na SL onmi tez maja spory wybor, ale dla kogos nowego w temacie wybor jest oszalamiajacy. Szukam tez dobrego kleju do volume, ale nie super szybkiego jako, iz ja sama nie jestem jeszcze super szubka. Z gory dziekuje
Najlepsze jakie mialam byly z noble
aticzka88
04-06-2016, 07:24
hej ;)
hs11 nie lubi takich dużych wilgotności,\spróbuj zbić wilgotność, bo jest z aduza i klej wysycha Ci w powietrzu.
teraz wszystkie kleje beda troche wariowac, taki okres. :(
MR Brow&Lash Artist
04-06-2016, 09:37
Najlepsze jakie mialam byly z noble
Dziekuje, tylko które?
Dziekuje, tylko które?
Te russian volume. O.07 sa genialne! W 0.05 i 0.03 zdarzaly mi sie paletki(jednodlugosciowe) gdzie rzesy sciagniete z paska nie chcialy sie formowac- byly tak jakby zlepione.
MR Brow&Lash Artist
04-06-2016, 15:27
Czyli 0.07 russian volume ok, ale czy to właśnie russian volume ciensze Ci się sklejania czy też są dobre? Potrzebuję i 0.07 i 0.05
Czyli 0.07 russian volume ok, ale czy to właśnie russian volume ciensze Ci się sklejania czy też są dobre? Potrzebuję i 0.07 i 0.05
Tak ciensze russiany potrafia przysporzyc pracy. Moze poprawili, napisz do nich i zapytaj
MR Brow&Lash Artist
08-06-2016, 16:13
POMOCY:(
Wlasnie dzwonila do mnie klientka narzekajac, ze wypadly jej praktycznie wszystkie rzesy w 3 dni!! (1:1).
Kleje rzesy od 2 miesiecy i w dziewczyny sa zawsze zadowolone, wracaja po 3-4 tyg z ponad polowa rzes, ba nawet jedna pani ktora sama zajmuje sie rzesami powiedziala, ze jest w szoku jak dobrze sie trzymaja. Uzylam tego samego kleju, tych samych rzes, dopasowalam grubosc, rzesy klientki bylo zdrowe i mocne. Zrobilam kaszmirki 0.20 - 08,09,10,11,12 wstawiam zdjecie. Kiedy ta Pani przyszla do mnie powiedziala co prawda ze kiedy robila rzesy 1 raz w przeszlosci wypadly jej po dwuch dniach, co oczywiscie wysmialam i powiedzialam, ze jest to niemozliwe..... :/:
Ta sama sytuacja pojawila sie jakis miesiac temu z inna klientka, znowu powiedzialam, ze prawie wszystkie wypadly i to w przeciagu kilku dni! Nie mam pojecia w czym problem?? Czy mozliwe jest, ze pewne kobiety po prostu nie nadaja sie do zabiegu czy ja jestem taka beznadziejna?? Nie mam pojecia co robic, az drze na sama mysl zakladania kolejnych a dzis wieczorem klientka i wlasciwie codziennie klientka. Dodam, ze w niecale 2 miesiace od szkolenia (15.04.16) wykleilam okolo 25 par oczu, a tylko 2 takie przypadki mi trafily, ale jest to dla mnie szok, ze cos takiego w ogole moze miec miejsce! Co robie zle?????
Pierwsz zdjecie to klientka z dzisiaj (robione w niedziel) drugie zdjecie to klientka z przed miesiaca
Witam wszystkich, trafiłam tu przypadkowo szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie mam nadzieje że dziewczyny pomożecie.
Bylam na kursie przedłużania rzęs 1:1 wsyzstko okej ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. :( Dziewczyny co robimy z tak zwanym odrostem ? Nikt nic nie wspomniał na ten tam na kursie a mnie oświeciło w domu. Zdejmujemy ta rzęsę zostawiamy ? Prosze o pomoc :) z góry bardzo dziękuję ! Pozdrawiam
Zdejmujemy odrost pęsetami :)
Dziewczyny, czy zdarzyło Wam się, że klientka przyszła z reklamacją po tygodniu lub dłużej?:/: Nie wiem zabardzo jak to rozpatrywać, czy to moja wina czy może klientka coś zawiniła lub specjalnie kopała przy rzęsach aby uzupełnienie mieć za darmo. Czasem zdarza się, że kleje w takich samych warunkach przez np. tydzien i jedna klientka na kilkanascie wlasnie po kilku dniach składa reklamacje....wypowiedzcie się proszę:):)
Eska dłużej niż tydzień to troszkę za długi czas na zgłaszanie reklamacji. Jeśli coś dzieje się na oku to jest to widocznę w ciągu 2-3 dni. tzn jeśli mają wypadać to już będą. Twoja klientka wykazuje się albo skromnością myśląc że trochę wypadło, jakoś to będzie ale po tygodniu jednak stwierdza że nie wygląda już najlepiej ALBO wykazuje się cwaniactwem i chce Cię naciągnąć na darmowe uzupełnienie. Każda sytuacja i każda klientka inna. Na przyszłość informuj wszystkie nowe klientki, że wszelkie takie sytuacje muszą zgłaszać niezwłocznie.
Dziękuję Izi:) tak będę robić bo rzeczywiście trudno ocenić intencje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sabina82
06-07-2016, 13:03
Witam wszystkich. Chciałabym polecić doskonałą odzywkę do rzęs. Sama używam i jestem mega zadowolona:
Odżywka do rzęs Miralash - Gęste i długie rzęsy (http://track.miralash.pl/product/Miralash/?pid=164&uid=31551)
Piszę z podobnym problemem... Ostatnio z 3 klientki wracają po 3 tyg z tragedia na oku... Jest po 5 rzes na oku.. Jedna pisała mi teraz, ze od piątku po uzupełnieniu jedno oko ma juz prawie łyse... Powiedzcie, jak wlasnie traktować takie przypadki? Niby nie lecą od razu ale jednak po 3 tyg nie wyglada to jak powinno. Wiadomo płaci sie za uzupełnienie a tu tak wypadają, każdego uczulam aby uzupełniał rzęsy po nie dłużej niż 3 tyg w takie upały. No i jeszcze jakie kleje u was sie sprawdzają? Bo juz nie wiem co robić :( ciagle coś jest nie tak z klejem :(
Taka sytuacja...
Dziewczyna po 5 dniach nie ma 60% rzęs.. Przygotowane jak u każdej innej klientki, klej ten sam..
Mówi, że same się sypią, odklejają.. Podobno się nie malowała, ani nic tłustego nie nakładała.. W saunie i solarium w czasie dosychania kleju też nie była..
Co robicie w takich sytuacjach?
Dodam że napisałam do Pań klejonych w tym samym dniu i są zachwycone, nic się nie dzieje..
aticzka88
20-07-2016, 07:50
Xylogic klientka stała czy nowa?
wiecie dziewczyny jest teraz ciezki okres dla stylistek rzes.
sa duze temperatury, wilgotnosc szaleje. u mnie miedzy ejdnym a drugim dniem potrafi sie wahac o 30%, a temp w pomieszczeniu ciagle ta sama.
jestem przygotowana na to ze moga byc reklamacje choc ponad rok nic mi sie takiego nie zdarzylo.
ale mam na uwadze ze jesli w ciagu pierwszego tygodnia poleci polowa rzes to wowczas jest to moja wina (moja, czyli warunkow, za wolno pracowalam jak na wymagania jakiegos kleju, itd).