lusil te jajca są mega ładne
Jade ta filiżanka jest super!
Emilko twoja swieca jest bardzo ładna, taka wiosenna![]()
lusil te jajca są mega ładne
Jade ta filiżanka jest super!
Emilko twoja swieca jest bardzo ładna, taka wiosenna![]()
Normalnie przy was to mi szczeka opada ale zdolniachy z was,kiedyś też może popróbuję
Znalazłam taki filmikNie wiem czemu nie wyświetla mi się cała strona youtube tam naprawdę dziewczyny pokazywały proste zdobienia farbkami tzn.proste dla kogoś kto ma zdolnościKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść![]()
Jade no i cos innego niz liliePiekna filizanka, widac ze ma smykalke do malowania
![]()
Agnieszka
Dziekuje Ci bardzo rudziuNo tym razem nie Lilie bo ta idzie na pokaz
Ale Lilie tez beda na nastepnej
tak zeby tradycji stalo sie zadosc,hihi
Jade może załóż jakąś galeryjkę tam u siebie
piękna !
Hihi myslalam juz o tym ale narazie mam galerie i warsztat w domku w kuchni![]()
Kolejne pomalowane swieczki (zamowionko) i podkladki pod kawusie![]()
p.s Natalko filizanka prawie gotowa i sa Lilie![]()
nie wiem czy bylo za duzo stron do przejrzenia. mam nadzieje ze sie przyda.
W metodzie „one stroke” wykorzystywane jest kilka rodzajów pędzli:
1. Pędzle płaskie „one stroke”:
Mają dłuższe szczeciny i nie są tak grube jak inne płaskie pędzle, przez co mają ostrzejsze krawędzie. Przed przystąpieniem do malowania, pędzelki wystarczy zwilżyć wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Służą do malowania płatków, pąków oraz liści kwiatów
2. Pędzle szczotki „one stroke”
Pędzelki o grubej i niespójnej szczecinie. Wykorzystywane do cieniowania tekstur, malowania wnętrz kwiatów i bzów.
3. Linery „one stroke”
Do malowania cienkich linii, np. wstążek, łodyg, winorośli i pnączy. Pędzel przed przystąpieniem do malowania powinien być kilka razy zanurzony w wodzie, a następnie dokładnie w farbie.
4. Inne pędzle „one stroke”
Wachlarze – do malowania i cieniowania tła, traw
Skośne – do malowania liści, pąków i innych elementów za pomocą tzw. przecinków
Zanim jednak przystąpimy do malowania paznokci klientek metodą „one stroke”, warto wcześniej poćwiczyć technikę na większych powierzchniach oraz zapamiętać kilka niezbędnych rad:
1. Powierzchnia na której zostaną malowane motywy powinna była czysta, pozbawiona jakichkolwiek nierówności, zanieczyszczeń w tym pyłów.
2. Zanim przystąpisz do malowania, dokładnie ustal położenie poszczególnych elementów, unikniesz tym samym późniejszego rozczarowania, gdy, któryś z detalów nie zmieści się na paznokciu. Najlepiej wcześniej przygotować sobie szkic na kartce papieru.
3. Staraj się konsekwentnie umieszczać części motywów, w taki sposób aby tworzyły one pewną całość.
4. Po wykonaniu obrazka zabezpiecz go przed ewentualnym zmyciem, najlepiej żelem nabłyszczającym, utwardzaczem lub bezbarwnym lakierem.
Jade, Lusill- pełny profesjonalizmPrzepiękne prace
![]()
The world is mine
Anika jeszcze daleko mi do profesjonalizmu ale bardzo Ci dziekuje![]()
Plusia, Ty wstreciucho...Normalnie te ostatnie, w tym kolorze sa "moje"![]()
Caly set elegancki![]()
Agnieszka
Plush- cudowne! Mam głupie pytanie... Jak robisz takie ładne kropki? Jakim pędzelkiem? Mi zawsze jakieś kanciate wychodzą![]()
Plushaczku piękne strołki!![]()
Dziewczyny prace pierwsza klasa jak zawszeaż miło się ogląda;> chyba już z 3 razy całe forum onestrokowe obejerzałam.. i tak próbuje próbuje i nic nie wychodzi;> ale najważniejsze jest się nie poddawać;D wczoraj zakupiłam standardowe nylonowe płaskie pędzle z firmy renessans - poprostu dla plastyków i są o niebo lepsze i wygodniejsze niż te wszystkie sprzedawane na stronach dla stylistów "pędzle do techniki one stroke" pfsssh;> 2-4zł max i naprawde warte są uwagi:}
jade, super swieczuchy jak zawsze zreszta, te podkladeczki mrrrr
pluś- kurde... ja nie moge normalnie, a te zielone przedostatnie, oooo matko
pluszku śliszne![]()
proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
kocham tą babkę
http://stylowe-pazurki.blogspot.com/
waszym zdaniem z jakiej firmy farbki akrylowe najlepiej kupic? bo ostatnio trafiłam na jakies badziewne ;/
dzieki wielkie) jutro lece szukac
![]()
A ja uwielbiam moje FolkArti ich nie zamienie, chociarz nie omieszkam luknac na na te wasze POLYCOLOR bo bede we wrzesniu w Pl
![]()
A sprawdzalas sklepy z tymi farbkami,moze jest jakis sklep online?A na eBay-u ile taka wysylka do pl?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)