Mam pewien problem z paznokciami. Nawet nie wiem jak to dokładnie opisać. Na płytce paznokcia mam dołki takie poprzeczne na całej długości. Brzydko to wygląda. Już od dłuższego czasu wogóle nie maluję paznokci. Wydaje mi się że będzie wyglądało jeszcze gorzej a poza tym może to lakier ma jakiś wpływ? Jeżeli macie jakieś pomysły, rady to czekam. Już myślałam żeby iść do jakiegoś lekarza ale raczej staram się ich omijać w poważniejszych sprawach a co dopiero mówić o tym problemie. W końcu to tylko paznokcie.

Odpowiedź z Cytatem

!
na pazurach najszybciej widać różne poważne schorzenia, niedokrwistości etc! nie wolno ich lekceważyć, nie licząc tego, że zadbana, estetyczna dłoń to wizytówka każdego czlowieka !

Odpowiadałam Sarusi, gdyż zadała pytanie czy te bruzdy mogą być wynikiem źle wykonanych paznokci żelowych

znowu ukróciłam, trochę boli, boo podrażnione. I jest teraz sobie taki mały kikucik przy samym początku paznokcia, w ogóle nie zrośnięty z jego resztą. Nie wiem co z tym robić. Ta ułamana część rośnie sama sobie, ani myśli zrosnąć się z pozostałą częścią paznokcia. 

Wiem, że do końca lata mi pewnie nie odrośnie ten pazurek, ale mam pytanie czy mogę mu jakoś pomóc żeby rósł szybciej
nieestetycznie to wygląda. Jutro postaram się fotkę wstawić. Kurcze całe lato bez pazurka to tak niefajnie, tym bardziej że jeszcze kolejny urlop przede mną
trzymaj proszę kciuki oby się udało