Wiele osób ma problem z obgryzaniem paznokci. Gdy nie pomagają żadne preparaty dostępne w sprzedaży, skuteczną alternatywą może okazać się np. przedłużenie paznokci żelem.Takie paznokcie nie od razu będą wyglądały idealnie, ale wystarczy kilka wizyt u stylistki, alby odzyskały estetyczny wygląd.
Przy rekonstrukcji pazurków obgryzionych z pewnością dużym błędem jest użycie do tego celu tipsów, gdyż musiałybyśmy przykleić go na opuszku palca co nie da nam gwarancji trwałości pazurków. Jedyne skuteczne wyjście, to zastosowanie formy i pewnie wielu z was nasuwa się pytanie jak tą formę podłożyć, skoro nie ma pod co...
W takiej sytuacji wystarczy nałożyć na opuszek odrobinę żelu, a po jego utwardzeniu oddzielić go delikatnie od skóry. A następnie pod szkielecik podłożyć formę i przedłużyć jak zawsze, pamiętając, że paznokieć nie może być dłuższy niż 1/3 naturalnej długości płytki. Co do zdobienia takich pazurków, to powinny być delikatne zdobienia, natomiast jeśli chodzi o french, to musimy pamiętać o wydłużeniu łożyska specialnym żelem. I oczywiście informacja dla klientki o częstrzych wizytach by doprowadzić pazurki do ładnego wyglądu

Odpowiedź z Cytatem

Paznokcie obgryzione przed.
Przygotowanie paznokcia.
Kładziemy szablon bezpośrednio na skórze.
Przedłużamy paznokieć żelem mlecznym różowym (Bass Cosmetics: FP). Utwardzamy UV2min.
Jeśli to możliwe można ściągnąć szablon. Widok przedłużonego paznokcia.
Budujemy paznokieć żelem kmuflującym (KAM). Pazokieć budujemy najlepiej dwoma warstwami, aby odpowiednio wzmocnić paznokieć bez ryzyka zalania skórek. UV 2min.
Opracowujemy kształt paznokcia i wygładzamy powierzchnię blokiem.
Widok z bliska.
Nakładamy rzadki żel biały (FUW lub FPW) małym pędzelkiem. W razie konieczności przecieramy linię uśmiechu aby ją wyrównać. UV 2min.
Nakładamy żel nawierzchniowy nabłyszczający (K, P+W lub WK) wygładzając i wyrównując powierzchnię paznokcia. UV 4min.
Efekt końcowy.

załamałam się normalnie bo nie dość że cienkie jak papier to jeszcze miałam wrażenie że płytka była jakaś odparzona 
! musze pilowac tipsy zeby dopasowac mini mini, ale efekt nie jest zly nie wiem czy na formie udalo by mi sie tu cos zrobic, z reszta jak mowilam nie umiem, ![;]](images/emotki/krzywy2.gif)