No niestety tak się dzieje, ja też używałam tych foremek, paznokcie wychodzą płaskie, praktycznie bez krzywej C, są bardzo podatne na załamania bo są też cienkie. i jak dobrze nie dociśniesz i we wlaściwym momencie, to nie zlapią się dobrze paznokcia i będą odstawać i nienaturalnie wyglądać a co za tym idzie- szybko odpadać, więc zdecydowanie ja preferuje standardowe przedłużanie paznokci i innym też tak polecamPowodzenia
![]()
ja wlasnie zamowilam od dobrej rady takie formy i mam zamiar w weekend zrobic sobie paznokcie ;d ostatnio chodze praktycznie bez paznokci ;d moje naturalne sie polamaly i sa bardzo krociutkie![]()
wiecie ja sie tak zastanawiam czy moja mama nie mogla by sobie sama robić tom metodą pazurków bo ja jestem daleko od niej i ona chodzi do takiej dziewczyny na pazurki ale jeśli jest to w miare proste to może dała by rade sama co myślicie ?ja bym jesj chętnie kupiła jakiś zestawik w prezencie ale nie wiem czy taki laik jak ona da rade ja jej za bardzo nie podpowiem bo nie robie akrylem ale jak tak patrze to nie wydaje sie trudne z tymi foremkami
ja wlasnie dzisiaj dostalam te formy... probowalam zrobic 1 pazura xD ale mi sie nie udalo ;p za szybko sciagam, bulki mi sie robia powietrze podchodzi... ech... czeka mnie duzo pracy ale jestem pelna nadzieji![]()
Witam. Jestem początkująca w robieniu paznokci i powiem szczerze, że jestem samoukiem. Ale chciałam zapytac, jak te paznokcie są zrobione ? Żel czy akryl ? Na jakiej formie, że tak ładnie odchodzi od paznokcia ?
Z góry wielkie dzięki![]()
Link :Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
Wszystko będziesz miała tutaj:
http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...lu-akrylu.html
wlasnie dzis przysiadlam do tego z rana i wreszcie mi sie udalo zrobic pazurki ;D nie wyszly oczywiscie super extra pieknie ale jak na 1 raz mysle ze sa przyzwoite![]()
Hej, hej
zaczynam zabawę z pazurkami i kupiłam sobie te formy, próbowałam zrobić sobie i wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że poczas robienia frenchu, a okładnie podczas już nakładania formy, biała końcówka jakoś mi się "rozpływa"(robie akrylami).
Obejżałam pare filmików na youtub i chyba bez tipsów french nici z fajnych paznokietków będą.
sadira poczytaj nasze forumtu znajdziesz wszystko i nie poddawaj sie tak na poczatku
nie na raz Warszawę zbudowali
---------- Dodano o godzinie 12:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:20 ----------
warto tutaj pozagladac
Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...paznokcie.html
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
Pewnie za mocno przygniatasz formę z akrylem
jak nałożysz biały akryl na formę to poczekaj trochę, niech on sobie trochę zaschnie i wtedy nałóż resztę akrylu i sru na pazura bo clear jak wyjdzie to nic, zbierzesz patyczkiem i po temacie ale jak biały się rozleje na boki to frenchos wyjdzie krzywy.
A powiedz nam jeszcze jaki masz liquid? Bo mam wrażenie że bezwonny![]()
Dzięki
nie poddaję się, tylko jestem truszkęniecierpliwa, a jako samouk nie jest to najlepsza cecha, no i walczę z tym
.
a forum czytam i czytam i dużo fajnych żeczy się dowiaduję, a dodatkowo uczę się na własnych błędach, a one niestety troche kosztują :/ ... czasu
Dzięki Ladyss za radea liquid śmierdzi jak .... więc to nie jego wina, tylko moja
Byłam na małych zakupach, kupiłam tipsy french i wieczorkiem, jak uśpie mojego dziubaska, zabieram się za swoje szponki![]()
Myślałam że masz bezwonny bo on się wolniej utwardza i dlatego też możesz mieć problem. No to po prostu zrób frencha, odczekaj trochę żeby ta masa "nie pływała" i wtedy dokończtrzeba ćwiczyć kochana, sama w końcu zobaczysz błędy
![]()
a jakoś nei mogłam się przekonać, ale teraz tak mi się spodobało że to bedzie mój następny zakup..![]()
czyżby mój delikatny dar przekonywania Asiu?![]()
uczyłam się robić pazurki na foremkach,obserwowałam jak powinna wyglądać krzywa C itd.Były mi bardzo pomocne na początku,kiedy miałam problem z prawą ręką
Teraz powoli odzwyczajam się od foremeksama próbuje swoich sił,ale wiele mi pomogły
![]()
no i zrobiłam. dwa dni mi to zajęło, bo jednego jedna ręka, a drugiego druga :/ ale nie jest żle, lewa wygląda troche gorzej, bo połasiłam się na brokat na frenchu i podeszło mi powietrze pod forme, a prawa epiej, jest troszke pęcherzyków, ale ja tam moge przeżyć.
Wiem jedno, do tych foremek trzeba strasznie dużo materiału nakładać, lepiej później zebrać niż mieć zapowietrzenia![]()
Dzięki, dzięki Emis
Jak będe robić komuś na pewno pójdzie mi lepiej, a i jak będe miała spokój, bo jak sobie robiłam to menżu mnie poganiał :/
robilam pazurki tymi formami i akrylem przezroczystym (jakos no french nie za bardzo mi idzie ;p rozjezdza sie na wszystkie strony) wiekszosc sie ladnie trzyma tylko 1 mi sie wczoraj zlamal przy myciuchyba wina byla moze taka ze za malo akrylu dalam :/ dla mnie to i tak swietna sprawa bo nienawidze sobie robic paznokci, zawsze to dlugo trwa... zwlaszcza przy prawej rece... a krztalt jest swietny
i tunelik ladny
witam wszystkich jestem tu pierwszy raz ale czytam wasze posty już kilka tygodni jak nie wiem co i jak wchodzę i juz mnie oświecaco do foremek ja jestem super zadowolona sprawiłam sobie je ponieważ nie zawsze wychodzi mi super pazurek
a przy nich po prostu rewelka
dopiero szkole sie na akrylach ale jak na pierwszy raz pazur wyszedł mi boski
![]()
pozdrawiam i polecam
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)