Ewo, paznokcie na wolnym brzegu są dość nierówna- jak juz pazurkisą prawie gotowe to przed samym nabłyszczeniem je podpiłuj żeby były równe, krzywa tez do poprawki ale po wgdlędem "gór i dolin" musisz pilnikiem równiutko wyrównać aby była gładziuteńka.
ćwicz a poprawisz błędy![]()

Odpowiedź z Cytatem

!

wypiłuj po bokach żeby błyły troszkę cieńsze

linia wlosa akurat jest w miare ok jakby byla wieksza to straszne grubasy by wyszly
aha robiłam pierwszy raz na żeliku od PAZNOKIETKA1000 z tych próbek po 1 zł nawet fajnie mi się robiło i chyba dokupię sobię większą ilość tych żelików.Także nie zniecheciłam się i bedę próbować dalej
nie przejmuje sie tym za bardzo bo jutro je ściągam

wszyscy szkoleniowcy teraz mnie zamorduja)- wtedy gdy juz budujesz krzywe, a wiec Twoje utrapienie min-krzywa C. naloz duzego gluta na srodek paznokcia(ale nie srodek paznokcia przedluzonego tylko na srodek tam, gdzie naturalek), delikatnie rozprowadz jakbys rysowala sloneczko(takie promyczki w kazdym kierunku), a potem zwies pazura glowa na dol ale musi zwisac prosto, nie przeykrzywiaj go w zadna strone tylko prosciutko prostopadle do blatu stolu, odczekaj tak z 7-8 sekund i do lampy, zel wtedy splywa dokladnie tam, gdzie byc powinien, czyli powinien Ci utworzyc krzywa-gorke na samym srodku. Oczywiscie nie zwalnia cie to pozniej z wypilowania pazura, szczegolnie na wolnym brzegu i wyrownania falek, bo zaden zel sie nie wypoziomuje tak idealnie jak bysmy sobie tego zyczyly