[ale naprawdę jest ona dobrze zrobiona? ;D nie moge uwierzyc że jako tako mi sie udało;D myslałam że nigdy se nie naucze;D[/quote]
naprawde jest w porzadku. Podpowiem Ci, jak masz problem z "C" to rob takwszyscy szkoleniowcy teraz mnie zamorduja)- wtedy gdy juz budujesz krzywe, a wiec Twoje utrapienie min-krzywa C. naloz duzego gluta na srodek paznokcia(ale nie srodek paznokcia przedluzonego tylko na srodek tam, gdzie naturalek), delikatnie rozprowadz jakbys rysowala sloneczko(takie promyczki w kazdym kierunku), a potem zwies pazura glowa na dol ale musi zwisac prosto, nie przeykrzywiaj go w zadna strone tylko prosciutko prostopadle do blatu stolu, odczekaj tak z 7-8 sekund i do lampy, zel wtedy splywa dokladnie tam, gdzie byc powinien, czyli powinien Ci utworzyc krzywa-gorke na samym srodku. Oczywiscie nie zwalnia cie to pozniej z wypilowania pazura, szczegolnie na wolnym brzegu i wyrownania falek, bo zaden zel sie nie wypoziomuje tak idealnie jak bysmy sobie tego zyczyly
![]()
Wiesz po czym widac, ze pazur jest idealnie wygladzony, w sensie jego powierzchnia? Pociagnij glossem na koniec i zrob fote, jesli blysk lampy ulozy sie tak, ze odbicie swiatla bedzie tworzyc prawie idealna linie wzdluz pazura , znaczy, ze nie ma zalaman swiatla.. znaczy job done(nie umiem tego lepiej wytlumaczyc), jak sie ten poblysk ta linia zakrzywia jakos, to wtedy wiadomo, ze pazur jest za bardzo zarysowany i swiatlo sie zle zalamuje.
Jak dojdziesz do wprawy to nie bedzie potrzeby zwieszania pazura-obiecuje
---------- Dodano o godzinie 10:57 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:50 ----------
samaron-zgadza sie. Dwie linie wlosa mozna spotkac w angielskiej, badz amerykanskiej terminologii, jedna przy skorkach, druga, wolny brzeg. Wolny brzeg dla paznokci uzytkowych powinien byc grubosci dwoch zlozonych i scisnietych ze soba wizytowek. Dla konkursowych.. jak najciensza
---------- Dodano o godzinie 11:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:57 ----------
iv90-pazur jest super. A teraz tak dalsze dziewiec![]()

wszyscy szkoleniowcy teraz mnie zamorduja)- wtedy gdy juz budujesz krzywe, a wiec Twoje utrapienie min-krzywa C. naloz duzego gluta na srodek paznokcia(ale nie srodek paznokcia przedluzonego tylko na srodek tam, gdzie naturalek), delikatnie rozprowadz jakbys rysowala sloneczko(takie promyczki w kazdym kierunku), a potem zwies pazura glowa na dol ale musi zwisac prosto, nie przeykrzywiaj go w zadna strone tylko prosciutko prostopadle do blatu stolu, odczekaj tak z 7-8 sekund i do lampy, zel wtedy splywa dokladnie tam, gdzie byc powinien, czyli powinien Ci utworzyc krzywa-gorke na samym srodku. Oczywiscie nie zwalnia cie to pozniej z wypilowania pazura, szczegolnie na wolnym brzegu i wyrownania falek, bo zaden zel sie nie wypoziomuje tak idealnie jak bysmy sobie tego zyczyly

Odpowiedź z Cytatem