xena myślę że bierzesz za pazurki ok,
ja w nowym cenniku mam zamiar doliczać zdobienia małe do 5zł
duże do 10 zł <na wszystkich pazurkach>
a tak sobie pomyślałam że wprowadze mini zdobienie <na 4 pazurkach> i ono będzie gratis![]()
xena myślę że bierzesz za pazurki ok,
ja w nowym cenniku mam zamiar doliczać zdobienia małe do 5zł
duże do 10 zł <na wszystkich pazurkach>
a tak sobie pomyślałam że wprowadze mini zdobienie <na 4 pazurkach> i ono będzie gratis![]()
Tak mi wyszło z moich kombinacji hehehe, chyba faktycznie jest ok, bo moje panie się nie skarżą i wracają. Podnosić puki co nie będę, bo nie chcę ich wystraszyć. No i myślę, że nie ma co kombinować na małych zdobieniach, 2 paluszki ozdobić, to nie tak wiele, a klientki zadowolone, a to się liczy![]()
no tak zgadzam się dlatego wymyśliłam sobie mini zdobienie na 4 pazurkach za darmo
a jak ktoś będzie chciał wszystkie to wtedy niech dopłaci
ja za pazurki planuje brać 40-50 zł, ale cennik przedstawie jak go opracuję
---------- Dodano o godzinie 17:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:32 ----------
a najważniejsze że są zadowolone i że wracają![]()
Zgadzamy się w 100%Pokrewne dusze
Powodzenia
![]()
również życzę POWODZENIA![]()
nie kochana raczej niebo przedłuzając paznokcia na tipsie musisz: kupić i tips i klej i opracować go, żeby zatrzec granicę itp
a przedłużając na formie musisz: kupic forme i dać więcej materiału, bo budujesz szkielet
więc ja uważam, że na jeden pieron wyjdzie
no i namieszasz w cenniku i nie bedzie prosty i na temat
a póki co pracując w domku nie ma sensu dodatkowo stresować klientki za duzym wyborem czy ozdób czy sposobem przedłuzania
![]()
też mam jednakową cenę za formę czy tips
Zapraszam
Facebook https://www.facebook.com/pages/Mmnails/1402254793409375
Blog http://mmnails.blogspot.com
Zarejestruj się a będziesz mogła odebrać i Ty darmowego boxa za gwiazdki http://shinybox.pl/order/index/mode/...n/?ref=2a40b69
Paatal sklep kosmetyczny http://www.paatal.pl/tell_a_friend/customer/41731.ht
Laseczki, a zastanawiałyście się kiedyś nad tym, ile Was kosztuje jedna klientka? Czyli ile musicie wydać kaski żeby zrobić jedną klientkę?chyba jasno się wyraziłam
ja sobie kiedyś liczyłam, ale w związku z tym że pracuje na niedrogich materiałach wyszło mi około 10 zł,
chodzi ci o to ile masz na czysto/ ile kosztują materiały na jeden set
u mnie ok15-20zł
madzialenkabuziaczekto juz zalezy od samej Ciebie tak mi sie wydaje...Z reguly i praktyki, przedluzanie paznokci na formie jest trudniejsze, bo wymaga wiecej doswiadczenia i sprawnosci, dlatego stylistki kasuja za nie wiecej.
---------- Dodano o godzinie 18:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:58 ----------
c.d.....ale nie wszystkie stylistki oczywiscie
![]()
The world is mine
ja też przeliczałam i wyszło tak około 20 zł tak jak u woszczurka
A co do ceny tips/szablon to teraz już wiem że cena ma być jednakowa
Wolałam zapytać, bo spotkałam się właśnie z różnicą na szablonie były droższe o dyszkę, i tak się zastanawiałam czemu, bo w sumie tak jak Kamilka napisała to na to samo wychodzi
---------- Dodano o godzinie 19:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:03 ----------
Ale tak po mojemu to cena powinna być jednakowaa jak ktoś nie umie na szablonach to niech ich nie oferuje I think
![]()
ja nie liczylam nigdy ile mnie wynosi zrobienie paznokci
bo i jak nie dam rady policzyc
no co ty mała... mniej więcej.. naile starczy żel, akryl czy cos tam dzielisz mnozysz całkujesz, wyliczasz tangensa hiperbolicznego i masz wynik plus minut 10zł
Ja wcześniej zamieściłam cennik ale od tego czasu trochę się zmieniło... Nie rozdzielam przedłużenia na tipsie, szablonie bądź formie przede wszystkim dlatego że wolę robić na szablonie a nikt by mi do tego nie dopłacił. A i klientki są bardziej zadowolone i mi ćwierkają że w ogóle nie czują że coś mają na pazurkach. To samo tyczy się kamuflażu - płacę za słoiczek 20 zł, jest mega wydajny i może nawet nie wydam za niego 50 gr za jedną stylizację.
Nie mam wygórowanych cen bo biorę od 40 do 60 zł (od czystego cleara do frencha z dużym zdobieniem) aaale dostaję czasami "napiwki" szczególnie od jednej stałej klientki która wcześniej w Krakowie robiła pazury dwa razy drożej i dlatego docenia moją pracę a ja jestem happy
Jak ktoś chce przyjść to przychodzi, a jak ktoś twierdzi że biorę za dużo co jest dla mnie absurdem to odsyłam do salonu i tyle.
Oczywiscie, zgodze sie, ze jezeli, ktos nie umie poslugiwac sie forma lepiej, zeby klientce paznokci w ten sposob nie przedluzal, bo moga ladne kwiatki z tego wyjscFaktem jest jednak, ze w duzym procencie stylistki cenia te pazurki drozej, wiec cos tam jednak musi byc...
![]()
The world is mine
Ja też mieszkam na zadupiu i też biorę zdecydowanie mniej, niż bym chciała - aby uniknąć późniejszych podwyżek ustaliłam cennik "przyzwoicie" 50-70zł, ale oferuję dużo promocji - zawsze mogę z nich zrezygnować a jednocześnie uniknę "oficjalnych" podwyżek. Teraz każda nowa klientka płaci za pierwsze paznokcie jak za uzupełnienie. Może też zaproponuj, że stałe klientki mają zniżki (czyli uzupełnienie kosztuje mniej niż nowe i... voila, masz promocję), że nowe klientki mają zniżki (zawsze się możesz wycofać) - po prostu masz na czym kombinować tak, aby kusić i wychodzić na swoje jednocześnie.
Nie wyceniam osobno zdobień, ale to tymczasowe. Proponuję jednak ustalenie "progów" w rodzaju: za ciut zdobień - 5 zł, za przyzwoita ilość - 10 zł a za ukrycie pazura pod zdobieniami i zwiększenie jego wagi o 0,5kg - 15 zł. Płynna granica da Ci możliwość manewru kiedy uznasz to za stosowne.
Popieram dziewczyny w kwestii covera - cena nie jest inna niż nie-covera. Podobnie z ceną na tipsie i na formie - w sumie cena materiałów jest taka sama - albo zużyjesz formę i więcej żelu, albo tipsa, jeden diabeł.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
no zgredo dobrze mówi, ja ozdoby tez miałam plynnie i to się sprawdzało
Ja ozdoby od 0 do 10 zł bo sądzę że zdobienie zdobieniu nie równe.
no tak woszczurku
ale jak ja kupuje 250 ml zelu to ja nie wiem na ile on mi starcza
to bm musiala z pol roku liczyc hihi
no ja tez nie umiem przeliczyć, jak na przykład liczysz dopełnienie, jako set/ wtedy się mniej zużywa. nie mam pojęcia
dopełnienie niby potzrebuje mniej żelu/aktylu, ale ile muszisz sie napiłowac to juz druga sprawa i generalnie pilnik do wywalenia... więc mniej materiału ""rekompensuje" zużycie pilnika/kapturka na mendrel jak kto frezarką pracuje a więc i tak wychodzi na jedno cenowo. ja teraz nie umiem tego policzyć bo karbidówki są mocniejsze i na duuuuuuuuuuuuuuuużu dłużej wystarczą![]()
Ja ustaliłam sobie w zdobieniach coś takiego
że mini zdobienie do 4 pazurków Gratis.
A z tymi promocjami dla stałych klientek, to jest fajne bo jak prezyjdzie ta pani pierwszy raz to ona np zapłaci 50 zł a stała klientka np 45zł
no to się wyrówna bo pani która pierwszy raz przyszła "zapłaci za moją stałą klientke"
niewiem czy dobrze się wyraziłam, ale chyba wiecie o co mi kaman![]()
Oczywiście cena jaką wydamy zależy od tego co chcą klientki![]()
Też jestem zdania że zdobienie zdobieniu nierówne i trzeba to jakoś rozgraniczyć, jednak ja nie biorę dodatkowej kaski za wzorkinie wiem czemu...
Brałam za kwiatki akrylowe 5 zł - za 4 kwiatki, teraz też raczej tego nie praktykuję.
Ostatnio edytowane przez asiek ; 07-04-2010 o 10:09
Opracowałam swój cennik i chcę wam pokazać
Cennik (Metoda akrylowa)
Przedłużanie paznokci tips/szablon
*Clear bez zdobień / ze zdobieniami 35 zł/ 40 zł
*French white bez zdobień / ze zdobieniami 40 zł/ 45 zł
*French kolor bez zdobień / ze zdobieniami 45 zł/ 50 zł
*Kolor Mix55 zł **
Akryl na naturalnych paznokciach
*Clear bez zdobień / ze zdobieniami 15 zł/ 20 zł
*French white bez zdobień / ze zdobieniami 20 zł/ 25 zł
*French kolor bez zdobień / ze zdobieniami25 zł/ 30 zł
*Kolor Mix 35 zł **
Zdobienia dodatkowe
*Zdobienie lekkie do 4 paznokci GRATIS!
*Kwiatki, listki akrylowe 2 zł- 3 zł *
Uzupełnienia…
*Uzupełnienie odrostu( od 2 tygodni- 3 tygodni )20 zł
*Korekta( do tygodnia od wizyty )10 zł
*Odnowa( powyżej 3 tygodni )35 zł
Manicure / malowanie
*Manicure + odżywka + malowanie GRATIS! 15 zł
*Malowanie ( bez manicure ) 5 zł- 7 zł
Inne usługi
*Nowy paznokieć 4 zł- 5 zł *
*Zdjęcie tipsów i akrylu + odżywka 15 zł
*Zdjęcie tipsów i akrylu przed nałożeniem nowego setu 10 zł
*cena za jeden paznokieć
**w cenie stylizacja kolorowymi akrylami oraz zdobienia
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)