Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 101 do 125 z 193

Temat: baba+ dlugie pazury

No to..wpadłam Avatar hairkama

Domyślnie Odp: baba+ dlugie pazury

dziewczyny to co wy robicie z tymi pazurami heheh (odezwala sie lepsza) mialam rowniez podobny przypadek a bolalo ze uuuuuuuuuu rowniez u 2 klientek tak bylo jedna to otwieraa szuflade a 2 puszke z piwem takze dziewczyny troche delikatnosci
    Przedłużanie Paznokci Akrylem,Przedłużanie i zagęszczanie Wlosów-Białystok

Kosmetyczka Avatar Askar

No, ja (na szczescie) raz spotkalam sie z klientka ktora juz po skonczeniu mojej pracy obejrzala swoje pazurki i powiedziala: "no, super ze juz mam te paznokcie, w poniedzialek zamierzamy zrobic remont u syna i bebe miala czym zdzierac tapete"
    zatkalo mnie! nawet moje rady by tego nie robila nie wplynely na zmiane zdania...

Szkoleniowiec Avatar paznokietek1000

o matko, ale głupia baba, ale cóż takie taborety tez się zdążają, a potem powie, ze źle paznokcie zrobione bo po dwóch dniach odeszły

Nałogowiec Avatar Anika

Na kursie nauczono mnie, że (na egzaminie miałam m.in. takie pytanie ) :
    Co zrobię gdy przychodzi do mnie klientka z naderwanym paznokciem, krew się leje, widać żywe mięso, kobieta wyje z bólu.

Odp. Po pierwsze - należy oczyścić ranę, można użyć np. wody utlenionej
    Po drugie - używając cążek robimy nacięcię z obydwóch stron, dzięk któremu
    skrócimy paznokieć nie poruszając nim.
    Po trzecie - użyć preparatu antygrzybicznego ( mam taki preparat, który kupiłam
    w SPN - Anti Fungus)
    Po czwarte - nałożyć plaster, zmieniać w ciągu dnia jeżeli jest taka potrzeba,
    Po piąte - codziennie dezynfekować.
    Po szóste - jeżeli rana jest bardzo poważna skonsultować się z lekarzem.

Naderwanego paznokcia NIE NALEŻY skracać gilotyną bądź obcinaczką ponieważ ruszamy całym paznokciem. Możemy w ten sposób jeszcze bardziej uszkodzić panokieć i oczywiście narażamy klientkę (albo siebie) na większy ból.

Mam nadzieje, że trochę pomogłam
    The world is mine

No to..wpadłam Avatar sweetpazurki

ja chcialam ratowac drzwi auta by nie uderzyly o kubly na smieci i mi szpic wyrwal mojego paznokcia w polowie droge do domu ok 10min umieralam

Nałogowiec Avatar maartekkk

sweetpazurki skąd ja to znam... w sumie miałam swoje pazurki, ale wychodząc z auta pod wpływem % nie wiem kiedy, przytrzasnęłam palec drzwiami od auta - palec znalazł się w środku auta O.o o dziwo, palec cały, bez otwierania drzwi palec wyciągnęłam, nawet nikt nie zauważył, że coś się stało... pazurek z miejsca cały czarny, ból dopiero zaczęłam czuć, jak % zeszły Generalnie zaczął mi schodzić, trzymał się tylko z jednej strony wału, nie obcinałam go, a za każdym zahaczeniem ta reszta trzymająca się była odrywana żywcem :/
    Ale to było dawno, a pazurek odrósł sobie ładny i gładki, tylko jest dużo słabszy i mam na nim przebarwienia... ale co ból to ból

Molestantka klawiatury Avatar dizzzy_girl

Dziewczyny współczuje takich bolesnych doświadczeń, aż mnie ciarki przeszły brrrr.

Rozkręcanko Avatar cocaine258

ja jeszcze do miesa sobie nie oderwalam pazurka ale pamietam jak przed swietami mylam okna i za**balam w futryne, zlamal sie w polowie ale taaaki bol ze do tej pory na wspomnienie mnie cos sciska w srodku auuuuu nawet nie chce myslec jak razem z miesem sie obrywa ochh ale jak to moja mama mowi ze po urodzeniu dziecka bede miala bardziej realistyczny punkt odniesienia bolu i durnota (czytaj zlamany pazurek) nie bede sie przejmowala hyhyhy

No to..wpadłam Avatar hairkama

cocaine258 uuuu to wspolczuje znam ten bol
    Przedłużanie Paznokci Akrylem,Przedłużanie i zagęszczanie Wlosów-Białystok

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Evelyn.

Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    właśnie! ale zanim pomyśle nie łapać, nie łapac, nie łapać... to już odruchowo łapie... a potem krew się leje
    Ostatnio edytowane przez Emilia B. ; 16-06-2010 o 20:02 Powód: ukrycie dużego cytatu
    proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
    kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
    http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
    kocham tą babkę
    http://stylowe-pazurki.blogspot.com/

Szkoleniowiec Avatar soffii25

oj mi też się zdarzyło niezdarnie złamać paznokcia ze swoim, a najgorsze było to, że mi tak "dyndał" i ani go skleić ani oderwać. Musiałam poczekać 2 dni i wtedy na siłę odrywałam, bo inaczej się nie dało Najśmieszniejsze w tym jest to, że jak już łamię sobie paznokcia to o uchwyt od szafki kuchennej
    Szkolenia i Dystrybucja marki Astonishing Nails

VIP Avatar Emilia B.

a ja jak dziś stół wycierałam i podnosiłam frezarę to mi się wyślizgła małpa jedna i tak o pazura zahaczyłam że aż mi opuszek się od pazurrra oderwał-tak ze 1-2 mm, nie cały ale boli skubaniec jeden tak to się nic nie stało

No to..wpadłam Avatar nadya188

co do długich pazurków. Kiedyś zrobiłam szpice na konkurs kosmetomanii i postanowiłam je ponosić (zazwyczaj po zrobieniu zdjęć ściągam tipsy bo nie wygodnie...). Pewnego wieczoru zaswędziało mnie oko......prawie je sobie wydłubałam .Wsadziłam szpica do oka buhahaha

Nałogowiec Avatar Anika

Nie wiem, czy mogłabym funkcjonować w szpicach. Podziwiam Kasiaczka, która robi wszystko w długaśnych pazurkach. Kasiaczek - szacuneczek
    The world is mine

Szkoleniowiec Avatar paznokietek1000

do wszystkiego można się przyzwyczaić

Nałogowiec Avatar ana_zaba

Ja na swoich paznokciach tylko raz mialam taka sytuacje ale jak czytam wasze wpisy to mi sie przypomina jak to bardzo bolalo, koszmar normalnie i taki paraliz z bolu ze az mi reka drzala

Totalna maniaczka Avatar hersa

ja to mam dziwne naturalki, zawsze nosiłam swoje dość długie, ale bez przesady, pierwszy raz złamałam pazura jak mnie taki koleś wkurzył i chciałam dać mu w pysk ale on się odwrócił to ze wściekłości złapałam go za twarz od tyłu i mi się dwa pazury wygięły tak że aż się złożyły, to jednego wyprostowałam i było ok tylo delikatną linię było widać gdzie się zgiął a z drugiego krew się lała że aż, a koleś chodził ze szramą na pysku... miałam wtedy lat 16, już się nie biję z chłopakami
    Niedawno jechałam na egzamin to pomalowałam sobie pazurki beżowym lakierem i w samochodzie chciałam okno otworzyć i tak jakoś trzasłam o drzwi że mi się pazur znowu wygiął całkiem ale nawet się nie nadłamał tylko w tym miejscu taka pusta linia została-lakier odprysł. Jakieś elastyczne mam te pazury hehe
    Jak jechałam na zawody w kręgle to nawet nie wpadłam na to żeby obciąć pazury i jak tylko zaczęliśmy rozgrzewkę zdąrzyłam rzucić raz i złamałam kciuka, ledwo grałam potem tak bolało, ale musiałam zacisnąć zęby, bo co miałam zrobić, dobrze że plaster mi tam dali chociaż...

Nałogowiec Avatar Anika

Zeby pazurki rosły nam zdrowe i mocne powinnyśmy uzupełnić dietę w krzem potas, żelazo, wapń, białko, magnez i oczywiście witaminy.

Hersa może uzupełnij dietę w odpowiednie składniki a na paznokcie stosuj odżywkę wzmacniającą.
    Ostatnio edytowane przez Anika ; 29-03-2011 o 00:07
    The world is mine

Totalna maniaczka Avatar hersa

Cytat Napisał Anika Zobacz post
    Zeby pazurki rosły nam zdrowe i mocne powinnyśmy uzupełni sietę w krzem potas, żelazo, wapń, białko, magnez i oczywiście witaminy.

Hersa może uzupełnij dietę w odpowiednie składniki a na paznokcie stosuj odżywkę wzmacniającą.
    ale mi się nie łamią pazury, nigdy się nie łamały, są grube i twarde dlatego dziwię się ze również potrafią być elastyczne w sytuacjach ekstramalnych hehe teraz i tam mam prawie cały czas żel na naturalkach

Kosmetyczka Avatar Askar

kiedyś będąc u klientki ta poprosiła mnie abym "naprawiła" paznokcia jej koleżance, bo ta "złamała" a jej stylista ma urlop- zgodziłam się
    kiedy zobaczyłam czego ona ode mnie żąda to złapałam się za głowę: paznokieć nie był złamany, nie było go wcale i miałam nałożyć jej "coś" na żywe mięso, kiedy zaproponowałam plaster to się obraziła...
    Po jakimś czasie kiedy ją spotkałam, to okazało się że jakaś idiotka przykleiła jej na palec takiego tipsa z kiosku (choć bardziej podejrzewam, że sama to zrobiła)
    Brak słów!

Nałogowiec Avatar Anika

Askar niezła akcja
    Hersa- hmmm no to rzeczywiście dziwnie kurczę. Miejmy nadzieje, że żel powstrzyma Twoje paznokcie od akrobacji artystycznej
    The world is mine

Debiutantka

ja miałam całe mnóstwo "przygód" z tipsami na początku miałam wszystkie naturalne z żelikiem tylko że jak troche urosły to tu futryna, tam samochód, raz przy sprzątaniu łazienki najgorzej u ręki wspominam ratowanie piwa które wypadało mi z torebki i uderzyło pod kątem 90 stopni w paznokieć ;/ krew zalała kuchnie, piwo się potłukło, no tragedia na całej linii.... ale jednak i tak najgorszą akcje z paznokciem miałam w wakacje jak wyjechaliśmy nad morze i wpadliśmy na pomysł żeby pojeździć takimi dwuosobowymi rowerkami, no i mój obecny mąż powiedział żebym nie pedałowała tylko on będzie a ja głupia baba położyłam stopy na ramę i zanim zrobiłam to tak żeby się nie wkręciły w pedały to ten już zaczął jechać i BACH! bolało tak że myślałam że zejde, paznokieć duży zmasakrowany po prostu nie chciałam go ruszać i owinęłam go plastrem ale jak wchodziłam do morza to miałam wrażenie że paznokieć mi się odrywa choć wcale tak nie było... obeszło się bez interwencji chirurga bo sama go sobie oderwałam....

Totalna maniaczka Avatar sylla

Dziewczyny jak ja to czytam to mi się krew mrozi w żyłach. Aż się boje patrzeć na niektóre zdjęcia.
    Mnie na szczęście jeszcze nie spotkało nic tak drastycznego chociaż raz miałam podbramkową sytuacje. Na samym początku jak złożyłam tipsiory po raz pierwszy. Młody poprosił mnie bym przeniosła z nim parę desek . No i przytrzasnęłam sobie pazura między deskami. oczywiście się złamał. Byłam wkurzona . Ale jak poszłam do naprawy to kosmetyczka mnie pocieszyła , że całe szczęście że się złamał a nie odpadł razem z cała płytką paznokcia. Nie rozumiałam co to znaczy.
    Ale teraz jak patrze na te zdjęcia to już wiem.

Co do historii , że jakaś baba sobie zrobiła pazury by zdzierać tapetę u syna w pokoju. To mam podobną. Ja słyszałam jak to jedna baba sobie założyła tipsy bo właśnie ma robić malowanie i będzie jej łatwiej długimi pazurami drapać kropki farby z podłogi. A następna na zbiór truskawek sobie założyła. Że to niby się szypułki dobrze odrywa od truskawek takim szponem. Ale , że czyjaś praca idzie na marne to już szczegół .

VIP Avatar Emilia B.

w sumie jeśli płaci i nie robi problemów to może i tynki pazurami zrywać Gorzej jak się awanturuje i próbuje wymusić darmowe pazurki...

Rozkręcanko Avatar smuteczek

no musze sie "pochwalic", bo sie dzisiaj usmialam. zrobilam sobie troche dluzsze paznokcie i dzisiaj dajac marchewke koniowi uslyszalam "chrup" i zauwazylam, ze sie pozbylam akrylu z prawego kciuka mam tylko nadzieje, ze sie glupek nie zatruje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania