wsadzasz do lampy na 10 sekund, wyciągasz i zaciskasz![]()
no oknie wiem czemu ale na formie lepiej mi się robi szpice niż ,, kwadraciaki" moze jakby były dłuższe to też by było inaczej
![]()
ja bym bardziej cover wycieniowała przy linii uśmiechu ma być go więcej przy skórkach cienka warstwa dla wyrównania koloru - wycieniuj go od skórek w stronę wolnego brzegu i formuj jajeczko odrazu na formie czy tipsie wtedy też łatwiej będzie zrobić Ci linie uśmiechu no i radziłabym robić głębsze uśmiechy![]()
oceńcie moją dzisiejszą pracę akryl na formie skórki to nie moja sprawa siostra sobie je tak obskubała![]()
No właśnie ten wskazujący jakiś nie teges ale ogólnie piękne są![]()
Hej![]()
To moje pierwsze pazurki AKRYLOWE na formie![]()
Proszę o ocene i krytykę mojego pseudo-tunelu i pseudo-krzywej![]()
Jestem zadowolona z efektu, jak na pierwsze, no ale widze niedociągnięcia...
Człowiek bez pasji nudzi swoją duszę
Pomijacz duzo pracy przed Toba. Najwaznijesze: brak luku, sa calkiem plaskie, a przy takiej dlugosci powinien byc ladny luczek. Na calosci masy jest za malo, a za wolnym brzegu za duzo znowu. Powierzchnia jest nierowna, boki i wolny brzeg tez do wyrownania. POcwicz jeszcze podkladanie formy, bo widac ubytki z bokow. I frencz raz dluzszy raz krotszy, ale to akurat kwestia wprawy.
Dziewczyny prosiłyście mnie o poprawę więc zrobiłam jednego pazurka na formie sam szkielecik, zacisnęłam pęsetą- jest już lepiej? wiem boczki musze troszkę jeszcze przypiłowac bo są za szerokie ale nie chciało mi się już drugi raz fotek wgrywać![]()
chciałam mocniej ale miałam wrażenie że mi szkielecik się złamie w pół![]()
wydaje mi się lekko krogulczy,ale nie jest źlepamietaj o boczkach koniecznie
połowa sukcesu
![]()
czy się że za bardzo w dół patrzy?
na moje krzywa C zbyt mocno w stronę wolnego brzegu przesunięta, aczkolwiek mogę się mylić..lepiej, żeby wypowiedziały się bardziej doświadczone Dziewczyny..
![]()
Zapraszam: www.my-nailart.blog.onet.pl
to jest szkielet więc jako takiej krzywej c nie będzie, wg mnie opadła Ci forma, boczki do podpiłowania jak sama zauważyłaś no i wolny brzeg szkieletu wydaje mi się za gruby
na szkielecie sie krzywej nie budujemasz za duzo materialu chodzi o ten garbek,. jak dasz na taki szkielet ozdoby to przy opracowaniu bys wszystkie pilnikiem wyczochrala
i smialo mozesz mocniej zaciskac jesli zel jest tylko sciety to jest jeszcze plastyczny i podda sie zacisnieciu jesli za bardzo sie utwardzi to peknie
![]()
No wlasnie, krzywa C to tunel. A ten Ci nawet calkiem ladnie wyszedl. Forme zle podlozylas, bo jak dziewczyny wyzej napisaly paznokiec ewidentnie spada w dol. I boczki do podpilowania, wolny brzeg tez, bo ksztal jest taki nijaki teraz
Szerek, mam nadzieje, że się nie pogniewasz, że wykorzystałam Twoje zdjęcia.
Na pierwszym zdjęciu, moim zdaniem jest źle podłożona forma, to znaczy pazurek "schodzi" w dół, jak potem dodasz do tego budowę to wyjdzie baardzo garbaty. Postaraj się podłożyć pilnik i wypiłować na prosto, mniej więcej tak jak zaznaczyłam
Drugie zdjęcie, tak jak sama piszesz, boczki bo pazurek wygląda troszkę łopatowato(ale słowo)
Trzecie zdjęcie, tak średnio to zaznaczyłam, ale jeżeli nie dało się więcej zacisnąć tunelu, to proponuje wypiłować troszkę ten materiał na bokach, żeby paznokieć miał fajny kształt
dudejla dzięki wielkie Tobie i wszystkim innym. Już drugiego pazurka zrobiłam i da się tunel zacisnąć mocniejno i wolny brzeg też mi już cieniej wyszedł- ale dlaczego ta forma mi w dół idzie? może za bardzo ją pod paznokcieć zakładam? muszę kiedyś fotkę zrobić jak tą formę zakładam ale to już w innym watku
![]()
LaskiCzyli jak proszą o zdjęcie krzywej C to znaczy się tunelu? bo na tych zdjęciach powyzej krzywa C jest zaznaczona linia boczna.
bo w pl sie tak po chinsku przyjelo ze linia boczna to krzywa c, a tak naprawde krzywa c po ang. c-curve to tunel.
No u nas krzywa C to jest właśnie linia boczna, czyli normalnie na to się mówi "łuk" (przynajmniej tak mnie uczyli na kursie). A prawdziwa krzywa C to jest tunel. Więc chyba jeśli chodzi o nią, to tak jak u nas się przyjęło powinny być zdjęcia, chociaż pewności nie mam.
'Czasami wkradam się jak złodziej w czyjeś życie.'
Korcia tunelik pod 30% można podciągnąć więc całkiem dobrze,
niestety u ciebie Pomijaczku nie da rady podciągnąć... może spróbuj na rurkach budować tunelik-można nawet nimi w tipsach tunelik na ciepło pogłębiać
proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
kocham tą babkę
http://stylowe-pazurki.blogspot.com/
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)