Kochane! Jaw niedużym mieście mieszkam i u nas od podstaw (czyli z tipsem) to żelki kosztują 80/100 zł. Uzupełnianie 60/80 zł. w salonie. także jak czytam o 30 zł za pazurki to mi gały na wierzch wychodzą.... Ceńcie się!
Kochane! Jaw niedużym mieście mieszkam i u nas od podstaw (czyli z tipsem) to żelki kosztują 80/100 zł. Uzupełnianie 60/80 zł. w salonie. także jak czytam o 30 zł za pazurki to mi gały na wierzch wychodzą.... Ceńcie się!
W takim razie okKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treśćwcale nie jest drogo kochana i nie zaniżaj nikomu cen.
wiecie co ja juz nie wiem sama co zrobic salonu jeszcze nie mam ( w dalekich marzeniach jest) jak robilam za 40 ruchu nie mialam podnioslam na 50 juz wiecej potem 50 stwierdzily ze za moje pazury biore za malo oczywiscie klientki no to baralam 60 a wczoraj jedna mnie prosila czy jej zrobie paznokcie za 100 bo wiecej nie ma a widziala moje prace
to ja mowie ze zrobie jej za 70 jaka miala radosc rozumiecie cos z tego
![]()
justi9-rozumiemyNiektore klientki nie wiedza, ze w domu taniej, ze lokalu nie trzeba oplacic, ze zus i w ogole, a Ty.. nie wyprowadzaj ich z bledu. Robisz, masz papier, robisz dobrze i sie cenisz. Grzecznie ale po Pansku. Wg trzeciej zasady pana Smitha ojca ekonomii-towar nie jest wart tyle ile jest wart rzeczywiscie tylko tyle ile klient zdecyduje sie za niego zaplacic
a moze to staroegipska maksyma?
![]()
popieram Kurke - jak Cie cenia, to Ty tez sie cen
mnie jak pytaja o cene to mowie, a jak sugeruja to milczeewentualnie obnizam ciut i wtedy juz sa happy
Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
hi nie przywyklam do tego by ktos mi mowil bym wiecej brala zawsze bylo odwrotnie![]()
ja robilam w domu paznokcie i bralam za dopelnienie 50 zł , załozenie 60 zł . Teraz otworzylam salon i cenny podnioslam ( zwlaszcza za zdobienia ) niektore babki sie burzyly ze tak drogo a niektore twierdzily ze za tanio ! u mnie w miescie ceny za paznokcie nie sa za wysoki bo dopelnienie tak do 70 zł max. wiec nie moge tez niewiadomo jak podniesc cen . Wlasnie mysle nad zmiana cennika od 1 lipcai mysle ze zrobi bardziej ogolny cennik niz taki rozdrobniony czyli np. bedzie : dopelnienie od 50 - 65 zł ( uzaleznione od zdobienia )
jak myslicie taki cennik od -do bedzie lepszy niz wszystko wyszczegolnione ? (a powiem szczerze ze rzadko kiedy kasowalam klientke tak jak powinnamzawsze bralam mniej
![]()
ja tez zawsze biore mniej ... niby ma mi dac 57 mowie zeby dala 55..
niestety trace na tymm.. niektore to doceniaja inne raczej nie...
ja tak samo jak malutka, niby w cenniku jest 50 a biore 45 zł albo za cyrkonie niepolicze lub za kwiatki![]()
i ja robię to samo, a tracimy niestety na tym
ja tam nie mam szczegolowego cennika
Ostatnio edytowane przez cocaine258 ; 23-06-2010 o 21:31
moje klientki przy takim szczegolowym mowia ze wszystko takie drogie ze french , malowanie reczne , kwiatki akrylowe i cyrkonie osobno platne to duzo im wyjdzie . to tak myslalam zeby zrobic cene od do i wtedy ich tak serce nie boli ze tyle maja zaplacic bo tego wczesniej nie widza , a swiadome sa ze moga zaplacic to "od" albo "do"
w sumie juz sama nie wiem jak lepiej![]()
No tak tylko pamiętaj, że wtedy nie będą mówiły, że drogo im wychodzi to co chcą i jak podliczą... a pytały "a czemu ten wyższy przedział a nie najniższa cena od". Nigdy nie dogodzisz. Jak masz szczegółowy to pomarudzą, pozrzędzą i albo pójdą, albo zostaną. A tak zobaczą cenę od - najniższą, zapalą się, a później przy płaceniu będą wymyślać, że w sumie ładnie poszło i można by taniejNawet jeśli mówiłaś wyższą cenę przed zabiegiem
![]()
u mnie ten szczgolowy cennik sie nie sprawdzil wiec wprowadze ten ogolny i zobacze . a zawsze mowiac cena "od do " moge podkleslic ze cena uzalezniona jest od dlugosci paznokci i od zdobienia (czy jest proste czy bardziej rozbudowane ). wiadomo nie dogodzi sie kazdemu![]()
A może zrób taki nie zupełnie szczegółowy-że cyrkonia tyle,malowanie ręczne tyle,to tyle,to tyle. Tylko np.czysty french tyle i tyle, zdobienia (np.brokatami itp) tyle, zdobienia bardziej pracochłonne tyle. Może taki by był najbardziej zachęcający dla klientek? Nie wiem czy wystarczająco jasno napisałam o co chodzi![]()
ja mam zrobione tak i nie ma problemow ze ktos nie rozumie
za bialy french (mowie o nowych)mam 25 euro
za kolorowke 27
za brokat 28
i teraz zalezy jakie zdobienie biore od paznokcia od 0,50 do 1 euro
jak malo daje na paznokiec to biore mniej
jak np czesto jest tak ze np robie malowanie czy airbrush na 4 paznokcie to jak lubie klientke to biore za to 3 euro a jak normalna baba to placi 4 euro
i nie ma problemu.
ale od wrzesnia podwyzszam za nowe na 30
ja pazurki robie w domu, mieszkam w małej miejscowości i za frencha na formie biore 50 zł, a jak już klientka życzy sobie bardziej pracochłonne zdobienia tj. akrylowe kwiatki to więcej żażycze i ogólnie to aż tak szczegółowego cennika nie mam
---------- Dodano o godzinie 22:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:02 ----------
wiem że biorę mało bo u mnie nikt nie robi w mieście takich kwiatków czy farbkami nie maluje ale musze sobie najpierw nałapać trochę klientek
A ja mam za załozenie 100-120zł a za uzupełnienie bez zmiany wzoru ( co jest rzadkością) 50zł a ze zmiana wzoru 60-70zł. I wierzcie mi że cene podnioslam z 80zł za załozenie i żadna nie marudzi. Bo u mnie w mieście jest tylko pare dziewczyn ładnie robiących paznokcie i to nie w salonach tylko w domach i na tym koniec![]()
SZCZĘŚLIWA
I ja się w sumie nie dziwię,bo lepiej dołożyć troszkę i mieć już coś innego na pazurkach niż Bóg wie ile chodzić z tymi samymi.Ja sobie też często zmieniam,bo mi się szybko nudzą wzorki moje.
ja mam cennik od, do i nie jest źle. Uświadamiam klientki że ta najniższa cena to za proste paznokcie naturalne, a french i jakieś zdobienia trochę drożej a ta najwyższa cena to już mega zdobione z cyrkoniami itp. Poza tym myślę że fajnym pomysłem są zdjęcia paznokci z cenami że np takie i takie paznokcie tak zdobione kosztują tyle i wtedy babka już wie czy chce takie czy jej za drogo![]()
tez fajny pomysl z takim cennikiem ze zdjeciamimozna dac kilka przykladowych fotek i opis krotki co bylo robione i za ile
klienta ma swiadomosc ile to kosztuje .
ja biore za stopy 30zł, dłonie brokaty/ozdoby/malunki itd 40zl, frencz 50Wiecej nie wezme nie dlatego ze nie chca placic, tylko ze jakosc jaka jestem w stanie poki co zaoferowac na wiecej mi nie pozwoli..
"Piękna kobieta to niebo dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.."
powiedzcie ile bierzecie za stopki i czy macie oddzielna cene
na czyste pazurki zrobione tylko clearem lub coverkiem![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)