Strona 33 z 49 PierwszyPierwszy ... 2329303132333435363743 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 801 do 825 z 1214

Temat: odchudzanie

INM & RaNails Educator EF Avatar asia

Domyślnie Odp: odchudzanie

hehe
    życze powodzenia

---------- Dodano o godzinie 11:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:50 ----------

właśnie sobie galileo ogladałam, sprawdzali wyniki na różnych dietach. oczywiście wniosek taki że trzeba mieć zbilansowaną dietę ze wszystkim. ale oprócz tego co oczywiste to dieta niskowęglowodanowa spowodowała duże obniżenie sprawności/wydajności dziewczyny i wyszło im że lepsza jest dieta wegańska, która powoduje mniejszy spadek sprawności.

Szkoleniowiec Avatar zyza

czyli to co mowilam Asiu
    odpowiednio zbilansowana dieta

a no oczywiscie

No to..wpadłam Avatar hassi

Ja jestem cale zycie na dietach, przerobiłam juz wiekszosc, mam 158cm i NIGDY nie byłam szczupła, NIGDY nie miałam płaskiego brzucha tylko zazwyczaj dwie stykające się oponki i duzy tyłek.. Po chorobie na jesieni dwa lata temu, worcilam z Paryza i poszłam na pokaz zdjęc. Gdy poszły pierwsze zdjęcia, tak się wstydziłam że mało się pod ziemię nie zapadłam.. zwazyłam się i miałam 66kg.. wystraszyłam się i w półtora miesiaca schudłam 12kg.
    Na zdjęciu wpisałam moment rgorystycznej diety, ale w sumie wazylam 66 na tych zdjęciach. Wage trzymałam rok bez jakis wyrzeczen, prowadziłam normalny tryb zycia.
    Potem poszłam do rodziców do pracy. Praca siedzaca a dookola Doner kebaby, grille itd... (KOCHAM!)
    i tak sobie tyłam kilogram na miesiac, az obecnej zimy weszłam na wage, bo w zadne dzinsy nie wchodzilam a na leginsy bylo mi jednak za zimno, i zobaczyłam swój rekord.. Mianowicie 68kg..
    przed swietami zrzuciłam w miesiąc 5kg, ale były świeta i.. ;p stuknęło 65.

Dzisiaj jestem 3 dzień na Dukanie i mam juz 62,5 ;p czyli 2,5kg do tyłu, mój tato równo 5
    Tak wam wrzuce tutaj mojego mobilizatora Jak się chce, to można )
    "Piękna kobieta to niebo dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.."

Rozkręcanko

Kasia widzę że Ty na tej samej diecie co ja... he he... Dopiero 10 dni czyli po 5 protein i 5 warzyw z wagi 84,6 spadłam do wagi 81,3...

dziewczynki odchudzajace sie dunkanem polecam wam blog tej dziewczyny...
    jest na diecie Dukana i rewelacyjnie gotuje

polecam mocno

Mrs.SideBar - blog dostępny pod adresem sidebar.pinger.pl

sama bedac obecnie na diecie dla cukrzykow korzystam z jej przepisow

No to..wpadłam

Ja się podzielę może takim małym spostrzeżeniem co do naszego wyglądu, może też któraś z was o tym się przekonała ... kiedyś przeczytałam artykuł że nasz mózg odbiera inaczej naszą budowę i inaczej patrzymy na nasze ciała niż wygląda to w rzeczywistości i widzimy innych. mogę potwierdzić, że faktycznie patrząc na siebie zawsze mi się wydaję że jestem grubsza niż np. na zdjęciach; mam koleżankę która ciągle twierdzim, że musi "coś" zgubić a żeby było śmieszniej to jest mojej budowy i osobiście uważam ją za bardzo szczupłą osobę... Może komuś poprawi to trochę samoocenę

No to..wpadłam Avatar evevlina

Widzę, ze kilka osob na Dukanie więc moze i jak sie wypowiem na temat tej diety. Chcialam schudnąć jakies 4-5kg wiec postanowilam zaczac tą dietę. Pierwszy etap był ok, schudłam przez 3-4dni 2kg ale kiedy zaczełam 2etam zaczęłam mieć problemy żołądkowe. Codziennie bolał mnie żołądek, codziennie rano miałam biegunkę. Trochę się wystraszyłam bo więc postanowiłam skończyć tą dietę no i niesty jeszcze kilka dni później miałam te "dolegliwości". Oczywiście każdy organizm jest inny i reaguje inaczej. Mnie niestety ta dieta nie służyła a szkoda bo wiązałam z nią nadzieje na schudnięcie Ale dobrze ze was ona służy i wytrwałości w odchudzaniu zycze

Totalna maniaczka Avatar klanat

To teraz ja :
    1000 kalori to jest to
    Po dwoch ciazach wazyłam uwaga ,uwaga 98 kg!Wzrost 170 cm
    przerabialam wszystkie mozliwe diety i nic chudlam w pierwszym tygodniu ,a potem wielki came back
    Dieta 1000 kqlorii jest najlepsza ,5 posilkow dziennie ,jesz co lubisz byle liczyc kalorie,nawet slodycze jem
    i 2 litry wody (moja zmora nie cierpie wody)
    Od kwietnia schudlam 12 kg teraz waze 86
    Wypysia

Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    Zgadzam się, 1000 kcal jest najlepszą dietą i co najważniejsze bez efektu jojo, tyle diet co ja wypróbowałam to głowa mała, dopiero dieta 1000 kcal przyniosła wymarzony efekt... 5 lat temu warzyłam 86kg przy 172cm z dietą 1000 kcal schudłam 22kg. Od 3 lat ważę 64 kg, jem co lubię, wciąż licząc kcal, z tym że teraz już nie 1000 a 1200
    Klanat, gratuluję efektu

Nałogowiec Avatar Anika

Ok laski, to teraz trochęo diecie białkowej. Znam osobiście dwie dziewczyny, które schudły:jedna w półtora miesiąca 16kg a druga 12 kg w 3 miesiące.Ta druga stosowałą tą dietę mniej dyrastycznie.

Polega ona na tym, że z naszego menu wyrzucamy węglowodany. Nie jemy: pieczywa, ryżu, makaronu i ziemniaków; słodyczy, unikamy owoców, tłustych serów, w ogóle serów i nie pijemy alkoholu.

Co możemy jeść, np. : gotowane mięso, chude wędliwny, jogurty,kefiry do 3%, ogórki konserwowe, brokuły w nieograniczonych ilościach, gotowane jaja, grajpfruty, fasolka strączkowa zielona.

Jemy 5 posiłków w ciągu dnia ale mniejszych.
    Pijemy 2 litry wody dziennie.

Pierwsze 10 dni diety: jemy to co możemy jeść
    Kolejne 10 dni- dodajemy do naszego menu gotowane warzywa i owoce z wyjątkiem winogron i arbuza.
    Następne 10 dni- możemy dołączyć do naszej diety ziemniaki.

Jeżeli ktoś chce schudnąć więcej to wydłuża okres diety pierwszych 10 dni. Dodam jednak, że nie można z tą dietą przesadzać. Lepiej nie stosować jej aż tak dyrastycznie a stopniowo.
    Dietę tą znam od moich znajomych. Widać, że jest skuteczna

Co do ćwiczeń na chudnięcie to najlepsze są aeroby czyli: rowerek- o lekkim obciążeniu, jak będziemy jeździć na ciężkich przerzutkach to wyrobimy sobie większe mięśnie. Oraz bieganie- chyba najlepsza metoda

Wiem, że naprzemienne prysznice świetnie ujędrniają skórę, poprawiają jej wygląd i mojej znajomej ciocia straciła w ten sposób parę centymetrów w udach. Zliwkidowała w ten sposób cellulit.
    Naprzemienne prysznice stosuję tydzień a dietę białkową stosuje już 4 dni i widzę znaczną poprawę nic mi nie jeździ w brzuchu na zakręcie Czuję się świetnie Mam na celu zlikwidowanie moich boczków i oponek
    Ostatnio edytowane przez Anika ; 02-08-2010 o 02:02
    The world is mine

co do dukana to dieta opisana jest duzo wczesniej
    warto poczytac posty

co do 1000kcal to po niej dorobilam sie 90kilo

najlepiej sport, regularnosc posilkow, zmiana maki bialej na zytnią, wykopanie slodyczy i slonych przekasek, MŻ i zdania nie zmienie

bo prawde powiedziawszy 1200kcal to malo jak ktos spala polowe tego przy jednym treningu
    i wchlanialnosc kalori wchalnialnosci innym kaloriom nie rowna

np. arbuz kalorii ma dosc sporo bo ma fruktoze - cukry ale nie jest to odpoiwiednik cukry bialego wiec nie ma to jak ze soba porownac

ja obecnie dostalam wytyczne ze po 17 zadnego owocu zjesc nie moge przy diecie cukrzycowej, czyli cos w tym tez jest

Rozkręcanko Avatar smuteczek

zgodze sie z zyza - mniej zrec i wiecej sie ruszac. i przede wszystkim silna wola. a kolacje oddac wrogowi
    od miesiaca mniej wiecej stosuje powyzsze, jem prawie wszystko normalnie (oprocz miesa, ktorego nie jem juz od kilku lat), ale w mniejszych porcjach. do tego zaczelam biegac.
    waga poczatkowa +/- 67kg przy 166cm wzrostu. aktualnie jestem na 61kg i do celu zostaly mi 3-4kg.

kazdy bedzie zachwalal ta diete, ktora na niego bedzie dzialac, ale nie sposob zrucic 10 czy 20 kg, jesli po odstawieniu diety wroci sie do poprzedniej czy wyzyszej wagi. najwazniejsze to zmienic nawyki zywieniowe i tryb zycia. a jak ktos mowi ze nie moze to i "cudowne" diety niedlugo beda dzialac.
    na temat diet 1000 i innych typowo gazetowych w stylu "1 platek kukuryziany i lyzka jogurtu na caly dzien" mam zdanie typowo negatywne ze wzgledu na moj styl zycia. na chwile obecna jestem bardzo duzo w ruchu i przy takiej diecie zemdlalabym po wstaniu z lozka. ale byc moze dla kogos kto caly dzien siedzi to takie diety "nic" sa dobre.

podsumowujac - trzymajcie dziewczyny kciuki bo juz niewiele mi zostalo do zrzucenia

Zachwalam diete 1000 kalorii nie tylko dlatego ze na niej chudne,ale dlatego ze mozna jesc wszystko,ja jem co piatek w KFC, ale za to w sobote jem tylko 3 posilki po 300 kalorii, a potem normalnie codzien po 1000 i tak w kolko.Nie mam zachcianek na nic bo jak mam ochote na slodycze to tez zjem ale potem kolacja bardzo warzywna!od trzech tygodni jem normalnie i nie przytylam nic!Nie ma efektu jojo.
    nie chudlam nic na innych dietach bo zawsze sa jakies ograniczenia dwa tygodnie wytrzymywalam i potem nie moglam zyc bez chleba ziemniakow i sera żółtego
    Jestem chyba łasuchemPozdrawiam wszystkich tych przed dietą,w trakcie diety i tych po dietach!
    Wypysia

Nałogowiec Avatar ana_zaba

hassi na tych zdjeciach po diecie wygladasz swietnie, normalnie zupelnie inna kobitka

ja tez teraz sie mecze troche ze soba bo kurde nie mam kiedy sie zmobilizowac

nie jestem chyba otyla
    bo mam 65/ 171 ale jakos tak mi sie pupa ostatnio powiekszyla

wiec chyba sie wreszcie rusze od kompa i zaczne cwiczyc

---------- Dodano o godzinie 19:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:50 ----------

smuteczek to co napisalas to swieta racja

tez sadze ze silna wola to bardzo duzo
    choc mi jej brak

ale wiele moich znajomych zachwalalo jakies diety a po ich skonczeniu wracali do normalego jedzenia i znowu wygladali jak przed dieta

Wyjatkiem jest jedna moja sasiadka ktora twierdzi ze odkad zaczela sie odchudzac ludzie sa dla mniej milsi i puchnie od chlepa, a jak wypije mleko 3,2% (a nie 2) to jej sie niedobrze robi

i tak od pol roku wcina tylko warzywa gotowane miesa i wciaz marchewka/kukurydza/groszek taki mix w sloiku

skonczylo sie na tym ze trafila do psychologa i bierze jakies tabletki bo tak jej na psyhike padlo
    nogi ma jak patyki a kurtka na niej wisi
    to ja juz ja wolalam jak taka okragla kobitka byla

no i widzisz Klanat, jedzenie w KFC nie oznacza ze jesz beznadziejnie bo robia tam calkiem dobre salatki ale jesli chcialas podac to za przyklad ze mozesz jesc niezdrowo to niestety jestem zdania ze to nie jest dobry przyklad jesli masz na mysli kurczaki w panierce... bo organizm jesli nie otrzymuje odpowiedniej ilosci skladnikow w odpowiednich porcjach bedzie wyciagał straszne rzeczy z tłuszczu np. z panierki no ale jesli mialas na mysli KFC bo maja dobre salatki a nie fast foody kurczakowe to ok

tobie pewnie starczy 1200 kcal ja przed ciaza nie wyobrazalam sobie biegajac i cwicząc spozywać tak mala ilosc jedzenia bo bym glodna chodzila...
    a w diecie nie chodzi o to by sie glodzic
    dla mnie dieta tysiaca kalorii to byla porazka
    Dla Asi tu z forum moj sposob jedzenia tez sie na nic nie zdal
    Kasiasss najlepiej czuje sie na Dukanie
    poniekad obie jestesmy zdania ze MŻ - w twoim przypadku 1200kcal albo 1000kcal a w moim odpowiednio zdrowa zbilansowana dieta i pare reguł ktore wyjasnialam wczesniej

no ale teraz nie jestem dobrym przykladem bo razem z dzidziusiem waże 100kg niestety po schudnieciu 10kilo jak przyszla ciaza od razu migiem wrocilo mi te 10kilo i dodtakowe 10... no z mojej winy bo sobie nie odmawialam 'rozpakuje sie' znaczy sie urodze i wtedy bede sie znow dietowac i bede zdawać wam relacje

w kazdym razie nie wiem czy nie pociagne dalej tej diety cukrzycowej bo kilogramy mi spadaja a dziecko rosnie zdrowo bo ona jest oparta na zdrowym zywieniu takim jak ja stosowalam ale ma pare fajnych zasad ktorych nie znalam wczesniej

hihi

ja nadal przy tych ćwiczeniach, od miesiąca jeżdzę do pracy na rowerze, co prawda blisko mam ale zawsze nie wiem czy schudłam z wagi, ale nóżki lepiej się prezentują, od wczoraj znowu biegam

Zgadzam sie ze dla kazdej osoby inna dieta ,bo kazdy jest inny
    Ja nie cierpie cwiczyc ,biegac itd,po zatym nie umiem zrezygnowac z niczego kalorycznego,nie cierpie gotowanych mięs dlatego 1000 kalorii jest super bo np usmarze sobie piers z kurczaka ,do tego salata pomidor i 10 kluseczkow świderków ,i dobre to jest i malo kalori ma! Ale musze przyznac ze na tej diecie i tak musze unikac pewnych rzeczy, jem ale zadko np:Majonez!Ser żółty,masło ,a uwielbiam to!
    Wypysia

Rozkręcanko Avatar Golebica

Hej Wiórki

Widzę, że tu część dziewczyn na Dukanie... Założyłam o Dukanie osobny temat, ale widzę, że niepotrzebnie
    Ja jestem na Dukanie od 12.07., czyli trochę ponad półtora miesiąca i schudłam 10,5 kg (z wielkimi potknięciami, bo były i kebaby i pizza i lody..., więc pewnie schudłabym więcej ) . Jestem pół roku po porodzie, także mam z czego zrzucać.
    Evelina, to prawda, że każdy organizm jest inny i nie każdemu służy Dukan Najlepszym na to przykładem jest moja mama- przez miesiąc schudła na Dukanie tylko 2 kg i miała takie zaparcia, że po tydzień nie odwiedzała toalety. Przeszła na inną dietę i już jest lżejsza o 5 kg. Mnie z kolei baaardzo odpowiada ta dieta Można jeść do syta i chudnąć
    Przed ciążą byłam na diecie Plaż Południowych South Beach. Rezultaty są błyskawiczne (8 kg w 2,5 tyg), ale i dieta bardziej rygorystyczna. Kto chce bardzo szybko schudnąć, to polecam właśnie tę.
    Ja jednak wolę powolutku z Dukanem, bo chcę zrzucić jeszcze 20 kg i wolałabym uniknąć zwisającej skóry

VIP Avatar Emilia B.

klanat pamiętaj, że łyżka stołowa oliwy ma ok 150 kcal, olej więcej... więc wówczas to co wydaje nam się mało kaloryczne kryje w sobie o wiele więcej niż przypuszczamy lepiej zrobić pieczonego albo na parze

Wolny strzelec <3 Avatar plushak

Ja sobie nie potrafie odmówić pysznej pizzy czy kurczaka w KFC jednak myślę że raz na jakiś czas można, za to o ćwiczniach nie zapominam dużo wody i ruchu i żadnej diety mi nie trzeba żeby poczuć się lżejszą ;-)

Rozkręcanko Avatar kashia83

Ja też niedawno zaczęłam się odchudzać i właśnie dietą Dukana Jest rewelacyjna! Wcale nie chodzę głodna, można wiele potraw wyczarować samemu, moje ciało nie robi się wiotkie i nic mi nie "dynda" Mój narzeczony odchudza się razem ze mną więc jest mi raźniej. Polecam najpierw przeczytać książkę o tej diecie.

Wątek umiera śmiercią naturalną

Dukanki jak Wam idzie dieta Kontynuujecie? Ile macie na minusie

hihi ja bym powiedziała, że wątek się odświeża jak wiosna idzie razem z reklamami w tv...

he he , no to miejmy nadzieję, że ruszy...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania