Askar jak na pierwszy raz to badzo dobrze ci poszło.
Askar jak na pierwszy raz to badzo dobrze ci poszło.
Wypysia
proszę was oceńcie moje szklaneczki![]()
tunel extra, boczki ok ale pazurki schodzą do dołu...trzeba formę wyżej podkładać tak aby jej koniec nawet delikatnie unosił się do góry
Załącznik 27870
Nasz Emilka jest nie oceniona
Korcia super szklaneczki, ja juz nioedlugo zaczne foremki i mam nadzieje ze bedzie mi szlo tak dobrze jak tobie![]()
Wypysia
dzięki no daje formę do góry dziób podnoszę ale widocznie za mało tez to zauważyłam i nie jestem zadowolona zbytnio z tych paznokci
korcia bardzo ladnie ale jeszcze wedlug mnie oprócz boczków powinnaś , przy takiej dlugosci pazurkow, linie stresu przesunąć odrobine w strone wolnego brzegu i bedzie miodzio![]()
korcia mi się wydaje że one nie idą w dół tylko trochę ta "krzywa c" jest źle umiejscowiona i takie jest wrażenie że idą w dół... a tunelu Ci normalnie zazdroszczę też taki chcę umieć...
A to moje. Wiem tunel do baniz krzywą też mam problemy ale oceńcie same . Bardzo zależy mi na sugestiach szkoleniowców ale za wszystkie porady będę bardzo wdzięczna . Są to paznokietki akrylowe
![]()
Bardzo dobre zdjecia ,wyrazne i dużo ujęć. Pazurki całkiem niezłe troszke przesunieta krzywa ,tunel nie jest zły tylko troszkę pofalowany ,ale Czekaj na opinie Emilii B ,ona sie lepiej zna i zawsze pieknie tłumaczy co jest nie tak i jeszcze obrazuje nasze błedy.
Pozdrawiam ,
Wypysia
dzięki klanatmiło mi
trzeba popracować nad boczkami (1 zdjęcie), i albo zmienić cover albo dać go więcej bo sa prześwity.
Załącznik 28229
Żeby pazurek był cieńszy to mozna zrobić bez przezroczystego szkieletu-nakładasz cover formując linie uśmiechu i dokładasz białą końcówkę, delikatnie pokrywasz przezroczystym i zaciskasz (akryl musi być elastyczny ale się nie kleić). jak mocniej zaciśniesz to i tunel będzie ślicznytylko pamiętaj że przy krótkich nie zrobisz tunelu 50 st a 30 st
Krzywa c do poprawki-za duża bułka się zrobiłaZdjęcie nr 2
Załącznik 28230
I jeszcze uśmiech ale to kwestia wprawyjak będziesz dużo ćwiczyć to lada moment będzie idealna
jeżeli masz jeszcze jakieś pytania-śmiało![]()
Emilko
Poprawiłam palec wskazujący (krzywa C, linia włosa ) uśmiech - byle jaki ale poćwiczę
Poproszę o ocenę
I jeszcze tunel . Mam pytanko . Jaką długość powinny mieć paznokcie (na szablonie 3-4) żeby wyszedł tunel 50 stopni?
Z góry dziękuje za pomoc![]()
linia wlosa za gruba i nie podoba mi sie za bardzo pocieniowanie coverka, widac przejscie. Tunel nie zalezy od dlugosci paznokcia. Jak sobie zacisniesz taki bedziesz miala
---------- Dodano o godzinie 17:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:53 ----------
Widze juz o co chodzi z ta dlugoscia, dopiero doczytalam wyzejno przy krociotkich takiego ladnego tunelu sie nei zrobi, ale mysle, ze ciezko to okreslic jaka dlugosc jest najlepsza, zalezy tez od palucha
![]()
mi się podobarewelacyjna różnica
jeszcze kwestia dopracowania ale to już czas i ćwiczenia
tunel ładny (frezarka
)
tunel 50 st to przy długich myślę, że 4 i wyżej ale to tak ciężko określić
dużo też zależy od krzywizny naturalnego pazurka
ale ogólnie poprawa na 5![]()
Jak dla mnie krzywa c super tylko troszke za dużo masy na samym końcu pazurka ,
5 pociągniec pilnika i bedzie gitara ,tak jak Emilia napisała znaczna poprawa,
Bedzie juz tylko lepiej,pozdrawiam
Wypysia
To znowu ja .Przepraszam , że tak męczę mam nadzieję, że to już ostatni raz na tej stronce....
Emilko - poprawiona cała łapa lewa od podstaw (robiłam szkielecik bo chciałam poćwiczyć tunel)
Jeśli jeszcze są ,,bułkowate" spiłuję ale wiesz jestem po ,,kursie korespondencyjnym"i taka wysoka krzywa C była standardem u tej instruktorki ( a jest to pani specjalistka od zdobień akrylem). Pozdrawiam
![]()
No Emilka jak na kurs korespondecyjny to niezle sobie radzisz ,teraz tylko duzo ćwiczyc i bedzie super.Pozdrawiam i powodzonka życzę!
Wypysia
śliczny tunelikcoraz lepiej
teraz to już kwestia ćwiczeń i wprawy
jeszcze bym ciut boczki podrównała żeby były w linii prostej - przykładasz sztywno i prostopadle pilnik wykonujesz proste ruchy przód-tył
Im więcej pazurków będziesz robić tym będą one coraz lepsze
Jak na kurs korespondencyjny nie jest źle, ale co cię pokorciło żeby na taki iść?
he he dziękija niestety nie prowadze szkoleń choć nie powiem marzy mi się to...może kiedyś
Polecam szkolenie u kogoś, wtedy instruktora patrzy i może ci powiedzieć co źle robisz, nawet wziąć twoją ręke i pokazać ci ruch-to jest bezcenne ,tego na odległość nikt cie nie nauczyto kupujemy świnkę skarbonkę i zbieramy
![]()
z tego co ja wiedze, moze zle widze, to boczki w niektorych miejscach sa za szerokie np. na srodkowym, lepiek lekko pzypilowac niz maja wygladac jak lopatki
tunel jest nie rowny, na kazdym paluszku jest inny
budowa do poprawy, chodzi mi o krzywa C, ale nie przejmuj sie bo mi tez ona nie wychodz
ale generalnie ok![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)