farbstift - takie w tubkach? i daje tym rade malowac na pazurkach? zawsze wyobrazalam sobie akwarelki jako farbki dla dzieci w "koleczkach" do malowania "wodnych" obrazkow, bo niczego innego tym sie namalowac nie dalo![]()
farbstift - takie w tubkach? i daje tym rade malowac na pazurkach? zawsze wyobrazalam sobie akwarelki jako farbki dla dzieci w "koleczkach" do malowania "wodnych" obrazkow, bo niczego innego tym sie namalowac nie dalo![]()
chyba sie skusze zakupic i poprobowac. bo polycolory jak na pierwsze kroki, z ktorych moze nic nie wyjsc, sa ciut za drogie![]()
HejkaJa caly czas do swoich malowanek uzywam farbek reeves w tubkach,do kreseczek w malutkich pojemniczkach bo sa rzadsze.A teraz na niedawno kupilam w sklepie dla plastykow kupilam 15 tubek pod nazwa Colours,w tym metaliczne kolorki i perlowy biały.jak wruce bede testowac na drewienkach
maly opis tych farbekFarby akrylowe matowe serii Colours.
Dzięki swojej praktyczności i wytrzymałości sięga po nie coraz większe grono twórców. Farby składają się z emulsji wodnej w polimerze akrylowym, w którym nastąpiła dyspersja pigmentu, po wyschnięciu stają się całkowicie niezmywalne. Colours mają aspekt półmatowy i można je stosować na wielu powierzchniach takich jak płótno, papier, drewno, plastik itp. W celu ochrony przed działaniem czynników atmosferycznych malowaną powierzchnię po wyschnięciu należy dobrze zabezpieczyć werniksem do farb akrylowych. Polecane są zarówno dla wymagających profesjonalistów jak i studentów.
ja kupuję farbki u DobrejRady, ma sporo kolorków i chyba 2,50 za pudełeczko czy jakos tak. I jestem zadowolniona![]()
Zależy do czego te farbki, do kresek czy najzwyklejszych kwiattków farbki i od dobrej rady bedą dobre, ale do strołków ja innych niż polycolor sobie nie wyobrażam, super krycie, idealna konsystencja, nic dodać nic ująć , cena 5 zł za tubkę 20 ml to cena b dobra jak na farbki do paznokci, no chyba że zaczynamy malować co innego no to wtedy większe tubkii można kombinować
![]()
Ooo to bede musiala je zdobyc i przetestowac moze okaza sie rzeczywiscie lepsiejsze![]()
Ja polecam te
no i oczywiście PolycoloryI wbrew pozorom Poly wychodzą taniutko, bo są baaardzo wydajne.. Tylko jak kupujemy w tubkach i chcemy je gdzieś przelać, to musimy mieć bardzo szczelne pojemniczki, bo w innym wypadku szybko nam zgęstnieją i zaschną..
A te co przedstawiłam powyżej mają konsystencje śmietanki i czasami stoją u mnie np 1-2h niedomknięte i nic się z nimi nie dzieje![]()
Mam takie same jak Delfa i również polecam je z całego serducha![]()
a wiecie może coś na temat farbek Mistero Milano, bo widziałam reklamy w gazetkach, a na ich stronce nic nie maciekawa jestem jaka jest/będzie ich cena
Szkolenia i Dystrybucja marki Astonishing Nails
Ja chyba kupie te co Delfa, bo wychodzą tanie a jak mówicie ze są dobre to zobaczymy![]()
Ja tez mam Polycolor-jestem mega zagowolona.Polecam.
Dobrarada będzie miała w sklepie za jakiś czas polycolor w tubkach![]()
ja kupowalam na sztuki te po 3,49 i tak mam fiolet ciemny, jasny, roz i magnete
te same kolory mam z polycolor i sa identycznenie wiem jak inne farbki ale te kolory sa super
kupowalam w zime i jeszcze ani raz nie musisalam ich rozrabiac z woda![]()
Bo to wszystko zależy od pojemniczków.. Polycolory w nieszczelnych czy niedomkniętych pojemniczkach szybko gęstnieją a jak jest ich w miarę mało to nawet zasychają na kamień.. A te pojemniczki od DR są baardzo szczelne, więc dla Poly jak znalazł![]()
ja swoje farbki kupiłam na allegro ze sklepu dla plastykówNiestety w kilku kolorach porobiły się jakieś grudki, których nie da się niczym zwalczyć
ale reszta super
![]()
A pędzle jakie używacieszukalam na forum tematu ale nie znalazłąm jakby co to prosze przeniescie
Jakich pędzli używacie do farbek akrylowych i jakie maja zastosowanie?
ja polecam te pędzelki
Simply.Pędzelki do zdobień-6szt ŻEL, AKRYL-TIPS (1204949087) - Aukcje internetowe Allegro
te dwa małe są naprawde świetne do szczegółowych zdobień, a tak to normlanie pędzelki do żelu nr 2 i 4tylko muszą być tylko do farbek
![]()
czesc dziewczynya co robicie jak farbka zaschnie
mi czarna zaschla
![]()
Polecam zestaw zeberkowych pędzelków od Dobrej Rady, ja nimi maule, mam jeszcze jeden z plastyka większy i retuszerskie do cieniusieńkich kreseczek i jestem bardzo zadowolona
Co do farbek, przekichałam trochę kasy na różne.. Ale polycolor bije je wszystkie na głowe. Mega krycie, piękne, wyraziste kolory i super szybkie zasychanie![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)