Ja borykalam sie z tym samym problemmem przez ponad rok...najgorsze bylo to ,ze ten katar kaszel a pozniej nawet dusznosci nasilaly sie coraz bardziej i przypominalo to jak napad astmy...w nocy nie moglam spac bo mialam totalnie zapchany nos ktory trzymal mi nawet do 4 dni to bylo masakryczne! Zaczelam chodzic po lekarzach szukajac rozwiazania i w czym lezy problem...poczatkowo myslalam ,ze to uczulenie na zele,albo pyl, albo plastik z tipsow no i srodki dezynfekujace... Lekarze brali wszystko pod uwage-pierwszy nawet byl mnie wstanie wyslac na operacje przegrod nosowych bo powiedzial ze mam krzywe i to jest powodem Na cale szczescie nie zrobilam
Zrobiono chyba na mnie wszystkie mozliwe testy w specjalnej klinice dermatologicznej-wyszlo ,ze mam tylko uczulenie na nikiel
A wiec co bylo powodem___KLEJ DO TIPSOW

Zele nie wykazaly uczulenia, akryle rowniez nic, dezynfekujace srodki-nic, pyl-nic

Na klej nie mozna mi bylo zrobic szczegolowych bo sa zbyt mocne i powiedzieli mi ze te skladniki to dziure mi w skorze wypala...tylko podstawowe ale one nie wykazaly alergii
Lekarze stwierdzili ze poprostu moj organizm reaguje toksycznie na klej i sie w ten sposob broni
Od tego momentu zaczelam robic paznokcie na szablonie i PROBLEM ZNIKL!
Nie ma zadnych objawow jakie mialam wczesniej

Wiec moze sprobuj- jesli robisz Tipsy na kleju zrezygnowac z tego na jakis czas-mozesz sobie zrobic probe-ja np nie musialam nawet nic robic wystarczylo, ze odkrecilam buteleczke i pare razy powachalam klej i zaraz do godziny wszysko mialam:
Teraz mija juz ponad pol roku odkad nie uzywam kleju i jest supper nie ma nic!