Ja mam ten sam problem trafia mnie z tymi tipsami ,oczytalam sie juz tony materialow i nadal nie wychodzi mi ani porzadny ksztalt ,ani spójność paznokcia z tipsem ,tez ciagle widze roznice.Brrrrr....
Ja mam ten sam problem trafia mnie z tymi tipsami ,oczytalam sie juz tony materialow i nadal nie wychodzi mi ani porzadny ksztalt ,ani spójność paznokcia z tipsem ,tez ciagle widze roznice.Brrrrr....
Wypysia
Ja mam prostą radę: rzucić tipsy w kąt i przedłużać pazurki na szablonie
Kamila jeśli prześwituje paznokieć to zainwestuj w cover.
klanat jeśli nie możesz opanować techniki przyklejania tipsa i wychodzą Ci szczeliny to tym bardziej pracuj na szablonie... Nawet drobna szczelina może doprowadzić do zapowietrzenia pazurka lub do powstania grzybicy.
p.s. Czytać forum przez otwarciem nowego tematu!![]()
Ladyss nie do kazdych pazurkow jest wskazana forma
dziewczyny pracując na tipsie musicie pamiętać o kilku zasadach:
1 dobranie odpowiadniego rozmiaru - ani za duzy ani za mały! tipsa uzywamy do przydłużenia naturalnych paznokci wiec musi wygladem przypominac naturalka
2 prawidłowe przyklejenie tipsa - nie moze dostac sie pod niego powietrze! nadmiar kleju sciagamy wacikiem
3 prawidlowe opracowanie progu/granicy tipsa i naturalna plytka! słuzy do tego pilnik 150 lub 180nie robic tego 100 bo
jesli zniwelowanie granicy sprawia wam problem mozecie uzyc tip blenderajest to preparat zmiękczający próg tipsa, rozpuszcza go ułatwiając przy tym spiłowanie granicy tipsa. uzywamy go tak: po przyklejeniu tipsa nakladamy preparat na granicy z paznokciem, pozostawić na kilka chwil i pilujemy.
4 dokładne zmatowienie tipsa tak aby masa miala lepsza przyczepnosc
5 nie odtłuszczamy tipsa cleanerem a jedynie dobrze odpylamy! odtluszczamy jedynie naturalna plytke paznokcia
i 6 podczas nakładania primera nalezy uwazac zeby na tips nie dostala sie ani odrobina tego preparatu!
jak cos to pytajcie![]()
A ja mam takie pytanie. Na kursie używałam tipsów tunelowych bez kieszonki i nie opracowywałyśmy tego progu, ale gdzie niegdzie napisane jest, że też trzeba. Więc jak to jest?
'Czasami wkradam się jak złodziej w czyjeś życie.'
Dla mnie opracowanie jest znacznie wygodniejsze (co prawda robiłam raptem 3 razy....)
masz równą powierzchnię do nakładania masy,
nie sterczą po bokach ewentualne "buby",
oraz ja staram się maxymalnie zjechać z grubości tipsa, żeby tworzył faktyczny szkielet, wteyd paznokcie nie są grube i ciężkie.
tipsy tunelowe bez kieszonki tez maja ten progjest to taki uskok wiec powinno sie go zniwelowac
tyle ze te tipsy maja to do siebie ze sa bardzo szybkie w opracowaniu wiec kilka ruchow pilnika spokojnie wystarczy zeby ten prog usunac
ale wskazane jest zniwelowanie tej granicy bo taki uskok bedzie nieestetycznie wygladal![]()
A ja robię to jeszcze inaczej widziałam to kiedyś u stylistki ,przed przyklejeniem tipsa obrabiam go troszkę troszkę tak na sucho tzn.ten próg i potem po przyklejeniu poprawiam niedociągnięcia jest wtedy dużo mniej pracy i mniejsza możliwość o zajechanie paznokcia. Więc nie ma mowy o widocznym prześwicie.
---------- Dodano o godzinie 17:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:01 ----------
Dziewczyny jak mam podłożyć ten wredny szablon pod paznokcie idące w górę , myślałam że dziś dostanę zawału za chiny mi to nie wychodzi , o mało nie dostałam palpitacji serca, podpowiedzcie coś bo osłabnę, plissssssssss![]()
Kasandra tu masz temacik o formachhttp://forum.wzorki.info/metoda-zelo...ukcje-itp.html
aaaa no wlasniei tu rodzi sie problem
bo do takich pazurkow jest wskazany tipsi to normalny tips nie tunelowy
tips lekko idący w dół
pazurki rosnace w gore moze przedluzyc na formie ale nalezy spilowac wolny brzeg do minimum i podciac szablonjednak i wtedy moze nam sie zrobic szczelina co nie dale gwarancji przedluzonym pazurkom
nic nie poradzisz - tips jest w takim problematycznym przypadku wskazany![]()
No i mam nareszcie konkretną odpowiedź ,szkoda, wielka szkoda że nic mi nie wyjdzie z szablonem- jesteś kochana, no cóż muszę działać na tipsach![]()
Ladyss jak najbardziej naucze sie tez formy ,ale najpierw musze sie porzadnie nauczyc przedluzac pazurki na tipsie ,bo co jesli przyjdzie klientka i powie ze nie chce formy?
Chce umiec robic ładne rowniez na za pomoca tipsow a wiem ze sie da
forme zaczynam za jakies dwa miesiace i bede informowac jak mi idzie
Dziekuje Kamilii za te bardzo przydatne informacje![]()
Wypysia
Klanat pewnie ze sie da zrobic ladne pazurki na tipsie
i formy sie z czasem nauczysznajwazniejsze to chciec
Kasandra no szablon w tym wypadku to ryzykobo to problematyczne pazurki i wlasnie nie wszyscy wiedza ze do ich przedluzenia jest wskazany tips
dla dlatego warto pracowac i na tym i na tym
ciesze sie ze pomoglam![]()
Kamilko Jasne że pomogłaś gdyby nie ty myślałabym dalej że to ja robię coś nie tak, naprawdę dzięki.![]()
Właśnie odczytałam maila od Dobrej Rady, teraz i u nich można kupić tipsy edgeFajnie, jak przybędzie mi funduszy to zapewne kupie
![]()
gattina świetna wiadomośćchyba z ciekawości kupie je
![]()
Dla szybszego szukania podaje linka do sklepu DR: Tipsy EDGE - Clear - 100 sztuk BOX - ABSOLUTNA NOWOŚĆ! :: dobrarada
Na spróbowanie to każdy może, przeważnie ja, gdyż forma to dla mnie baardzo daleka przyszłość![]()
KaMiLaC., to jest podobnież wrześniowa nowość, więc nie wiem czy ktoś był już taki szybki![]()
Dziewczyny a ja mam być może głupie pytanie, ale różne wersje słyszałam. Czy przed naklejeniem tipsa trzeba zmatowić paznokieć? Jak robicie?
LAURKA, mnie uczono, że się matowi paznokieć.
Dziewczynki jeśli będzie któraś z Was miała te tipsy edkowe to ja z chęcią obejrzałabym efekt końcowy![]()
po konkursie ANIMOWANYM naszło mnie takie pytanie odnośnie tipsów na których wykonywaliście swoje prace ..... jakich tipsów używaćie takich zwykłych czy jakieś kokursowe specjalne są?
Ups Unita pominęłam te zdjęcia
KamilaC doczytałam, że napisałaś że nie do kazdych paznokci wskazana jest forma, możesz napisać do jakich konkretnie? Bo ja byłam uczona że tylko do paznokci łyżeczkowatych, a i to teraz już wiem jako obejść i wiem że forma pasuje do KAŻDEJ płytki.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)