Zobacz wyniki ankiety: jak robimy french?

Głosujących
485. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • sonda

92 18.97%
  • pedzelkiem

393 81.03%
Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 67891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 226 do 250 z 412

Temat: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha

Totalna maniaczka Avatar dudejla

Domyślnie Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha

Może spróbuj skosikiem 4 albo nawet 2? Zależy też jaka wielkość płytki, albo zwykłą 2? Mi się skosem robi rewelacyjnie.
    Jeśli chodzi o sondę czy patyczek, to broniłam się rękami i nogami ale miałam klientkę, która miała maluteńką płyteczkę i chciała french na naturalkach i wtedy patyczek mnie uratował, bo pędzelkiem kompletnie nie umiałam jej zrobić.

Ja natomiast używam sondy do nakładania białego żelu, maluje jak pisakiem a pędzelkiem robię linię uśmiechu. Sonda też jest świetna to nakładania ozdób.
    Sylwuska

Rozkręcanko Avatar emiliawawa

French jest dla mnie najbardziej wdziecznym sposobem na ładne paznokcie i przyznam ze uwielbiam go robic, i tylko pedzelkiem

Rozkręcanko Avatar Giordani

A sondą nakładacie gęsty żel tak?czy rzadki tez da sie nałożyc?nigdy nie robiłam sonda...musze spróbowac koniecznie

www.magiczne-pazurki-joanna.blog.onet.pl
    www.magicnails-asia.blogspot.com

Szkoleniowiec Avatar mini89

ja też robię sondą i linię uśmiechu przecieram pędzelkiem i do żelu gęstego i rzadszego używam sondy, też da rade nałożyć

Totalna maniaczka Avatar luska102

ja bardzo chcialam nauczyc sie nakladac french pendzelkiem,jednak mam za malo cierpliwosci.

Chyle czolo tym co potrafia robic pedzlem.

Wczytuje się

Ja zawsze robię pędzelkiem - tak uczyłam się na kursie Wiecie pędzelek jest dobry do gęstego i rzadkiego żelu.. A sonda chyba tylko do gęstego? Bo nie nałoży się nią takiej mega cienkiej warstwy pod sam nabłyszczacz Aaaale bardzo bym chciała spróbować tą metodę sondą.. Macie jakieś linki do sklepików gdzie kupie jakaś fajną i tanią? Bo to chyba wielkość tej kulki na końcu jest ważna,a są chyba różne rozmiary?

Rozkręcanko Avatar Dagiecz

Ja nakładam najpierw cower budujac nim krzywa C, wyrównuje ja czystym pedzelkiem ,potem bialy zel a na koniec warstwa clear.Po nalozeniu covera na jeden palec przez 15-30 sekund utwardzam go w lampie robiac w tym czasie nastepny paznokiec.

Nałogowiec Avatar paznokietki000

Ja frencha robię obowiązkowo white żelkiem TIPSOM FRENCH MÓWIĘ NIE najpierw robię V a później suchutkim pędzelkiem od brzegu do brzegu tworząc idealną linie uśmiechu Ot cała filozofia

Zawsze można odwrotnie tez ze najpierw bialy pozniej kamuflaż ale czasem sie rozlewa ten bialy zanim sie go utwardzi i wychodzi slabo.Co do tipsów to wiesz sama Gozdusiu że u mnie się sprawdzają,raz już się nabrałaś na to Wszystko zalezy od plytki

No to..wpadłam Avatar nuum

ja też robię french pędzelkiem. i czystym formuję linię uśmiechu. sondą ani patyczkiem nigdy nie robiłam.
    będzie trza spróbować.

Szkoleniowiec Avatar Kamilia B.S.

Cytat Napisał Dagiecz Zobacz post
    najpierw cower budujac nim krzywa C, wyrównuje ja czystym pedzelkiem ,
    eee...? masz chyba na myśli linię uśmiechu...?

ja najpierw układam cover, później dopycham do niego biały (jak w akrylu )
    i oczywiście to wszystko pędzelkiem
    tipsów french nie uznaję
    Instruktor i Dystrybutor GNC tel.: 603-843-209
    "Kami-Art studio" pełna stylizacja dłoni i paznokci
    Kraków CHT ul. krzywda 1/302

Molestantka klawiatury Avatar Tosiaczek

Ja używam pędzelka. Chociaż na kursie uczyli mnie robić French sondą

http://bellissima-joanna-werbska.blogspot.com/

"Możesz wychylić do dna nawet litra, a jednak,
    Nie odnajdziesz uczuć w dużych cyckach bez serca..."

Rozkręcanko Avatar LAURKA

Ja wreszcie doszłam do tego jak si wygodnie wykonuje pędzelkiem i w miarę mi wychodzi. Linię uśmiechu przecieram pędzelkiem lekko zamoczonym w żelu clear. Poćwiczę i powinno być super! Może wreszcie wykonam tak ładnego frencza jak większość z was....

VIP Avatar natalia268

Cytat Napisał Dagiecz Zobacz post
    Zawsze można odwrotnie tez ze najpierw bialy pozniej kamuflaż ale czasem sie rozlewa ten bialy zanim sie go utwardzi i wychodzi slabo.Co do tipsów to wiesz sama Gozdusiu że u mnie się sprawdzają,raz już się nabrałaś na to Wszystko zalezy od plytki
    zgadza sie czasem sie rozlewa.. ale ja np. nie umiem inaczej.. zawsze na poczatku koncówka french a później cover.. choc musze spróbowac na odwrót ale ciezko mi sie do tego zabrac.. jakos nie umiem sobie tego wyobrazic

Nałogowiec Avatar paznokietki000

Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu !

Jasne że linie uśmiechu

---------- Dodano o godzinie 10:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:41 ----------

Cytat Napisał paznokietki000 Zobacz post
    Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu !
    No wiem ,ja tez ale sobie czasem robie na tipsie z czystego lenistwa

---------- Dodano o godzinie 10:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:42 ----------

Cytat Napisał natalia268 Zobacz post
    zgadza sie czasem sie rozlewa.. ale ja np. nie umiem inaczej.. zawsze na poczatku koncówka french a później cover.. choc musze spróbowac na odwrót ale ciezko mi sie do tego zabrac.. jakos nie umiem sobie tego wyobrazic
    No niby tak ale wtedy bialego zelu trzeba nakladac dwie warstwy bo jedna gruba spływa a to wydłuża trwanie stylizacji

No to..wpadłam Avatar Milijanovic

nie czytalam wszystkieg bo brak czasu ale mi sie podoba strasznie metoda robienia luku clearem badz kamuflazemi pozniej bialy frenchyk tutaj gosc z youngnails pokazuje jak zrobic )
    Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść

---------- Dodano o godzinie 09:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:30 ----------

Musze dodac ze wczesniej sie meczylam z frenchem bo zel mam rozlewajacy .. z takim sposobem rowniez i robie po jednym paluszku.. ale przynajmniej linia usmiechy jest idealna.. z robieniem po jednym palcu wyrabiam sie w 2 godzinki.. ale i tak chcialabym skrocic czy mozecie polecic jakis dobry bialy i gesty zel

Debiutantka

ja wiem,że moje pytanie będzie z worka ''tych głupich''. jako,że ja początkująca i samouk nie bardzo rozumiem sformułowanie,ze ''dopieszczacie robiony'' french przez przetarcie go pędzelkiem. czy poprawiacie french za pomocą pędzelka zanużonego w cleanerze i tylko poprawiacie krawędz frencha na lini wlosa czy ''przejeżdżacie'' zmoczonym pędzelkiem po całym nałożonym frenchu. zagwozdka dla mnie niemała będę wdzięczna za odpowiedź.

VIP Avatar Emilia B.

przecierasz tylko samą linie żeby była wyraźniejsza i ostrzejsza no i równa naturalnie na rysunku przedstawiłam mniej więcej o co biega mam nadzieje, że w miarę wyjaśniłam
    Załącznik 31275

Wczytuje się

Ja linie frencha wykonuję ściętym pędzelkiem praca wtedy jest dużo prostsza i wychodzi bardzo ładny french

Załącznik 31856

na tym pierwszym filmiku ona przyklja tipsa klejem, pote znowy tym klejem smaruje cala plytke/ czy ja zle widze
    Pierwszy raz cos takiego na oczy widzialam i nie ukrywam , ze jestem w szoku i to bardzo duzym

A apropo moich frenchy
    jak robie pazurki żelowe. to zeby miec ładna linie usmiechu po namalowaniu jej przeciagam pedzelkiem zamoczonym w cleanerze.
    Natomiast akryl poprawiam sonda, albo patyczkiem , zależy co mam blizej pod reka
    Ostatnio edytowane przez monika1984lodz ; 26-10-2010 o 18:55

No to..wpadłam Avatar olao

Ja nakladam sonda z mala kuleczka bialy zel,a kamuflaz duza kulka sondy.I idzie jak burza!

Szkoleniowiec Avatar SPN Magik

kiedys robilam tak, ze po bazie nakladalam biala koncowke zamrażałam i potem dokladalam rozowy zel od walu paznokciowego do linii usmiechu bialego zelu, utwardzalam calosc 2 minuty i potem dziurke miedzy bialym a rozowym zelem wyrownywalam budujac krzywac C zelem budujacym

odklad mam super zel do kamuflarzu klade go od walu do krawedzi czolowej, potem na niego bialy zel , przecieram linie usmiechu pedzelkiem, za kazdym razem przecieram go zeby byl ostry kwadratowy i dopiero przecieram linie usmiechu, najpierw kladac bialy zel w literkę V

pedzel przecieram wylacznie wacikami bezpyłowymi

pozdrawiam Magdalena Perec

No to..wpadłam Avatar Latika

Ja od początku zaczęłam sondą ,którą dostałam jako gratis za zakupy i nie zamienię jej <3 co prawda trzeba by ją wymienić już ale dla mnie tylko sondą mogę wykonać pędzelkiem przecieram potem krawędź lini aby ładnie się zlała aczkolwiek nawet bez tej czynności linia jest równa i nie trzeba...można idealnie wyczuć nią gdzie kończy się cover.Również używam jej do brokatów bo jakoś boję się że z pędzelków by nie zeszedł w 100%
    "Dłonie są krajobrazem serca"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania