kura - ode mnie tylko tyle -->![]()
a czym dziewczyny zabezpieczacie te pudeleczka i bizuterie zeby farba nie wykruszyla sie itp?
Kurko jesteś niesamowita! Piękne![]()
Dziekuję dziewczyny, ciesze, ze sie Wam podoba, troche przyciezkawe, ale ja mam tendencje do wypelniania calego miejsca malunkami, tu lżej chyba troszkę
Delyszys, zabezpieczamy lakierem nitro do drewna, moze byc polysk, moze byc mat, 200 ml 5 zlotych, schnie 20 minut
Ostatnio edytowane przez dzikakura ; 05-12-2010 o 16:30 Powód: dodania pazuralesa
Kurko te pierwsze tipsiaki bomba!
Nie no...
Ja za chwile zapasci dostane
Kurko ty to wymiatasz z tymi one strokami tez bym tak chciala![]()
kurko, a nie żółknie Ci po nitro? bo mi sie zdarzyło jak pisałam wcześniej, julcia pisała że też jej się tak robiło.
Kurko kurcze no śliczne są te Stroki TwojeJak Ty to robisz
Piękne
![]()
http://bellissima-joanna-werbska.blogspot.com/
"Możesz wychylić do dna nawet litra, a jednak,
Nie odnajdziesz uczuć w dużych cyckach bez serca..."
hersa, no wlasnie nie zolknie, nie wiem co Wam dziewczyny zolknie.. nie wiem co wchodzi w reakcje z czym, moze za duzo bialego, bo to nialy zolknie najczesciej, nie? Lampy i szklo utrwalam lakierem do wlosów, swietnie sie sprawdza, a ze skory np nie schodzi farba, mam pomalowany portfel, caly czas go uzywam, wala sie po torebce i nic
Tosiaczek, to cwiczenia są, naprawde, ja ani utalentowana ani szczegolnie zreczna nie jestem, ale tyle juz tego wymalowalam, ze debil by ie opanował.
Podstawą jest dobre rozmalowanie pędzla jezeli chcemy uzyskac przenikanie kolorów, a nie takie szarpane ranty,
Podstawą nauki i rozwoju jest również zmiana wzorów, jesli wychodzi nam juz jeden listek, nie rąbmy cały czas tego samego, tylko poprobujmy czegos innego, zarowno w kompozycji, jak i we wzorach,
Nie zgadzam sie do konca ze podstawą jest dobry pędzel i farbki, robię pedzlami od samaron , farbki mam rozne, kupuje bazowe (kolory bialy, czerwony, czarny, rozowy)tanie i duzo, ktore nie maja tyle pigmentu ile poly i tez dobrze,
zaleta akrylowych farb jest to, ze mozna poprawiac jeden listek tak dlugo, az uzysykamy odpowiedni moment nasycenia barw,
Można też zamalowywać nieudany kształt,wiadomo, czasem nam się pędzel omsknie
podstawa tych obydwu trików jest przeschnięcie pierwszej warstwy farby
Aby kontury były wyraziste często rant poprawiam tym samym kolorem farby, wyglądają wtedy, jakby nie wiadomo jaki spec była, a tak nie ejst, jak mam listek, końcówka np nie wyjdzie mi odpowiednio szpiczasta to "wyciągam" go cieniutkim pędzelkiem, jak maluję te małe listki dwykolorowe(takim jednym maźnięciem pędzla), to tez porpawiam, np na tych trzech tipsach z powojami są uzyte dwa kolory tzw flash tint (kolor skory) i czarny i tam gdzie czarny rant poprawilam czarną, a tam gdzie flash poprawiłam flashem i wyszly, khem... malutkie zgarabniutkie listki
Znow sie rozpisałam
Dziewczyny do dzieła, można takie fajne rzeczy wymalowywać!
Ostatnio edytowane przez dzikakura ; 06-12-2010 o 01:01
sa przesliczne dzikakurochyba dzis cos tez nabazgram
taka ochote mi narobilas ze ho ho
![]()
Kurko dziękuje że to3 wszystko napisałaś, jadę na miasto w poszukiwaniu dobrego pędzla i farbek z dobrym pigmentem. Bo moje teraźniejsze to pigmentu chyba nigdy na oczy nie widziały![]()
![]()
Tosiaczek nie szukaj tylko bierz poly,
koło 1 maja jest plastyk, mają tanie poly
Artykuły dla plastyków internetowy sklep plastyczny Matejko, sprzedaż internetowa farby sztalugi pędzle artykuły plastyczne
komplecik na mikołajki dla ukochanej kolegi
Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
Dziękuję Dziewczyny za ciepłe słowa - strasznie cieplutko wokół serducha się robi.
Natalia268 - nie załamuj się, one są łatwe. Choć na takie nie wyglądająKtóraś z dziewczyn dała tu stepik - jest dobrze zrobiony. Troche ćwiczeń i dasz radę.
I podpisuję sie pod innymi dziewczynami - POLY are the best![]()
Ślicznie malujecie farbkami, jestem tu nowa i chcę się zaklimatyzować na tym forum, dlatego również wystawiam fotki
Wiola, piękne kompleciki![]()
![]()
![]()
Wiola jakie piekniusie
![]()
Wiola śliczne kompleciki! Szczególnie te czarne![]()
Hersa śliczny
Wiolu bosko prezentuje się z pazurkami![]()
Kura te dzownoki mnie powalily
Dziewczyny wy wszystkie odwalacie piekne malowanki!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)