primera nie daje sie na bonder bo bonder to zel podkladowy czyli baza
napierw daje sie primer a pozniej dajesz bonder i utwardzasz w lampie
bondera daje sie bardzo malo przed nalozeniem warto odsaczyc pedzelek z nadmiaru, delikatnie wmasowac w plytke i utwardzic
matko boska jakie bruzdymatujesz paznokiec zeby zdjac z niego tylko polysk, robi sie to pilnikiem 180, a czym odsowasz skorki
uzywasz kopytka? dobrze odpylasz
widze ze po zmatowieniu nie uzywasz odtluszczacza i primera tu moze byc przyczyna poniewaz bondet to taki primer bezkwasowy w zelu ale nie do kazdej plytki bedzie ok, do niektorych trzeba dac dodatkowo primer przed bonderem![]()

Odpowiedź z Cytatem

oraz biały żel French Extreme i powiem szczerze że strasznie mnie wkurza, gdyż nie mogę go nigdy do końca utwardzić! Czas utwardzania piszą że 4 minuty, ja utwardzam nawet 6, a potem przy ostatecznym piłowaniu, po zbudowaniu, często zdarza mi się że jest nieutwardzony
z tego powodu nie mogę spiłować boczków itd tak jak chce, gdyż przy mocniejszych ruchach okazuje się że pod spodem żel jest wciąż lejący
próbowałam nakładać cienką warstwę ale niewiele to daje!

z żadnym innym żelem się tak nie dzieje, tylko z tym, a szkoda, bo podoba mi się odcień bieli i konsystencja 
!

Napisałam z tym pytaniem do sprzedawcy i dostałam odpowiedz że obydwa są tej samej konsystencji więc co je różni
![:]](images/emotki/krzywy.gif)