Cytat Napisał Kaika3 Zobacz post
Cześć Dziewczyny
Od niedawna zaczełam robić pazurki soak off produktami z firmy Star Nails. Żele nakładam tak jak instrukcja mówi: 1. matowienie, 2. odtłuszczacz 3. primer, 4. Baza, 5. kolor, 6. kolor, 7. nabłyszczasz UV. Po około 2 -4 dniach żel na pazurkach się łamie… Wiecie może dlaczego? Może coś źle robię? Chce dodać ze wszystko mam nowe ( kupione dopiero miesiąc temu ). Bardzo proszę o szybką poradę
A jaki nabłyszczacz dajesz? też ze star nails? taki miękki? czy twardy "normalny", moje kiedyś popękały jak dosypałam zbyt dużo masy perłowej.

---------- Dodano o godzinie 14:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:43 ----------

Cytat Napisał karolinqa_89 Zobacz post
Witam ! No i zakupiłam te nowe lampy ale niestety dalej żel pod lampą nawet po 5 minutach jak lepki. I zmatowiłam płytkę a następnie odtłuściłam i nałożyłam cienką warstwę żelu i niestety lipa. No chyba, ze to ma być takie lepkie? Wkońcu się zdenerowałam i jeszcze raz przemyłam tym odtłuszczaczem i teraz jest Ok ale raczej nie powinno tak być.
Większość żeli, także tych soak off zostawia warstwę dyspersyjną (czyt lepką) którą po ostatniej warstwie zazwyczaj należy przemyć.
Jest to podstawowa informacja dotycząca pracy z żelem ever, ale czytać się nie chciało, co ?