Cytat Napisał szpila59 Zobacz post
no to teraz ja sie popytam
ktoś, już nie pamiętam kto ( wybaczcie) powiedział że linia uśmiechu musi być KLASYCZNA.. .czyli że np. w edziach linia usmiechu też musi być zaokrąglona

aha i jeszcze : czy paznokcie mają być użytkowe? bo nie wiem, moze nie doczytałam

Punkt 8 regulaminu :

1. Paznokcie muszą być przedłużone metodą akrylową/żelową/combo, w kształtach: edge, stilletos, pipe, bridge. Żadne inne kształty nie będą brane pod uwagę. Temat obejmuje stylizację frencz z szaleństwem tylko na końcówce, przy czym musi być to zdobienie płaskie. Stosujemy: brokat, cieniowanie, kolory, witraże, wtapiane ozdoby, wtapiane płaskorzeźby, malowanie farbkami itd. Natomiast łoże paznokcia oraz smile line muszą być czyste (preferowany cover bez dodatków masy perłowej, drobinek, brokatu...)
Dla formy edge klasyczna linia uśmiechu jest trójkątna- każdy kształt ma swój kanon i dla każdego kształtu klasyka wygląda inaczej

Co do użytkowości - w regulaminie jest mowa o zdobieniu płaskim - zatem nic co odstaje ! Natomiast długość ... te kształty paznokci ( z wyjatkiem pipe ) z założenia są bardzo długie - bo tylko wtedy dobrze wyglądają . Nie ma czegoś takiego jak krótki szpic !
Ja np . funkcjonuje na codzień z edge do 10-siatki na formie i pazurki sa jak najbardziej użytkowe