Strona 29 z 55 PierwszyPierwszy ... 1925262728293031323339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 701 do 725 z 1374

Temat: ceny naszych uslug

Molestantka klawiatury Avatar Tosiaczek

Domyślnie Odp: ceny naszych uslug

Ja rodzinie robię za darmo A najczęściej jest to dodatek do prezentu na urodziny, imieniny itp. One są zadowolone bo mają łądne pazury a ja zadowolona bo nie musiałam wydawać dużo kasy na prezent A teraz kobitki w rodzinie cieszą się jeszcze bardziej, bo w zakres moich usług wszedł pedicure, regulacja łuku brwiowego i henna A za nie długo makijaż i przedłużanie rzęs Czyli mają full serwis

http://bellissima-joanna-werbska.blogspot.com/

"Możesz wychylić do dna nawet litra, a jednak,
    Nie odnajdziesz uczuć w dużych cyckach bez serca..."

Szkoleniowiec Avatar Agnieszka Praska

losek ja za 20 zl bym przykleila tipsy ale zelu juz bym nie dala

ja wlasnie wyprowadzam paznokcie po takich dziewczynach co robily za 25zl w domu
    a jakich nowosci sie dowiaduje od klientke ktore z tych "uslug" kozystaly ze np tipsa to sie od walow klei, albo ze przez 2 dni to rak nie wolno myc, albo jeszcze jeden hit "ze to powietrze co idzie od skorek to musi byc zeby mial przez co paznokiec oddychac jak odrasta"
    jak wiecie ze robicie dobrze to sie cencie a nie robcie za darmo
    bo pozniej podniesiecie ceny i stracicie 99,9% klientek

Lash&Brow Instructor Agnieszka Praska
    Akademia Stylizacji Obsesja

Centrum Szkoleniowe

Szkoleniowiec Avatar DianaT

ja też się dużo takich ciekawostek dowiaduje No ale coś muszą mówić dla swojego usprawiedliwienia

Współzałożyciel forum Avatar mala

a ja wczraj sie tak na babke wkurzylam ze szok.
    Przyszla do mnie tesciowa od mojej klientki stalej.Ta babka b yla u mnie juz kiedys (jak to sie mowi 100 lat temu).no i jej robie paznokcie i ona zachwycona (niby).Potem daje mi 50 euro i ja jej wydaje 20 (w czasie pracy napomknelam ile kosztuja paznokcie).Ta sie na mnie tak spojzala ze jakby wzrok mogl zabijac to bym lezala trupem i mowi:
    -o podorzala pani...
    wiec jej mowie ze od wrzesnia nowe kosztuja 30 euro
    to ona:
    -a za uzupelnienie ile bede placic?
    wiecm jej mowie ze 20 euro z frenchem
    ta mina jak nie wiem co i strzela:
    -oooooooo i tu tez pani podrozala
    wiec jej pytam jak to ,przeciez te ceny mam juz ze 2 lata
    a ta do mnie:
    -no jak bylam ostatni raz to placilam 15
    se mysle pewnie aga zrobi ci za darmo.
    Wiec jej mowie3 ze i tak ja przyjelam po cenie stalych klientek nie po nowych bo jest od mojej klientki a ta mi tekst
    -przeciez ja jestme pani klientka stara
    se mysle super...jak sie raz na dwa lata przylazi to sie nazywa STALA KLIENTKA (uczcie sie dziewczyny)
    wkurzylam sie na maksa i powiedziala jej ze mi tez produkty i prad od stycznia podrozaly i mnie nikt nie pytal czy sie zgadzam...
    wyzsla niezadowolona

acha a najlepsze to ze podczas rozmowy sie mnie spytala czy nie znam kogos kto szuka pracy bo ona sprzataczki szka...
    #wielka dama a o 5 euro sie kloci
    ale bylam zla

Skąd ja to znam. Jak jeszcze w domu robiłam to miałam cenę 50 zł dla jednej klientki, niezależnie co robiłam. Uważam, że miała rewelacyjna cenę. A ta jeszcze ciągle się pytała czy jej zrobię na krechę. A jak nie chciałam, to że ona nie ma kasy, ale chce ładnie wyglądać, że ciągle jej się wydatki mnożą, że zwierzaki chorują itp. A potem słyszę, że mąż jej giga tv kupił i do tego kino domowe, bo "co za różnica czy rata 100 czy 150 zł". Ale na pazurki to 50 zł nie ma i na kreche chce.... Szkoda słów.

Rozkręcanko Avatar iwonaf1976

Dziewczyny...praca niekiedy z ludzmi jest gorsza niz w podrzędnym schronisku dla zwierzat.Sama miałam chwile zwątpienia....ale wytrzymałam te wszystkie księzniczki po 30 zł.Tez zaczynałam w domu..od dwóch lat mam swój kacik i srednio przyjmuje na dzien 4 klientki.Z tego co słyszę to powoli laski za 30 zł znikaja z globu...a przynajmniej z mojego miasta.Nareszcie babki zmadrzały...pozdrawiam

Nałogowiec Avatar losek78

ja też tak mysle że te za 25 zl to maja krótką karierę bo przyjdzie do nich ktos raz i więcej nie wraca - więcej szumu niż tego wszystkiego szkoda sie przejmowac nimi

Szkoleniowiec Avatar DianaT

U mnie w mieście jest teraz wysypanie takich po 25zł. I najlepsze jest to, że ludzie do nich wracają bo jak to twierdzą wolą mieć niedoskonałe paznokcie i mniej zapłacić.

INM & RaNails Educator EF Avatar asia

u mnie tez tego duzo, chociaz ostatnio usłyszałam ze mam tanio (100 za frencz przedluznie) bo w salonach na osiedlu są od 160 w gore, a manicure frezarkowy za 60.

czyli wszystko zalezy od czlowieka

No to..wpadłam Avatar asiad1990

Ja po prawdzie nie jestem stylistka paznokci z dyplomem tylko samoukiem. Pazurki robię koleżanką i trzymają się miesiąc czasu no chyba ze jakaś je zerwie i biorę za nie 20 zł, nie zależnie czy biała końcówka czy ozdóbek multum. A mamie i rodzince za darmo.

"śmierć urasta do rozmiarów najwyższego dobra, na które jedynie warto czekać gdy już od dawna wszystko inne zawiodło"
    — Fiodor Dostojewski

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar farbstift

a ile czasu robisz paznokcie? dopiero zaczęłaś? bo ja na samym początku też myslałam, że nie można brać więcej, ale te 20zł to ledwie na produkty za jeden secik starcza a nie mówię już o tym, że czas, jakaś kawka, prąd, nerwy...
    https://www.facebook.com/kopalniatwojegostylu
    http://kopalniatwojegostylu.blogspot.com/

jeśli ktoś lubi pracować charytatywnie niech bierze 20 zł a jesli sie uczy dopiero to juz lepiej za darmo zrobic niz brać 20 zł bo to jest upokarzające jak dla mnie

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar farbstift

moze nie tyle upokarzajace, co jak już ktoś zechce ustalić prawidłowy cennik, w który wliczy materiały, czas i wszystko inne to straci wszystkie te klientki. Lepiej najpierw ćwiczyć na bliskich za darmo a potem wkroczyć już z normalnymi cenami.
    https://www.facebook.com/kopalniatwojegostylu
    http://kopalniatwojegostylu.blogspot.com/

INM & RaNails Educator EF Avatar asia

Cytat Napisał asiad1990 Zobacz post
    Ja po prawdzie nie jestem stylistka paznokci z dyplomem tylko samoukiem. Pazurki robię koleżanką i trzymają się miesiąc czasu no chyba ze jakaś je zerwie i biorę za nie 20 zł, nie zależnie czy biała końcówka czy ozdóbek multum. A mamie i rodzince za darmo.
    a czemu tylko 20?

nie wiem czy te osoby co biorą 20 zł zdają sobie sprawę z dzisiejszych kosztów życia ? Jesli sie mieszka u mamy i mama żele kupi to mozna brac 20 zł i bawić sie w stylistkę ale są osoby które z tego muszą się utrzymać i po prostu to jest psucie rynku ale w Polsce polak potrafi wszystko sprowadzić do g.

Molestantka klawiatury Avatar xsunnyolciax

Losek, nie tak ostro, bo robi się nieprzyjemnie, a przecież nie o to chodzi.. Nie można zwalać całkowicie winy za brak klientek na panie, których paznokcie kosztują 20 zł, skoro mają klientki, to znaczy, że są zadowolone.. jeśli jest sie dobrym w tym co się robi, to klientki też się po jakimś czasie znajdą, trzeba być wytrwałym
    "Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
    bł.Jakub Alberione

Totalna maniaczka Avatar sztynka

Cytat Napisał farbstift Zobacz post
    moze nie tyle upokarzajace, co jak już ktoś zechce ustalić prawidłowy cennik, w który wliczy materiały, czas i wszystko inne to straci wszystkie te klientki. Lepiej najpierw ćwiczyć na bliskich za darmo a potem wkroczyć już z normalnymi cenami.
    farb muszę się zgodzić z Tobą w 100%. Moja instruktorka mi poradziła, żebym brała chociaż za materiały, no wiadomo od rodziny nie brałam i nie biorę, robię im pazury w zamian za jakiś lakier, bluzkę itd. Ale to był błąd co do obcych, bo gdy robiłam po 20 czy 30 zł klientek było multum,a gdy uznałam, ze mogę już na tym zarabiac, zaczęłam brac 50 lub 60 zł zależnie od dojazdu, to klientki się skończyły i efekt jest taki, że teraz miesiąc siedzę i nikt nie dzwoni. Mam dwie tylko stałe klientki którym cen nie zmienię nigdy. Mają 50 zł niezależnie od pazurków i do nich dojeżdżam. Zarabiam na nich jakies 20 zł za te 2-3 poświęconych godzin, ale jest to dla mnie przyjemnością, bo wiem, ze co miesiąc na nich tyle zarobię ,a nie raz na sto lat 40 czy 50 od innych. To był błąd, ale ja byłam głupia i teraz żałuję.
    Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
    nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
    Moje hobby i pasja http://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/

Cytat Napisał xsunnyolciax Zobacz post
    Losek, nie tak ostro, bo robi się nieprzyjemnie, a przecież nie o to chodzi.. Nie można zwalać całkowicie winy za brak klientek na panie, których paznokcie kosztują 20 zł, skoro mają klientki, to znaczy, że są zadowolone.. jeśli jest sie dobrym w tym co się robi, to klientki też się po jakimś czasie znajdą, trzeba być wytrwałym

no sory ze tak pisze ale taki jest fakt że osoby które sie na tym nie znaja pójdą tam gdzie taniej i jak sie tu nie wkurzać
    ja naprawdę nie mogę pojąć tego jak można robić za 20 zł (miałam się nie przejmować tym ) znajoma mi radziła robić za 20 zł to będę mieć wtedy więcej klientek ale mi sie nie chce siedzieć 2 godz i brać 20 zł - żadnej motywacji nie mam wtedy - 25 zł to manicure kosztuje ,
    jeśli kogoś uraziłam to przepraszam

tak nawiasem to brałam 50 zł od pierwszego dnia po kursie czyli od początku

Taisa
    niezalogowany

No w sumie racja, klientki pójdą tam gdzie jest najtaniej, a nawet jeśli osoba która robi te paznokcie i nie wykonuje ich dobrze, klientki nawet mogą o tym nie widzieć i dalej przychodzić bo tanio. Ja też kiedyś robiłam za 30zł tylko koleżankom bo się sama uczyłam, a jak po kursie stwierdziłam, że będę brała więcej to już jest drogo i kryzys.

Kosmetyczka Avatar Askar

Ja pamiętam, że zaraz po kursie robiłam paznokcie za... ozdoby
    Moje "klientki" wiedziały, że są królikami doświadczalnymi ale "cennik" też miałam stały... 5 pojemniczków ozdób
    No i doszło do tego, że w zeszłym roku pozbywałam się większości ozdób, bo często się powtarzały i niektórych wcale nie używałam
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

No to..wpadłam Avatar asiad1990

Pazurki robię już tak około 2 lata, a nauczyłam się robić 4 lata temu sama na sobie podpatrując jak robią babki w salonie i z filmików w necie i innych materiałów związanych z pazurkami. Na sprzęt musiałam sobie zarobić. Biorę 20 zł, dlatego ze nie mam żadnego certyfikatu i w ogóle. Koleżanki często przychodzą, bo pazurki się bardzo podobają i na materiał mi starczy, a wiadomo one tez chodzą do szkoły tak jak ja i płacą z własnego kieszonkowego, którego za wiele nie dostają. Wiadomo ze jak zrobię w przyszłości kurs to na pewno pazurki u mnie nie będą kosztować 20 zł. Jakoś jak na razie muszę sobie zarabiać na własne potrzeby, bo nikt mi pieniążków nie da. A jeszcze w tym tygodniu okazało się że mam dodatkowy wydatek(raczej na cale życie, a do tanich nie należy).

"śmierć urasta do rozmiarów najwyższego dobra, na które jedynie warto czekać gdy już od dawna wszystko inne zawiodło"
    — Fiodor Dostojewski

jutro jade do klientki
    ktora ostatnim razem nie zaplacila mi za dojazd..
    nie iwem jak jej to wyperswadowac i powiedziec..
    ona jest taka cwana na wszystko ma odpowiedz

Molestantka klawiatury Avatar xsunnyolciax

Wcześniej jej powiedz, a nie na miejscu. Niech się oswoi z tą myślą, że za dojazd musi zapłacić
    "Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
    bł.Jakub Alberione

ja sobie wliczyłam dojazd w cene usługi ponieważ przy prowadzeniu domumentacji miałabym zbyt dużo zawiłości

Szkoleniowiec Avatar dzikakura

Asiad, dziewczyny nie chca źle dla ciebie, one tylko przestrzegaja, kazda dziewczyna, ktora zarabia na tym pieniadze wczesniej czy pozniej decyduje sie na warsztaty chociazby, albo na najpodlejszy nawet, ale kurs.

Teraz bede prorokować- za nastepne pol roku, moze rok wiecej dziewczyn zorientuje sie poprzez poczte pantoflową, ze robisz trwałe(jak deklarujesz) paznokcie i bedą walić drzwiami i oknami do Ciebie, niby dobrze, prawda? Ale nie do konca- dopadnie cie tak zwany BUSY FULL, czyli zarobiona po pachy, ale kasy zadnej. Przy paznokciach jak w zyciu- jak nie masz kasy to sie konczy wszystko-żele, pilniki, primery, tipsy, formy, bloki i okazuje sie ze musisz jednorazowo wywalic 5 stówek na materiał, a Ty nie masz, bo rachunek jest prosty-zeby zarobic 5 stowek musisz zrobic bagatelka.. 25 klientek

Zobacz, dziewczyny piszą o tym, że laski za 30 zlotych sie wykruszaja, jak myslisz dlaczego? Bo sie im znudziło przedłuzanie paznokci? Otóz nie, nie maja na materiał.. ich mamy, faceci i rodzina zaczynaja utyskiwac:robisz, robisz Jolka te pazury, a nawet na bluzke Ci musze dawac.
    20 zlotych za dwie godziny roboty to zdecydowanie za mało, Tobie sie wydaje, ze akurat, ale czy: stac Cie na płyny typu skinsept? Czy na pewno wymieniasz pilniki po kazdej klientce? czy jesli uzywasz do odsuwania skorek patyczkow z drzewa rozanego czy wyrzucasz po kazdej klientce?Czym dezynfekujesz kopytka i inne narzedzia?
    Czy stac cie na rekawiczki lateksowe? Masz pochłaniacz pyłu?
    A w końcu : Czy sie rozwijasz? Kupilas frezarke? Postanowiłas robić pedicure i żelować też stopki, a wiec, czy masz profesjonalna wanienke do tego typu zabiegu, Lepsza lampę? kiedy wymienialas zarowki w tej swojej?Masz kolorowe żele? Kupujesz pisma takie jak Akademia Paznokcia, Paznokcie, Nail Ekspert? Jestes w stanie odlozyc kaskę na jakiekolwiek warsztaty?(policz dojazd, powrot, jakas pizze na miejscu i w koncu koszt samych warszatów)?

Na ile z tych pytań odpowiedź brzmi"nie".....?

Nie licz ile pieniedzy mają Twoje kolezanki w portfelu, Twoim się nikt nie przejmuje.

Absolutnie nikt nie chce Cie sprowadzić do poziomu podłogi. To są życzliwe rady dziewczyn, ktore zeżarły zęby na tym biznesie

Pisałaś, że masz wydatki, że nie masz kursu. Prawdziwa stylistka(nawet ta bez certyfikatu) robi paznokcie z miłości do tej pracy, ale też jeśli tę pracę naprawdę kocha chce i musi się rozwijać-na to potrzebne są pieniądze. 20 złotych nie gwarantuje żadnego rozwoju, a jak wygląda Twoj rozwój? rozumiem, ze robisz nowe kształty paznokci, edge, pipe, monroe? Stać Cie na bardziej zaawansowane żele typu gelish?
    (nie przyjmuję tłumaczenia, że takie kształty u Ciebie"nie ida")

podpisano-Kura-tipsiara z zamiłowania
    Ostatnio edytowane przez dzikakura ; 04-02-2011 o 13:07

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)