witajcie dziewczynki, czytam ten temat od samego początku i bardzo mi się spodobały Wasze wypowiedzi.
Nie wiem czy wiecie, mam salon stylizacji paznokci z solarium od 2006 roku. Gdy go otwierałam również trzeba było spełnić parę wymogów, najważniejsze dla sanepidu to, aby w pomieszczeniu z łóżkiem była dobra wentylacja, umywalka, jednorazowe ręczniczki, odpowiednia dezynfekcja.
Jeżeli o wentylację to nie musiałam robić żadnych dodatkowych dziur w ścianie oprócz tej odprowadzającej powietrze "marszczoną tubą" z łóżka, ale wiem np, że u konkurencji to jeszcze jedną dziurę mają, przez którą wietrzy się nie tylko same łóżko ale pomieszczenie którym łóżko stoi.. dziwne co nie?
poza tym rozwiązałam problem wietrzenia pomieszczenia konstrukcją ścian.. ściana oddzielająca solarium ma pod sufitem specjalne otwory przez które powietrze miesza się...
jeżeli chodzi o typ łózka to posiadam UWE Formuła UNO i wszyscy sobie je chwalą, mam bardzo dobrze dobrane lampy bo mimo iż są na wykończeniu (czeka mnie niedługo ich wymiana) to bardzo dobrze jeszcze opalają..

Odpowiedź z Cytatem