Cytat Napisał Justynkape88 Zobacz post
Wnioskuję, że najlepiej kupić żel firmy "sun flower". Czytałam kiedyś o tej marce i w ankiecie zajęła pierwsze miejsce. Ale to tylko dotyczyło żelu. Klej oraz tipsy tez maja dobrej jakości? (pytam dla upewnienia).
Na allegro mają żele jedno-, dwufazowe... Tych zeli, których używałam do dziś były uniwersalne...
Czy nie używając bondera źle robię? Na kursie na którym byłam, stylistka tłumaczyła, że bonder należy położyć na płytkę a potem zetrzeć. I tyle. Potem dezynfekcja. Jak dla mnie bez sensu ponieważ przetłumaczyłam etykietkę włoską na której wyraźnie było napisane, że bonder należy utwardzić w lampie. Robiłam tak w domu ale widocznie był kiepskiej jakości bo przyczynił się do odpryskiwania żelu. Gdy przestałam stosować bondera tylko (tak jak wspomniałam we wcześniejszym wpisie) prawidłowo spiłowałam, zmatowiłam płytkę paznokcia i tylko zdezynfekowałam to żel zaczął się mocno trzymać.
A tak na marginesie podziękowania dla tych, które znalazły dla mnie chwilkę czasu i odpisały.

Justynko zapraszam do sklepu - wyjaśnimy Ci jak używać bondera a także powiemy o nowościach. Zapraszamy.