a wykonujesz leczniczy i usuwasz odciski frezem prozniowym lub rozyczka
a wykonujesz leczniczy i usuwasz odciski frezem prozniowym lub rozyczka
Mam oba ale pracuję na różyczce najczęściej
dziekuje za odpowiedz tez najczesciej uzywam rozyczki
czy ktoras z was uzywa skalpela lub omegi do usuwania bardzo zrogowacialej skory z odciska przy pediksie leczniczym/specjalistycznym
ja callusa + frezary. ale tez nie mialam do czynienia z takim praaaawdziwym leczniczym pediksem (czyli bardzo ciężkim przypadkiem)
aaa omegom i nozykom mowimy : NIEE sto milionow lat temu na kursie mowili nam ze ue zabrania..
A omegi też nie używam w salonie oj nie ogólnie powiem Wam tak... W szkołach czy na kursach oczywiście takie rzeczy pokazują bo taki jest program nauczania. Aczkolwiek od tego już się odchodzi... I klientki to doceniają! Ja wyznaczyłam sobie za zadanie: mój salon ma być nowoczesny, luksusowy. Nie ma żadnych ostrzy - jest profesjonalna frezarka. Gdy szukałam pracownic też wymagałam umiejętności pracy bez takich rzeczy.
Kilka lat temu kiedy ja przygotowywałam się do zawodu kosmetyczki odwodzono mnie od pomysłu używania omegi, teraz swoje słuchaczki też tak uczę. Jest nowoczesny sprzęt, ciągle udoskonalane preparaty, mamy ogromne pole do popisu, nie musimy już używać takich rzeczy A tym bardziej że klientki postawione przed wyborem: omega czy frezarka, wybiorą frezarkę. A mi się często zdarza że panie umawiając się pierwszy raz na wizytę pytają się na czym pracuję bo one ostrza nie chcą babeczki są już uświadamiane co lepsze i się z tego cieszę
matko ja nie mowie o wykonaniu pediksa omega bo w zyciu takiego nie wykonywalam i balabym sie bo pracuje tylko na frezarce ale o przypadku kiedy klientka ma strasznie bolacy odcisk(na ja mialam kiedys i w zyciu nie dalabym zeby mi ktos frezarka po nim szural) i czyms usunac naskorek zrogowacialy trzeba z odciska bo frezarka klientke za bardzo boli i tknac nie da, a korzen frezem dalej i caly pediks tez i caly czas pisze o leczniczym a nie przejechaniu ladnych nozek frezikiem i wsio pozatym sama w zyciu nie dalabym sobie zrobic calego pediksa omega
Agnieszko ale ja również cały czas piszę o pedicurze leczniczym bo pytanie padło jasne - czym go wykonuję a następnie czy używam ostrzy.
No i jak pisałam wyżej - stosuję odpowiednie preparaty które zmiękczają, łagodzą ból i powoli usuwają odcisk a później ja kończę frezarką i to wsio - nie używam żadnych ostrzy Po to jeżdżę na różne kongresy i doszkolenia żeby korzystać z nowości oferowanych na rynku a nie tkwić przy tym czego nauczyłam się kilka lat temu i co dla mnie wydaje się mało profesjonalne. Ja sobie taki cel wyznaczyłam i tego się trzymam
Ostatnio edytowane przez EwaS. ; 29-03-2011 o 11:22
mam pytanie jakimi koncowkami(chodzi mi frezy) robic stopy jak byscie mogly wstawic zdjecie
bo ja dostalam w zestawie 30 ale zadna z nich nie przypomina koncowki do stop
same sa do skorek
sa w pierwszym poscie
Ogólnie jestem przeciwniczką omegi, ale w salonie ją mam, bo widziałam już różne stopy i wiem, że wszystko może się tam znaleźć
Zresztą jak byłam na szkoleniu (nie z pedicure, ale Pani miała salon głownie pedicure poświęcony) to szkoleniowiec powiedział, że jeżeli ktoś jest odpowiednio przeszkolony to używanie skalpela jest bardzo przydatne przy mocno zaniedbanych stopach.
Chyba się z tym zgadzam, ale sama nie czułabym się na siłach.
oj ja też bym się bała skalpela, ale ostatnio mam obsesję na punkcie stóp, uwielbiam robić pedi i to ciężkie przypadki, bo klientki wychodzą mega zadowolone
ostatnio tylko coraz częściej trafiam na wrastajace paznokcie, a klamer na razie nie umiem zakładać
chcem sobie kupić frezarkę ale nie wiem jaka będzie dobra ?!?!?!? ;/ może coś kobitki doradzicie
moniczka na ten temat mozesz poczytac w tym temacie
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...-straszny.html
Dziewczyny jakimi kapturkami robic pedicure kiedy stopa jest bardzo zrogowaciała prawie twarda jak kamien
PS. To bedzie moj pierwszy raz
Ja uzywam omegi na codzien, oczywiscie na bardzo zrogowaciale stopy ( a uwierzcie mi, Holendrzy o stopy nie dbaja), potem juz frezareczka ladnie wszystko wygladzam. Klientow mam zadowolonych bo wychodza ze stopami jak niemowle prawie hahaha.
Agaciorka, tak bym wlasnie zrobila - twarda skore usunela omega a potem kapturek gradacja 80, a potem zwiekszac gradacje kapurkow aby calkowicie wygladzic skore.
Powodzenia
czy przed frezowaniem trzeba moczyć stopy ? jak długo ? ja moczę 5 minut - chyba za mało ?
losek jak masz dobry prep do rozmiekczania to wystarczy najlepiej jest moczyc 10minut
ja stopy tylko myje, wcale nie mocze
pozniej kwasami lub mocznikiem rozmiekczam skore i lece z koksem
Aga a jakich kwasów lub tego mocznika uzywasz do rozmiękczania
Jak dzisiaj to zrobie to Wam napisze jak mi poszlo
elu kwasow AHA do eksfoliacji tyle ze na to trzeba miec szkolenie
co do szkolenia to wiem że na kwasy trzeba nawet u Pani Emili jak byłam to bez szkolenia tych produktów nie sprzedają
Dziewczyny gdzie kupujecie kapturki ścierne ? Będę wdzięczna za jakieś linki
Pamiętacie jak pisałam że u mnie sam frezarkowy nic nie daje? Niestety po wizycie w salonie podologicznym podtrzymuje swoje zdanie stopy były po 3 dniach takie same a nie mogę powiedzieć, że babka nie znała się na rzeczy, brała udział w konkursie Złoty Frez czy coś takiego i ogólnie bardzo profesjonalna. Odczekałam 2 tyg, wzięłam omegę, ścięłam co trzeba i starannie wygładziłam frezarką i mam spokój...
P.S. Ta babka w salonie mówiła mi, że do frezowania stopy muszą być suche, że nie frezujemy wilgotnych stopek (?)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)