"a umowie zleceniu chorobowe jest dobrowolne a zdrowotne obowiazkowe jesli ukonczylas 26lat"

ale ja mam 22lata, wiec jesli pracodawca zrobi mi 1/4 etatu, tylko zeby byl papier (zadnego wynagrodzenia i jak sie domyslam zus-ow itd tez nie, tylko sam papier bedzie-ale zapytam dzis o szczegoly), to znaczy, ze bede musiala sama dodatkowo zus oplacac i skladki na chorobowe i zdrowotne? Za bardzo sie na tych sprawach nie znam, nie wiem ile by to wynosilo przy 1/4 etatu. Ale zalezy mi po prostu, zebym byla "bezpieczna" w pracy, tzn w razie ciazy itd (choc nie planuje, ale wiecie, przezorny zawsze ubezpieczony, nie ufam ludziom az tak ), no i zeby mi sie liczylo do emerytury i zebym mogla isc spokojnie do lekarza po recepte

Z tego co pamietam, umywalki nie ma w tym pomieszczeniu gdzie maja byc dziewczyny od paznokci, tylko 2 biurka z pochlaniaczem, ale to jest salon fryzjerski jak juz wspomnialam, wiec zejde 2 schodki w dol i mam fryzjerki pod reka, takze nie wiem czy to sie liczy, bo na salonie fryzjerskim wiadomo, ze sa umywalki

Pogadam z babka dzis i zapytam o te sprawy sanepidowskie w sanepidzie

dzieki Agulusia