szczerzeto pierwsze słysze żeby aceton rozpuszczał żel....
kurcze to nie wiedzialam ze aceton rozpuszcza tez zel myslalam ze tylko akryl. Milenka no ja wlasnei tez dlatego jestem zaskoczona
Bo nie rozpuszcza żelu tak jak akrylu, tylko żele silikonowe. Ale aceton ruszy tez i zwykły żel, bo próbowałam . Spiłowałam nabłyszczacz, wolny brzeg i nałożyłam wacik z acetonem na 20 minut. Żel był lekko zgumowany, nie tak jak akryl, ale łatwiej się piłowało. Myślę, że dostanę paczkę koło środy, bo w weekend nie pracują, a znając pocztę to zawsze minimum 2-3 dni nawet na priorytet.
Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
Moje hobby i pasjahttp://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/
i co ;p troszku rozpuszcza niedowiarki ;pp
az sama spróbuje ;p dopuki nie zobacze na wlasne oczy nie uwierze![]()
![]()
Hej...
wybieram się jutro na zakupy do Modeny, korci mnie zestaw stępelków
.Czy któraś z Was miała z nimi jakiś kontakt
? Napiszcie co o nich myślicie, i czy są trudne w obsłudze...
Dzięki Kobitki za pomoc![]()
ja kupiłam stempelki razem z bialym lakierem, bomba, elegancko wychodzą. kiedys miałam zwykłe i nic mi nie szło na nich, te są okej.
SKORO JESTEŚMY TYM, CO JEMY
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
To super![]()
już się na nie nastawiłam, mam zamiar kupić też ten nowy żel jednofazowy viole. Jak tylko go wypróbuje to zaraz dam Wam znać czy faktycznie coś daje.
![]()
a ja wam powiem Kobietki kochana ,że jestem w strasznym szoku :O
w poniedziałek o po 15 złożyłam zamówienie (coverek róż , bonderek , top coat , nablyszczacz , zmiękczacz do skórek i clener ) i wczoraj rano kołó 11 , babcia mi krzyczy pod oknem , więc biegnę przestraszona myśląc ,że coś się stało ( gdyż babcia wiekowa bardzo 84 lata ) , a ona mnie wolała ,bo przyszła pani listonosz ( tak , sama byłam w szoku ) i,że jest paczka do mnie :O:O
Otwieram ,a tu proszę ! moja paczka! oczywiście nie obyło się bez drobnych gratisów
a miała któraś w was preparat Hurtownia Produktw do Paznokci - Modena Nails - Wet Glaze 15ml - Efekt Mokrego Paznokciaja już teraz wszystkie żele mam z Modeny , jedynie kolorówkę mam różną
(reni nails , i-nails , allepaznokcie )
![]()
Truskaweczko ja mam wet glaze, ale bez rewelacji. Ładnie wygląda pierwszego, drugiego dnia a potem zaczyna "obłazić" i przestaje się błyszczeć.
Może macie jakieś inne doświadczenia,ale ja już 2 raz go nie kupie.
Wole zainwestować i kupić mój ukochany lakier z alessandro![]()
ja pisałam o tym kilka postów wyżej wet glaze do kitu, złazi płatami z paznokcia, jednak ten zwykły nablyszczacz z modeny uv jest najlepszy. ja tez mam wszystko z modeny i bonder i wszystko i kolorówki nawet, które z reszta sa swietne.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
mi wlasnei dzis przyszla przesylka z modeny i w niej żel jednofazowy violejutro wyprobuje i zdam relacje
mi tez dzisiaj przyszła paczuszkazamówiłam też wet glaze oczywiście musiałam go wypróbować i jakoś tak tragiczny on nie jest faktycznie daje efekt mokrego paznokcia myłam naczynia sprzątałam i jakoś nic mi nie schodzi
bo swiezy, dlatego, poczekaj kilka dni, tzn mam nadzieje ze akurat dobrze trafiłaś, ale ja mam lipe, no i jak mam zmatowionego pazuta to mi w ogole nie nablyszcza, widac kazde zadrapanie i tyle.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Byłam dzisiaj na zakupach w Modenie, kupiłam ta jednofazówkę gęstą, oraz violet przetestuję wieczorem
Niestety akurat skończyły im się stempelki, może w przyszłym tygodniu będą
Kupiłam u nich też żarówki do lampy, mam nadzieję że będą pasowały
i jak zawsze dostałam masę gratisów( brokaty i oliwka)
hmmm violet przetestowany ja lubie gesciochy a ten jest chyba srednio gesty czy biel jest bielsza ? nie powiedzialabym bo on wyglada inentysznie jak zwykla jednofrazowka z modeny przejzroczysta poodbno nie zolknie tego stwierdzic nie moge powiem za jakis czas ale ladnei sie poziomuje i moim zdaniem jest okey![]()
![]()
no oni zawsze daja duzo gratisów, zazwyczaj jakies piegusy i holo.
tak myslalam ze ten fiolet nie bedzie fioletowy, byc moze to taki maly chwyt, ze nowe to dziewczyny ciekawe kupią. ale ja i tak uwielbiam ich żele. zwłaszcza te gęste.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Na pewno dostałaś ten violet z kolorową etykietą ? Przecież on na zdjęciu wygląda zupełnie inaczej niż jednofazówka
Dostałam go w próbce z milky pinkiem i mój jest zupelnie inny niz jednofazowy. Nie wiem jak konsystencja bo jeszcze nie uzywałam ale kolor jest fioletowy jak nic.
W 5g pojemnoiczku nie ma co prawda takiego koloru jak na zdjeciu żelu np 30g bo jest go mniej, ale roznice widać na pierwszy rzut oka![]()
Odkrecili mi 30g jak bylam na zakupach u nich i jest identyczny jak na zdjeciu![]()
Hurtownia Produktw do Paznokci - Modena Nails - Żel UV Jednofazowy Violet 5g
ten zamowilam a co do modeny to tez lubie ich zele bardzoa zwlasza kamuflaz jest u mnei numerem 1 i quick finish tez
![]()
"Mój" violet 30 g jest w pudełku faktycznie fioletowy, milky pink ma fajny kolor brzoskwiniowo różowy
uzupełniłam też kolorówke, wzięłam zielony i fioletowy(fiolet wzięłam z tej starej serii, więc dokupiłam od razu nowe pudełeczko do przełożenia, bo one niestety" kipią")
A oliwkę dostałam z muszelkami( wygląda fajnie, zobaczymy jak będzie działała)
Ok dostałam hybrydy. na razie dwie wy testowałam. Opinia jest w wątku katalog hybryd. Kolorki prawdziwe, realne. No cóż jednak zauważyłam coś dziwnego. Nabłyszczacz, który mi dali, to nic innego jak zwykły lakier bezbarwny do paznokci. Skąd wiem? Nałożyłam na jedną stopę, a po 10 sekundach chciałam tam przykleić cyrkonie. Ja dotykam , a to suche, więc pomalowałam druga i to samo. Nie wkładałam do lampy uv. Ale da się utwardzić w lampie, bo próbowałam i zastyga w sekundkę. Nie wiem, może tak ma być? gloss pachnie jak zwykły lakier od nich, wiem bo miałam. Zmyłam go po chwili zmywaczem bezacetonowym.
Bazy trzeba dawać oszczędnie, bo się nie utwardza. Żarówki nowe, niemieckie mam. W instrukcji piszą, że na dwie warstwy żelu kolorowego dać jeszcze base&top. Dałam , przemyłam, a ona zlazła jak masło i to z warstwą kolorówki. Źle się utwardza. Natomiast bez topu się nie błyszczy żelolakier. Na kilku dałam bez base, sam gloss po przemyciu kolorówki, zobaczymy. jednego pazurka wcale nie zmatowiłam, zobaczymy jak się będzie trzymało. Za około tydzień spróbuję zdjąć.
Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
Moje hobby i pasjahttp://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/
Jak coś to informuję, iż kolor SEA BLUE to witrażówka ! Nie wiem czemu napisali że dobrze kryje i mocy pigment... eh.. a chciałam taki ładny granatowy
Hurtownia Produktw do Paznokci - Modena Nails - Żel Kolorowy - SEA BLUE 5g
Ja to też tak robiłam i mi się utwardzało.Najpierw zmatowiłam pazurka przemyłam acetonem ,dałam base&top do lampki,później warstwe lakieru do lampki,drugą do lampki i jeszcze raz base&top do lampki i dopiero przemyłam.Nie było takiego mocnego połysku wiec tym glosem nabłyszczyłam i było dobrze .Jeżeli chodzi o wytrzymałość to zauważyłam że jak ktoś ma twarde pazurki to fajnie trzyma a jak miękkie to różnie.Bazy trzeba dawać oszczędnie, bo się nie utwardza. Żarówki nowe, niemieckie mam. W instrukcji piszą, że na dwie warstwy żelu kolorowego dać jeszcze base&top. Dałam , przemyłam, a ona zlazła jak masło i to z warstwą kolorówki. Źle się utwardza. Natomiast bez topu się nie błyszczy żelolakier. Na kilku dałam bez base, sam gloss po przemyciu kolorówki, zobaczymy. jednego pazurka wcale nie zmatowiłam, zobaczymy jak się będzie trzymało. Za około tydzień spróbuję zdjąć.
Wczoraj testowałam violet i :plusy- fajnie gęsty
- ładnie się poziomuję , nie spływa
minusy- wcele nie "wybiela" bieli
oliwka z muszelkami ładnie pachnie, i dobrze wsiąka w skórki.
Niestety moja mama nie chciała wypróbować milky pink( wolała coverek), więc jeszcze nie wiem.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)