Ja pracuje na Young Nails, ale nie jest to jedyna firma jakiej uzywam do przedluzania paznokci wiec mam je przetestowane dosyc wybiorczo.
Nie mam ani nie mialam stycznosci z jakimkolwiek zelem z tej firmy wiec co do nich nie mam nic do powiedzenia.
Uzywam jednak sporo roznych akryli, przez slowo roznych mam na mysli podstawowe, typu cover- ktorego niestety sa tylko dwa odcienie, clear i bialy ale tez kolorowe i brokatowe.
Np czarny akryl z YN jest rzeczywiscie cudownie plastyczny, da sie pieknie glaskac i tworzy rowna matowa powierzchnie ale do przedluzania bezposrednio na formie sie nie nadaje. Jest gietki i jakby gumowy.
Bialy xxx latwo sie opanowuje, jest dosyc zwarty, ale trzeba rowniez sie streszczac bo przez bardziej stala konsystencje szybko wiaze, mozna sie troszke przeliczyc
Cover rozowy nie jest bardzo nasycony barwnikami, ale kryje dobrze przy zastosowaniu zmiennego ratio proszek- liqid w roznych strefach pazura.
Pilniki biale trumienka sa wytrzymale, nie zostawiaja resztek kruszywa.
Szablony niebieskie maja tendencje do podcinania paznokcia na boku, trzeba sie mocno pilnowac i poodginac lub po prostu dociac. Fajne sa do fantazyjnych ksztaltow bo kanty wychodza proste i rowne odcisniete na sreberku.
Szablony przezroczyste maja dobry klej, stosowane do zelu, bo pod naciskiem pedzla do akrylu sie poddaja.
Primer zostawia jakby tlustawa warstewke ale paznokcie sie trzymaja, wiec pewnie tak ma byc. Moze sie jakos zespaja z akrylem czy jak
Od groma wyborow gitterow, jednak piekne kolory po przypadkowym podpilowaniu traca blask, ktorego nie za bardzo da sie przywrocic nablyszczaczem. Trzeba chowac pod clear.
W sprzedazy maja rowniez Zelakieryhah, cyrkonie Swarovski, niestety w niewielu rozmiarach, ale jest sporo dostepnych kolorow. Pedzle calkiem ladne, ale nie uzywalam jeszcze.
To by bylo na tyle, jak mi sie cos przypomni lub dokupie to napisze![]()

hah, cyrkonie Swarovski, niestety w niewielu rozmiarach, ale jest sporo dostepnych kolorow. Pedzle calkiem ladne, ale nie uzywalam jeszcze.
Odpowiedź z Cytatem