karoosia, bardzo się cieszę, że chcesz przerzucić się na produkty Mistero Milanoi że myślisz również o produktach pomocniczych bo jakby nie było jest to bardzo ważne w stylizacji aby produkty ze sobą współgrały.
Jeżeli chodzi o przygotowanie płytki paznokcia to polecam Preparat STANDARD (odtłuszcza paznokieć, domyka łuski paznokcia po zmatowieniu oraz zabezpiecza naturalną płytkę przed primerem) i Primer STANDARD (o obniżonej kwasowości, wytrawia płytkę). To podstawa
W MM żele trzyfazowe to żele uniwersalne, które służą jako żele podkładowe, budujące i wykończeniowe. Natomiast żele jednofazowe będą służyć do wybudowania warstwy albo podkładowej, albo budującej, albo wykończeniowej.
Jeżeli więc pytasz o żele uniwersalne to faworytem jest żel 3-faz. STANDARD - jest średnio gęsty, lekko różowy, nie jest zbyt rzadki dlatego bardzo fajnie się nim pracuje zarówno na tipsie jak i na szablonie i nie na tyle gęsty, że nadaje się na naturalną płytkę.
3-faz. ESPERTO będzie dużo gęstszy i można o nim mówić "galaretka" co myślę, że oddaje obraz tego jak się nim pracuje
Jak już jestem przy żelach 3-fazowych to żel 3-faz. konstrukcyjny ULTRA LED swoimi właściwościami przypomina żel 3-faz. STANDARD, tyle tylko, że można go znacznie szybciej utwardzić w lampie LEDowejrównież cieszy się dużą popularnością. Jeżeli szukasz czegoś rzadszego to polecam żel 3-faz. przezroczysty ULTRA LED
Jeżeli jesteś zainteresowana żelami jednofazowymi to w tej dziedzinie numerem jeden, którego śmiało mogę polecić jest żel 1-faz. przezroczysty ESPERTO - jest bardzo mocny, gęsty, najlepiej nadaje się do pracy na szablonie. Żel 1-faz. różowy ESPERTO z kolei jest bardzo elastyczny i może służyć do wzmacniania naturalnej płytki.
Wszystkie wspomniane przeze mnie żele są samopoziomująceNa pewno jest w czym wybierać. Wydaje mi się, że każdy jest w stanie znaleźć odpowiedni produkt dla siebie. W razie dalszych pytań służę pomocą. Zawsze też można się zapoznać z naszym katalogiem, który w wersji elektronicznej, który dostępny jest na stronie Mistero Milano. Podział żeli jest bardzo przejrzysty i pod każdym z produktów znajduje się dokładny ich opis. Także zapraszam
![]()

i że myślisz również o produktach pomocniczych bo jakby nie było jest to bardzo ważne w stylizacji aby produkty ze sobą współgrały.

Odpowiedź z Cytatem