Ja nie używam primera pod żele z ModenyTrzymają się długo, niezapowietrzają się
![]()
Ja nie używam primera pod żele z ModenyTrzymają się długo, niezapowietrzają się
![]()
Ja pod żele z Modeny daje primer też z modeny i żel trzyma się na pazurkach jak "zabetonowany"![]()
Czesc dziewczyny
Czy ktoras z Was uzywala akryle z modeny oczywiscie laczone z ich liquidemczy jest on godny polecenia czy raczej szukac cos innego
![]()
a ja mam pytanie odnosnie ich primerabo go sobie ostatnio kupilam i mi on jakis dziwny. Co prawda uzylam go dopiero na dwoch.klientkach i reklamacji jeszcze nie bylo
Wczesniej mialam z alle i on odparowywal mi bardzo szybko pozostawiajac te paznokcie "matowe"-jest pozno nie wiem jak to ladnie po polskiemunazwac. Ten z modemy nalozony nie daje takiego efektu... Widac ze odparowal ale ja mam wrazenie ze nie do konca a czekam dosc dlugo... nakladam go tyle co tego poprzedniego. Nie wiem... Albo mi sie ubzduralo albo sie musze przyzwyczaic
![]()
Złotko masz rację ten primer zostawia "ślad", i widać jakby się nie odparował, ale to w niczym mi nie przeszkadza.Jeśli zostaje trochę za dużo to zdarza mi się go delikatnie przetrzeć wacikiem , a żel naprawdę super się trzyma
![]()
ja w czwartek dostalam paczke z modeny
zrobilam zakupy za 150zl
zele (white, clear, pink) quick finish, primer, cleaner,
do tego miseczke do moczenia pazurkow, pilniczki, polerki i patyczki do skorek
no i bede testowac
zele polecila mi dzikakurka, jako niedrogie a dosc dobre
Domi dzięki... bo już się bałam, że nie daj Bóg a te pazury odpadną i mi klientki przepadną... a dużo mi ich nie zostało :/
Modene bardzo chwalę sobieno jedna wpadka z tymi chińskimi tipsami... ale żele mają fajne... tipsy te tunelowe też super (o ile nie przysyłają "chińskich"), pilniki bardzo od nich lubię... kupiłam teraz żele kolorowe będę wypróbowywać
![]()
kolorówki są okejnapigmentowane sa mocno. wydajne i dosc geste fajnie sie pracuje nimi. ale nie polecam nablyszczacza tego w lakierze zwykłego i tych mgiełek, chyba ze pod quick finisha bo inaczej płatami schodzi.
SKORO JESTEŚMY TYM, CO JEMY
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
A konsystencja te kolorowe bardziej podobne sa do ich srednogęstego czy moze jak ich budujacy przezroczysty![]()
![]()
nie, do budującego im daleko, bardziej sredniogeste.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Dziewczyny pomocy!
Ostatnio kupiłam żele z modeny, ale mam pewien problem. Zrobiłam paznokcie 2 dni temu (pokryłam swoje naturalki ) i na drugi dzień zauważyłam zapowietrzenia na bokach paznokci. Co może byc nie tak![]()
moze byc nie tak to, ze twoje naturalki sa miekkie i poprostu zele modeny badz co badz zele twarde nie nadaja sie do naturalnych paznokci, ja dawalam na swoje naturalki modene i bylo okej, kazdy ma inne paznokcie, wiec byc moze twoje są bardziej wlastyczne i uginaja sie pod żelami, stad te zapowietrzenia.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Tu nie chodzi i to, czy to jest modena czy żele z innej firmy, tylko założenie jest takie, że do naturalnych paznokci są przeznaczone specjalne żeleMoże też być przygotowanie płytki przed zabiegiem nieprawidłowe.
"Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
bł.Jakub Alberione
no tak ja to wiem, ale kolezanka bycmoże nie, u mnie modena na naturalkach byla ok.![]()
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Rudzielcu, wiem, że wieszMoja odpowiedź była do Ols0nka
Ale nie spamujmy
![]()
teraz jak mam swoje naturalki w lepszym stanie i są bardziej twarde, to twarde żele też mi się trzymają, tylko dobrze zawinąć pod spód. Natomiast u kogoś bym nie ryzykowała i albo soak-off albo hybrydy lepiej![]()
"Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
bł.Jakub Alberione
a teraz to ja nie kumam
co ma oznaczac to ze zele nie sa przeznaczone na naturalna plytke :?%
no przeciez przedluzajc paznokcie robi sie to na naturalnej plytce i tipsie lub szablonie
czy moze chodzi o to zeby zeli uzyc tak jak hybrydow czyli utwardzic tylko cieniutka warstwe bez przedluzenia?
juz sie pogubilam ech ale kto pyta nie bladzi
ana zaba chodzi o samą naturalną płytke bez przedłużenia żadnego, jakbyś chciała położyc sam zel na płytke bez tipsa.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
ana_zaba owszem żel kładziesz na naturalny paznokieć ale jak przedłużasz to wolny brzeg masz zroboiny z żelu (ewentualnie z tipsa i żelu, zależy kto jaką metodą przedłuża) , czyli końcówka paznokcia jest twarda i nie wygina się tak ja w przypadku położenia żelu tylko na naturalny paznokieć którego wolny brzeg jest elastyczny i się wygina, więc twardy żel może odchodzić od wolnego brzegu
Wiem, że do naturalnych paznokci przeznaczone są specjalne żele, ale ja akurat pytam o modene. I napisałam, że zapowietrzenia pojawiły się NA BOKACH PAZNOKCI, a nie na wolnym brzegu, więc nie ma mowy o tym, że paznokieć się wygina.
a jakie masz doświadczenie z zelowaniem naturalnej płytki? jesteś pewna, że dobrze przygotowalas paznokcie?
Co do żelu to dopiero zaczynam. Myślę, że wszystko zrobiłam jak należy. A zapowietrzenia mogą by wywołane np. tym, że przy bokach paznokcia dam za mało żelu ?
też, ale skoro jesteś początkująca to stawiam też na złe przygotowanie paznokci, często miejsca po bokach nie są dostatecznie zmatowione, zwróć na to uwagę, bo może tylko ci się wydaje, ze dobrze przygotowałaś płytkę, a po jakim czasie te zapowietrzenia się pojawiły? zbudowałaś odpowiednio paznokcie? a może prościej będzie jak dokładnie opiszesz jak robiłaś pazurki, nie sądzę, że to wina żelu
tak zapowietrzenia tez moga wystapic jesli ilosc tego zelu jest za mała.
TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO
Najpierw zdezynfekowałam dłonie, odsunęłam skórki, zmatowiłam pazurki pilnikiem o gradacji 180, przejechałam bloczkiem, usunęłam pył, nałożyłam primer a na koniec żel.
Pierwsze cienka warstwa jednofazowego clear, potem z covera utworzyłam jajko, a na wolny brzeg nałożyłam white. Następnie zbudowałam pazurka clearem, odtłuściłam, zmatowiłam, usunęłam pył i na to top coat.
Do Złotka;
spokojnie powinno być wszystko ok. Jedyną osobą u której mam problem z żelami z modeny to moja siostra. Za każdym razem paznokcie się podpowietrzają i odpadają.Ale Ona ma po prostu felerne pazurki, teraz testuje na niej żele easy off od doberka -zobaczymy.
Wszystkim pozostałym kobietkom robię na żelach z modeny ( i ich primerze) i jest zawsze ok.![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)