Cytat Napisał Askar Zobacz post
Ah, dziewczyny, ja jestem świeżo po kursie (normalnym) i aż się boję brać do roboty, podcinacie mi skrzydła tymi opowieściami (rodem z piekła )... Przecież to praktyka czyni mistrza... Ktoś kto ukończył kurs (niezależnie normalny czy gruponowy) musi się gdzieś uczyć. O ile teoria została przekazana w pełni i podczas pierwszej aplikacji instruktorka siedziała nad nami i tłumaczyła co i jak, to i tak przecież możemy coś spaprać. Uczymy się na błędach nieprawdaż? Oczywiście życzę sobie i Wam, a przede wszystkim naszym klientkom, żeby tych błędów było jak najmniej. Jednak jako "świeżynki" w tym fachu musimy -my i nasze klientki- liczyć się z tym, że dopiero się uczymy... Niestety ja już nauczyłam się, że klientki (z praktyki znam tylko paznokciowe) potrafią zgodzić się na jakiś zabieg świadome w pełni, że oto na nich chcemy się uczyć, a potem niezadowolone wypłakują się w mankiet bardziej doświadczonej stylistce. Ze wstydu oczywiście ani myślą przyznać się przed kimkolwiek, że się zgodziły na zabieg wykonywany przez świeżo upieczoną stylistkę.

Askar podoba mi sie to co napisałas!
Kurko nie zakładaj z góry że pani stylistka u której zakupiłam kurs niczego mnie nie nauczy, nie znasz jej, ani ja jej nie znam, więc niemożna odrazu oceniać że kobitka mnie oleje i nie nauczy nic.Ja rozumiem że ty jestes za tym by odrazu inwestować większą kase i isc na kurs z prawdziwego zdarzenia ale czasem i takie osoby po takim kursie nic nie umieją i partaczą robote, więc to zależy też od osoby uczącej sie i jej zapału, ja znam kilka osób które robią w domku same bez kursu i cieszą sie zadowoleniem klientek jakie mają.

---------- Dodano o godzinie 09:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:11 ----------

KURKO ja osobiscie powiem Ci chromole, konczyc kurs i podstaw wypatrywać na wzorkach czy innych forach, nie mowie o mykach i patentach, mowie o podstawach, no a jak mam tych podstaw wyszukiwac to przeciez od razu nachodzi czlowieka refleksja.. to po co ja w ogole komus placiłam..
POZWLOIŁAM SOBIE ZACYTOWAĆ
kochana a ja lubie zaglądać na te różne fora i dowiadywać sie o różnych mykach i patentach,porównywać,oglądać wzorki,itd..i niema znaczenia czy mam kurs za 3 tys czy za 200zł to jaką wiedze posiadamy zależy od nas i naszego pochłaniania jej, czy to na kursie czy na forum