nie . chodziło mi czy na żel nieutwardzony mogę położyć proszek akrylowy i do lampy?
nie . chodziło mi czy na żel nieutwardzony mogę położyć proszek akrylowy i do lampy?
no mozesz ale to nie będzie kombo tylko po prostu mieszanka akrylowo żelowa
Dziewczyny pytanko...
Chce zrobic combo na sobie.
Kupilam juz akryl do szkieletu bo cos mi tunel zelowy nie chce wyjsc ale do rzeczy.
Jak ze sciaganiem calej masy na szkielecie akrylowym ( cala reszta zelami ) ?
Aceton wystarczy i zejdzie normalnie czy pilowanie jednak bedzie potrzebne ?
Agnieszka
Rudzia ja tak myślę na chłopski rozum, że skoro akrylowy będzie tylko szkielet, to będzie trzeba spiłować
No ja wlasnie nie wiem...
Skoro sie bedzie to trzymac na akrylu to powinien sie odmoczyc w acetonie i ladnie zejsc
Agnieszka
Aceton nie przeniknie przez warstwy żelu do akrylu.. niestety piłowanko
Tak piłowanko ale tylko wierzchniej żelowej warstwy- resztę odmaczasz... u mnie działa
"Wczoraj- to historia
Jutro - to tajemnica
Dziś to dar od losu....."
Nie pocieszona jestem tym faktem, ze trzeba pilowac Wrrrr
Edit:
No coz, zostaje mi tylko spilowanie zelu i wtedy zdjecie akrylu poprzez aceton.
Agnieszka
dziewczyny może ktoś mi podpowie jak wykonać końcówkę akrylową przy frenchu gdzie łożysko jest wykonane coverem żelowym, czy trzeba zmatowić cover żelowy czy nie jest to konieczne? proszę o jak najbardziej dokładny opis jak to wykonać najlepiej.
Ja wiem z doświadczenia, że trzeba zmatowić jakikolwiek żel, jeśli chcemy "doczepić" do niego akryl. Próbowałam w obu wersjach i bez matowienia akryl się ślizgał i odpryskiwał po jakimś czasie. Ja zazwyczaj robię tak, że daję grubsze jajo z covera i je matowię szybko blokiem białym i jest ok. Bardzo często zdarza mi się robić kolorowego frencza z akrylu, bo akryli mam więcej, taniej wychodzą i większa gama kolorystyczna
Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
Moje hobby i pasja http://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/
Ta metoda jest super w sumie zaczełam to robic jak mi zabrakło żelu białego ,jestem takim roztrzepańcem i zawsze kupuje na ostatnią chwilę i powiem wam że klientki czesto wola te metodę jest szybciej
bez tipsów można akrylem zbudować szkielet paznokcia a na reszte żel Do każdego paznokcia dopasuj indywidualnie tipsy. Jeśli wolisz możesz zastosować tutaj formę, dzięki której wykonasz żelowy bądź akrylowy szkielet.Jeśli zastosowałaś tipsy, pamiętaj, aby pilnikiem usunąć uskok między tipsem a naturalną płytką paznokcia.Na wolny brzeg paznokcia nanieś biały akryl, a następnie uformuj piękną linie uśmiechu.W tym etapie tworzysz wypełnienie paznokcia, czyli powinnaś nanieść żel (różowy bądź kamuflujący) do wysokości linii uśmiechu, następnie utwardź w lampie.Na cały paznokieć nanieś żel
budujący, uformuj krzywą C i linię stresu. Utwardź w lampie.Jeśli żel posiada warstwę dyspersyjną (lepką) przemyj paznokcie cleanerem.Opiłuj paznokcie nadając im kształt, a następnie usuń pył i przemyj je cleanerem.Nałóż cienką warstwę żelu nabłyszczającego, a następnie utwardź w lampie.
sztynka ma racje najlepiej frencha robic z akrylu
Malinowa chciała jedynie "przepis" na french przy żelowym coverku, a nie opis "jak zrobić paznokcie" bo o tym to raczej wie
Ja zazwyczaj robię tak jak pasja napisała, najpierw french akyrowy, a dopiero później uzupełniam coverem żelowym
A french każdy robi jak mu wygodnie jedni lubią żelowe, inni akrylowe
moja pasja paznokcie ja nie początkująca, pazurki już robię dłuższy czas więc szczegóły są zbędne, wolę wersję najpierw cover potem końcówkę french czy to żelem czy akrylem, dlatego pytałam jak to najlepiej zrobić zaczynając od covera żelowego i dopiero do tego końcówka french akrylem, chyba muszę poćwiczyć ten wasz sposób, dzięki dziewczyny czyli najpierw końcówka potem cover
Malinowa ten sposób - końcówka plus cover, jest moim zdaniem prostszy, bo nie musisz matowić coverku i szybciej wychodzi spróbuj tak i tak, sama określisz jak wygodniej
A jak pierwszy cover to czego miałabym go matowić?
Profesjonalne artykuły do stylizacji paznokci. Dystrybutor SUN FLOWER, EVERSHINE. Artykuły do przedłużania rzęs - NOBLE LASHES.
LUBLIN UL. LUBARTOWSKA 47.
DLA FORUMOWICZEK 2% RABATU. TEL. 515 292 993.
F: http://www.facebook.com/pages/Styliz...83661101693490
bo chodzi o cover żelowy a potem do tego końcówka french z akrylu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)