Hej dziewczyny.
Trafiłam tutaj przypadkiem kupując żele modeny.
Po rocznej przerwie wracam do robienia paznokci. Mam lekkiego stresa ponieważ czytając wasze posty zauważam dopiero ile błędów robiłam w tamtym czasie. Mimo kursu i praktyk
Czy mogłabym mieć do was 2 pytania?

Przeczytałam gdzieś, że pisałyście, aby nie przecierać często cleanerem bo to ułatwia pękanie i zapowietrzanie. Ja przecierałam nim bardzo często. M.in przed warstwą frencha, przed budującą, przed glossem. Zaraz mi się coś przyczepiło albo wydawało mi się, że french się za bardzo "rozlewa".Czy dobrze zrozumiałam, że niektóre warstwy przecieracie samym suchym wacikiem?

Poza tym kupiłam na aukcji bonder, primer, jednofazowy. Wyczytałam, że niektóre z was używają albo samego bondera albo samego primera. Niektórzy nic z tego albo oba na raz. Ja bym chciała stosować oba na raz. Nigdy nie używałam bondera. Dopiero tu przeczytałam, że się go wciera itp.
Czy dobrze rozumuję że przy aktualnych produktach wygląda to tak?
zmatowienie, przyklejenie, wyrównanie, primer na paznokcieć, bonder na całość wcierając, bez cleanera jednofazowy ,cleaner, zmatowienie, kamuflaż, french, budująca, cleaner, zbudowanie kształtu, gloss?

Głupio mi to pisać,ponieważ paznokciami zajmowałam się jakiś czas. Czasami się zapowietrzały i nie umiałam znaleźć przyczyny. Tego co robię źle.
Teraz zaczynam na nowo i chciałabym już bez fuszery.

Poza tym zamówiłam kilka rzeczy modeny. Oczywiście zamawiałąm tam głównie dla kamuflażu, który uwielbiam a w efekcie zamówiłam wszystko poza nim samym i muszę domawiać... wzięłam primer, bonder, jednofazowy i tipsy z tunelem. Wcześniej używałam żeli SF i tipsów od dekorynki i miałam wrażenie, że są twardsze. Boję się, że będę miała provblem z przyklejaniem. Poza tym zastanawiam się jak wypada żel jednofazowy modeny średnio gęsty z tym z SF, ma ktoś porównanie?
I nie dostałam w ogóle gratisów. Mimo zakupów na ponad 150 zł.

Kurcze strasznie się rozpisałam. Przepraszam!