Strona 35 z 55 PierwszyPierwszy ... 2531323334353637383945 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 851 do 875 z 1370

Temat: Opinie o produktach Modena Nails

Nałogowiec Avatar syrena16

Domyślnie Odp: Modena Nails

to co jest z tym białym- utwardza się czy nie?
    I kolejne pytanko, bo rozumiem że wykonujecie stylizacje dla klientek tymi żelami.
    Czy nadal jesteście zadowolone z produktów tej firmy - mając na uwadze że ten wątek jest od 2011?
    Drugie pytanie jakich produktów używacie do stylizacji- tzn chcę zakupić żel żeby móc wykonać stylizacje dowolne i frenche)?
    Jak sprawuje się kolorówka tej firmy?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi
    "Wczoraj- to historia
    Jutro - to tajemnica
    Dziś to dar od losu....."

Molestantka klawiatury Avatar rudzielec

syrena, mi sie wydaje, ze modena jest niezmiennie (dla mnie) dobra. uzywam jej tez juz dosc dlugo i na sobie i na klientkach. biały sie utwardza jesli nie nawalisz tony żelu, ale to chyba jak każdy. ja używam od nich bonder, budujący gęścioch, cover, gęścioch pink, gęścioch violet, no w zasadzie wszystkie.
    kolorówka w sumie jest jak najbardziej okej tylko trzeba uwazac na niektóre kolory, bo są witrażowe, a tego w opisie nie ma. ale na zdjeciach od razu zauwazysz na tipsie ze jest polprzezroczysty, jakby co. fajnie kryją juz za pierwszą warstwą, ale czasem(nie zawsze) lubią sie rozlac na boki, ale też zalezy jaki kolor.
    to takie moje spostrzezenia.
    SKORO JESTEŚMY TYM, CO JEMY
    TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO

No to..wpadłam Avatar ilonkjapazurek

Cytat Napisał syrena16 Zobacz post
    to co jest z tym białym- utwardza się czy nie?
    I kolejne pytanko, bo rozumiem że wykonujecie stylizacje dla klientek tymi żelami.
    Czy nadal jesteście zadowolone z produktów tej firmy - mając na uwadze że ten wątek jest od 2011?
    Drugie pytanie jakich produktów używacie do stylizacji- tzn chcę zakupić żel żeby móc wykonać stylizacje dowolne i frenche)?
    Jak sprawuje się kolorówka tej firmy?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi
    UTWARDZA, ale tak ja wyzej trzeba uwazac z iloscia zreszta juz cienka wartwa kryje, aczkolwiek musisz pilnowac zarowek w lampie jesli masz z zuzyte zaden zel nie bedzie ci sie dobrze utwardzal, zwlaszcza te mocno napigmentowane
    Zapraszam na bloga www.ilonkja.pinger.pl i na facebook'a http://www.facebook.com/pages/Styliz...99129580160937
    ''Nie ważne co robisz, ważne jest to jak dobrze to robisz.''
    ------------------------------------------------------------------
    Efekt po ciąży: 83 kg [01.04.2012]
    81kg [04.04.12]
    79kg [13.04.12]
    77kg [11.05.12]
    72,5kg [06.06.12]
    68,9kg [13.07.12]
    65kg [26.08.12] :szalona:
    Cel: 60kg

Kosmetyczka Avatar Askar

Dziewczyny, czy możecie się normalnie zalogować do sklepu Modeny? Ja od ponad tyg. próbuję i wyskakuje mi info, że nie potwierdziłam adresu e-mail. Problem w tym, że konto w sklepie mam od lipca 2010 i już setki razy tam kupowałam i na mojego niby "niepotwierdzonego" maila przesyłali mi sami wiadomości. Nie dotarła też do mnie żadna informacja, że trzeba ponownie potwierdzić maila (co raczej byłoby dziwne).
    Pisałam już do nich, jak tylko zauważyłam problem ale mnie najwidoczniej olali.
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

Debiutantka Avatar malaczarna525

Cytat Napisał natala258 Zobacz post
    Dzięki wielkie To w takim razie zamawiam ten gęsty i może mały mleczny na próbę... A jakie są te żele pink? On ma jakiś połysk różowy czy cały jest taki? I jeszcze jedno pytanko, widziałam, że dużo osób kupuje pojemniczki te po 5ml, przelewacie większe żele do nich czy nabieranie z dużego opakowania (15 albo 30) jest także w porządku?
    I odnośnie ostatniej warstwy to lepiej dokupić Quick Finish czy sam nabłyszczacz będzie OK?
    Tego przezroczystego różowego tez możesz uzyc jako budujący ale polecam do budowania szkieletu raczej gesty jednofazowy poniewaz przezroczyste zele maja lepsza przyczepnosc, pracuje na modenia juz rok i caly czas tak robie i pazurki sie trzymaja bardzo dobrze a frencha zawsze zalewam jednofazowka poniewaz jest jasniejszy od gesciocha i nie robia sie bable powietrza
    Co do pojemnosci zelu ja zawsze kupuje 30 ale mam 5g przezroczystego bo jest troche brokatu na dnie to tego uzywam jak robie pazurki z jakims brokatem zeby tamtego zelu nie brudzic

Quick finish jest dobry, ladnie nablyszcza, tylko jego trzeba umiec nalozyc, najlepiej cienką warstwe, bo jak dasz wiecej to on popeka.
    ja osobiscie nie uzywam Quicka tylko albo top coat albo stop yellow<- jego zawsze do frencha bo na prawde wybiela ta koncoweczke

Mam nadzieje ze pomoglam

Cytat Napisał Askar Zobacz post
    Dziewczyny, czy możecie się normalnie zalogować do sklepu Modeny? Ja od ponad tyg. próbuję i wyskakuje mi info, że nie potwierdziłam adresu e-mail. Problem w tym, że konto w sklepie mam od lipca 2010 i już setki razy tam kupowałam i na mojego niby "niepotwierdzonego" maila przesyłali mi sami wiadomości. Nie dotarła też do mnie żadna informacja, że trzeba ponownie potwierdzić maila (co raczej byłoby dziwne).
    Pisałam już do nich, jak tylko zauważyłam problem ale mnie najwidoczniej olali.
    Może zamawiałas bez rejestracji od tak po prostu za każdym razem wpisując dane ?:>
    Zapraszam na bloga www.ilonkja.pinger.pl i na facebook'a http://www.facebook.com/pages/Styliz...99129580160937
    81kg [04.04.12]
    79kg [13.04.12]
    77kg [11.05.12]
    72,5kg [06.06.12]
    68,9kg [13.07.12]

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Elizabeth76

Powiedzcie mi jaki jest ten top coat z modeny . Mam w tej chwili z innej firmy ale jest zbyt gęsty nie mam prownania z innymi moze one sa wszystkie takie gęsciejsze i malujac nim po zdobieniu farbkami to mi je stroszke ściera ,moze po prostu nie nadaje sie do malowania po zdobieniach farbkami . Nie wiem czy to normalne czy to wina tego top coat

Kosmetyczka Avatar Askar

Cytat Napisał ilonkjapazurek Zobacz post
    Może zamawiałas bez rejestracji od tak po prostu za każdym razem wpisując dane ?:>
    No to, to na pewno odpada. Za każdym razem wchodząc na Modenę logowałam się (bo mam już parę rzeczy w koszyku, teraz chciałam sprawdzić co ciekawego się pojawiło i może dodać do koszyka-chciałam złożyć zamówienie) i było wszystko ok. Teraz logując się (używając tego samego loginu i hasła, nie zmieniałam nic) wyskakuje mi, że nie potwierdziłam maila.

Już nieaktualne. Zareagowali ma mojego maila i odpisali, że "już powinno być ok". Spróbowałam się teraz zalogować i faktycznie jest ok.
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

ela jestnormalny, ja nim maziam po farbkach i nic sie nie rozmazuje tylko cieniutką warstwe trzeba dac, nie jest gęsty.
    TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO

jaka jest roznica miedzy top coat a finish z modeny ? haha *wstyd*
    81kg [04.04.12]
    79kg [13.04.12]
    77kg [11.05.12]
    72,5kg [06.06.12]
    68,9kg [13.07.12]

czekaj bo teraz ja sie zamotałam, wiec musze napisac ze moja poprzednia wypowiedz jest nie wazna, dlatego ze ja top coat nie uzywam pomyliły mi sie nazwy
    tylko quick finisha
    ilonka roznica jest taka, ze top coat jest jak lakier i nie trzeba go utwardzac a finish jest uv.
    TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Elizabeth76

ja ten top coat uzywam do nabłyszczania ćwiczonek na szybko ,nie muszę lampy wtedy uzywać

Totalna maniaczka Avatar Zen.

Dziewczyny nie macie problemów z kolorowymi żelami? Ja ostatnio zauważyłam, że no nie kryją mi dobrze. Wczoraj orange pastel kładłam 3 warstwy, takie normalne warstwy a i tak miejscami były przeswity, przykryłam je już cyrkoniami.. Albo coś jest ze mną nie tak albo z tymi żelami, zawiodłam się ostatnio juz na gęstej jednofazówce, ale o tym pisałam wcześniej...

Totalna maniaczka Avatar Zuuzaneczka

Ja właśnie otrzymałam paczkę od modeny z kolorowymi żelami i użyłam jako pierwszego Emerald Green. Jestem zaskoczona właśnie kryciem, bo kładłam cieniusio, a spokojnie jedna warstwa wystarczyła. Nie wiem jak inne kolory... Natomiast jednofazowy clear mnie wkurza - bąbluje jak cholera, aż mi wstyd kłaść przy klientce bo widać mnóstwo pęcherzyków... Tylko ten mi bąbluje, reszta nie

moj emerald green też dobrze kryje. moze to zalezy od koloru, ale jestem zła bardzo

No to..wpadłam Avatar Blejsia

Cytat Napisał Zen. Zobacz post
    mnie te farbki bardzo szybko pousychały, nawet nie zdązyłam niektorych raz użyć
    A próbowałaś dolac do nich troszke wodypowinno byc git

...ja mam jeszcze dwa pytanka dla osób pracujących na żelu!
    Który żel wybrać

żel uv jednofazowy przezroczysty gęsty
    czy
    żel budujący przezroczysty gęsty
    ?/

Oraz w jakim momencie używacie tego żelu fioletowego clear?
    "Wczoraj- to historia
    Jutro - to tajemnica

próbowałam, niektore odratowałam ale niektore zrobiły się jak taki kauczuk.

Cytat Napisał Domi7 Zobacz post
    I jak tam Blejsia zadowolona jesteś z zakupów?
    sorki ze dopiero teraz ale mialam dłuuga przerwe mały ma juz 2 m-ce i czasami moge pokorzystać z neta teraz czytam i przypominam sobie co i jak..
    co do zakupów mega zadowolenie zaplacilam mało przesylka blyskawiczna oczywiscie dostałam chyba z 5 opakowan ozdobek gratis. Zeliki mega długo sie trzymaja nie zapowietrzaja kientki tez zadowolone.Jednak małe Bum.. kupiłam budujacy przezroczysty gesty i ..żółknie! juz po wyciaganiu z lampy byl delikatnie zoltawe;/.

A co do mojego powroty to dziewczyny pomozcie nie robilam kilka miesiecy paznokci kol ma wesele i poprosila mnie zebym jej zrobila po takiej przerwie przerazilo mnie to ale musze sie spiac i zrobic chce french z kamuflarzem zdobienie cyrkonie. Jakk w kladziecie covera

pomóżcie

---------- Dodano o godzinie 16:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:05 ----------

ja mam jednofazówke i poprawiam post kupilam jednofazowke.Szybciej sie robi ale mi zolknie;/

---------- Dodano o godzinie 16:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:07 ----------

Cytat Napisał Zen. Zobacz post
    próbowałam, niektore odratowałam ale niektore zrobiły się jak taki kauczuk.

Hm.. dziwne moze wiecej wody

też nie działa ;p trudno następne farbkowe zakupy bedą juz porządne -> czyt. polycolor

ja teraz dopiero zaczne swoje nowe zakupki farbki kolorowe zele bo przez długa nieobecnosc jest echo

Nałogowiec Avatar Gorzkajakmokka

Dziewczyny, pisałam w temacie do zatapiania cyrkonii, ale stwierdziłam, że i tu zapytam. Przerzuciłam się na modenę. Primer, jednofazówka, klej... I od tego czasu mam problem z przyklejaniem cyrkonii. Nie wiem co jest grane. Buduje paznokcia, obrabiam i chcę nakleić cyrkonie a one ślizgają sie jak po zjeżdżalni. Pomyślałam, że to wina kleju- chociaż zdziwiło mnie to bo dziewczyna pisała po tygodniu, że była na samoobronie i paznokcie mają się super. Więc gdyby to była wina kleju to by odpadły- przyklejam nimi też tipsa. Zresztą przy takiej mocy to by zapewne odpadały już przy łagodzeniu progu. Dodatkowo zrozpaczona sięgnęłam po kropelkę- klej to klej. Zakleiłam wszystko, ale pod cyrkoniami nie chciało zastygnąć. Nigdy tego nie spotkałam. Więc nie wiem gdzie szukać problemu i przyczyny.

Cytat Napisał syrena16 Zobacz post
    ...ja mam jeszcze dwa pytanka dla osób pracujących na żelu!
    Który żel wybrać

żel uv jednofazowy przezroczysty gęsty
    czy
    żel budujący przezroczysty gęsty
    ?/

Oraz w jakim momencie używacie tego żelu fioletowego clear?

zdecydowanie zel budujacy gesty, bo jednofazowki sa zo;ltawe jak niekore dziewczyny pisały. ja uzywam fioletowego na frencza tak jak budującego. zazwyczaj go uzywam jak robie bialego fr.
    TO NIEZŁE ZE MNIE CIACHO

Blejsia napisała, że jej budujacy gęsty też żółknie. a chciałam go kupić ;/

...jak się przed tym uchronić?
    rozumiem że żółknie od promieni uv? więc co fiolet na wierzch? Co robicie żeby uchronić pazura przed tym?

---------- Dodano o godzinie 19:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:51 ----------

Gorzka a spróbuj wtopić cyrkonie w wierzchnią nabłyszczająca warstwe? Oczywiście kładziesz ja na mokro a dopiero utwardzasz w lampie
    "Wczoraj- to historia
    Jutro - to tajemnica

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)