Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 151 do 175 z 238

Temat: Minx nails, folia transferowa, folia hologramowa

Totalna maniaczka Avatar malinowa

Domyślnie Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)

białaaaa ja też nie wiem co to za farbki którym Rosjanki malują wzór a potem na nim odbijają folię, może ktos wie?
    a tu kolejny filmik i też nie wiem jak ta folia si? trzyma, może ktos pomoże?
    Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    podoba mi sie bardzo na pazurkach ta folia ale nadal nie wiem jak zrobić takie wypukłe ornamenty, dziewczyny pomóżcie.

i kolejny filmik, na tym wszystko widać
    Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    Ostatnio edytowane przez malinowa ; 02-02-2013 o 18:02

Rozkręcanko

Domyślnie Odp: Minx nails, folia transferowa, folia hologramowa

Cytat Napisał agulusia Zobacz post
    prosze http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...tml#post365603
    odciskalam na warstwie dyspresyjnej kolorku
    folia srebrna

Na folię nakładałaś bezpośrednio nabłyszczacz? A folia nie rozmazywała sie pod żelem nabłyszczającym? Tak właśnie robiłam i lekko mi się rozmazywała i boję się , że może odpryskiwac pod topem hybrydowym. Wcześniej robiłam na kolorowym żelu i na folię cienko żeli i dopiero nabłyszczacz. Nie jestem pewna czy tak może byc na hybrydach. Pewnie się przekonam za jakiś czas

Szkoleniowiec Avatar KasiaZbroińska

Domyślnie Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)

Dziewczyny to nie farbka a żel Mamy go juz w INDIGO Nie miał jeszcze premiery ale to kwestia kilku dni a może nawet kilku godzin
    Bardzo dobrze odbija sie w nim folia transferowa, ktora również będzie dostępna
    www.lavie.com.pl
    Szkoleniowiec INDIGO Nails Lab
    Dystrybutor INDIGO oraz Kodi Professional

Szkoleniowiec Avatar nadiuszka

to czym malują Rosjanki raczej są farbo-żele EMI, dostępne do zamówienia w Pradze. są w Rosji bardzo popularne. sama o nich marzę.

ja takie bajery robię farbką żelową czarną z FirstGel (11,95 Euro za 5 ml.) jak w filmiku

French Gel mit Goldfolie

jak by któraś chciała mam do odsprzedania (zamówiło mi się przez przypadek o dwie za dużo)
    Ostatnio edytowane przez natalia268 ; 03-02-2013 o 22:27

Zapraszam do mojego rzęskowego świata
    http://lashstylist.blogspot.com
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Najgłośniej szczekają kundle, wyciszenie i powściągliwość - oznaki rasy

VIP Avatar nanami7

Domyślnie Odp: Ozdoby (folie)

dziewczyny uzylam folie transferowa na zazelowany pazurek. Posmarowalam klejem (tym spejalnym), odcisnelam folie i pokrylam nablyszczaczem gelish.
    Podczas wieczornej kapieli przyjaciolka mi napisala, ze wszystko zaczelo jej schodzic i na kolejny dzien zostal tylko zel, ktorym pokrylam naturalny paznokiec. Co zrobilam zle ?
    Jest między nami gra,
    którą gra się w parach...

www.paznokcie-poznan.blogspot.com

Molestantka klawiatury Avatar sandrus

Ja cudowałam już i na kleju i na warstwie.
    Skutek podobny czyli marny
    Szkoda,bo te folie są super no i mam ich dużą ilość.
    A te żeliki super.

VIP Avatar nanami7

Może ktoś jeszcze się wypowie na temat tej odchodzącej folii?
    Jest między nami gra,

No to..wpadłam Avatar ewelinka:*

oj no właśnie też do mnie dzwoniła znajoma, że u niej nabłyszczacz pięknie równo odprysnął akurat ze zdobienia folią.... oj może pokrywać żelem? poradźcie coś! proszę

No to..wpadłam Avatar Ignorantka

Cytat Napisał nanami7 Zobacz post
    dziewczyny uzylam folie transferowa na zazelowany pazurek. Posmarowalam klejem (tym spejalnym), odcisnelam folie i pokrylam nablyszczaczem gelish.
    Podczas wieczornej kapieli przyjaciolka mi napisala, ze wszystko zaczelo jej schodzic i na kolejny dzien zostal tylko zel, ktorym pokrylam naturalny paznokiec. Co zrobilam zle ?
    Zeszło ...bo to nie miało prawa się trzymać . Wyraźnie w załączanej instrukcji jest napisane, że -klej-folia-top UV zlezie! Najlepiej zgłosić się do sprzedającego po instrukcje a jeśli taka potrzeba to po dodatkowe wskazówki .

Totalna maniaczka

Ja kiedyś kładłam pod żel, z tym , że bardzo cienką warstwą i na to nabłyszczacz, ale i tak wszystko zeszło na drugi dzień

Cytat Napisał sandrus Zobacz post
    Ja cudowałam już i na kleju i na warstwie.
    Skutek podobny czyli marny
    Szkoda,bo te folie są super no i mam ich dużą ilość.
    A te żeliki super.
    U mnie trzyma się tyle ile mani. Jeśli robię na kleju to dobieram kolor lakieru i folii podobny, wtedy nie rzucają się tak w oczy wycierające się końcówki.
    Na hybrydzie trzyma aż do zdjęcia, bez najmniejszego uszczerbku na urodzie/fakturze. Z tym, że ja nie używam folii jako minx (bo to jest nieporozumienie), tylko do zdobienia.
    Ostatnio edytowane przez Ignorantka ; 13-05-2013 o 22:25

hmmm... no to jak robią to inne dziewczyny, że się jakoś trzyma chyba nie ma problemu z hybrydami, bo dziewczyny pokazywały fotki i wszystko było fajnie...

Cytat Napisał ewelinka:* Zobacz post
    hmmm... no to jak robią to inne dziewczyny, że się jakoś trzyma chyba nie ma problemu z hybrydami, bo dziewczyny pokazywały fotki i wszystko było fajnie...
    W tej chwili mam folię na żelu ale soak off, "twardego" nigdy nie używałam więc nie mogę się wypowiadać. Nie mam też żadnego kursu więc nie wiem czym jeden od drugiego różni się w praktyce (bo teoretycznie oba polimery, tylko soak off jest "porowaty"). Może jutro znajdę czas na foto, to wkleję. Mam aktualne mani tydzień i tej folii, to chyba nawet gwoździem nie dałoby się zedrzeć - bo by się ślizgał po żelu

Totalna maniaczka Avatar Patrycja_92

Cytat Napisał Ignorantka Zobacz post
    Zeszło ...bo to nie miało prawa się trzymać . Wyraźnie w załączanej instrukcji jest napisane, że -klej-folia-top UV zlezie! Najlepiej zgłosić się do sprzedającego po instrukcje a jeśli taka potrzeba to po dodatkowe wskazówki .
    Ignorantko bez urazy, ale to forum nie służy do wyśmiewania innych, nie wiem skąd tu trafiłaś i czy wcześniej prześledziłaś atmosfere naszego forum, bo wydaje mi sie że nie. Sama piszesz ze nie masz pojęcia czym różni się żel soak off od zwykłego twardego, a śmiesz wyśmiewać inne dziewczyny bo im folia zeszła? Zastanów się nad tym co piszesz, bo tutaj panuje kultura.
    http://www.pati-nails-lashes.blogspot.com/- amator, samouk, zapraszam
    _______
    Nie wzbijesz się w niebo machając rękami.
    Wybuduj rakietę, zwaną ciężką pracą,
    napędzaną cierpliwością,
    a gwarantuję Ci,
    że osiągniesz to co zamierzyłeś.

Cytat Napisał Patrycja_92 Zobacz post
    Ignorantko bez urazy, ale to forum nie służy do wyśmiewania innych, nie wiem skąd tu trafiłaś i czy wcześniej prześledziłaś atmosfere naszego forum, bo wydaje mi sie że nie. Sama piszesz ze nie masz pojęcia czym różni się żel soak off od zwykłego twardego, a śmiesz wyśmiewać inne dziewczyny bo im folia zeszła? Zastanów się nad tym co piszesz, bo tutaj panuje kultura.
    Wow! Faktycznie bardziej muszę kontrolować mój sposób wysławiania się, skoro zostałam tak opacznie zrozumiana. Do wyśmiewania się z kogokolwiek daleka moja droga (natomiast uważam, że potrafię śmiać się z siebie ). Tak do końca nie rozumiem, które stwierdzenie zostało zrozumiane jako wyśmiewanie. Faktem jest, że w instrukcji do folii, która jest do kupienia na allegro jest napisane, że można folię nałożyć przy użyciu kleju na "zrobiony" paznokieć ale nie można pokryć topem UV - cyt. "bo zlezie jak skorupka". Chciałam być pomocna wyszło "masakrycznie". Jestem zdruzgotana . Oczywiście przepraszam każdego, kto poczuł się urażony . Obiecuję poprawę (nie będę się wymądrzać). Doceniam atmosferę panującą na tym forum

hmmm... ja kupiłam folię bez instrukcji... nie wiem z resztą czy tak rzeczywiście sprzedający znają się na swoim towarze, czytając niektóre opisy aukcji może rozboleć głowa;/

na filmiku z mojego linka Anna pokryła folię nabłyszczaczem i jej nie złazi...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ale Anna kliei folię na warstwę dyspersyjną... a nie na klej. może to jest właśnie problem? ja użyłam właśnie kleju... spróbuję na warstwę i sama zobaczę
    no a kwestia "złażenia" nie dotyczy bezpośrednio aplikacji, bo z tym wszystko ok., ale tego co się dzieje w trakcie użytkowania paznokci ( przynajmniej w moim wypadku)

a no może.
    ja jej używam na warstwę tego First żelu i wykańczam zwykłym Ibd, przemywam i jest git. wszystko się trzyma. tyle że nie robię folii na całego paznokcia tylko wzorki bądź ewentualnie łatki i je obrysowuję.

VIP Avatar nanami7

mi na warstwie dyspresyjnej sie ladnie nie odciska, a nawet bym powiedziala ze sie wcale nie odciska... po to mam klej, zeby ja kleic. Widzialam ze Czoko i Aurelia tak robią, więc gdzieś tu jest błąd, coś źle robimy. Musi być na to sposób
    Jest między nami gra,

VIP Avatar natalia268

Wydaje mi sie że nie na każdej warstwie dys. się odbija. Nie wiem od czego to zależy. Np. Na clearze mi sie nie odbija, na zelach 3d odbija się doskonale.

Cytat Napisał natalia268 Zobacz post
    Wydaje mi sie że nie na każdej warstwie dys. się odbija. Nie wiem od czego to zależy. Np. Na clearze mi sie nie odbija, na zelach 3d odbija się doskonale.
    Czym różnią się te warstwy? Czy nie jest tak, że warstwa żelu 3d jest bardziej "sucha" i dotykając jej palcem mamy wrażenie jakbyśmy dotykały taśmy klejącej (od strony kleju) a warstwa cleanera jest mokra i można "ślizgać się" palcem po niej. Moja opinia teoretyka : pod folią nie może być za dużo nieutwardzonego żelu. Promienie UV nie przenikną metalicznej folii i po tym nieutwardzonym żelu folia "zjedzie" z paznokcia. Lakiero-żele częściowo polimeryzują a częściowo utwardzają się przez odparowanie rozcieńczalników dlatego najlepiej folia sprawdza się z shellaciem ( i podobnymi hybrydami).

Wolny strzelec <3 Avatar plushak

Ja kleje na klej, przykleiłam na całego pazurka, dałam 2 x nabłyszczacz zwykły, testuje czy nie zejdzie, na razie się trzyma ładnie.
    Użyłam dwóch folii, czerwonej i złotej

Szkoleniowiec Avatar Agnieszka Praska

wszystko zalezy od lepkosci warstwy dysp.
    na niektorych kolorach sie odciska na niektorych nie
    ja odciskam zazwyczaj na kolorze pod top jesli sie nie chce odcisnac cieniutko topem gelishowym jade i dopiero odciskam i znowu pokrywam topem, folia trzyma sie dobre 4 tygodnie, nic nie odlazi i nie odpryskuje.

Lash&Brow Instructor Agnieszka Praska
    Akademia Stylizacji Obsesja

Centrum Szkoleniowe

VIP Avatar nanami7

dziewczyny ale na kolorze pod top czyli na zmatowiony? Bo mi tu bardziej chodzilo o takie KPK.
    Sprobuje zrobic tak:
    naloze zel
    zmatowie
    odcisne folie na kleju
    pokryje nablyszczaczem.

Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
    Jest między nami gra,

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)