Obecnie na rynku bardzo ciężko jest się przebić, szczególnie jak się jest początkującym. Lepiej już wynająć jakieś miejsce/pomieszczenie i pozyskiwać sobie klientów. Dużo jest ogłoszeń które robią (moim zdaniem) sporą konkurencję ponieważ dziewczyny robią to prawie za darmo, swoją drogą czasem się zastanawiam jak im się to opłaca.
Ja wynajmuję pomieszczenie i moim zdaniem jest to bardzo wygodne oraz bardziej opłacalne w dodatku mam wszystko pod ręką, wiem gdzie co mam a nie szukam później w kuferku albo denerwuję się, że czegoś zapomniałam. A gdy nie ma klientek latam z ulotkami, wizytówkami.
Nie wyobrażam sobie żebym miała jechać przez pół miasta z tym wszystkim. Nie zabrała bym się chyba, w dodatku mam problemy z kręgosłupem i mam zakaz dźwigania ciężkich rzeczy a jak wiadomo jakby tak wszystko zebrać to nie jest lekkie.
Jeśli już jadę do jakiejś klientki to tylko na drobne zabiegi typu hybryda, japoński, depilacja, henna itp.
Może poszukaj najpierw pracodawcy dzięki któremu nabierzesz praktyki, zobaczysz jakie jest podejście klientek, doszkolisz się, wypróbujesz kosmetyki, ogólnie mówiąc zaznajomisz się z tym "fachem".