Naczytałam sie do str 30 i juz nie daje rady. Jesli bylo to tlumaczone a ja przeoczylam to przepraszam i prosze o powtorke. Problem mam nastepujacy. Zakupilam sobie niektore produkty MM i sama od lat robilam sobie pazurki ale teraz mam problem z poszcz warstwami. Mam baze hydrovit, covery rozowy i beż, 3 fazowy standard, biały w pendzelku (ten żadki) oraz wykanczajacy tez w pędzelku. Lubie naturalne pazurki i dotychczas robilam sobie warstwy z coverem bez frencha. Ostatnio zrobilam tak, ze nalozylam baze potem zrobilam ksztalt coverem, przemylam, opilowalam i bialym zrobilam koncowke, potem nablyszczacz. Jednak ten bialy po pierwsze jest bardzo mocny i do tego delikatna jest roznica w wysokości bo nablyszczacz jest cieniutka ostatnią wartstwą. Nie wiem jak nalozyc frencha bianco fantastico, aby byl pod coverem, aby biala koncowka wyszła delikatniej. Czy moge zrobic tak, że najpierw baza, potem ksztalt np coverem lub konstrukcyjnym 3 fazowym, potem przemyc i wypilowac ksztalt, zrobic biała koncowke bianco fantastico, na to cover, znowu wypilowac i nablyszczyc. Chodzi mi o to czy bianco fantastico jest tylko jako warstwa na juz zrobionego pazurka, a zeby zrobic frencha pod coverem potrzebuje innego bialego zelu? Takiego, ktory sie kladzie nie na zmatowiona powierzchnię. Wolalabym skrocic prace i nie pilowac dwa razy kazdego pazurka - wiadomo. Byc moze sie da tak, ze nie trzeba pilowac a wystarczy po konstrukcji przemyc lepką warstwe i wtedy pomalowac koncowke bianco fantastico i na to cover. Nie wiem czy tak można. Prosze o radę i wielkie dzięki z góry.
Mam jeszcze pytanie odnośnie bazy hydrovit, czy jest możliwe że nie do końca dobrze sie trzyma paznokcia? Kilka razy probowalam i przy skórkach regularnie sie mi zapowietrza po kilku dniach. Dlatego stosuje jakąs starą baze no name i wtedy sie wszystko trzyma. Dziwne to. Zakupilam przy okazji nowe zarowki do lampy, moze to jest problem bo faktycznie obecne mialy juz kilka lat.