Witam

Przeczytałam cały wątek o produktach Silcare. Troszkę mi się rozjaśniło, ponieważ nie bardzo wiedziałam na początku czym się różnią poszczególne linie żeli, do jakich paznokci się nadają itp. Mimo wszystko mam jeszcze kilka pytań.

Widziałam, że w wątku były polecane lakiery do paznokci z serii Garden of Colour. Czy wszystkie są tak dobrze napigmentowane czy któreś słabiej? I jak jest z trwałością? Jak długo trzyma się taki manicure?

Co do hybryd Color It i Secure It. Złakomiłam się na promocje na allegro. Kolory są piękne, krycie również bardzo dobre, nie można się do niego przyczepić, bo już jedna (średnia?) warstwa daje ładne efekty. Są gęste i tu zaczyna się pod górkę. Wolę nawet na takich pracować, bo aż tak szybko się nie zlewają na skórki, jednak mam problem podczas stylizacji. Za każdym razem, gdy nabieram nową partię lakieru, to na pędzelku osadza się go strasznie dużo. Dość długo schodzi, aż "obczyszczę" pędzelek o krawędzie buteleczki, ze względu na to, iż jest taki gęsty W buteleczkach z prostą.. hm nakrętką (?) rozwiązuję to w taki sposób, że kładę ją do góry nogami i gdy pędzelek jest już obczyszczony. Jednak więcej mam takich, gdzie ta nakrętka jest ścięta. Teraz kładę ten pędzelek nawet poziomo na waciku, bo inaczej to wydłuża znacznie czas pracy i jest denerwujące, bo przez to za każdym razem pędzelek jest mniej bardziej nasączony lakierem i te nakładane warstwy lakieru się różnią. Czasem uda się zrobić cienką, a czasem nie. W dodatku mimo, że nakładam w miarę cienko, lakier w lampie podchodzi, jakby się skurcza. Przy długich paznokciach nie jest tak źle, ponieważ łatwiej mi zabezpieczyć wolny brzeg, ale w krótkich dostaję fisia Czasem poprawiam 2 czy 3 razy a i tak zdąży się skurczyć zanim włożę palce do lampy.. Może właśnie te warstwy wtedy są zbyt grube i dlatego się tak podnoszą? Ciągle jestem na etapie testowania i mam nadzieję, że znajdę jakiś złoty środek na te hybrydy..
Miał ktoś do czynienia z tymi hybrydami? Radzi sobie jakoś z ich nakładaniem i mógłby się podzielić spostrzeżeniami? Jeśli tak, to czy pod tę hybrydę dajecie tylko bazę tej (lub innej) firmy, a może primer?

Widziałam też, że ktoś pisał, że lepsze są z serii Garden of Colour. Jaki kolor polecacie do frencha z tej serii? Na wzorniku wydają się wszystkie być dość ciemne

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże