Niekoniecznie.Ja np.jestem bardzo drobna i często wyszukuję coś dla siebie w inne dni niż wtedy, gdy jest najdrożej.
Ostatnie zdobycze,koralowa jeszcze nie wyprasowana
A znacie jakiś fajny SH w Krakowie? Najlepiej w okolicy Nowej Huty
ja czasami tez tam kupuje ;d
Właściwie tylko dwa razy udało mi się znaleźć coś odpowiedniego w lumpeksie - raz był to 'eksluzywny' lumpeks i kupiłam tam bardzo ładną bluzeczkę, a raz to było przebranie na imprezę więc nie wiem czy się liczy ;D.
Ja średnio raz w miesiącu robię sobie taką rundkę przez wszystkie lepsze lumpeksy w moim mieście, lecz nigdy nic nie kupiłam... Po prostu nie umiem szukać rzeczy w takim chaosie. Nawet jak czasem coś mi się spodoba to rozmiar jest nieodpowiedni. Chyba lumpeksy nie są dla mnie i pozostają mi sieciówki
Uważam, że nie warto wydawać więcej niż 10 zł na ciuchy z lumpeksu. Naprawdę można znaleźć w ostatnich dniach gdy ceny są od 1 zł do 5 zł dużo fajnych ciuchów, ale trzeba cierpliwości.
To jest dopiero frajda, upolować coś super za małą kasę, a nie wydać ponad 10 zł na rzecz uzywaną. Bo sztuką juz nie jest wydać za ubranie w galeriach na wyprzedażach mniej niż 10 zł.
Najwięcej mam z lumpeksów bluzek, swetrów i spódniczek czasem spodenki krótkie, za ta ciężko dostać spodnie idealne dla mnie, kurtkę czy sukienki.
Ale może kiedyś uda mi się upolować
nie zgodzę się
ja kiedys chodziłam ale teraz nie chodze
ale mozna naprawde czasaim trafic na cos fajnego
i to za jaka cene
---------- Dodano o godzinie 13:15 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 15:31 ----------
ja nie chodzę do lumpeksów
Ja się jakoś nie mogę przekonać do lumpeksów ... Jak mi ktoś pójdzie i coś znajdzie ,ja to wypiorę to ok założe , ale nie wyobrażam sobie czegoś przymierzyć przed wypraniem. Najchętniej bym w ogóle nie chodziła po lumpach ale z drugiej strony nie lubię wydawać niepotrzebnie kasy a co tu się oszukiwać w lumpiku można kupić naprawdę fajne rzeczy za grosze. W ogóle to od ponad dwóch lat moja mama ma lumpik i czasem nawet zdarzało mi się sprzedawać tam i ona jak coś znajdzie fajnego to mi odkłada czy to dla mnie czy dla dzieciaków więc ja już praktycznie nie muszę nic wyszukiwać
ja też czasami kupuję ciuchy w SH - tanie i do tego udaje się wyhaczyć rzeczy z metkami- czego chcieć więcej?!
Ja czasem chodzę, ale mam sprawdzone dwa, gdzie jak jest nowy towar, to coś się upoluje ciekawego. Tak to nie chodzę, szkoda mi czasu i nerwów
Ja chodzę, jestem nawet skłonna powiedzieć, że połowa mojej szafy to rzeczy z SH - kupione za parę gorszy, perełki
Ja nie lubię lumpeksów, wolę sklepy internetowe, w których też można upolować fajne rzeczy. Ostatnio tutaj kupiłam fajne ciuszki - http://enbutique.com/
Ale perełki kupujecie Ja tyle razy chodziłam, szperałam, szukałam i nic nie znalazłam godnego uwagi...
O przepraszam, raz jeden, spodobał mi się sweter, ale okazało się, musiałabym zapłacić za niego prawie 50 zł... No to jak na ciuchy z drugiej ręki dla mnie za dużo... dziś byłam dla córy poszukać coś, bo szybko ze wszystkiego wyrasta i szkoda mi co chwile kupować nówki sztuki. Ale niestety, z jej rozmiaru nic nie było.
Lumpeksy są świetne. Można trafić na perełki, które swoją wartością wielokrotnie przewyższają cenę.
ja bardzo lubię kupować ciuchy w lumpeksie
Akurat do tego aby kupować w takich sklepach trzeba mieć dużo czasu oraz cierpliwości, w przeciwnym razie nie znajdziemy dla siebie absolutnie niczego godnego uwagi. Ja osobiście preferuję raczej zakupy online.
Kiedyś kupowałam w takich sklepach i to dość sporo, ostatnio jednak unikam ponieważ ceny nie są wcale takie super W przeszłósci można było tam znaleźć naprawde fajne i markowe ubrania, jednak ostatnio wszystko jest przebrane.A jeśli znajdzie się coś fajnego to kosztuje 10-20 zł. A za takie pieniądze to mogę sobie kupić coś zupełnie nowego....
Polecam poszperać sobie również w hurtowniach internetowych ubran. MOze się zdarzyć,ze w takich hurtowniach będzie o wiele taniej niż w lumpeksach. A to co kupicie będzie nowe.
https://www.openwear.pl/
Ostatnio edytowane przez jagnam ; 01-05-2018 o 12:07
Tez o tym ostatnio rozmyslałam (capsule wordrobe lub minimalistycznej szafie pełnej dobrej jakości ubrań na każdą okazję, a jednocześnie takiej która wyraża mnie i mój styl)... tylko właśnie mam problem: styl, kolorystyka i oczywiście fasony.
Na chwilę obecną stosuję wybraną gamę kolorystyczna jako bazę (klasyk), a apaszką lub innym drobnym dodatkiem "dopracowuje" zestaw. Są fajne boho szale czy apaszki. Do klasyka jak założysz trampki to też będzie sportowo i na luzie.
Jak na razie poluję na jakieś wygodne buty do jeansów.
https://suzana.pl/blog/jakie-buty-do...a-polbuty.html
Ostatnio edytowane przez ell ; 01-03-2021 o 08:15
Szczerze czasami chodzę do lumpeksów. O markowe sklepy zahaczam głównie jak musze kupić coś wyjściowego. Jest to rzadkość więc dbam o te ubrania jak mogę. Staram się takie bardziej eleganckie rzeczy dawać do pralni np. https://www.pralnia-warszawianka.pl/. Piorą tam bardzo dobrze.
Ja świetne ciuchy kupuję w lumpeksach, z dobrych naturalnych materiałów i do tego w super cenach.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)