Witajcie dziewczyny. Zalogowałam się tutaj bo zmusiła mnie sytuacja (szlag mnie trafił) po tym jak zostałam potraktowana przez renomowaną firmę LCN
Jestem ich wieloletnią klientka i pracuję na ich frezarkach od kilkunastu lat ale czara się przelała..dość..mam dość! Właściciel LCN we Wrocławiu olewa swoich stałych klientów. Do tego stosuje dziwną politykę tzn. przy zakupie frezarki z pochłaniaczem (koszt od 5tys. wzwyż) na fakturę dostajemy gwarancję na uwaga: ROK! 2lata obowiązują paragonu ale cena jest wtedy wyższa Dlaczego rok ponieważ pierwsze usterki pojawiają się już po niespłena pół roku..na koszt firmy do roku!
Wracam do konkretów: pod konieclistopada 2014r.wysłałam do serwisu jedynego! we Wrocłąwiu swoją popsutą frezarkę. Jeżeli coś siada to albo dotyczy to wymiany łóżysk mikrosilnika w rączce albo wymiany szczotek albo systemu ssania-turbina ssąca. I tak w kółko.... już koniec marca a ja wciąż nie mam frezarki!
Pare dni temu dostałam propozycje zamiennika! dopiero parę dni temu!?!? na stanie mam małego mathrona bez pochłaniacza na którym robię pedicure..jakiś koszmar! pylica dzień w dzień..3klientki dziennie i tony pyłu na meblach i żyrandolu! telefony do LCN nie przyspieszają napawy..bo włąściciel zapomina zamówić mojej popsutej części! koszt naprawy jaki mam ponieść to 750zł! i co wy na to Powiedziałąm dość! Po raz ostatni mam doczynienia z frezarką tej firmy! poprzednio czekałam max 2mce ale teraz to rpzesada..idzie sezon a ja na lodzie! bo firma ma mnie w szanownej d....ie.
Moja rada jest taka: jeśli szukacie profesjonalnej frezarki do pedicure (tj.jeśli robicie przynajmniej 3pedicury dziennie to jej naprawdę potrzebujecie) to przede wszystkim szukajcie serwisu albo na miejscu! albo dogadujcie się co do terminu jej naprawy, którego niedotrzymanie będzie wiązało jakieś konsekwencje dla serwisu! Zwracajcie uwagę na mikrosilnik..te szczotkowe wymagają częstszych serwisów, częściej się psują. Na rynku są już dostępne bezszcztkowe i w taką planuję się zaopatrzyć.Rozmawałam ze znajomym elektrykiem i potwierdza, że w mikrosilniku bezszczotkowym tym w rączce nie ma się co psuć
Na oku mam Frezarka Ruck - PODOLOG ECO z pochłaniaczem pyłu: Frezarka Ruck - PODOLOG ECO z pochłaniaczem pyłu
Dzięki zmianie technologicznej polegającej na całkowitym odejściu od tradycyjnego silnika „szczotkowego” jaki jest stosowany w poprzednich typach frezarek (również we frezarkach innych firm) oraz dla przykładu we wszystkich odkurzaczach domowych itp. i zastosowaniu specjalnej, pojedynczej turbiny kaskadowej, ilość decybeli po załączeniu frezarki znacznie się zmniejszyła. W frezarce Podolog ECO zastosowano bardzo podobny motor jak w frezarce Podolog Nova 3.
Pracuję na frezarkach z pochłaniaczem już naprawdę prawie 10 lat i nie wyobrażam sobie innego sprzętu. Jeśi rgularnie wymieniamy worki, czyścimy rączkę z pyłu to frezarka odwdzięczy się wielomiesięczną pracą. Klientka też zwraca uwagę na sprzęt na jakim pracujemy..teraz się przekonałam kiedy nie tylko ja po zabiegu pedicure jestem zapylona Warto zainwestować i cieszyć się zdrowiem i komfortem pracy.
Pozdrawiam was!
Jako ciekawostkę podam przykłąd serwisu mojego fotela podologicznego z firmy ACTIV Giovanni MILANO fotel kosmetyczny biały - Fryzomania.pl, fotel działa mi już ok 5 lat i ani razu nie wymagał interwencji serwisanta i dzięki bogu! bo firma ACTIV nie ma serwisanta dojazdowego wiec powinnam wysłać swój fotel do ACTIVa! wyobrażacie sobie pakować 100kg fotel do wysyłki? bo ja nie! dlatego przy zakupie jakiegokolwiek sprzętu bardzo ważny jest jej serwis

---------- Dodano o godzinie 20:57 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:43 ----------

Witaj, a do czego chcesz używać tej frezarki? bo jeśli do pazurków albo pedicure od czasu do czasu to Marathon jest niezła..cena też. \ja osobiście pracuję tymczasowo na Marathonie i daje radę, a robię same padicury. ań przy Marathonie fajna cena do tego pedał! ja nie dostałam wersji z pedałem a bardzo przyspiesza to pracę muszę dokupić..
Spójrz na tę przepiękną frezarkę jaką oferuje firma ACTIV...cena podobna ale ma mniej obrotów tak więc zost
FREZARKA ACTIV 90 RED, Frezarki PRO, Frezarki, Kosmetyka i wyposażenie - ACTIV