Jako, że mieszkam w UK przetestowałam kilka dostępnych na ebay-u marek.
1. Bluesky - bardzo dobry base oraz top coat, lakiery jede bardziej inne słabiej napigmentowane ale uważam, że mimo wszystko dość dobrze się je nakłada, trzymają się długo, aczkolwiek dość ciężko się je zdejmuje. Mam zamiar przetestować bazę i top z lakierem łatwo zdejmowalnym jak CND czy OPI, dam znać jak przetestuję.
2. Sensationail - nie najgorsze, ale niektóre kolorki bardzo słabo napigmentowane, póki co jeszcze w fazie testowania.
3. CND shellac - skusiłam się aby przetestować, mam bazę top i jeden kolor. Jak dla mnie jedyny PLUS to łatwość zdejmowania, MINUSY: cena, konieczność stosowania lampy UV zamiast LED przy niektórych kolorach, wymagają wprawy przy nakładaniu, ja jako początkująca w przypadku gdy nałożyłam zbyt grubą warstwę, lub maznęłam w miejscu wcześniej pomalowanym ale nie utwardzonym uzyskałam w efekcie pęcherze i wybrzuszenia, tak jakby lakier się ugotował na paznokciu. Podkreślę, że mam orginalny CND nie podróbkę.
3. Azure - tania chińszczyzna stosowałam tylko sam lakier:
Bardzo słabo napigmentowany trzeba położyć conajmniej 4 warstwy.
4. OPI - tej marki jeszcze nie testowałam i w tym przypadku zdaję się na Wasze opinie.![]()

Odpowiedź z Cytatem