Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Problemy z utrzymaniem diety

Totalna maniaczka

Domyślnie Problemy z utrzymaniem diety

Hej, udało mi się przytyć do BMi norma, kcal nie liczę ale już mnie męczy to stanie przy garach a jednak ed nadla w głowie ostro siedzi bo meeega dużo czasu zajmuje myślenie o jedzeniu, robienie jedzenia i wgl, męczy mnie to strasznie ,zabiera dużo czasu i myślę o cateringu, wiem że kosztuje ale jednak koszt psychiki, wiadomo że nigdy nie ma idealnie. Dodatkowo ja bardzo dużo pracuje i niekiedy pakuje jakieś resztki obiadowe i nie tylko, czasami wpadnie gotowiec ale rzadko. Co sądzicie? Gotuje dobrze ale ta momotonia z jednej strony daje strefę komfortu a z drugiej męczy.

Nałogowiec

Domyślnie Odp: Problemy z utrzymaniem diety

Z własnego doświadczenia mogę napisać, że dla mnie catering okazał się fantastycznym rozwiązaniem. Super, że nie liczysz kcal- tu siłą rzeczy będziesz wiedziała ile kcal ma ta dieta, ale są to zasadniczo też wartości przybliżone, więc jest potencjalna przestrzeń na dalszą walkę z przymusem trzymania się konkretnych, sztywnych cyfr. Ja prosiłam, aby nie zamieszczano etykiet z wartościami kcal na poszczególnych posiłkach, żeby mnie to nie triggerowało. Do tego czasem coś dojadałam. Jeśli możesz sobie na to pozwolić, to warto spróbować, zobaczysz, czy u Ciebie się to sprawdzi
    Od siebie daję również namiar na dobrego dietetyka https://olgarymkiewicz.pl/ Powinni Ci tam pomóc.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)