mi też ten kwiatkowy wzór super się podoba
mi też ten kwiatkowy wzór super się podoba
a to moje próbki akrylowych kwiatków... duże nawet mi się podobają ale z małymi był większy problem... akrylki od DR
z forum można się wiele nauczyć
dzieki dziewczyny
oto moje próby kwiatków akrylowych.. wiem że nie są piękne ale na początek...
co o nich myślicie?
jak na początek są ładniusieklej coraz mniejsze kuleczki i ćwicz coraz mniejsze kwiatuszki żebys potem mogła ćwiczyć na pazurkach
podstawa to ćwiczenie jak wiemy
![]()
dziewczyny śliczne są wasze kwiatki akrylowe! piękne
motywuje się i zaczynam ćwiczyć
kupiłam niedawno kolorowe akryle i też troszkę podłubałam. jak tylko przyjdzie zamówiony liquid zabieram się do pracy!
to pierwsze próby
niestety większość robiłam wykałaczką lub w palcachnie za bardzo umiem posługiwać się pędzlem (kształt np listka jeszcze jakoś zrobię ale tych delikatnych wgłębień nie umiem )
![]()
podobaja mi sie te roze i te nie rozwiniete kwiatki
a mnie ta myszka zauroczyla slodka jest![]()
Iz
Wymyśliła sobie, że kiedyś będzie tak cholernie szczęśliwa.... I będzie![]()
Kalaga śliczne te twoje kwiatuchy. Nie wiem czemu ci się nie podobają
"Milczenie jest krzykiem uradowanych motyli"
A to moje ostatnie kwiatuchy
"Milczenie jest krzykiem uradowanych motyli"
dziękuję
te rozwinięte kwiatki są bardzo proste. na koszulce do segregatora rozgniatamy kulkę żeby była płaska. jak już troszkę podeschnie podwadzamy czymś ostrym z jednej strony i rolujemy w paluszkach (na taki delikatny kształt lejka). łatwo się roluje na wykałaczce. zostaje potem dziurka i róże możemy gdzieś przyczepić np do telefonu. jak przestajemy na jednym płatku to wychodzi taki kwiatuszek. Ja go przyklejam na bezbarwny akryl i dodaję zieloną łodygę
jeśli zrobimy więcej płatków to przyklejamy po jednym do okola tego i tak powstaje róża.
robiłam też takie cienkie spiralki na długopisie owiniętym folią. przyczepiałam je z listkami na przezroczysty akryl do róż (syn je odłamał zanim zrobiłam fotki)
nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłammam nadzieje, że się wam przyda
---------- Dodano o godzinie 16:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:43 ----------
dziękuję! wykonanie mi się podoba. jak na początek nie jest złe. martwi mnie tylko to, że nie radze sobie z pędzlem. akryl to dla mnie totalna nowość. mam nadzieję, że do końca roku przejdę jakieś szkoleniea w między czasie ćwiczonka
---------- Dodano o godzinie 17:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:59 ----------
znalazłam filmik
co prawda z modeliny ale robi się bardzo podobnie
Jak zrobić różę z modeliny - Spryciarze.pl
a tu macie filmik jak zrobić kwiatki akrylowe
Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treśćKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
to nie akryl a zel 3D
jak zrobić kwiatki akrylowewpiszcie sobie w "SZUKAJ" "krok po kroku" i tam wam wyskoczą propozycje, wybierzcie videoinstrukcje i tam jest tego pełno
![]()
Ja też nie widzę żadnych zdjęć.
a tu jeszcze coś takiegoKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treśćYouTube - nails sculpting part1Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
pinaaa87 jak dla mnie bardzo ładne te kwiatki
przeszukaj ten wątek dziewczyny wklejały tu poradniki jak zrobić ładne kwiatki akrylowe
możesz jeszcze zajrzeć tutaj http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...-pobrania.html
i kilka filmików tutaj http://forum.wzorki.info/metoda-akry....html#post1800
JA dopiero zaczynam swoje szaleństwa z akrylami i przyznam, że na początku w ogóle mi się nie podobały moje zdolności
We wszystkim trzeba dojść do wprawy.. trochę podejrzałam prace innych i co nieco zaczęło wychodzić
JAK NA POCZATKI CO CAŁKIEM NIEŹLE, JEDYNIE CO BYM RADZILA TO RÓB SOBIE MNIEJSZE KULECZKI Z AKRYLU I BARDZIEJ JE UGNIATAJ (KIEDYAKRYL LEKKO PODESCHNIE) BĘDĄ WYCHODZIĆ BARDZIEJ PLASKIE I ZGRABNIUTKIE
JA NA POCZĄTKU TEZ TAKIE ROBIŁAM I MOJE WYGLADAŁY JESCZE GORZEJ... JAK WYŻUTA GUMA ORBIT![]()
Dziękuję za dobre rady
Jutro pokombinuje trochę nowych i pochwalę się znów moimi małymi zdolnościami![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)