zdaję sobie sprawe ze mogę się narazić na ostrzeżenie no ale niestey, ktoś to musiał napisać...
w związku z niedomówienia mi jakimiś tam pretensjami co do uczestników konkursów na naszym forum proponuje zmiane kryteriów: otóż moja propozycja polega na ty e kryterium powinno być: albo ilośc postów, albo pkty reputacji, ale obowiązkowo przejscie "eliminacji " u adminów i modów...
o co chodzi... żeby nie było tak, ze ktoś ma ileś tam postów, lub ptków rep (np za ładne zdjęcia) i uważa ze to wystarczy i nie ma go przez długi czas na forum i nagle sie ujawnia bo konkurs to proponuje hamulec... przejscie przez administrację... np.
użytkownik xxx ma spełniony 1szy warunek, przechodzi do nastepnego etapu-selekcja.. szefostow widzi :"ooo ta pani sie udziela, pomaga itd- może wziąć udział",
np uczestnik yyy tez spełnia 1sze kryterium, "komisja przeświatla sprawe"- oo ta pani nie podaje rad bo sama potzrebuje pomocy, ale widzimy,m ze sie roziwija, prace są coraz lepsze, bierzemy ją...
uczestnik zzz spełnia kryteria, ale "komisja" zauważy jakiś "niecny manewr" i "dziękujemy ie skorzystamy"
nasuwa sie pytanie: co z nowymi uczestnikami którzy zarejestrowali sie np tydzien dwa czy miesiąc przd kon kursem

dajmy im kredyt zaufania...
oczywiswcie są pewne niedociągnięcia... np. ktoś kto jest rządny wygranej, wie ze jest dobry i "stary" u nas a bedzie sekecja adminow, moze pomysleć"hmm, jestem stara, nie chą mnie bo robię przewałki, a nowych wpuszczają na konkurs to się załapie, natrzaskam postów i też mnie przjmą"... ale to już jest kwestia wewnętrzych hamulców, ogłady , uczciowosci i kultury...