bardzo ładne te wasze kwiatki mam nadzieję że kiedyś też takie będę potrafiła zrobić, póki co muszę się jeszcze wiele nauczyć
bardzo ładne te wasze kwiatki mam nadzieję że kiedyś też takie będę potrafiła zrobić, póki co muszę się jeszcze wiele nauczyć
u mnie nastapil niedawno przelom i widze ten oszroniony akryl o ktorym zawsze mi ania na warsztatach mowi (moment ugniatania)... bo wczesniej to takie placki mi wychodzily. probuj niki a napewno dojdziesz do wprawy![]()
dziewczyny, potrzebuję rady, przebrnęłam przez pierwsze 13 stron tego tematu i już nie mam siłypodpowiedzcie czy bardzo różnią się od siebie te akryle (zwykły kolorowy i 3D)? Ma któraś porównanie?:
Akryl kolorowy 3g mały słoik 15 zielony :: dobrarada
vs.
3D Akryl (01) biel kredowa 5g :: dobrarada
wolałabym zwykłe kolorowe bo tańsze i gama kolorystyczna bardziej mi odpowiada, ale czy dobrze lepi się z nich kwiatki?
kolejne pytanie to czy któraś ma porównanie co do liquidów, który lepszy dla początkującej (chodzi wyłącznie o kwiatki, nie budowanie pazurków):
I-nails Liquid SPEED - płyn do akrylu 50ml violet SZYBKOSCHNĄCY :: dobrarada
vs.
I-nails Liquid PREMIUM - płyn do akrylu 100ml violet :: dobrarada
Chciałabym ozdobić kilka rzeczy, nie paznokcie (tzn. najpierw muszę poćwiczyć, bo nigdy nie miałam styczności z akrylem, dlatego te pytania). Gdzieś na początku tematu czytałam, że nie trzeba na klej przyklejać kwiatków np. do telefonu,zapalniczki, ale czy będą się trzymały na szklance/wazoniku? wystarczy te przedmioty odtłuścić? czy jakoś zmatowić trzeba? Bo jak telefon w kieszeni cały czas, albo w torbie jest, to nie odpadają te kwiatuchy?
Z góry dzięki śliczne za odpowiedzi lub linki do odpowiedzi![]()
1. akryl 3d zwykle lepiej się ugniata, a ten zwykły do frencza fajnie wygląda. chociaż niekoniecznie, ja mam takie i takie (akurat nie od dr)
2. lepszy jest normalny liquid od szybkoschnącego na początek, moim zdaniem
3. ja mam kilka rzeczy w kwiatkach i nie spadają, ale zależnie od faktury czasami da się je podważyć i zdrapać (np od plastikowych opakowań), możesz spokojnie robić
![]()
ja mam zwykłe akryle i nie narzekam, na początek kup sobie zwykłe akryle i liquid nie szybkoschnącyi trenuj
![]()
właśnie zamówiłam![]()
dzięki dziewczyny
hersa czekam na fotki![]()
obiecuję, że nawet jak wyjdzie najgorsza "kupa" to wystawiępośmiejemy się chociaż
![]()
więcej wiary w siebie![]()
no i masz nasze forum
http://forum.wzorki.info/przedluzani...nstrukcje.html
Ja to się na kurs zdobienia i cieniowania akrylem się wybieram,bo moje próby z tym panem skończyły się śmiercią kilku pędzli ;p
hejka mam rozwiazanie jak pocwiczyc sobie robienie kwiatuszkow nie marnujac produktu.slyszalyscie o masie solnej?pocwicznie na niej,tanio wyjdzie.pozdrawiam
fajny kwiatuch![]()
Nail Cabana
Hersa "koci język" w dłoń i próbuj![]()
Wczoraj przyszły mi akrylki i postanowiłam sobie po ćwiczyć, ale wychodzą mi jakieś koślawe każdy innej wielkościTo chyba nie dla mnie
![]()
musisz wyczuć jaką kulke nabierasz na pędzel, "nie na raz Warszawę zbudowali" cierpliwości![]()
spokojnie, chwila ćwiczeń i będzie malina
zacznij od ćwiczen jakiegoś dowolnego jednego konkretnego płatka i skup się tylko na nim. zobaczysz że po próbach zacznie wychodzić
zobacz tutaj: http://forum.wzorki.info/przedluzani...html#post74498
moim zdaniem fajnie wytłumaczone są maki w poście 13 na dole postu
piniusia oddychaji lep
![]()
ja też próbowałam i więcej nerwówy miałam przy tym ...i poddałam się..
nie poddawaj się, na prawdę po jakimś czasie zaczyna wychodzić![]()
znalezione na
Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub
piękneprawda?
kalagate pierwsze szczególnie mi się podobają, ta kompozycja..mmm...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)