Słyszałyscie o kropelkach koloryzujacych firmy christrio mozna je łączyć z żelem i liquidem w celu uzyskania witrażowego koloru są dostepne w 3 kolorach czerwony ,niebieski i żólty
Słyszałyscie o kropelkach koloryzujacych firmy christrio mozna je łączyć z żelem i liquidem w celu uzyskania witrażowego koloru są dostepne w 3 kolorach czerwony ,niebieski i żólty
Ostatnio edytowane przez Elizabeth76 ; 13-06-2011 o 11:05
Ja slyszalam,sa dobre oczywiscie ale pewnie cena tez jest ciekawa,jak juz ktos chce robic taka wlasnie stylizacje to juz lepiej zaopatrzyc sie,polecam te ktore sa dostepne w artystycznym np . Idea Decor,wieksze pojemnosci i wybor kolorow..te christrio posiadaja podstawowe kolory ktore mozesz polaczyc i wychodza inne kolorki..ale za wiele mozliwosci i tak nie ma..
wrzucałam kiedyś na forum te kropelki, chyba 100zł wtedy kosztowały![]()
ja barwiłam żel- wszystko było ok. Oczywiście dawałam po kropelce żeby nie przedobrzyć ale nic się nie działo złego. Mam takie
MDK farby do szkła i porcelany MARABU (871892550) - Aukcje internetowe Allegro
ja wam powiem że próbowałam z atramntem z falamstrów, z farbkami róznymi ale robiłam konkursówki i do liquidu dosypałam szczyptę akrylu żeby tylko lekko zabarwić. można tez dodac szczyptę masy perłowej i tez ładnie sie prezentuje, kulki clearu robią sie półprzezroczyste od koloru jaki wsypiecie
po wynikach wrzuce wam fotkę jak wyglądają![]()
ja liqiud farbkami do szkła z empiku i tez jestem zadowolona, pięknie się barwi
ważne żeby farbka była jak woda rzadka to się ładnie wymiesza
Iza napisała "do liquidu dosypałam szczyptę akrylu żeby tylko lekko zabarwić" a ja kiedyś dodałam trochę akrylu do żelu ale to były bardzo krótkie pazurki a akryl był brokatowy... ładnie wyglądało i trzymało się dobrze tyle że nie wiem czy dało by efekt transparentny gdyby dać zwykły akryl nie brokattrzeba spróbować
ps. woszczurku piękne pazurkia zajęły miejsce
![]()
z forum można się wiele nauczyć
do żelu tez kiedys dosypałam zcerwony akryl, ale nie wyszło za bardzo kryjący
tu wsypałam szczypte akrylu do liquidu, tylko trzeba porcjami sobie liquid robić bo tężeje z czasem
a praca zajęła 2 miejsce z czego jestem baaaaaaaaaardzo dumna... a jeszcze bardziej rosne z dumy, że przede mną była asia z Goldena, pani instruktor![]()
gratulacje Izunia...widac ze sie napracowalas...
poprosiłam dziś znajomą (o i tak przyszła na odnowe i nie miała pomysłu) żeby sie zgodziła na transparentny róz i przy okzazji zrobiłam fotorelację
do kieliszka z liquidem dosypujemy szczyptę kolorowego akrylu i robimy kuleczke claerm, jesli kolor jest za mało intensywny to dosypujemy akrylu ado liquidu aż osiąniemy pożadany efet
tak wyglądam "mix liquidowy" z puderm clear
![]()
a tak z hologramami i farbka akrylową
![]()
Chyba też się skuszę na takie experymenta![]()
bardzo fajny pomysł z tym dosypywaniem akrylku
wstawiam Wam instrukcję wykonania nowego kształtu paznokci EDGE....zdjęcia nie sa mojego autorstwa ...tylko zaczerpnięte z rosyjskiego forum Nail Club wykonana przez Голованова Ирина i tu tez stylizacja z w dodatkiem akrylku ( metoda moze byc juz dla niektórych znana bo mam tek tepik dosc dłuugo)
A jeśli chodzi o farbki witrażowe polecam:Kod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
Farby do szkła Idea Vetro SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
Sklep Plastyczny.pl - Farby do szkła Idea Vetro - SklepPlastyczny.pl
A kropelki do płynu akrylowego to znalazlam też takie tylko że niesprawdzałam:
Krople do barwienia liquidu 10 ml czerwone - Charbonne
Ostatnio edytowane przez asia ; 13-01-2010 o 22:17 Powód: ukrycie fotek
już je widziałam i są prześliczne normalnie![]()
A tutaj, te które ma Goslava - o ile się mylę:
Artykuły dla plastyków - Hergon - sklep plastyczny Farba witrażowa Deco 20 ml
Agulusia, dzieki ci bardzo za polecenie farbek Marabu. Moj brat kupi mi 3 wybrane koory i przywiozl mi je do Nowego Jorku. Tu probowalam znaezc tego typu farbki ale gdzie sie nie pytalam o co mi chodzi, wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitke. Wiec w koncu wczoraj mialam okazje wyprobowac Marabu i sa rewelacyjne. Pozniej wstawie fotke.
Agulusia jestes wielka, dzieki![]()
Sweet-ka, super, nie mam już podziękowań.
NataliaNY, fajnie, czekam na fotkę.![]()
A oto obiecane fotki. Akryl OPI Absolute Makeover Pink (kamuflaz), przezroczysty EzFlow+zielona farbka witrazowa Marabu, zatopione kwadraty.
NataliaNY ślicznebardzo lubię pazurki witrażowe
![]()
NataliaNY, booooskieee!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)