dziewczyny jak macie jakieś pytania lub wątpliwości to pytajcie tu w temacie albo jak coś to piszcie na pw. na pewno wam odpowiem ja albo Ania.![]()
dziewczyny jak macie jakieś pytania lub wątpliwości to pytajcie tu w temacie albo jak coś to piszcie na pw. na pewno wam odpowiem ja albo Ania.![]()
proponuję dopisać to że można więcej niż 1 pracę w tym poście głównym przy regulaminie
ok Asiu już dopisałam![]()
już mi się przyciski skończyły, ale dziękujęchyba bedzie jasniej teraz
![]()
Ania mię pewnie zabije ale co tam. dziewczyny zrobiłam wam w pierwszym poście
FAQ: (zebrane odpowiedzi na pytania użytkowników). więc jak coś zawsze możecie tam luknąć i wszystko będzie jasne![]()
a ja mam takie nieśmiałe pytanie...
bo wyslałam już swoją pracę na konkurs ale tego maila z potwierdzeniem co miał przyjść automatycznie to nie dostałam. słać to drugi raz?
zrobiłam na sobie pazury 3 dni temu o ile sie nie myle... i nie wyszło jak chciałam i musiałam zmienic.. i juz sie nie nadaja na konkurs
jeszcze troszke czasu wiec moze cos wymysle i mame wykorztystam... choć ma tragiczne pazury i nie wiem![]()
jejku wy juz powysylalyscie a ja nwet sie nie zabralam;p ehhh;p
napisałam na pw z prośbą o kontakt.
Ja bym tego nie traktowala tak doslownie. Ma byc goraco, dziko i rytmicznie, lekko erotycznie, moze troszke tajemniczo. Czekoladowo, bananowo i... nie doslownie
napisze Wam story:
Pewnego dnia, złoty (kolor złoty) półbog-niejaki - Don Carnaval - siedział sobie, obserwując cieszących się na ulicach ludzi, bo oto koniec postu-można spożywać mięso. Smutny był jednak Don Carnaval, bo wiedział, że po obzarstwie nastapi smutek, post i asceza. Wyciągnął więc ludzi z domów, by cieszyć się mocniej, głębiej i radośniej.
Tyle brazyliskiej legendy
A korzenie?: sł karnawał pochodzi od łacińskiego carnus navvalis-wozu w kształcie okrętu wykorzystywanego w rzymskich procesjach-byl on zazwyczaj biały. W Dzien Rozpoczęcia Karnawału w Rio, przekazywane są królowi MOMo klucze do miasta( Momus-mitologia grecka i Rzymska- król chaosu, nocy i odwróconego porządku(kolor czarny)
A maski?Pierwszy bal Karnawałowy w Rio odbył się w 1840 roku, sprowadzono wtedy maski, sztuczne wąsy i brody
Na początku stroje karnawałowe były tworzone z owocówZielonych limonek, żółtych bananów i trzciny.
Tematem przewodnim jest oczywiscie samba oraz pikatne przyspiewki ,ktore sa powtarzane jak mantra np: bedziemy ogladac gole pupy(kolor czerwony)
?
Wiec tak se mysle, ze Karnawał to nie tylko pióra moje drogie laski![]()
zapomnieli mnie wpisac do jury
dziewczyny to ma być wasz pomysł używajcie czego chcenie. ja do pierwszego postu dodam link gdzie są zdjęcia z karnawału w Rio. i tam podpatrzcie sobie i róbcie według własnego uznania.![]()
na sobie zrób, ja ostatnio wszystkie na sobie robie bo juz mam dośc zrzędzienia i sapania nad uchem, kiedy koniec, a czemu to, a poco tamto...
a jak jak zwykle pewnie na osttanio chwile bede robic;p chcialam jutro ale mam kolacje zapoznawcza moich rodzicow z rodzicami mojego narzeczonego![]()
zmiana e-maila adresu gdzie wysylacie prace konkursowe tamten adres niestety nie dziala...sorki za problem..i prosze jeszcze raz Agnieszke o wyslanie prac..sorki za problem
i dupa ja nie moge brać udziału![]()
Bitt - dlaczego?
choco bo bitt jest szkoleniowcem a oni nie moga brac udzialu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)